Kúpa letných pneumatík - dilema
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kúpa letných pneumatík - dilema
Ako chápeš, tam robili testy odborníci z ADAC-u a stačí napr. že daná pneu má trebárs dlhšiu brzdnú dráhu na vode a hneď sa prepadne na 6. miesto. Ale ty, ako bežný užívatel nemusíš nič také zaregistrovať. Kúp radšej tie Pirelli P7, lebo ich chcem kúpiť, ale nikto ich nemá v okolí a chcem nejaké info. 
-
klm16
Medium Professional
nie nie michelin ma presvedcil na zlavu s palivom....
pri kupe 4 pneu dostavam poukaz na palivo v hodnote 50€ aby som si overil ci sa mi znizila spotreba.... ked k tomu priratam zlavu ktoru mi dava pneuservis tak mi jedna pneu vychadza o 22€ lacnejsia ako na najlevnejsi pneu ...
pri kupe 4 pneu dostavam poukaz na palivo v hodnote 50€ aby som si overil ci sa mi znizila spotreba.... ked k tomu priratam zlavu ktoru mi dava pneuservis tak mi jedna pneu vychadza o 22€ lacnejsia ako na najlevnejsi pneu ...
klm16 : ak sa nemylim tak tie micheliny su energy saver, tzn nizzsi valivy odpor, co priamo odraza fakt, ze horsie brzdia (nechce sa mi pozerat ten adac test, ze ci horsia brzdna draha ich odsunula na totu priecku) - kedysi na autorevue.cz bol jeden dost kriticky clanok na vsetky pneumatiky z nizsim valivym odporom - za cenu nizsej spotreby horsie vlastnosti na vozovke, aj ked aj podla tohto testu sa ukazuje, ze technologia ide dopredu a tie pneu dokazu konkurencii podkurit velmi slusne
edit, tak tu je ten spominany clanok: http://www.autorevue.cz/trocha-pravdy-o ... eumatikach
edit, tak tu je ten spominany clanok: http://www.autorevue.cz/trocha-pravdy-o ... eumatikach
-
klm16
Medium Professional
vzhladom na to ze v zime jazdim so 175mm a na leto davam 195, tak bude valivy odpor vacsi ako mam teraz, cize robiehanie tahsie brzdenie lepsie ... ak sa nemylim 
ale terza fakt
michelin som mal ked som auto kupil... v rozmere 185/65 R14 ... boli to perfektne pneu. tichucke paradne ... len skoda ze som ich zjazdil. Preto sa neobavam zeby som s nimi nebol spokojny...
ale terza fakt
-
Makovnik
Medium Professional
Vobec nedoporucujem cinsky bordel. Guma je to posledne, co drzi auto na ceste a ked zlyha, je neskoro nadavat na sikmooku zmes odpadu. Par usetrenych drobakov sa lahko zmeni na velku skodu.
Asi budem obuvat Fulda Carat alebo Michelin. Dobre su aj Debica.
Asi budem obuvat Fulda Carat alebo Michelin. Dobre su aj Debica.
-
klm16
Medium Professional
takze dnes som bol v servise pre nove pneu. Cenu mi dali dorbu pneu sa mi pacia uz sa nevem dockat az budu na aute
trosku ma sklamalo ze mi nevedia vyvazit kolesa kezde original peugeot elektrony nemaju stredovu dieru a oni na to nemaju stroj.... (Vraj si mam kupit poriadne kolesa...
) Takze vyvazovat sa to bude original v peugeote uvidime tu cenu. Na fotke je posledna jazda s pirellkami v kurfi 
//edit:
este ma napadla jedna vec....
rok vyroby novych pneu je takyto:
2x2010
1x2009
1x2007 (vyslite ze to bude rozdiel oproti ostatnym ?? )
trosku ma sklamalo ze mi nevedia vyvazit kolesa kezde original peugeot elektrony nemaju stredovu dieru a oni na to nemaju stroj.... (Vraj si mam kupit poriadne kolesa...
