Počítače a kvalitná hudba

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Počítače a kvalitná hudba

Príspevok od používateľa jarda.j »

Priznám sa, že neviem, či tu taká podobná téma je, a nebude mi vadiť, keď sa to slúči. Neide o autorstvo, ale o hudbu, o domáce podmienky. S PC alebo aj bez.

Úvodom, ako som to riešil ja. Posluchový priestor cca 140 metrov kubických, plocha 5,5 x 7,7 metrov plus cez 3 metre hore, stará zástavba, tehlová, 60 cm...

Kvadrofónna aparatúra presahujúca sluchové možnosti väčšiny ľudí, dynamika cez 120 dB, kde ticho je ozajstným tichom. Iba sa u toho nedá nič iného robiť, iba zatiahnúť ťažké závesy a naliať kvalitné vínko, a snívať.

Všetko išlo v prospech životného koníčka. Inštalácie, technika. Úvodom foto.
Prílohy
A1.jpg
A2.jpg
A3.jpg
a4.jpg
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Počítače a kvalitná hudba

Príspevok od používateľa p4ra »

Nie som si celkom isty, ze rozumiem zmyslu tejto temy.
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

hej pane diždžokeji.. kamo neda mi nespytať sa robiš doma aj nejake svadby?..pre boah ako polovica nabytku obsahuje len zosilovače a aparaturu...kks sila...alebo hrávaš z domu aj pre ulicu?...

ja mam doam repračiky z veže ktorá má už zo 15 rokov a stačia mi ..:DD s týmto by som asi ubližoval okoliu
:wink: :wink: :wink:
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

chapem temu. ALE. :) Nemas tam zbytocne stare veci? ja viem ze ohladne hudby su niektore veci pecka, ale nestacilo by len extremne kvalitne reproduktory, stlpove napr 4 plus kvalitny subwoofer, a jeden velky zosilovac? napojeny na kvalitnu aparaturu? Osobne by som take nieco zapojil na pocitac s dobrou zvukovou kartou alebo na moderne multimedialne centra (maly pocitac ku telke) tym by si ziskal kvalitu a nevyzeralo by ti to doma ako v historii hudobnej techniky. :wink: vies, aby to malo aj styl, aby to bolo decentne ale aj vykonne. neviem, mne sa tam repraky co mas moc nehodia. Vyzeraju skor ako na diskoteku a nie do obyvacky.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Zmysel témy? Taký, ako každej inej. Sdieľanie spoločných záujmov, takže zde kvalitnej reprodukovanej hudby v domácích podmienkach. Koncertná sála doma. A pre tých, ktorí majú v obľube klasiku, jazz, ogran, blues a iné žánry. Neide o žiadne disco. Ide o priblíženie sa realite. Hudobný zážitok aj doma. A nik o tom nevie, lebo to nepočuje /v paneláku sa to samozrejme nedá/.

Samozrejme koncertná sieň je lepšia, aj posľuch v dóme, ale to sú iba slávnostné okamihy. A čo zajtra? a pozajtra?

A čo sú to tie "staré veci", kedže tie nové sú horšie? Kvalita je o inom, ako o novom, keď máš setiny percenta skreslenia a dynamiku v prirodzenej forme, nie komprimovanú pre masovú spotrebu. Neide o komerciu. Počítač? Tu je to o kvalite. Repra Marantz sú inde, nie disco.
qwerty-xyz

fuf, no mat dom a peniaze tak si to asi zariadim onak, mimo ineho kvalitny zvuk je dneska radost mat. TV sama o sebe sa k dobremu zvuku ani len nepriblizi a supravy ktore sa predavali ako domace kina boli castokrat velmi smiesne. Ohladne suprav by tu mohlo byt aj samostatne forum pretoze je to dost siroky pojem. Ale ako som pisal, vzhladom na prostredie a izbu by som volil stylovejsie a decentnejsie reproduktory, velke stlpaky. koniec koncov a preco aj nie ? s dobrym vykonom a velke stlpaky, nie male tenke.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

No v klube máme aj lepšie, ale ide o 4 cca 300 litrové Speakerlaby, takže nie na doma. A plne zatlmený priestor. Toto je skromná domáca varianta. Stľpy na disco ozaj nie. Tu ide o 4 pásmové nie HIFI, ale PERFI. Akustika je predovšetkým o kvalite a o priestore. Vernom. Takže aj obsah reprobedien, otestovaných aj v mŕtvej komore. Ide o svetové špičky.
qwerty-xyz

