Obtazovanie (zneuzivanie) deti Kňazmi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Obtazovanie (zneuzivanie) deti Kňazmi

Príspevok od používateľa hughito »

uplink:
Prízemný prejav máš Ty, lebo si vymenil dôstojnosť za pár korún a príjemný život, rovnako ako aj ja. Prečítaj si ešte raz môj príspevok ;) a skús sa naň pozrieť trochu sebakriticky.
Uplink, uplink. Teraz si tu otvoril téme, ktorá nemá nič spoločné s touto našou. Áno, v tomto s tebou súhlasím a ako jeden z mála som tu na fóre tieto veci otváral, za čo som bol často ihneď napádaný. Dnešný stav však určite nie je zapríčinený tým, že cirkev už nemá takú moc ako v stredoveku. Tento stav je zapríčinený globálnym kapitalizmom, ktorý sa dnes preferuje vo všetkých sférach. A pozri sa, či kresťan, či ateista, všetci tomu podliehajú, čiže naozaj to s týmto nemá nič spoločné.

S touto tvojou tézou:

Kód: Vybrať všetko

Lepšie napísané by bolo Cirkev NiE brzdila, ale USMERŇOVALA vývoj tak, aby sa nestalo zo svetom to, čo je z neho dnes. Peklo.
jednoducho nemôžem súhlasiť. Samotná cirkev bola vždy silne orientovaná na moc a peniaze, čím porušovala základné princípy kresťanstva, ktoré hlásal Ježiš Kristus. A celkovo, vo svojej silnej dobe cirkev fungovala v zriadení feudalizmu, kde sa dokázala dokonale adaptovať. Takisto sa dokázala adaptovať do kapitalistického zriadenie a keby mala takú moc ako v stredoveku dnes, určite by nám nebolo o nič lepšie, ba, omnoho horšie - respektíve,pravdepodobne by tu stále bol stredovek a feudalizmus.
aby si rozumel, woco tady go je to, že cirkev suma sumárum za svoji históriu spravila neporovnateľné množstvo dobra, ako zla. A to tu niektorí ľudia nevedia ani pochopiť, ani prijať a ani tolerovať, či nebodaj akceptovať. Toť sjo.
Stále si sa nezmohol ani ty, ani ostatní apologéti na žiadne príklady a historické reálie, okrem charity a toho, že mnísi prepisovali knihy (aj to v neskoršom období, najprv cirkev väčšinu poznatkov zničila) zavretí za múrmi kláštora či univerzít.
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

To je najväčšia chyba, že bežný človek vníma cirkev ako pápeža, kardinálov, kňazov, mníchov a poskokov v cirkvi. Problém je, že skutočná cirkev sú jednotlivci, alebo malé skupinky ľudí, ktorí len vyznávajú hlásanie Krista, alebo Biblie a aby mohli byť nejako pomenovaní, tak si hovoria kresťania a Cirkev, ako Kristovo telo.

Toto je to, čo mnohí nevedia a nechcú pochopiť, že aj keď je len jedna cirkev, una sancta, jedina svätá, tak sú predsa dve. A to tá svetska - inštitucionalizovaná organizácia a jedna duchovná - tá ktorú tvoria ľudia, ktorí chcú "better world".

Problém ateistov je, že na všetko se*ú, pomáhajú len rodine a to len najbližším a keď sa im zazdá z ich subjektívneho pohľadu, že ten a onen blížny si tú pomoc nezaslúži, tak sa naňho tak isto vykašlú.

Členovia cirkvi, aj keď sú im povedzme tí a oní nesympatickí, im aj tak pomôžu, lebo idú za spoločnou myšlienkou a ideou. Nejdú roztrúsení v šľapajách vlastých ideálov, kde má každý človek svoj vlastný, ale budujú jedno a jednotné spoločenstvo.

Toto je hlanvý rozdiel medzi Cirkvou a ateistami. Cirkev sa snaží ľudí spájať, ateisti rozdelovať. Cirkev hladá čo majú ľudia spoločné a ateisti hľadajú rozdieli. Cirkev buduje, ateisti ničia a demolujú.

Cirkev, tá priamo nedemonštrovaná papiermi je tu, stále, celé dve tisícročia a je zjednotená pod taktovkou Biblie a pôvodnej zvesti Evanjelia.

A keď niekto chce vidieť tých pár vrchných a ich poskokov ako cirkev, tak nech ju tak vidí, a ak niekto chce vidieť skutočnú Cirkev, ako Kristovo telo, tak vzhliadne na viac ako miliardu ľudí...nie len pár tisíc vyvolených a pochopí aká sila a dobro v tej cirkvi naozaj je.

Treba si totižto uvedomiť že učenie o upalovaní, prenasledovaní a neviem akých somarinách nevzišlo z myslí mnohých, ale jednotlivcov, ktorí mnohým rozkazovali...a tí rozkazovali ešte viacerým. To je všetko...

Preto tak, ako sa správate Vy teraz, že jednoznačne anti-church, tak tak sa v stredoveku správali aj ovce cirkvil. Ste úplne to isté, akurát oni boli modrí a vy ste červení. Ináč sa nazývate, ale idete rovnako s prúdom.