//edit:
este ma napadla jedna vec....
rok vyroby novych pneu je takyto:
2x2010
1x2009
1x2007 (vyslite ze to bude rozdiel oproti ostatnym ?? )
-
RATZINGER666
Darca
nee, roky mas fajn, rozdiel tam nebude ziadny... hlavne ich daj poriadne vyvazit
-
klm16
Medium Professional
vyvazovane to bude origo v peugeote, vraj maju tu nasadu na vyvazovanie kolies bez stredovej diery... 
-
RATZINGER666
Darca
jj, je na to taky adapter, kedy sa to v tej masine otaca iba na sroboch a nie na diere, ako na klasickych...
-
Makovnik
Medium Professional
klm16, ako si spokojny s tymi P6000, co na nich hovoris?
-
klm16
Medium Professional
na P6000 som jazdil len jednu sezonu. Kupil som ich s kolami v pomerne dobrom stave. Akurat ze rok vyroby vol 1999 a 2000. Gumy super fakt na vode to drzalo ako pribite, len vzdy sa mi zdalo ze ich mam mäkké. (nevem ci to nebolo tym r.v) vzdy som ich fukal az na 2,5 a viac. jednu som za leto nebezpecne zodrel preto som sa rozhodol pre nove pneu....
A este jedno minus co im davam je ovela vecsia hlucnost ako michelin (tie som mal pred pirellkami a mam ich aj teraz). dokonca boli hlucnejsie ako zimusne Matadorky....
A este jedno minus co im davam je ovela vecsia hlucnost ako michelin (tie som mal pred pirellkami a mam ich aj teraz). dokonca boli hlucnejsie ako zimusne Matadorky....
-
Makovnik
Medium Professional
Moje ma obute P3000, neviem, aky maju najazd, odhadom 40-50tis.km, pokial teda niesu este povodne, to by mali 80tis. Fukane su na 2,2bar. S hlucnostou mam podobnu skusenost, na hladkom asfalte je to celkom tiche, ale na drsnom to dost huci, viac ako zimne, pri prejazde priecnych malych, najma ostrych nerovnosti to bucha ako prstom po balone.
Na vode su naopak priemerne pri brzdeni, kolesa idu rychlo do smyku, pri samotnej jazde je to celkom dobre, ale na zimne sa nechyta.
Suchy asfalt tiez bez problemov, dobre drzia.
Momentalne sliedim po Micheline a tiez Continentali, oba pripady eco modely.
Na vode su naopak priemerne pri brzdeni, kolesa idu rychlo do smyku, pri samotnej jazde je to celkom dobre, ale na zimne sa nechyta.
Suchy asfalt tiez bez problemov, dobre drzia.
Momentalne sliedim po Micheline a tiez Continentali, oba pripady eco modely.
-
klm16
Medium Professional
no P6000 tusim obstali najlepsie v tohtorocnom ADAC teste....
michelin az na 5 mieste tusim....
michelin az na 5 mieste tusim....
-
Clean_Up
Professional
klm16 » P6000 tohto roku v ADAC teste neboli. Boli tam jedine P6 a P7, oba vyhrali prvé miesto.
-
Holubar
Darca
K tej prednej a zadnej: Vcera som prehadzoval kolesa medzi prednou a zadnou napravou, na zadnu isli Pirelli P6000 a na prednu Bridgestone ER300. Pirelli su viac zodrate, tipujem im nejake 4 mm.
Dnes som siel trasu VT - KE (za dazda), Secovce som obchadzal cez Backov a priamo pred Backovom v tej pravotocivke mi vyletel zadok. To som siel nejakych 80 mozno 90 km/h. Nastastie mi neslo nic oproti a ja som sa nezosral od strachu a smyk som vyrovnal, no nebolo mi vsetko jedno. V podstate to bol asi moj prvy smyk odkedy jazdim, teda ked nepocitam blaznenie na snehu...
