Stredná Škola (aký odbor (?) ; druhá prihláška)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Kevin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Stredná Škola (aký odbor (?) ; druhá prihláška)

Príspevok od používateľa Kevin »

Zdravím..
Som deviatak a už v apríli musím mať podanú prihlášku..
Lenže.. Ja neviem, akým smerom mám ísť, pretože mám na výber 2 odbory..

- Grafik Digitálnych médii
Viem robiť v photoshope, viem si predstaviť, že budem v budúcnosti robiť grafiku, webdizajn a podobne..
Viem, že ma to baví a viem, že na to aj pravdepodobne mám ..

+ Vraj sa na tomto odbore preberajú aj php, c++, html a css a ja rozhodne chcem AJ programovať..

- Mechanik počítačových sietí
Aj toto by ma bavilo robiť v budúcnosti, skladať pc, radiť ostatným kde je chyba a podobne.. Aj toto celkom viem..

Lenže ja.. Neviem kam ísť, prosím, poraďte mi, ktorý odbor sa mi do budúcnosti viac oplatí (že sa budem môcť lepšie uplatniť) ..
A čo je pravdy na tom, že na grafikovy sa aj programuje ?
+ Pýtal som sa našej učiteľky informatiky a vraví, že pri tomto odbore sa naučím aj základy z tej mechaniky..

A druhý problém..
Neviem kam, na druhú školu mám podať prihlášku..

Som z Košíc, tú prvú dávam na http://www.ostrovskeho.sk , skvelá škola, prestavali ju z eurofondov, blabla, proste perfektná, aj super pedagógovia a odbory..

A kam na druhú ?
Ale neraďte mi nič, kde treba skvelé známky..
pershing
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Stredná Škola (aký odbor (?) ; druhá prihláška)

Príspevok od používateľa pershing »

programko co sa naucis na strednej ti bude ajtak v zivote na houby pokial nepojdes na VS / nezacnes poriadne praxovat a venovat sa tomu
a vseobecne stredne skoly zamerane na informu ti toho podla mna vela nedaju a ajtak ti treba sebarozvoj + mozno VS

a siel by som na ten prvy byt tebou, viac sa naucis
a siete okrem toho robim uz ja :D
genius987
Novice
Novice

Príspevok od používateľa genius987 »

ja osobne by som odporucil Grafik Digitálnych médii, podla mna mas tam lepsie uplatnenie v zivote,- jeto len moj nazor
tiez som z Ke a chystam sa spse, pc , eletrika a pod.
ale keby ma nezobrali jendoznacne sps dopravna :minus:
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

Grafik Digitálnych médii odbor, zameranie, ktoré môžeš robiť aj bez školy, záleží len na tebe ako sa budeš rozvíjať ale samozrejme ak ťa to baví tak neváhaj a bež na to je to zaujímavý odbor, no neviem či ti to dá dostatočné základy na štúdium VŠ. To či tam je alebo nie je programovanie si zisti sám, www máš pozri si rozvrhy jednotlivých ročníkov.
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

To je tak trosku blba otazka...sam musis vediet kde sa vybereis..tu ti len može niekto povedať čo a jak to tam je..ale myslim si že skor toho mechanika by som siel robiť...tam sa vlastne naučiš z každeho rožku trošku..:DD je to len na tebe ale ak a bavi to čo si napisal tak chod na toho grafika...ak ta to bavi tak mas v buducnosti zivot bezproblemov...teda ak to vies aj robit a nebudes za to najvac korun pytat tak v pohodke zarobis na tyzden nejakych 300 vies zarobiť formou videii a obrazkovych reklam..tak je na tebe..
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

nechcem ti brat iluzie ale 300 za tyzden ako tuctovy grafik nezarobis
by si musel byt fajny macher, mat aj nejake umelecke citenie a pod, venovat sa tomu vela
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

dorbe to so mmožna prehnal ale zarobíš tým dobré prachy ..myslím že ak to ovládaš tak niečo za pár hodín driny zbúchaš a máš nemusíš chodiť niekde po skladoch vykladať tovar týžden vkuse aby si mal to čo môžeš zarobiť za pár hodín práce z pohodlia domova ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Kevin napísal:...
+ Pýtal som sa našej učiteľky informatiky a vraví, že pri tomto odbore sa naučím aj základy z tej mechaniky..
...
a si si istý že si sa nepýtal fyzikárky ale učiteľky informatiky? Ak hej, tak musím zaplakať nad úrovňou naších pedagogov na základných školách. Najprv nech si otvorí wikipediu a zistí čo je tá mechanika ;)

no ale k veci: vyber si čo ťa viac baví. Vyberať podľa toho čo bude mať väčšie uplatnenie je kravina. Nikto nemôže vedieť aký bude dopyt po sieťaroch a aký po grafikoch o 4 či nedajbože 9 rokov ak sa rozhodneš ísť aj na výšku. Takto uvažovala generácia pred tebou. Bol veľký dopyt po ekonomoch, tak sa masovo celé gymple presúvali na ekonomické výšky. Dnes je ekonom každý druhý, v kancloch sedia 5 za jedným počítačom a absolventi ekonomiky majú problém nájsť prácu. Takže je úplne jedno po čom je dopyt teraz, ty nehľadáš prácu teraz ale o niekoľko rokov. Vyber si čo ťa baví. Programovanie na strednej nestojí za nič, lebo ho učia "pani učiteľky" ktoré tú informatiku vôbec nevyštudovali.
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

tak ako píše audiotrack je to na tebe čo ťa baví viacej tak tam choď, pozeraj sa skôr do budúcnosti ako na prítomnosť. Čiastočne nesúhlasim čo napísal audiotrack že na strednej programovanie stojí za nič, pretože ja sám mám skvelého profáka, ktorý bol programátor a vie toho hodne okolo informatiky. Takže najlepšie ak by si sa popýtal nejakých kamošov, ktorý chodia na tú školu že na akej úrovni je tam tá inf.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