Len tých pár vyvolených, ktorí sa vzopreli proti systému, tak tí sú odlišní...reformátori, idealisti, myslitelia, vedci, etc. Problém je že ich buď obvykle upálili, alebo zabili, odsúdili, šli do kulagu, alebo väzenia. Proste niekde, kde nemohli odlákavať ovečky či už "cirkvi", štátu, systému, komunistom, alebo demokratom...

Tak to vždy bolo, je a aj bude. A hatovaním jednej, alebo druhej strany sa len jasne pridávate do skupiny tých kontrolovaných, stáda oviec, čo ide za bačom...

Vtedy by ste vnímali vy mňa, ako ateistu a neznajboha, lebo pán farál povedali...a dnes je to naopak. Jeden extrém a druhý, paradoxne obidva extrémy sa nachádzajú na jednej a tej istej strane ;)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

No čo už, doba temna sa ešte neskončila :roll:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Janio - ressurected from the dead aye? :P just like JC...
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, cirkev tvoria aj ľudia, tie masy, ale je reprezentovaná hierarchiou, jej štruktúrami. Pravda je taká, že čo vyhlási vrchnosť, to ovečky plnia. Tak to bolo vždy, dnes to už tak nie je, lebo vplyv cirkvi (teda, jej hlavných predstaviteľov) už slabnú. Kedysi sa vyhlásila dogma a všetci to prijali (aj museli).

Nálepkuješ tu ateistami rôznymi vlastnosťami, akí sú, čo by spravili a čo nie. Toto je ten najväčší nezmysel. To, aký človek je, alebo nie, neovplyvňuje jeho názor na boha. Tento mýtus bol už toľkokrát vyvrátený na rôznych úrovniach, že je mi už trápne sa k tomu vracať.

Ty týmto názorom preberáš tú cirkevnú rétoriku, ktorá sa ešte vyskytuje vo vysokých štruktúrach aj dnes (i keď už pomenej, pochopiteľne si to už nemôžu dovoliť).

Ateisti majú humanizmus, resp. humanisti sú ateisti - to je rozpracovaná sústava názorov, ktorá morálne i po iných smeroch ďaleko prevyšuje kresťanstvo.

Stále by si nás - tých, ktorí s tebou nesúhlasíme, niekam zaraďovať. Do akejsi systémovej skupiny oviec. Stále mi nie je jasné, do akej a čím sa o to akože pričiňujeme. Cirkev má i dnes obrovskú moc, stačí sa pozrieť do Poľska, do Ameriky, ale i na Slovensku, čiže my s našim názorom ideme stále proti prúdu, existujú reálne skúsenosti ľudí, ktorí majú s tým, že sú ateisti problém, resp. to nemôžu verejne priznať, lebo by mali problémy napr. v zamestnaní či kolektíve. RKC tu drží primát moci, je zapojená do politických štruktúr, vlastní obrovské majetky a pozemky. Ale my, čo na to poukazujeme, ideme spolu so "systémom."

Ja ale viem, kde je chyba. Ty proste spájaš nás, ateistov, s tým, aká je dnešná spoločnosť globálne - teda konzumná, ľahostajná, apatická. Ako keby tieto črty charakterizovali ateistov - celkom častý názor, ktorý počuť od veriacich, aj z vyšších štruktúr. Vraj nemáme hodnoty, sme materialistickí - atď. Opakujem, sú to absolútne nezmysly, tieto veci majú svoj pôvod niekde inde, nie v tom, či je niekto kresťan, žid alebo ateista.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Janio napísal:No čo už, doba temna sa ešte neskončila :roll:
Dostal si unban tak si ides ten strateny cas vynahradzat takymto idiotskym nic nehovoriacim spamom? Nezapajaj sa do tem kde sa ludia snazia seriozne diskutovat, nieje tam pre teba miesto.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Bez ATB by sa s najväčšou pravdepodobnosťou vyvinula prirodzená imunita voči všetkým chorobám evolúciou. To ad 1.
To napíše len ignorant. Baktérie a vírusy sa vyvíjajú spoločne s imunitou.

Na zbytok flameov reagovať radšej nebudem.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

co nijako neodporuje tvrdeniu, ze su zasahom do vyvoja imunity - samozrejme, ze vzdy budu choroby, ide skor o to, ze pokial si vyvoj svojej imunity zhorsis ATB na choroby ktore budu imunnejsie proti ATB (lebo tie sa vyvyjat neprestanu ani s tym nespomalia) budes potrebovat vacsie davky (alebo ine druhy)
z tohto dovodu by sa IMHO mali predpisovat ATB ovela menej ako sa predpisuju (v podstate na kazdy zapal)
hughito
Redeemer
Redeemer

http://www.sme.sk/c/5783002/sexualna-vy ... i-nie.html :arrow:

cirkev sa opäť pchá do témy, ku ktorej nemá čo povedať. O stredoveké názory a dogmy nemá v 21. storočí nikto záujem. O to navyše, že ide o názory ľudí, ktorí žijú v celibáte.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

uplink, vadí mi tá tvoja rétorika: cirkev prezentuješ ako jedinú správnu a dobrú cestu (ako by to bola na svete jediná cirkev a nie jedna z x), ateizmus je len hedonizmus, sebectvo a deštrukcia. považuješ sa za jediného človeka ktorý má správny názor, dopredu si vedel čo je za udalosťami 9/11, máš liek na všetky choroby - prestať brať ATB... si proste übermensch s krížikom na krku.