Dnes som siel trasu VT - KE (za dazda), Secovce som obchadzal cez Backov a priamo pred Backovom v tej pravotocivke mi vyletel zadok. To som siel nejakych 80 mozno 90 km/h. Nastastie mi neslo nic oproti a ja som sa nezosral od strachu a smyk som vyrovnal, no nebolo mi vsetko jedno. V podstate to bol asi moj prvy smyk odkedy jazdim, teda ked nepocitam blaznenie na snehu...
-
Kibo
Hardcore addict
Toto je nebezpečné, na mokro sa mi tiež utrhol zadok, ale v rýchlosti, ktorú radšej nezverejním. Samozrejme, keď odrátam svoju blbosť, boli na vine pneumatiky... Vždy sa preto snažím kúpiť poriadnu gumu a mať všetky 4 rovnaké, aj za cenu toho, že budú trochu drahšie, do vlastného bezpečia sa oplatí investovať. Mám už pár nepríjemných skúseností so šľahanicami a netúžim po repete...
Čínskej pomste v akejkoľvek forme by som sa radšej vyhol, na sucho môže mať skvelé hodnoty a na mokro sa na nej človek zabije... Ja som auto kúpil so srbskými gumami (Tigar Prima) a čo tie stvárali na mokrej ceste... Známy tak v zákrute rozstrelil auto, frajer kúpil 17" kolotróny a keďže gumy boli drahé, kúpil značku Wanli, čo sa mu vypomstilo hneď na prvom daždi... Ďalší kúpil niečo, čo neviem vysloviť, nieto ešte napísať a tiež teraz nadáva... Tuším niečo indické...
Holubar, Turanzy sú skvelé gumy, tie Pirelky mi prídu ako z minulého storočia, jazdil som na nich Fóbiu a vôbec ma neoslovili, hlavne teda na mokro
Čínskej pomste v akejkoľvek forme by som sa radšej vyhol, na sucho môže mať skvelé hodnoty a na mokro sa na nej človek zabije... Ja som auto kúpil so srbskými gumami (Tigar Prima) a čo tie stvárali na mokrej ceste... Známy tak v zákrute rozstrelil auto, frajer kúpil 17" kolotróny a keďže gumy boli drahé, kúpil značku Wanli, čo sa mu vypomstilo hneď na prvom daždi... Ďalší kúpil niečo, čo neviem vysloviť, nieto ešte napísať a tiež teraz nadáva... Tuším niečo indické...
Holubar, Turanzy sú skvelé gumy, tie Pirelky mi prídu ako z minulého storočia, jazdil som na nich Fóbiu a vôbec ma neoslovili, hlavne teda na mokro
-
Holubar
Darca
Uz som aj objednal 4x ER300. Tie dve turanzy, co su obute skusim strelit a pirelky necham v pneuservise. Dufam ze to, co dnes uz nezazijem. Hlavne nie v zakrute, do ktorej bezne chodim 120...
-
Clean_Up
Professional
Tak, ako už máte prezuté na letné pneu? Čaš by na to už aj bol.
Tento mesiac už by som chcel naisto prezuť, ale tak uvidíme.
V posledných týždňoch som videl už pár áut čo boli na letných, dokonca aj policajný Passat.
Pre tých, ktorý idú kupovať nové pneu, tak už je vonku ADAC test letných pneu 2011. Tak napr. prvé a druhé miesto:
1. Vredestein Sportrac 3
2. Bridgestone Ecopia EP 150
Pre tých, ktorý idú kupovať nové pneu, tak už je vonku ADAC test letných pneu 2011. Tak napr. prvé a druhé miesto:
1. Vredestein Sportrac 3
2. Bridgestone Ecopia EP 150
Prezute nemam kedze vcera bolo teplo ale dnes snezilo. Nejdem sa nikam ponahlat, prezujem to az ked bude teplota ustalena aspon na 10°C tj. pravdepodobne niekedy v polke aprila.
ja uz som chcel prezut tento tyzden, akurat kamarat, ku ktoremu chodim prezuvat, nema nejako cas.