Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jefty
Star
Star

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa jefty »

nenasiel som tu temu presne na to co hladam... ale mozem sa spytat, kolko vas mesacne vyjde studium na vysokej skole? myslim tym -
ubytovanie: napiste prosim aj ci intrak alebo privat + mesto
strava:
cestovne: viem ze je to individualne, ale aspon orientacne
ucebne materialy: skripta, pomocky a neviem co vsetko treba do skoly
spotrebný tovar, kultúra: oblecenie, kino, piatky a pod.
spolu cca: ak sa vam nechce rozpisovat vsetko tak napiste celkovo mesacne

zistujem si na internete kolko ma bude stat vyska a zaujima aj vas nazor. iste, je to velmi individualne ale snad nejaky priemer dokazem dat dohromady. dakujem vam.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ubytovanie: cca 1850 KČ spolu s netom na intráku, to máš skoro 75€
strava: na isic si mesačne hodím zhruba 600 KČ, ale často sa stravujem na intráku zo surovín nakúpených v potravinách. Mesačne ťažko povedať koľko miniem na nákupy, nech je to tiež 600 tak to je zhruba 50€. DOsť jedla si nosím z domu keď sa dá.
učebné materiály: som na informe -> všetko je na webe. Maximálne ak zarátame knižnicu, ale na fakultnej sa neplatí členstvo a v MZK je to asi 100 na rok takže do mesačných nákladov netreba rátať
kultúra a spol: takmer nič, bol som trikrát v divadle za dva roky. V kine som tu ešte nebol, a asi 4 koncerty. Keď sa to rozráta na dva roky tak mesačne tiež iba pár korún takže to nerátam
cestovné: domov to mám cca 300 až 350 km, a lístok má výjde okolo 8€. Záleží cez akú spoločnosť. CHodím domov raz za dva alebo tri týždne, takže do 30€
spolu teda 155€ + nejaké financie na zábavu. Výsledok by som odhadoval do tých 180€ lebo nie som moc alkoholový typ. Veľakrát sa ale zmestím pod túto sumu, záleží od mesiaca
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

jak to je s ceskymi skolami? maju byt spoplatnene pre zahranicnych studentov? alebo celkovo budu spoplatnene pre kazdeho?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jefty: kedysi ma stala kompletka v Brne 5000 Kc mesacne
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa demovic_svk »

ako zistim ze prihlasku prevzala skola ?? posielal som elektronicku a potom vytlacenu cez postu len tak ne doporucene dik
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

nijak, školy majú napísané, že nepotvrdzujú prijatie prihlášky, zistíš to tak, že ti od nich príde pozvanie na prijímacie pohovory, ak máš strach zavolaj na štúdijné oddelenie a zisti či to došlo
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zeto750 »

Zdravim

Prihlasky mam poslane ale zvazujem o nejakej skole naviac keby nic ine nevyslo...
Co vravite na odbory:

-APLIKOVANA INF. FEI STUBA (v studijnych planoch som nejako nevidel vela matoiky je to tak?)
-INFORMATIKA FIT STUBA
-HI TUKE (alebo ine na TKE, rad by som nieco v KE kedze uz mam jednu v BA a jednu v Brne...)

čo vravíte ?
Ma nejaky z nic aj uplatnenie kde by som nemuselm robit za max 500€ ? Popripade kde je menej matiky ako v ostatnych ?

Dakujem
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

D_I_C_K napísal:Tak sory no sekol som sa ..ale clekovo všade vravia že KE je pre flákačov..BA pre ozajstných len alen majstrov v obore.. no ako v pohodke nie ta nie..ja chcem ist ties na TUKE..
Jeden erasmak prisiel na polroka sem do Toulouse z BA... hovoril ze to co sa deje v BA na vyskach to nie je ucenie ak si to porovnal s tym z francuzska... ja mam cca 35 hodin tyzdenne prednasok/prakticky hodin/"vypoctovych" cekuj rozvrh :)
Prílohy
EDT_L2_STE_S4_2011_F_ODONNE_15_dec.pdf
(17.57 KiB) 72 stiahnutí
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

z fora nejde nikto na TUKE?..
chlebik
Light Expert
Light Expert

Architektúra + aka VŠ

Príspevok od používateľa chlebik »

