chcem sa spýtať ako mám spraviť aby som mal nainštaované obi2 operačné systémy ale tak:
že ako sú tie plochy na linuxe aby som pri klikntí na plochu č.4 mal WIN XP .
viem že sa to dá lebo som počul že to má páru ľudí len neviem jak to spraviž ak by ste mi mohli poradiť bol by som vám veľmi vďačný.
Toto co chces ty, to XPcko na stvrtej ploche... sa vola virtualizacia. Staci si stiahnut nejaky virtualizacny softver (odporucam Virtualbox) a tam to nainstalovat...
Dufam, ze chapes, ze vykon (ci 2D a nedajboze 3D) v takomto virtualnom stroji sa nikdy nebude rovnat vykonu riadne nainstalovaneho OS
a takto keď som skúšal nainštalovať LINUX a WIN nech každý má svoju particiu všetko prebehlo v poriadku len sa mi neukazoval buď linux alebo win keď sa systém zapínal...
A ako by si chcel súbežnú činnosť dvoch OS bez virtualizácie? Napriamo iba cez reštart a výber Win - Linux. A na to je potrebné mať najskor Win, a následne Linux. A Linux je vážna vec, nie hranie sa. Hry si rob pod Win. Veď preto budeš mať aj dva OS. Win na hry a niektoré profi pragramy /nie kradnuté/, které idú iba pod Win, a NET a iné bežné a kancelárske na Linuxe.
Win apriori neznáša nič, takže najprv Win. Linuxu je to šuvix Síce sa to dá aj naopak, ale je to zbytočne veľa roboty, a nie pre každého. Takto je to legrácka, a ide to samo.