cirkev mala 2000 rokov na to, aby tu spravila nebo na zemi. nespravila. namiesto neho priniesla nevyvrátiteľné dogmy, prenasledovanie inovercov, mučenie, zhŕňanie bohatstva, rozširovanie vplyvu a brzdenie vedy. keby naozaj bola tá viera o láske a pomoci blížnemu, tak by to tu po 2000 rokoch predsa vyzeralo úplne ináč! prečo to tak nie je? no asi preto, lebo tá tvoja cirkev nie je taká úžasná, ako ju tu ospevuješ.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Nechápem ako dokáže niekto tak ľahko charakterizovať ateistov, však je veľa kultúr a veľa ľudí s nich ktorí neveria v boha a niekto len tak vymenuje ich spoločné vlastnosti, tomu sa hovorí škatuľkovanie.

Ateizmus je len o tom že neveríš v boha a nepríjmaš dogmy, nehovorí nič o morálke a ateista sa kľudne môže riadiť desatorom alebo iným morálnym kódexom.

Otázka znie prečo by som nemal byť ateista? Prečo by som mal veriť v boha keď moje presvedčenie že neexistuje je 100%né? Tak ako niekto verí tak isto ja neverím, nikoho nenútim neveriť a čakám že nikto nebude nútiť mňa veriť.

Mimochodom poznámka o nehladovaní ľudí v minulosti mi prišla krásne úsmevná. :)
anderson
Expert
Expert

Príspevok od používateľa anderson »

aj tak je cela diskusia mimo temu: Obtazovanie (zneuzivanie) deti Kňazmi

uplnik preco sa vlastne bavis o teme vseobecne cirkev vo vlakne s takym bulavrnym nazvom?

toto malo byt len o jednej bulvarnej teme, naco spajat vseobecne cirkev s takym bulvarnym nadpisom?
Yogi19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Yogi19 »

Túto tému som zbadal až teraz.
Obtazovanie (zneuzivanie) deti Kňazmi
Aspoň už niektorí pochopia ako je možné že nechodím do kostola, nie som pokrstený, nebol som na sv. prijímaní ale v boha veriť môžem.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

javatar: úprimne ti neviem teraz dať zdroj, ale riešilo sa to tu na fore, boli tu videa dokonca aj brožúrky v ktorých sa písalo, že pory v latexe sú väčšie ako spermie a aj ako vírus HIV, teda kondom je neúčinný, ale vzhladom na mindfuck posledných dní sa mi to nechce hladať, je na tebe akú vážnosť dáš mojím tvrdeniam

uplink...ja fakt neviem čo ti nato napísať aby si mi nedrbol basu, takže si dám na pár hodín od tejto témy pauzu a neskôr sa do diskusie opäť pridám, zatial sa dá pvoedať, že som súhlasil s hughitom viac menej, ale fakt nemám energiu písať niečo zmysluplné
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Čo viac ku Vám dodať páni, máte pravdu, ten kruh je naozaj červený.
Prílohy
red-circle.gif
(2.89 KiB) 230 stiahnutí
silmarill
King
King

skvelá diskusia, uplink. vychŕliť na ostatných kopec hlúpostí a na ich argumenty odpovedať niečím, čím naznačuješ ako strašne si nad vecou.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

silmarill - prepáč, ale nech napíšem čokoľvek, zaslepeného človeka s hnevom voči nejakej inštitúcii to nezmení, tak aspoň tak ;)...

Aj s mojími klientami argumentujem len do istej miery, potom to nechávam tak a len sa bavím na tom, keď vyjdú moje predpovede, to je všetko :)

Peace out :smt006
silmarill
King
King

oh áno, je to preto lebo si neomylný a vo všetkom máš pravdu... myslím že hinduisti, budhisti, moslimovia, židia a príslušníci iných náboženstiev by mali bezodkladne konvertovať na katolícke kresťanstvo - Uplink Neomylný vyhlásil, že katolícka cirkev je čistá, dokonalá a je to jediná cesta na záchranu sveta. verte a budete spasení! (teda okrem ateistov, ti rozvracajú svetový mier, šíria konzumerizmus, predpisujú antibiotiká a preto im niet pomoci)
dzuri
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa dzuri »

uplink napísal:Čo viac ku Vám dodať páni, máte pravdu, ten kruh je naozaj červený.

Sorry za out ale Seci sme kkti len ty si lietadlo
hughito
Redeemer
Redeemer

uplink: Pekne si sa predviedol.
Zamknuté