Dobry deň, som prvák na strednej priemyselnej škole , zaoberám sa tu aj kreslenim sučiastok na papier,respektive pauzák
to je však len v prvaku, v druháku je kreslenie sučiatok v nejakom proengine alebo niečo podobne, a 3-4ročník autocad

takže si myslim že ako taky základ mám/budem mať
samozrejme sučiastky nič s architekturov nemajú a moja otázka znie , či su vysoke školy kde ma zoberu bez kreslenia , nemyslim teraz kreslenie pomocov pravítka a šablôn
totiž rad by som robil niečo ako interier a exterie v 3D , 3D navrhy domov a podobne, no len sa bojím že na taketo školy treba asi talentove skúšky a mne to s ceruzkou v ruke moc nejde , ale predstavivosť mam velku :) už ako malí som hrával v kuse simsov :D
chcel by som sa už teraz začať učiť napríklad v 3ds max a iných 3d programoch , len či to má zmysel ak na školy typu ako chcem ja beru len na zaklade talentove skušky

najradšej by som robil interier, interierovy dizajn ale ani exterieru sa nebránim , takže je nejaka takato škola ? SVK/CZ kde neberu na základe talentovej skušky , lebo ako vravím : predstavivosť mam velku, a hodiť to do kompu by problém byť nemal ale hodiť to na papier by už problem bol
beardie
Redeemer
Redeemer

za 2 roky si vyberaj
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

a prečo by si nemohol už teraz ? a pripravovať sa nanu už teraz ? či už v nejakych programoch v ktorých sa tam bude pracovať alebo v niečom inom , ak vôbec taka škola ako hlada existuje
beardie
Redeemer
Redeemer

lebo viem o skolach, ktore by si chcel teraz vsetkymi desiatimi, ale za 2 roky budes dufat, ze budes mat aj inu moznost ako neist na nu
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

jefty:

ubytovanie: mesto - Brno - 2 roky na intraku asi najdrahsom co tu je - cca 3500kc ak oba spriemerujem => cca 145€ - teraz byvam na private, platim skoro to iste, lebo sa nam jedna holka odstahovala stadeto...
strava: zalezi od toho ci si varis, ci nie a tak... kazdopadne ja osobne miniem na stravu celkom dost - stacilo ze som na suchych rozkoch a vifonoch zil prvy rok... takze cca 40-50€ padne na potraviny + strava v menzach
cestovne: ked som byval na intraku tak kazde 3 mesiace salinkarta => na mesiac 10€, teraz byvam v centre a viac menej vsade som napeso za 15-20 minut, takze na cestovnom miniem fakt minimum
ucebne materialy: detto ako audiotrack - materialy 0€
spotrebný tovar, kultúra: v kine som tu bol za 2 a pol roka asi 3x, inak nic, oblecenie si kupujem vacsinou doma alebo v rakusku - tu som si kupil akurat jedny boty, "piatky" na VS stracaju vyznam - chlasta sa kedy chce a to je fakt individualne teda... a potom blbosti ako posilka, plavaren a tak? zasa zalezi od teba... ja som sa teraz zasa zacal hybat, takze nejake vydavky budu naviac
spolu cca: celkovo kym som byval na intraku tak dakych 200€ + chlastacky(a ze ich bolo pozehnane) ... na private cca 180, nechlastam(2 piva na party plnej ozratych ludi sa fakt nedaju ratat za chlast)
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

jak to je s vysledkami s matury a vysokou školou?..na FEI TUKE?...berú do úvahy aj známku?..alebo len že zmaturoval?..
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

tak to si musis precitat v podmienkach prijatia, hojko nieje dekanat a studijne odd.

inak maturita = tu das v pohode do 2-3 a myslim ze po minule roky brali na feiku len podla stud. priemeru z vysvedceni
yeah
Amateur
Amateur

prihláška vš

Príspevok od používateľa yeah »

čavte,
dneska som si spomenul že som sa zabudol do prihlášky podpísať, a ja už som ju odoslal aj s prílohami ako žp, potvrdenie o zaplateni.

čo mám teraz robiť? mám to dať nejako vedieť tej škole? alebo mi tú prihlášku sami pošlú naspäť?
že som úplný blbec viem, tak mi to tu písať nemusíte :)

diki
Tomika
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: prihláška vš

Príspevok od používateľa Tomika »

mne napisali v liste z STU BA, ake vsetky dokumenty mi chybaju, ked im prisla prihlaska, v mojom pripade som zabudol dat notarsky overit maturitne...
lumir
King
King

Re: prihláška vš

Príspevok od používateľa lumir »

zavolaj na studijne - ci je to problem, resp. co sa s tym da robit. hrat mrtveho chrobaka a dufat, ze to nejako skonci asi nebude najlepsia volba:)
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

Mne ked som sa zabudol, poslali prihlasku naspät, ze musim podpisat, takze radsej tam zavolaj a spytaj sa :wink:
Napísať odpoveď