neovplyvnený návrat zavislosti do fajčenia

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
damiamarl
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

neovplyvnený návrat zavislosti do fajčenia

Príspevok od používateľa damiamarl »

cawte ...
U mňa je to tak, každý deň ma niečo musí naštcaťm stále niečo musí prísť no tento raz je to niečo fatálne velké ...tak asi pred 8 mesiacami som prestal fajčiť, to bol asi stí pokus ...tak sa mi to podarilo a 8 mesiacov som už nefajčiar, neviem čo je cigareta ...priznám že pred 1 mesiacom som si príležitostne dal, no ale to moju situáciu určite nezmenilo ...prestal som fajčiť práve tak, že som sa prestal stretavať s fajčiarmi a snažil som sa styk s cigaretami obmedziť na upné maximum ...no ale po 8 mesiacoch prišlo to, načo potrebujem radu a preto aj toto vlákno zakladám ...z ničoho nič mi prišla neskutočná chuť fajčiť ...teda v kuse len myslím na to, som nervozny a spravam sa presne ako za starých čias, keď som ešte fajčil ...pred dvoma dnami ked som si pomyslel na cigaretu, hned ma nadulo ...a raz som sa zobudil a z nicoho nic v skole sedim a bez toho aby ma nieco alebo niekto ovplyvnoval som dostal neskutocne velku potrebu ist si zapáliť ...je to normálne povedzte mi ...ja už som z toho uplne zúfalý ...to ze som prestal fajcit povazujem za niečo neuveritelné ...presne sa mi vratila chut do cigariet ako kedysi ked som vyfajčil jednu a hned som musel druhu, treti ...pls dajte nejaku radu
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Re: neovplyvnený návrat zavyslosti do fajčenia

Príspevok od používateľa lowmanek »

hmm...ak hovoris ze si styk s cigaretami obmedzil na uplne maximum :D tak potom neviem co ti pomoze... :D
a k teme...myslim ze najlepsie bude ak nebudes na tie cigarety mysliet...sportuj, chod do spolocnosti-nefajciarskej...alebo nejake antistresove veci? :D napr. mna bavi stlacat loptu :) potom sa ukludnim...a vecer sa uplne unavit aby ked si lahnes do postele si v momente zaspal :)
damiamarl
Light Professional
Light Professional

tak sa deje, mozno to ako prichadza jar pekne pocasie ...vsade kde chodim spominam na stare casy ...normalne ze mam chut si kupit tabak a aspon jednu si usulat :D ...uz som si svoje takpovediac odtrpel tak co ma to uz nenech :D
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

je to proste o sile vôle. Povedz si, že si nezapáliš a snaž sa to aj dodržať. Snaž sa robiť niečo, čo ťa rozptýli alebo zabaví. Ak si dáš čo len jednu, razom pôjde celá krabička atď...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Keď ti to zasa napadne, tak si povedz, že nie a hotovo. Viac o tom nepremyšlaj. Čim viac o tom budeš uvažovať, tym tažšie to bude zvladnuť. A ten tabak si nekupuj, lebo ubališ si jednu a čo s tým zvyškom? No jedine vyfajčiť..
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Všetko je to o tvojej vôli. Nedať si. Náplaste a iné veci ti pomôžu prestať. Prestane každý. Ale dôležité je znovu nezačať. A v tom ti triky nepomôžu. V tom musíš presvedčiť sám seba, že aj keď máš chuť, tak si povieš NIE a tým to hasne. Vydržal si 8 mesiacov. Tak si to nepokaz. Dá sa to vydržať.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

zavislost sa nemoze vratit, pretoze ani nikdy neodisla...ked si raz na niecom zavisly, je to na cely zivot...a myslis si, ze je to skutocne neovplyvneny navrat "chuti" na cigarety? nemas v poslednom obdobi nejake hektickejsie odbobie, viac stresu, starosti...?

