ASUS K52J mrznutie
-
blitzkrieg
Professional
- Kontaktovať používateľa:
ASUS K52J mrznutie
Zdravím, takže mám problém a neviem kde začať hladať a riešiť ho, problém je ten že keď zapnem notebook tak asi po 10 minútach mi zamrzne asi na 2 - 3 minúty a potom zasa v poriadku ide, niekedy sa to mrznutie zopakuje aj 2 - 3 krát po spustení notebooku, no nerobilo mi to, až keď som nainštaloval ovládače ktoré boli na CD k notebooku, neviete aký program, ovládač to spôsobuje ? poprípade nepoznáte niekoho kto mal ten istý problém ? nerobilo to len na tomto notebooku ale aj na iných na ktorých boli nainštalované ovládače od výrobcu notebooku
Re: ASUS K52J mrznutie
Skús nainštalovať ovládače zo stránky Asusu (začni napr. grafikou, skús chvíľu používať, či bude zamŕzanie pokračovať).
Skús tiež preskenovať počítač na vírusy, prekontroluj HDD a RAM.
Skús tiež preskenovať počítač na vírusy, prekontroluj HDD a RAM.
-
blitzkrieg
Professional
grafikou to nebude, pretože tie ovládače som preinštalovával už asi 10x, vírusy tiež nemám, vírusy skenujem každý týždeň a dokonca som preinštaloval aj OS
Preinštaloval 10x ... Bol aspon jeden z tých pokusov aj najnovší ovládač (resp. ovládač, ktorý nebol z CDčka s drivermi).
Preinštalovanie OS neznamená zbavenie sa vírusov. Čím skenuješ PC?
Čo test HDD a RAM ...
Čo test HDD a RAM ...
-
blitzkrieg
Professional
driver grafickej som sťahoval priamo zo stránky ATI, ten notebook mám od začiatku februára, nemyslím si že by bola chyba v HDD či niekde inde, skôr si myslím že to je kvôli nejakým ovládačom čo sa grafiky netýka alebo programami ktoré na CD boli, Fancy start a podobne, ktoré som aj odinštaloval, vírusy vyhľadávam za pomoci programu Eset Smart SecurityDenco napísal:Preinštaloval 10x ... Bol aspon jeden z tých pokusov aj najnovší ovládač (resp. ovládač, ktorý nebol z CDčka s drivermi).
Čo test HDD a RAM ...
a OS mám pre inštalovaný od minulého týždňa (sobota)
keď som nemal ovladače z CD čo som dostal k notebooku tak mi to nemrzlo ale zasa mi nefungovala dobre klávesnica a touch pad (touch pad sekal a klávesnica, nedokázal som použiť tlačidlo Fn ) tak som bol nútený nainštalovať ovládače z CD a odvtedy to zasa robí, myslím si že to môže zapríčiňovať nejaký program ale neviem aký keď že sa do toho nevyznám
Tie ovládače z toho CD si nemusel vôbec inštalovať. Ovládač na touchpad ako aj na klávesnicu nájdeš na nete.
Kedy si nainštaloval tie ovládače z toho CD? Žeby si to obnovil do stavu pred inštaláciou tých ovládačov (ak to nie je dávno). Kedže odinštalovávať po jednom by bolo pracné
Kedy si nainštaloval tie ovládače z toho CD? Žeby si to obnovil do stavu pred inštaláciou tých ovládačov (ak to nie je dávno). Kedže odinštalovávať po jednom by bolo pracné
Môžem Ťa potešiť, že mám rovnaký NB a rovnaký problém.
Keď nad tým tak rozmýšľam, už mi to dlho neurobilo....
Zatiaľ som nezistil čo to robí.
Používaš WiFi? Ja áno.
Mám tam teraz Win7, NB bol kupovaný bez systému.
V zobrazovači udalostí som našiel len jednu chybu po zamrznutí ale to môže byť dôsledok a nie príčina...
Keď nad tým tak rozmýšľam, už mi to dlho neurobilo....
Zatiaľ som nezistil čo to robí.
Používaš WiFi? Ja áno.
Mám tam teraz Win7, NB bol kupovaný bez systému.
V zobrazovači udalostí som našiel len jednu chybu po zamrznutí ale to môže byť dôsledok a nie príčina...
Kód: Vybrať všetko
Log Name: System
Source: iaStor
Date: 24.2.2011 17:23:10
Event ID: 9
Task Category: None
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: Rozbuch-PC
Description:
The device, \Device\Ide\iaStor0, did not respond within the timeout period.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="iaStor" />
<EventID Qualifiers="49156">9</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2011-02-24T16:23:10.489468700Z" />
<EventRecordID>9215</EventRecordID>
<Channel>System</Channel>
<Computer>Rozbuch-PC</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>\Device\Ide\iaStor0</Data>
<Binary>0F0005000100000000000000090004C00100000000000000000000000000000000000000000000000000000000</Binary>
</EventData>
</Event>-
blitzkrieg
Professional
čiže to robí WiFi ? ak áno tak to nechápem, lebo keď som býval u otca a používal jeho notebook (tiež nový) TOSHIBA, tak ten problém som mal tiež a WiFi som nepoužíval, ale ak na tento notebook pripojím mobilný internet od ORANGE tak mi to nerobí ...tak fakt neviem
Ja netvrdím a ani si nemyslím že to robí WiFi, len som sa pýtal či ho ty používaš.
Je to jedna z možností.
Dobre som rozumel, že Asus K52J ak pripojíš na mobilný internet od Orange, že to nemrzne? (alebo si to myslel na tú Toshibu?)
