Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
No... tak žiadna sláva
Použila som autostitch, sú to spojené dve fotografie. Môžete mi niekto vysvetliť prečo mi hore a dole vznikol taký oblúčik? A ešte jedna otázka: počas fotenia by som asi nemala preostrovať, že?
ten oblucik je normalka pri skladani fotiek - treba z toho spravit vyrez...
co sa preostrovania tyka - ako myslis "pocas" ?
co sa preostrovania tyka - ako myslis "pocas" ?
No tak laicky povedané: spravím fotku, posuniem sa ďalej a potrebujem opäť zaostriť...
Hm... ten oblúčik sa mi tam veľmi nepáči... nie je problém orezať, ale takto mám nakrivu tú mierku (20 mikrometrov). S tým sa nedá niečo robiť?
Hm... ten oblúčik sa mi tam veľmi nepáči... nie je problém orezať, ale takto mám nakrivu tú mierku (20 mikrometrov). S tým sa nedá niečo robiť?
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
mierka ostava rovnaka, to je problem ju len inde uviest?
preostorovat by si nemala, lebo objekt ostava rovnako vzdialeny, predpokladam, ci?
preostorovat by si nemala, lebo objekt ostava rovnako vzdialeny, predpokladam, ci?
No mala by byť jednotne na každom obrázku, buď v pravom alebo ľavom dolnom rohu...
Problém je v tom, že tá vzorka nie je všade rovnako hrubá, čiže keď fotím, tak niektorá časť je bližšie, iná ďalej.
Problém je v tom, že tá vzorka nie je všade rovnako hrubá, čiže keď fotím, tak niektorá časť je bližšie, iná ďalej.
obluciky ti to bude robit alebo rozne stvorce, ide o to ake fotky tam vkladas.. ako velke a vzdialenost od objektu, taktiez ten program hlada rozne body podla ktory spaja foto a niekedy to proste napasuje tak ze kraje musis orezat.. to je vedlajsi produkt, mne sa to pri panoramach stava vzdy aj ked fotim z rovnakeho miesta...
a to vlastne je aj odpoved k druhej otazke.. nepreostrovat a nemenit miesto resp vzdialenost, potom s tym nevie pracovat a moze to dopadnut zle...
a to vlastne je aj odpoved k druhej otazke.. nepreostrovat a nemenit miesto resp vzdialenost, potom s tym nevie pracovat a moze to dopadnut zle...
rozdiel v hrúbke je max. 1 mikrometer, ale pri takomto zväčšení mi to zaostrí buď len na tú modrú časť alebo červenú.. na tejto prvej fotky je zaostrené na modrú, potom musím posunúť a preostriť na červenú, pričom modrá je rozmazaná.Polo-X napísal:obluciky ti to bude robit alebo rozne stvorce, ide o to ake fotky tam vkladas.. ako velke a vzdialenost od objektu, taktiez ten program hlada rozne body podla ktory spaja foto a niekedy to proste napasuje tak ze kraje musis orezat.. to je vedlajsi produkt, mne sa to pri panoramach stava vzdy aj ked fotim z rovnakeho miesta...
cim to fotis a aky styl... ako mas nastaveny mikroskop alebo fotak alebo o co vlastne ide aby som bol viac v obraze
Ja by som chcel vediet, na co sa to vlastne pozeram? 
-
triple
Guru wannabe
presne to isté ma napadlo čo KoCiho 
Pouzivam mikroskop Zeiss Axioplan, na ktorom je pripevnena kamera AxioCam MRc, ktora prepaja obraz z mikroskopu priamo na monitor. Zväcsenie je 1000x horne dva obrazky a 2000x spodne dva obrazky. Neviem co konkretne si myslel pod tym nastavenim...Polo-X napísal:cim to fotis a aky styl... ako mas nastaveny mikroskop alebo fotak alebo o co vlastne ide aby som bol viac v obraze
No a aby sme boli v obraze, pozerame sa na priecne rezy 6-mesacneho buka (samozrejme zafarbene aby lepsie vynikli jednotlive struktury). Na hornych obrazkoch samotne drevo s cievami, dole kora s parenchymom.
-
chlapec10
Addict
ako som uz minule pisal, ze budem posielat zaujmave ponuky:
Ak si niekto trufa ist fotit nieco vaznejsie, a chce vyskusat reportaznu fotografiu, tak vo viedni bude summit EU komisie o narkotikach...
Stravu, ubytko a cestovne vam preplatia ak vas vyberu
viac info: http://www.youthpress.org/news/280-call ... -in-vienna
Ak si niekto trufa ist fotit nieco vaznejsie, a chce vyskusat reportaznu fotografiu, tak vo viedni bude summit EU komisie o narkotikach...
Stravu, ubytko a cestovne vam preplatia ak vas vyberu
viac info: http://www.youthpress.org/news/280-call ... -in-vienna
-
Francek
Star
Dnes mi prisla praktica PLC2 s objektivom pentacon 1.8/50 ktory pojde na DSLR, s bleskom ktory pracuje s DSLR
...to vsetko za 23€.
...Viete niekto na co sluzi ta vec, co je na fotaku na fotke P3042052.JPG okrem toho ze to prepojuje telo s bleskom ? ...Funguje to aj na DSLR a ta vec hore co sa nasunie na kolajnice ma hore prepinanie: A-2, A-1, M
Netusim co to ma aj iny zmysel, alebo iba to spaja telo s bleskom...
...Viete niekto na co sluzi ta vec, co je na fotaku na fotke P3042052.JPG okrem toho ze to prepojuje telo s bleskom ? ...Funguje to aj na DSLR a ta vec hore co sa nasunie na kolajnice ma hore prepinanie: A-2, A-1, M
Netusim co to ma aj iny zmysel, alebo iba to spaja telo s bleskom...
-
chlapec10
Addict
zeby meranie blesku?
-
Francek
Star
Mozes konkretnejsie ?
-
triple
Guru wannabe
podľa mňa to prepína režim merania blesku
-
chlapec10
Addict
zpredu to vyzera ako vstup pre meranie svetla, podla nameraneho svetle odpali intenzitu blesku, ak nemas nastaveny manual blesku..
inac, urcite niekde na tej skatulke mas model, a podla toho zitime presne co to je
inac, urcite niekde na tej skatulke mas model, a podla toho zitime presne co to je
-
Francek
Star
Ta vec sluziaca na prepojenie je National connector PW-500 a blesk je National PE-2850R.
Googlit som skusal ale nic normalne som nenasiel

Googlit som skusal ale nic normalne som nenasiel
-
chlapec10
Addict
co som pozeral, tak pravdepodobne to je odpalovaci kabel s meranim
-
Francek
Star
Cize ono si to odmera podla svetla aku intenzitu blesku ma dat ?
Ono to imho zalezi aj od rychlosti uzavierky a clony takze to je na dslr asi nepodstatne...
Vzadu na blesku je koliesko na nastavovanie citlivosti filmi od 25-400 ASA (15-27DIN) a pod tym clonove cisla a vzdialenost objektu ale nastavovat sa da iba citlivost.
Ono to imho zalezi aj od rychlosti uzavierky a clony takze to je na dslr asi nepodstatne...
Vzadu na blesku je koliesko na nastavovanie citlivosti filmi od 25-400 ASA (15-27DIN) a pod tym clonove cisla a vzdialenost objektu ale nastavovat sa da iba citlivost.