skus si spomenut na to, z akych dovodov si pred tymi niekolkymi mesiacmi prestal fajcit...kludne si tie body aj napis na papier a daj si ho niekam na pracovnu nastenku alebo chladnicku, aby si ho mal na ociach...
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

ja fajcim tiez skusal som prestat ale stres robi svoje :D ked najdes magic pill ako prestat hulit ako turek tak hod info :)
damiamarl
Light Professional
Light Professional

diky za vsetky vase fajn rady, to je asi vsetko co musim robit, to co ste pisali
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

omg a ako dlho si fajčil?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

lowmanek napísal:napr. mna bavi stlacat loptu
http://www.webko.sk/270-antistresove-prso-mega.html toto urcite zazenie stres aj chut na cigaretu :D

k teme: clovece ked si uz vydrzal 8 mesiacov tak uz nezacinaj znova - jednoducho nie a hotovo, a svoje chute neries lebo len skor podlahnes
iWin
Light Professional
Light Professional

Re: neovplyvnený návrat zavislosti do fajčenia

Príspevok od používateľa iWin »

To je úplne normálne :D asi si jeden z tých čo nemali na škole besedu s drogovo závsilými a keď hej si asi nepočúval.
Nám hovorili, že proste je jedno, že nefajčíš, nedroguješ dlho niesi vyliečený ....Abstinenčné príznaky sa môžu dostaviť hocikedy...
Napr. ja som kedysi hrával cod4 kľudne aj 10 hodín denne... potom som na pol roka prestal lebo uź som to fakt preháňal a potom som raz jeden deň dostal chuť to znova nainštalovať (kto si myslí, že závislosť na PC hrach neexistuje alebo je smiešna tak sa mýli :) )
Keď nechceš znova začať tak niečo rob :D hocičo a keď chceš začať tak začni je to len o sile tvojej vôli a o tom čo je pre teba prednejšie :D
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Začni fajčiť zbytočne sa budeš trápiť tým, že nefajčíš keď nakoniec aj tak začneš :) Prečo ? Pretože si príliš slabý, nemáš pevnú vôľu. Najlepší spôsob ako prestať fajčiť je - NEZACAŤ!

BTW - Empharko prestaň tu plieskať somariny ok ? To čo si povedal patrí len na slabých ľudí. Môj dedo fajčil možno od 8 rokov. A chodil fajčiť s bratrancom, až jedného dňa si bratranec nezapálil a povedal "Ja už nefajčím" Môj dedo povedal "Tak už ani ja" a zahasil cigaretu Odvtedy už niečo cez 3 roky nezapálil cigaretu. Pritom bratranec ďalej fajči a nič mu to nerobí, nebral žiadna náplasti a také dristy... Máš pevnú vôľu nie si zavisli, ak nemáš tak máš smolu. Preto nech zakladateľ témy začne fajčiť, tak isto ako každý, kto nemá nato a len sa trápi.

Iwin - Ja som hrál aj 15 hodín denne, žral som za PC a okrem pár hodin spánku som nič iné nerobil. Každý, že závisli etc. Nasral som sa vypol PC a rok pauza... Teraz som maximálne na tomto fóre, poprípade vyberiem poštu z WoWka, alebo keď vynde new hra tak si ju vyskúšam... Žiadna závislosť ani nič podobne. Vyzerá to, že sa chválim, ale je to tak... Závisli môžu byť iba ľudia, ktorí má slabú povahu :!:

Peace
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Janio: povznesiem sa nad tvojim prispevkom, ktory namiesto povzbudzovania k dalsiemu nefajceniu (predsa len zahodit 8 mesiacov bez fajcenia by bola skoda) napriek chuti, rovno odsudzuje cloveka ze na to nema... myslis si ze tvoj dedo nikdy potom na cigaretu zrazu chut nemal? isto mal - len ma zrejme lepsiu sebadisciplinu ako je dnesny priemer (co je u ludi 2 generacie pred nami pomerne bezna vec)

Zavislost na PC hrach (pripadne konzoly) nie je definovana casom ktory pri nej zavislak stravi, ale dolezitostou ktoru hraniu priklada. Ja som sa tiez kedysi hraval vela ale potom, cim viac som sa hral, tym menej ma to bavilo. A tento trend pokracuje - teda sa u mna zavislost na PC hrach vytvorit nemoze. A to si nemyslim ze mam silnu povahu.
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

