BRIGÁDA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
bobo3
Amateur
Amateur

BRIGÁDA

Príspevok od používateľa bobo3 »

čavete dúfam, že čoskoro sa zapojite do tejto temy.
Ja mám jednu otazku a nejak sa mi nedarí najsť na tuto otázku odboveď... čiže.. koľko hodín podla zákona može odpracovať brigádniť za týždeň a ak má brigádnik zmluvu s jednov firmov (brigádne) a chce mať ešte jednu zmluvu v indej firme ( brigádne) či sa niečo také dá??? viazanosť v privej firme mám asi 20 hod/týžden prosím pomôžte(bol by dobrý aj nejaký dôkaz zo zákonu aj mate )
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: BRIGÁDA

Príspevok od používateľa ColdRain »

pracovný čas je upravený podľa veku, do 16rokov je to max 30 hodín týždenne, nad 16 rokov je to 37 a pol hodiny-§85 ods.7, jedna brigádnická činnosť može byť uzavretá max na 20hodín(polovica určeného týždenného prac času-§227 ods.2 zákonníka práce)...ak máš nad 18 rokov je to pracovný čas klasických 40 hodín, čiže, môžeš uzavrieť ďalšiu zmluvu o brigádnickej práci študenta, ale len do výšky maximálneho možného týždenného pracovného času,v zhľadom na tvoj vek
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

ak ma viac ako osemnast tak stale moze odpracovat len max 20 tyzdenne kedze stale ide o dohodara.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

áno, to mi je jasné, blbo som to zaradil, patrí to samozrejme k dľžke týždenného pracovného času, nie k brigáde
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Jestvuje aj odborné "Mihálovo" fórum na právne veci http://www.porada.sk/
Napísať odpoveď