ja rozumiem, ale tak stlpaky som myslel prave na doma, namiesto tych co tam mas teraz. :) lebo toto mi pride ze si doma pustis nieco od skupiny orbital, sadnes na gauc a trieskas si hlavou. :-)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Si mimo témy. http://www.zimbio.com/Speakers/articles ... x+300+Watt
http://www.google.com/images?client=ubu ... tbs=isch:1
Pridávam čerstvé foto dokladujúce, že ide iba o kvalitu
Prílohy
Marantz.jpg
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Tak si sa nám všetkým pochválil aký máš nepekný vkus
(oldschool riady, skrinky a celkové usporiadanie, ...)
a trošku peňazí navyše. A ďalej?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Je zjavné, kedy to bolo stavané, nie? A kvalita ostáva, na rozdieľ od toho, čo sa predáva dnes, nie? Poruchy na nule, parametry také, že netreba nič meniť. A je to zabudované, nevidno nič, iba repra. Hovorme radšej o tej kultúre, nie? Trebárs o kompletnej edícii organových koncertov J. S. Bacha od Eterny, ktorú som dával do kopy niekoľko rokov. :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja ti rozumiem, ale nechapem preco to prezentujes takto verejne :) Je jasne, ze si fajnsmeker, ale tu vela pochopenia nenajdes (aj kvoli tomu, co pisal qwerty). To pisem len preto, aby si nebol sklamany, ze to tu nikto nedokaze ocenit :)
Ja osobne by som to doma tiez riesil uz s pouzitim PC, kedze je to jednoduchsie a nehrozi poskodenie alebo opotrebovanie medii. A rovnako asi aj ostatni sa zatial mozu iba zamyslat nad tym ako by to riesili, kedze vekovy priemer fora je okolo 20 rokov a to je dovod preco velka vacsina ludi este nema prostriedky na skutocne kvalitne zariadenia.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Pekne, len mne by asi prekazalo relativne vysoke umiestnenie tv. Momentalne mam hornu hranu tv asi v urovni oci a neviem si predstavit pozerat vyssie.
A konicek chapem. Ja som sa takto troska rozsupol pri satelite. Dal som zan asi tak 3x viac ako som planoval :) holt kvalita nieco stoji. Navyse zajtra si idem akurat po novu parabolu a cez vikend sa budem hrat s montovanim. A potom uz len sadnut/lahnut a vychutnavat si pohodicku :)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Bolo mi vyčítané niekým, že to nepatrí do konkrétnej témy, tak som to dal do kultúry, lebo je to o kultúre. Neide o nič iného, ako o to, čo robím roky, o kvalitnú hudbu, a kedže sa stále znižuje kvalita periferií pre PC, tak ukazujem na podstatu. Keď to nebude veľa ľudí zaujímať, čo už. Kvalita aj tak zaujíma málo ľudí, klasika o to viac. A to zamyslenie sa niektorých, ktorí majú také sklony - isto to pre nich bude motivačné. Uvidia, že to stále ide.

add TV - je v úrovni očí. Klasický TV stolík. Nebola najlacnejšia, ale postačuje. A je na nete sieťovým pripojením, takže aj Youtube a iné.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Pocuj, ja tak trochu OT... v teme, kde davame fotky nasich izieb si dal zopar fotiek - nie len svojej, ale aj izieb clenov tvojej rodiny. A nebudeme si klamat, nevyzera to dvakrat najlepsie. Marantz je jedna extremna draha znacka (tomu zodpoveda aj kvalita, to sa samozrejme nehadam) a tie repraky so zosilovacmi urcite s prehladom trhaju pat, mozno aj sest nul v Slovenskych korunach. Nestazuje sa Tvoja rodinka ze ziju jak v sklade, ale Ty mas najvyssi level per-fi audio zostavy? :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

no myslim ze ste sa nemuseli do Jardu tak pustit, ja dost chapem jeho nadsenie pre špičkový zvuk a to co ukazal na fotkach je fakt kvalitka, taky Bachov organovy koncert by som na tej aparature vedel ocenit.. :)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

moosha, neboj, žijú si ako v bavlnke, máš foto iba ich dielčích knižníc s počítačmi, nie? A aj tak je to za závesom /roletou/. A poriadok si robia kočky samé, ja to za ne nerobím, môj binec je v dielni. To keby som tu postnul, vstávali by ti vlasy, tisícky súčiastok v poličkách do výšky 3,6 metrov... nedám to tu.

gogo, neide iba o Bacha, to iba na ukážku z archívu, pre pochopenie podstaty. Azda tu postnem aj obal LP vo formáte CD4, to, čo potrebuje prenosku pre prenos 50 kHz... čisté 4 kanálové kvadro na strane LP. Samozrejme to tá Shure V-15/IV nezvládne, takže aj iná "ihla"... a "pašovaný" dekodér Sansui, postnem foto
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Dobre by si zapadol na ostrov LOST s tým gearom čo tam máš v tej izbe #1
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Bývanie je o žene, technika je o mne. A treba to zosúladiť, nie? Mne stačí...

Foto, parametre a dnešná cena SAE P102 a SAE A202 v CA http://toronto.kijiji.ca/c-buy-and-sell ... Z263272912
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ja tiez suhlasim s nazorom ze to nevyzera az tak skvelo ale ucel svati prostriedky

to ze je fajnsmeker ohladom hudby povazujem za vyhradne pozitivnu vec - mnozstvo ludi sa ochudobnuje tym ze nepatraju po dobrej hudbe a nepocuvaju s pochopenim a ked im poviete ze na dobrom klasickom koncerte ludia placu tak len neveriacky pozeraju...

ja audiofil co sa tyka kvality zvuku neaky nie som (nemam na to prostriedky) ale plne chapem co chce autor temy touto temou zdielat - to ze vela ludi nepochopi je normalne nakolko toto je uzkoprofilova tema nie mainstream
Napísať odpoveď