Fuuu,tak to viem,ako sa citi damiamarl...
Hrozny pocit:prestanes fajcit,aj sa ti to dari ale dostanes neskutocnu chut...a rozmysas:kupit-nekupit.Ides na prechadzku a myslis,ako by bolo fajn popritom si aj zafajcit.Stane sa nejaka blba vec a uz obhryzas ceruzku s tym,zeby si si jednu dal.A potom odrazu si najdes nejaku prilezitost,sak predsa teraz jednu-dve.:D
Co na to povedat?Co poradit.
Ja sama si neviem poradit v tejto veci.
Cize aby som nemala uplne zly pocit z toho,ze moc casto fajcim,tak vydrzim 2-3 tyzdne bez a potom si nejaky tejden uzivam prechadzky s cigaretou.A potom zase nic...robim to najmä kvoli financnej zatazi,ktoru fajcenie prinasa. :D
Cize mozno by stacilo urobit si nejake terminy,kedy ano a kedy nie.
Ale ked si uz 8 mesiacov vydrzal,bola by skoda zacat.
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Janio napísal:Začni fajčiť zbytočne sa budeš trápiť tým, že nefajčíš keď nakoniec aj tak začneš :) Prečo ? Pretože si príliš slabý, nemáš pevnú vôľu. Najlepší spôsob ako prestať fajčiť je - NEZACAŤ!
gratulujem, týmto argumentom si mu určite pomohol...nefajčiar v živote nepochopí fajčiara, keďže ty vidíš dym a smrad, ja vidím rannú slasť ku káve...
damiamarl napísal:hudri hudri
ja som navštívil jednu kúru s názvom "ako prestať fajčiť", najskôr som bol samozrejme skeptický, keďže na tej kúre bolo viacero známych, ale minimum skutočne aj prestalo...tákže...zaplatil som 25,-€, v ruke som držal nejakú tyčku, okolo čela mi niečo navliekli, posledný špak som hodil do nejakého pohára a 24 min. "vraj" do mňa púšťali nejaké pulzy..mohla to byť blbosť, avšak dovtedy som si nevedel predstaviť ráno bez cigarety...a po tom kurze nejako na mňa už chuť ani neprišla, proste mi to nechýbalo a bol som tuhý fajčiar cca 8-9 rokov..tak neviem, skús sa poobzerať či vo vašom okolí nenájdeš podobné liečebné centrum.. za skúšku nič nedáš, ovšem okrem 25,-€ hehe...a ak by Ťa zaujímalo či som prestal úplne-tak áno, okrem prípadov, ak sa nayebem...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Nie, to ja tebe gratulujem... Prestal si s fajčením a začal si s kávou každé ráno miesto cigarety... :roll:

Viem, že som mu tým pomohol... Preto nefajčiar to nikdy nepochopí, lebo nič iné ako dym a smrad (z úst, šiat etc.) z toho nejde... Ale čo to trepem ? Ide to do peňazí :)

// Ak s mýlim tak mi vysvetlí, prečo potom každý fajčiar chce prestať ? Žeby pochopil to, čo som spomínal vyššie ? Alebo už prefajčil všetko čo mohol ? (Táto druhá možnosť je minimálna, keďže skoro každý fajčiar sa k cigarete vráti... Takže rozhodne nato peniaze má ;) )
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

A kde si nabral, že každý fajčiar chce prestať? Poznám xy fajčiarov, ktorých som ja sám odhováral od fajčenia a nechcú prestať, pretože im to chutí.

Navyše smrad z úst odstráni žuvačka alebo stačí niečo zjesť a oblečenie smrdí najmä vtedy, ak chodíš napr. do podnikov, kde sa fajčí. Ja sám som fajčil 8 rokov, prestal som a okrem toho, že peniaze míňam viac na iné hlúposti, nevidím v peňaženke, žeby som ušetril nejaké veľké peniaze, takže ani toto ako argument nie je.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

to si myslis len ty, ze to vyriesi zuvacka alebo nejaky sprej...nefajciari velmi zretelne citia ten smrad, aj ked sa to fajciar snazi zamaskovat...
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

moja priateľka fajčí a stačí, keď si dá žuvačku a nič necítim. Neviem, ako to robí, ale je to tak :)
Napísať odpoveď