Google Android OS

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa seth82 »

Tak také niečo sa mi nestalo už vôbec :) Mne buď aplikácia spraví forceclose pri spúšťaní, alebo vôbec. Jediné, čo dokáže padnúť počas behu, je Market, počas updatovania, keď kliknem na Update All, tak tesne pred ukončením padne, pričom všetky apps sú aktualizované, iba proste padne bez spôsobenia akejkoľvek škody a je to. Ale tak ja mám taký kadejaký root s FroYom cez registry hack a nikdy som cache nemazal, takže sa ani nečudujem, môj telefón potrebuje poriadny reset. Neviem, ja v tom nie som až tak zbehlý, aby som ti poradil, že čo ďalej, skús sa regnúť na XDA developers a založ tam nejakú tému v príšlušnej sekcii, možno ti niekto bude vedieť pomôcť...
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

seth dik za rady, nakoniec som akotak spojazdnil isty Skype BETA, ktory ma normalne logne, no nedovoli mi videohovor, jedine chatovat, co teda nic neriesi :/

//autoeditácia príspevku (06 Mar 2011, 15:00)
A ked z PC na ten mobil zavolam, hned ma zrusi a napise Obsazeno..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a nepomohlo ani preinstalovanie appky?
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Joj keby si vedel kolkokrat som ich preinstalovaval :D

//autoeditácia príspevku (08 Mar 2011, 13:02)
Mam este jeden problem, vcera som si aktivoval Orange World 1000MB, vsetko akoze funguje ako ma, no pripoji ma iba v browseri, kde vsetko ide. No akonahle chcem zapnut Android Market, Facebook, Chat App atd, tak ma nepripoji. Da sa to nejako vyriesit?

Nastavoval som ho z Orange stranky.

Dik za rady
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ten istý problém mám aj ja
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Z jednoho fora som vycital, zevraj treba v tom APN premenovat Orange World na Orange Internet a vraj by to malo ist, no mne to nepomohlo :/ Kazdopadne mozes skusit :) Ja asi zavolam do Orangeu no nwm co mi tam povedia..

//autoeditácia príspevku (08 Mar 2011, 17:14)
Aj vam robi, ze pri hrani nejakych hier, ktore vyuzivaju akcelerometer, sa vam to toci dolava? Napr. hram Shift a idem auto hned dolava. Takisto pri hre Raging Thunder 2, no pri Doodle Jumpe ide vsetko OK. Nepomohla ani kalibracia akcelerometra ani restart telefonu. :/

//autoeditácia príspevku (08 Mar 2011, 20:21)
Ok, ten internet som vyriesil.

audiotrack - Musis to upravit nasledovne: Settings - Wireless and Network - Mobile Networks - APN (alebo pristupove body), novy pristupovy bod.

Paramatre:

Kód: Vybrať všetko

Name - Orange Internet 
APN - Internet
Proxy - Not Set
Port - Not Set
Username - Not Set
Password - Not Set
Server - Not Set
MMSC - Not Set
MMS Proxy - Not Set
MMS Port - Not Set
MCC - 231
MNC - 01
Authentication type - None
APN typy - internet
Skus to takto, mne to pomohlo, daj vediet ;)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nastavil som, ale otestujem až keď budem na SVK
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mam Android 2.1 a mam par otazok, tak prosim o tieto rady:

1. Po instalacii Opera Mini mi pri surfovani a otvarani okna s webom stale vyskakuje, ci to chcem otvorit v nativnom prehliadaci alebo Opere. Ako nastavim, nech sa to nepyta a nech to otvara v tom spustenom prehliadaci a odkazy napr. z mailu v tom nativnom?

2. Sms sa zobrazuju ako dialog a tak mam vsetky spravy za sebou a neviem co je prijata a co odoslana sprava. Aky je dobry program na sms?

3. Ako zvolim vyber datoveho spojenia, napriklad teraz cez wifi a inokedy cez gprs chcem stiahnut mail. Ako na to?

4. Existuje program na notifikacie cez diodu, ak mam zmeskany hovor alebo sms? Nieco take ako ma Nokia E series.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

1) neviem či sa to dá takto oddeliť. Ten štandartný prehliadač čo sa ťa pýta čo ho chceš nastaviť sa bude používať na všetky prehliadania, a je jedno či otváraš link z mailu alebo zo sms či qrcodu...
2) mne ten dialog vyhovuje, ale používam handcent sms. Je tam viac možností nastavení a customizácie než v klasickom zobrazení
3) pri home screen stlač tlačitko s listom (úplne vľavo, vedľa domčeku), vyber nastavenia / bezdrôtové siete a tam máš nastavenia wifi. Potom nižšie je mobilné siete, a tam si zaškrtni "údaje povolené" pre používanie gprs
4) na sms spomínaný handcent sms
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

heker:
1. Toto nepomôže? http://www.technixupdate.com/change-def ... id-phones/
2. Handcent SMS, ako už spomenul Audio. Ja osobne používam aj default, ktorý mám od Samsungu.
3. Vysvetlené
4. Vysvetlené, plus existuje X aplikácií na Markete.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dakujem za odpovede. Handcent SMS vyzera zaujimavo, lenze ani tu neviem rozlisit na prvy pohlad, ze SMS, ktore mam z dnesneho dna, tak ci som poslal alebo prijal. Zaujima ma este problematika nastavenia wifi a gprs. Ked mam zapnute wifi a som doma, cize som spojeny so sietou, tak je to jasne. Ked povolim prenos udajov, tak neviem kolko to bude cerpat cez gprs z mojho pripojenia, lebo mam zo tri roky aktivovany balik dat a je to stale este z tych prvych balikov, takze ma len 10MB, co na mail a prilezitostne Operu Mini bez obrazkov stacilo. Teraz ale budem musiet vziat nieco ine, tak uvazujem nad 100, 1500 MB alebo nad neobmedzenym, zalezi od toho kolko si to taha. Ako je to s prenosom teda a s tymi reklamami, ktore sa mi zobrazuju v menu, v aplikaciach a podobne, pretoze to vypnut nejde a pocitam, ze sa to stahuje z internetu, hm?

Napada ma tiez otazka tykajuca sa Skypu, nainstaloval som si klient, ktory ponuka Market, predpokladam, ze ide o oficialny klient. Ked chcem niekomu volat, tak sa ma spyta, ci normalne alebo cez SkypeOut, co ma vytaca, pretoze Skype pouzivam len obcas a vyslovene len na kontaktovanie v ramci Skype, nemam tam ziadny kredit a tak by som sa rad tejto moznosti zbavil.
Edit - Tak tento Skype som vyriesil, nastavil som len predvolenu akciu na klavesnicu a uz mi tam nedava moznost SkypeOut.

A co zaujimavy widget na pocasie, poznate nieco co ponuka viacej miest na Slovensku? Lebo som par skusal, niekde sa nasli napriklad len tri mesta na Slovensku, nieco sa mi zdalo divne..., tak ci mate nieco na odporucanie. Dakujem.
Edit - Toto pocasie vyzera ozaj vyborne, aj ked ma len par miest podla letiska, je to vsak par kilometrov vedla a tak plne vyhovuje - http://www.mojandroid.sk/android-aplika ... ko-a-cesko Nepoznate este nieco podobne, najlepsie pocasie + hodiny + meniny v jedno. Nasiel som nieco co sa pouziva na HTC, ale SonyEricsson X8 mi vypisal chybu.

A ako riesite problem s aplikaciami na pozadi, pretoze niekedy neviem co mi vypne a co bezi. Klikam napriklad ICQ, Skype, Potom pozriem web, precitam dokument a zrazu mam pocit, ze to bezi. Pouzivate akysi Task Killer alebo manager a rucne to zabijate alebo to mate automatizovane podla vopred urcenych podmienok?
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja som skype na mojom galaxy s, ako vidis v predoslych prispevkoch, nerozchodil.

A tie procesy zabijam rucne :-)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

heker: na tie dáta ti odporúčam toto: http://www.androidzoom.com/android_appl ... _muni.html
máš tam obe veci čo sa pýtaš, čiže ti ukáže koľko dát si preniesol cez wifi a koľko cez gprs a zároveň ti ukazuje koľko dát odoslala a prijala každá aplikácia
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Meh, páni. Na killovanie aplikácií v pozadí nepotrebujete žiaden appkiller. To sa nekonečne omieľa aj na XDA Developers, kde si poniektorí veselo inštalujú appkiller free, či čo to je za vec. Android (a špeciálne FroYo) má vlastný celkom efektívny memory management, ktorý zatvára aplikácie sám, podľa toho, aká náročná je nasledujúca otvorená aplikácia. Takže tie killery a všetok ten balast je na figu, ja to napríklad osobne nepoužívam vôbec a všetko fičí tak, ako má. Prečítajte si o tom niečo napríklad tu http://androinica.com/2010/05/07/google ... pointless/

Na počasie ja osobne používam WeatherBug, mám aj widget na ploche, maximálna spokojnosť.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

lenze weatherbug ma len bratislavu ak sa nemylim. Aj mna by celkom zaujimalo ci existuje nejaka appka na pocasie, ktora ma aj mensie mesta
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ja som používal WeatherBug a mala aj iné mesta ako BA. Napr. PE, dosť malé mesto, alebo PD, TO atď.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

nepamatas si nahodou aka to bola verzia?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Meh. Mám verziu 2.5.288, čo je samozrejme najnovšia (nie je to Elite spoplatnená) a kvôli vám som práve skúsil zopár miest, našlo mi Prievidzu, Poprad, Spišskú Novú Ves, dokonca aj Vranov nad Topľou, Košice...Takže určite nie je obmedzený iba na Bratislavu...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

diky skusim
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Trochu OT ale dnes mi napisalo, ze 92% celej baterky mi zere displej :/ To nie je nejako vela, ked ho mam na najnizsi jas? Mobil je Galaxy S..
Napísať odpoveď