na strednej sa toho z programovania vela nestiha naucit...a podstatnejsi je este problem s vyucujucimi...ja studujem informu vedecku na uni a poznam vela studentov co studuju inf+nieco co su vlastne buduci ucitelia...aj sesternica je matinf...a medzi nimi je tak jeden z 20 ktori su schopni v programovani...a z tych co su schopni programatori je tak jeden z 10 schopny v celkovom ohlade...ale ako ludia su ok :)
kazdopadne ostrovskeho isla hore, bola to stoka, mozno je to stoka stale ale mensia :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

martinez13 napísal:tak ako píše audiotrack je to na tebe čo ťa baví viacej tak tam choď, pozeraj sa skôr do budúcnosti ako na prítomnosť. Čiastočne nesúhlasim čo napísal audiotrack že na strednej programovanie stojí za nič, pretože ja sám mám skvelého profáka, ktorý bol programátor a vie toho hodne okolo informatiky. Takže najlepšie ak by si sa popýtal nejakých kamošov, ktorý chodia na tú školu že na akej úrovni je tam tá inf.
no áno, lebo si na strednej. Tiež som na strednej našu informatiku pokladal za fajn. Stačí si však pozreť prijímačky na výšku, a uvidíš ze z toho minima čo je najzákladnejší základ čo sa vyžaduje ste polovicu nemali a druhú ste len preleteli. O čom je programovanie zistíš až na výške. Na strednej sa neprogramuje, tam sa len trošku zoznamuje s programovaním
skatemaster
Novice
Novice

Príspevok od používateľa skatemaster »

chcel by som sa opytať či nepoznáte nejakú dobrú školu s odborom programovanie (najlepsie keby bola programovanie a robotika) niekde v žilinskom kraji.
Dik
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

ja len dodám pár vecí
1. neexistuje škola čisto na programovanie, iba školy kde na informatike trošku prebehnete programovanie ktore je už teraz zapadnute prachom nieto ešte o dalšich pár rokov keby ste ho mali použiť v práci
2. aj keby bola škola čisto na programovanie , tak vas to tam nenaučia, programovať sa naučite jedine samy(myslim na nejake poriadnej urovni) takže ak sa chcete programovaním živiť tak samoučba
3. viete vôbec čo je to programovanie ? vela ludi respektive deti chce byť programatormi a hackermi a nvm čim , lebo ich to vraj určite bude baviť, ale pravda je taka že na tej informatike sa nebudu hrať žiadne csko ani wowko a som si istý že 90% zvás ani nevydelo ešte ako nejake programovanie , trovba webov atd. vyzerá , len vydeli vysledny efekt a chceli by to vedeť ale keby vam v škole daju naučiť nejaky programovací jazyk tak by ste plakali prečo ste nešli na inu školu
4. ak niekto chce programovať tak sa to bude učiť sam a nepotrebuje nato školu , aj keby bola škola určena len na informatiku a programovanie tak to preberanie učiva bude určite na nezmyselnej urovni a te blbe školske normy, jednoducho by ste sa to museli aj tak doma učiť samoučbov ak by ste chceli aj niečo skutočne ovládať
skatemaster
Novice
Novice

dodam:
Viem ake je programovanie skusal som mam knihy snažim sa niečo naučit ale ešte mi to nejde.Potom k webom weby robim skušam mam skúsenosti s html a css.Skúsam všetko možné a viem ze programovanie nieje hrat cs 1.6 skusal som programovat nieje to sranda a hlavne v C++ to je zložité. Chcem školu preto lebo keď pôjdem na pohovor čo im poviem učil som sa z knihy doma? Preto chcem nejakú školu. Čo ma blízko k programovaniu.

//autoeditácia príspevku (22 Mar 2011, 20:00)
Len by som chcel vedieť čo mam urobiť aby som mohol pracovať ako programator. Akú skolu si zvoliť?
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

a čo mysliš že na pohovore povieš , ma IT vysoku školu zoberete ma ? ten človek čo stebou bude robiť pohovor bude IT človek , a bude ti dávať otazky ohladom IT a ty budeš musieť odpovedať , a to je jedno či maš zš alebo vš ak budeš vedieť spravne odpovedať tak si ich človek , práveže ludi bez vysokej z rovnakymi znalostami hladaju skorej ako s titulom :)
prípadne ti da spraviť nejaky jednoduchy programik v danom jazyku a takto nejako prebiehaju pohovory
skatemaster
Novice
Novice

Viem.
A preto hladam IT skolu aby som vedel odpovedat na tie otázky
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Pls poradte ktory odbor si mam vybrat pobla priebežneho poradia by ma mali prijať na obidva.

http://soseza.sk/new/stuodb/2682.php

http://soseza.sk/new/stuodb/2697.php
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

mechanik elektrotechnik , ked sa niečo naučiš , tak sa budeš mocť aj hraž z obvodmi a robiť si doma SAM kadejake hračky :) prípadne dalšie študium na VŠ , mechanik pc sieti je vec čo sa naučiš možno aj sam, ja som to ovladal už na zš, te odborne predmety načo je obor zamerany a vpodstate sa tam nič poriadne nenaučiš , je to obor o ktory je zaujem ale len preto lebo v názve ma : mechanik POČITAČOVYCH sieti a deti huraaa budeme hrať cssko
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

A kolko približne zaraba machanik pc sieti alebo niekto kto vyštudoval oblast informačnej technológie t. j výpočtovej techniky,
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

skor by som riesil ci sa dakde zamestnas a nie kolko budes zarabat...
Napísať odpoveď