Najazdené kilometre

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Matty_ke
Novice
Novice

Najazdené kilometre

Príspevok od používateľa Matty_ke »

Ahoj, chcel by som sa s Vami poradiť - ako je to s najazdenými kilometrami pri kúpe ojazdeného auta? Akú max hranicu najazdených km si mám stanoviť pri výbere auta? Mal by som záujem o VW Passat B6, benzínový motor (len 2.0 TFSI alebo 3.2 FSI V6). Oplatí sa kúpiť aj so 150tis. a vyššie nabehanými kilometrami? Alebo pozerať len do 100tis.? Auto by som využíval na bežné vozenie sa do práce, na výlety mimo mesta, dovolenky v blízkom zahraničí (HR, I, GR), skrátka na všetky druhy vozenia (okrem offroad :D ). Za cenné rady vopred ďakujem.
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Najazdené kilometre

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

podla toho skadial ak zo slovenska tak na tie km ozaj nepozeraj ani tak na km ale technicky stav vozidal ale to je zasa druha basnicka. Inak osobne by som nemal problem kupit aj benzin s 100 000 mozno aj viac.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja to strucne zhrniem pred tym, ako sa sem dovali ratzi alebo nord - najdolezitejsi je technicky stav auta a nie udaj na pocitadle. Vela aut na predaj ma tento udaj upraveny a preto sa podla neho neda velmi riadit, omnoho dolezitejsia je dokladna kontrola stavu auta. Mozes mat Passat s 90 000 na tachometri, ale jeho stav bude viditelne horsi ako u druheho so 150 000, tak ktory vezmes? Vsetko zalezi od spravania majitela a od toho ci a ako velmi bolo auto stocene.
Matty_ke
Novice
Novice

Tak najskôr zo Slovenska, nakoľko do nemecky hovoriacich krajín nemám s kým ísť. Samozrejme, technický stav je prvoradý, ale bojím sa, že keď kúpim benzínového pašíka napr. so 165tis. km tak začnú na ňom pomaly odchádzať veci. Chcel by som aby to auto aj niečo ešte vydržalo bez nútených opráv. Ale ďakujem Ti za radu :)

//autoeditácia príspevku (05 Mar 2011, 10:27)
Niekde som počul (neviem čo je na tom pravdy), že ak má auto stále servisnú knižku, tak je veľmi veľká šanca, že tie km sú pravé. Ja napríklad na autá bez servisnej knižky ani nepozerám.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

pokial ma servisnu knizku - kompletnu servisnu historiu a skutocne vyzera na tie kilometre + predajca je seriozny tak je velka sanca ze to tak skutocne bude.....spoznas to aj tak ze ked ma pekne auto najzdene 120 000 tak aj jeho cena odpoveda tomuto udaju....tak isto ked vidis to iste auto co ma 120 000 a je podozrivo lacne, hned vies ze tam nieco smrdi

inak vsetko podstatne uz povedal GothaR
Matty_ke
Novice
Novice

Páni, všetkým trom Vám ďakujem že ste ma uistili a za cenné rady, snáď sa mi podarí dobrá kúpa.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

taktiež je rozdiel 120000 najazdených praha-blava a najazdených po našej republike mimo dialnic :)
treba si popozerať aj mieru opotrebenia pedálov, volantu, kvalt páky a sedadla či to reálne zodpovedá kilometrom.

Pri kúpe ojazdeného turbo motora je to vždy krok do neznáma. Preto by som určite volil ten šesťvál ktorý by mal byť bez turba (nemam prehlad v koncerne), a tym padom ta kilometre prakticky nemusia (čo sa motora tyka) vôbec zaujímať pretože V6 vydržia veľmi veľmi veľa bez akehokoľvek problému.
Dva a pol roka dozadu som kupoval 2.5 V6 so 160tis, a doteraz absolútne žiaden problém.
Matty_ke
Novice
Novice

Aj ja preferujem ten V6, ten 2.0T by som kúpil len ak by mal fakt asi do 100tis. km a aj to ak by som žiaden súci V6 nenašiel. A áno ten V6 je bez turba. No ale je známe (alebo aspoň niekedy bolo), že benzínové motory vydržia menej ako dieselové tak preto tie "obavy" o kilometre aj pri V6.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

to že dízle vydržia dlhšie je z dôb hladkých dízlov... teraz to rozhodne neplatí, resp. platí ale do toho motora by si musel dať toľko prachov že amen...
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

2dunlop: ... najazdene kilometre PRAHA <> BLAVA ? :) sak to auto bude mat tak vybite tlmice a vsetko jak nikto :) sak dialnica D1 v čechách je za trest :)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Presne som to chcel poznamenať. Ale snáď autor témy vie, čo tým chcel povedať. A to, že je rozdielm, keď s autom nabeháš 120tis. po diaľniciach a 120tis. po meste a sem tam okreskách.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

mikkimikki napísal:2dunlop: ... najazdene kilometre PRAHA <> BLAVA ? :) sak to auto bude mat tak vybite tlmice a vsetko jak nikto :) sak dialnica D1 v čechách je za trest :)
ajajaj, to ma vôbec nenapadlo... ale pointu snaď každy pochopil :smt033
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djxtreme »

podla mna 150000 nie je vela,teda pokial to nebolo pretacane...otazka je ako k nemu pristupoval majitel...ja mam auto,ktore bolo kupovane v Taliansku a prvy majitel ho tam pouzival 8 rokov a je to znatelne :? ...ak je z Nemecka,tam by som sa nebal...treba ho vsak poriadne omrknut a vidiet jeho servisnu historiu,aby si vedel, co by mohlo potencialne v blizkej dobre odist...
Napísať odpoveď