Ešte by si mohol pozrieť do
Event Viewer
Windows Logs
System
akú chybu to vyhodí tebe po tom zamrznutí
Je to jedna z možností.
Dobre som rozumel, že Asus K52J ak pripojíš na mobilný internet od Orange, že to nemrzne? (alebo si to myslel na tú Toshibu?)
Event Viewer
Windows Logs
System
-
blitzkrieg
Professional
na TOSHIBE to bol normálny net od T-Comu, modem zapájaný cez ethernet (snáď som to dobre napísal) a na ASUS notebooku mám net mobilný internet (keď cestujem) a keď som niekde kde je WiFi tak cez WiFi som pripojený, kde si pozriem Windows Logs ? neviem kde to nájdemThovt napísal:Ja netvrdím a ani si nemyslím že to robí WiFi, len som sa pýtal či ho ty používaš.
Je to jedna z možností.
Event Viewer
Windows Logs
System
Ovládací panel
Nástroje na správu
Event Viewer
Windows Logs
System
Dnes mi asi po 10 dňoch zamrzol pri štarte (po spánku - zavretie krytu), ale ani po dvoch - troch minútach sa nespamätal, tak reštart a potom o.k.
Žiadnu chybu v udalostiach nezanechal. Ešte tam bolo, že počítač obnovil činnosť po spánku, spustená služba TCP/IP Netbios Hepler a služba Načítavania obrázkov (WIA) a potom už len udalosti po reštarte.
Čo som tak nejak vypozoroval kedy to mrzne, tak je to najčastejšie po štarte ( neviem či po spánku či aj po úplnom vypnutí), alebo pri prehrávaní videa a to aj cez prehliadač.
Keď hrám WOW aj 5 hodín, ešte mi to nezamrzlo.
Nástroje na správu
Event Viewer
Windows Logs
System
Dnes mi asi po 10 dňoch zamrzol pri štarte (po spánku - zavretie krytu), ale ani po dvoch - troch minútach sa nespamätal, tak reštart a potom o.k.
Žiadnu chybu v udalostiach nezanechal. Ešte tam bolo, že počítač obnovil činnosť po spánku, spustená služba TCP/IP Netbios Hepler a služba Načítavania obrázkov (WIA) a potom už len udalosti po reštarte.
Čo som tak nejak vypozoroval kedy to mrzne, tak je to najčastejšie po štarte ( neviem či po spánku či aj po úplnom vypnutí), alebo pri prehrávaní videa a to aj cez prehliadač.
Keď hrám WOW aj 5 hodín, ešte mi to nezamrzlo.
-
blitzkrieg
Professional
no zasa mi to dnes urobilo a našiel som tento error
mne to zamŕza vždy po štarte, už som sledoval aj Eset smart security či to nemôže byť aktualizáciami, no každopádne je to zaujímavý problém, lebo fakt netuším prečo to robí
mne to zamŕza vždy po štarte, už som sledoval aj Eset smart security či to nemôže byť aktualizáciami, no každopádne je to zaujímavý problém, lebo fakt netuším prečo to robí
Je to rovnaký error aký píše aj mne.
Neviem čo by nám mohlo pomôcť, ak by si na niečo prišiel napíš sem.
Neviem čo by nám mohlo pomôcť, ak by si na niečo prišiel napíš sem.
-
blitzkrieg
Professional
snažím sa na to prísť odkedy som nainštaloval OS na notebook
ale keď na niečo prídem dám vedieť
//autoeditácia príspevku (08 Mar 2011, 15:00)
dnes mi to vyhodilo dve chyby a spýtalo sa ma ..respektíve mi oznámilo že musím ukončiť proces OS
//autoeditácia príspevku (08 Mar 2011, 15:00)
dnes mi to vyhodilo dve chyby a spýtalo sa ma ..respektíve mi oznámilo že musím ukončiť proces OS
Ja som dnes zistil, že nepomáha odinštalovať ATI Catalyst a že to mrzne aj keď je vypnutá WiFi a Bluetooth...
A ešte jedna vec.... keď je celkom ticho, tak spod kláves počuť také slabučké prerušované pískanie.... žeby harddisk?
A ešte jedna vec.... keď je celkom ticho, tak spod kláves počuť také slabučké prerušované pískanie.... žeby harddisk?
-
berynatorko
Medium Expert
mne to tiez robi na ASUS K72J, co je obdobny stroj ale s 17" palcovym monitorom. Pravdepodobne Wifi, po pol roku od instalacie. Ale iba na windowse.
-
blitzkrieg
Professional
s HDD nemám problém, lebo mi to robí aj keď som len na nete (nepočúvam hudbu, nič) nemôže to byť nejaká chyba na WIN 7? lebo aj na toshibe bol WIN7 a tu ho mám tiež... dá sa s tým žiť ale lepšie by bolo bez toho 
díky za radu, skúsim si natiahnuť kábel a zakázať wifi adaptér, či to prestaneberynatorko napísal:mne to tiez robi na ASUS K72J, co je obdobny stroj ale s 17" palcovym monitorom. Pravdepodobne Wifi, po pol roku od instalacie. Ale iba na windowse.
-
berynatorko
Medium Expert
no dufam ze to vyriesis, potom sa podel o riesenie:)Thovt napísal:
díky za radu, skúsim si natiahnuť kábel a zakázať wifi adaptér, či to prestane
-
blitzkrieg
Professional
mne to nepomohlo, tiež som to skúšalThovt napísal: