utopený mobil

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
ja to nebyl
Medium Expert
Medium Expert

utopený mobil

Príspevok od používateľa ja to nebyl »

no dnes som si to priamo napigoval s bicyklom rovno do Vahu :D no problem je ten ze moj mobil som mal v kapse a teraz nejde zapnut skusil som ho vysusit a nic ... neviete nieco poradit :) ?
feromakovi
Expert
Expert

odpoveď

Príspevok od používateľa feromakovi »

skús ho celý kompletne rozobrať a základovku pekne poumývať liehom...ak tam nemáš nič utrhnuté tak tam máš oxidáciu... a keď nejde ani zapnúť tak určite aspoň jedna z oxidácií bude na ceste medzi tlačídkom zapnúť a baterkou alebo baterkou a procákom...je to len slabo viditeľné tak si tú dostu pozri pri dobrom svetle...a naj by bolo keby si ju oškriabal a tak spojazdnil cesty...ale vyskúšaj aj ten lieh mohlo by to pomôcť...a ak nie tka si to aspoň skúsil :)
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Muffi »

Mne sa to stalo už 2x.. prvý raz mi spadol mobil do vane - okamžite som ho vytiahol, rozobral a vysušil s fénom. A fungoval :)
Druhýkrát som si šiel zaplávať na Teplý vrch a mobil som mal v plavkách vo vrecku :oops: Zistil som to až po hodnej chvíli. Zopakoval som postup, no nič. Karta našťastie fungovala. Tak som to dal do opravy a tam mi ho opravili, ale nebolo to lacné :(
ja to nebyl
Medium Expert
Medium Expert

no skusim to tym liehom poriesit teda aj ked neviem ci to pomoze rano sa na to mrknem vdaka za radu ;)

//autoeditácia príspevku ( 21 Jul 2009, 7:34 )
takze myslim ze to ani nebude treba asi mi nekoroduje zapol sa v pohodke akurat displey vypada ako troka taky zateceny proste vsetko na displey je biele ale urcite miesto je ciernejsie ako by zatim bola kvapalina co s tym ?
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

skus ho trochu postlacat mne to pomohlo :)
feromakovi
Expert
Expert

dosplay

Príspevok od používateľa feromakovi »

takže je možné že ti do displaya zatiekla voda...samozrejme aj display sa dá rozobrať a mohol by si to osušiť...len je to niečo náročnejšie...
display sa skladá z veľa vrstiev od tienidla po rôzne fólie ktoré sú na okraji prilepené....teda ak by si ho chcel rozobrať tak jedine tak že ich podlepuješ a presne si poukladáš niekam aby išli presne za sebou(nemôžeš meniť poradie) a počul som že by sa nemali ani prevracať hore nohami...(ale to neviem na 100%) takže ich poodlepovať až pokade je voda zatečená, osušiť a ale na niektorých tých fóliach bude potom vidno tá uschnutá voda...tu zase odporúčam lieh a niečo veľmi jemné čím by si to strel...a keď budeš hodový tak zase na seba nabaliť tie fólie na seba a na okrajoch ich prilepiť...je to riskantné ale ak budeš opatrný a nebudeš to chcieť mať hotové za minútu tak sa ti to podarí...len naozaj si daj pozor na poradie tých fólii...
ja to nebyl
Medium Expert
Medium Expert

hm ten postup vyzera vazne narocne najprv skusim trocha postlacat ked to nepojde tak skusim teda tie folie ... ale ak by ste mali kludne niekto nejaky napad tak to rad uvitam ;)

//autoeditácia príspevku ( 25 Jul 2009, 22:07 )
nakoniec sa to vsetko vyriesilo a moj mobil je stastiebohu v pohodicke :) takze lock tema
MATWiX
Light Star
Light Star

Re: utopený mobil

Príspevok od používateľa MATWiX »

Chalani a čo mám robiť keď mi do záachoda :D padol mobil s dotykovým displejom, mobil ako taký zapnúť ide len displej tak trocha nejde. Jdná sa o Nokia 5230
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

V prvom rade sa nauc vyjadrovat.
sten32
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sten32 »

A v druhom rade sa nehraj z mobilom na záchode :D ale nie, robím si srandu...
Z displayom už asi nič nespraviš, skús ešte ho rozobrať či nieje špinavý nejaky kontakt ale ak to nieje v kontakte tak už ti nič asi nepomôže okrem servisu
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

V žiadnom prípade takých 24 hodín po spadnutí do vody ho neskúšajte zapínať....viem vlstná skúsenosť...treba ho rozobrať na čo najmenšie dieliky a vyfénovať ale aj tak to treba ešte nechat do tých 24 hod a nezapínať..potom by vam mál bezproblémov naskočiť...a čo sa týka dotykového tak to moc pomôcť neviem ....ale aj v servise by ti len peknú sumu povedali nič lacné...
MATWiX
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa MATWiX »

No čo už môjmz bratovi to darmo budem vravieť že ho nemal zapínať, on ho totižto zapol po 1 hodine. A čo som pozeral tak nový dislpej stojí okolo 25€
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

25€ neni zasa az tak vela, mne raz dedo doniesol mobil ktory asi tyzden lezal na zahrade. Rozobral som ho, vycistil od hliny, nechal cez noc na radiatore a isiel
Napísať odpoveď