Obtazovanie (zneuzivanie) deti Kňazmi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Obtazovanie (zneuzivanie) deti Kňazmi

Príspevok od používateľa Rubiki »

Uplink možno si si sám odpovedal na tvoj problém... nepíš čokoľvek za každú cenu a je to.
Nuž a keď vidíš červený kruh, tak sa niet čomu čudovať lebo veriaci často vidia neviditeľné. A neviditeľné je často neexistujúce.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Zbav nás všeho zlého

Katolický farář Oliver O´Grady znásilnil stovku dětí. Jeho zpověď umožňuje nahlédnout do korupční hierarchie církve, jejíž představitelé mu poskytovali ochranu, ačkoliv o jeho jednání věděli.

Odkaz na dokument.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Rubiki - v prípade že nezvládaš pochopiť tak triviálny sarkazmus ako je ten "ano pane šéfe, ten kruh je opravdu červenej" tak prosím Ťa na moje príspevky NIKDY nereaguj, ďakujem :smt006

Ku hughitovi a markusovi - ste church-hateri, bez pádnych dôkazov, len preto že Vás do toho okolie, masmédia a pár pochybných zdrojov nahovorilo. Nemáte skoro žiadne skúsenosti live z cirkvi ako takej. Na rozdiel od Vás som v tej organizácii strávil podstatnú časť života a tak moja nenávisť môže mať opodstatnenie. Zato Vaša nemá absolútne žiadne. Odsudzovať akékoľvek spoločenstvo ľudí len na základe výrokov "jedna babka povedala" je prízemné, hlúpe a primitívne. Ak chcem odsúdiť hinduistov, najprv. sa musím jedným stať, na podstatnú časť života.

Nikde som nenapísal že RKC má patent na pravdu, pre nfo. som bývalý evanjelik - protestant, momentálne len veriaci, vyštudoval som len evanjelickú teológiu a taktiež som bol aktívne zapojený len v evanjelickej cirkvi. Takže opäť sa len ukázala Vaša nulová vedomosť tým ako ste ma odsúdili. Pekne od Vás. Samozrejme pre Vás je RKC a ECAV jedno a to isté...veď kto by robil aj rozdiely nie? Však všetci čínania sú rovnakí...vlastne všetci aziati z ďalekého východu, šikmé oči, žltá pleť, všetko tá istá pliaga. To isté aj RKC a ECAV, alebo iné denominácie.

Gratulujem Vám ku Vaše rozhľadenosti a hlbokým vedomostiam :nono:

P.S.: Koľkí z Vás ste videli nejakého farára ako dáva horálku za oral? Myslím naživo, z rodiny, alebo z vlastnej skúsenosti. Lebo čo sa týka od druhých ľudí, tak násilia som zažil až až, či už live, alebo moji blízki, zato u farárov sa o ňom dozvedám len z bulváru a masmédií...
hughito
Redeemer
Redeemer

Zase príspevok o ničom, proste nula bodov. Ešte dlho sa budeš chváliť svojimi skúsenosťami ? :?

Človek môže hodnotiť inštitúcie aj bez toho, aby v nich aktívne pôsobil. Sú na to zdroje, aj od ľudí, ktorí v nich pôsobili a potom o tom vydali výpoveď - predstav si.
zato u farárov sa o ňom dozvedám len z bulváru a masmédií...
Jáj, tak to určite nie je pravda, určite sa to nedeje, lebo nikto nevidel tú horalku za orál. Uvedomuješ sa vôbec, čo píšeš ?
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Jediný kto tu škatuľkuje si ty.

Inak ja osobne nemám proti veriacim nič, občas mi príde smiešne čomu veria ale tolerujem to. Nuž a k teórii že sa musím najskôr niekým stať aby som ho odsúdil, tak to je najväčšia kravina akú som dnes počul. Ty by si tiež nemal škatuľkovať a odsudzovať ateistov keď si ním neni. No a napríklad po vojne tiež nacistov odsúdili bez toho aby sa tribunál musel najskôr "ponacistiť"....

A ešte k tomu kruhu...áno a na sarkazmus sarkazmom som odpovedal, lebo klin sa niekedy klinom musí vybíjať.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

uplink napísal:Ak chcem odsúdiť hinduistov, najprv. sa musím jedným stať, na podstatnú časť života.
Ak chcem odsúdiť nacistov / pedofilov / vrahov / ... tiež sa musím jedným z nich stať na podstatnú časť života?

principiálne je jedno, za ktorú cirkev kopeš - automaticky tým spochybňuješ ostatné cirkvi a jej členov a ateistov staviaš do zlého svetla.
hlavne ma "nadchlo" to, aký máš negatívny názor na ateistov (pritom sám píšeš že ak chceš niekoho odsúdiť, tak sa musíš ním stať)

a nemyslíš že ak by neboli tieto prípady medializované, tak by sa to ututlalo a dialo by sa to ešte vo väčšej miere?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

silmarill - výborne, takže to čo sa nemedializuje to neexistuje. Super logika, gratulujem :) s týmto si objavil patent na pravdu a budeš môcť žiť štastný život. A to že si prirovnal pedofilov, nacistov a neviem koho ku cirkevníkom a veriacim, tak to Ti fakt gratulujem, tomu sa hovorí obmedzenosť maximálneho zrna :)

Dám Vám jednoduchý príklad a potom idem het z tejto témy, je to ako hrach o stenu hádzať.

Predstavte si, alebo predstav si každý osobne, že by ste prežili 15 rokov na Jamaice. Surfovali by ste tam, plávali, žili ich život - život jamajčanov, pokojný a kľudný s kopou potmavších občanov s dredmi na čerstvom vzduchu a pri mori, vlnách a super prostredí v teplúčku. Húlili trávu, tancovali, robili kapueru a čo ja viem čo ešte sa na Jamaice robí tak tradične. Potom by ste sa vrátili domov na SVK a tu nejaký Jožko Mrkvička & Co. by sa Vás snažil presvedčiť, že na tej Jamaice žijú samí indiáni, ktorí majú zelenú pleť, ktorí fičia zo zásady len na kokaíne, cesty sú tam plné veľkokubatúrnych motoriek, vzduch nedýchateľný a ešte by sa Ťa/Vás snažili presvedčiť že Jamaica je obrovská hora, na ktorej vlastne celý rok mrzne a vládne tam zlý demiurg Machu-pichu, ktorý znásilňuje deti a upaluje turistov.

Čo by ste si o ňom tak asi pomysleli, keby ste sa po 15 rokoch od tiaľ vrátili, plný elánu, oddýchnutia, so super bronzom, vyplávaný, vyšantený a pokojný? No asi že tomu Jožkovi a jeho kumpánom to riadne špliecha na maják.

Takže takto nejak Vás vnímam ja. Kydáte na niečo, čo ste v živote nezažili, miesto ktoré ste v živote nenavštívili, ľudí ktorých nepoznáte a škatulkujete ich len na základe médií a nejakých informácií, ktoré aj tak nemáte ako overiť. Nemáte vlastné skúsenosti, dokonca ani tie Vašich blížnych, máte len treťostranové pochybné informácie...

Žil som s cirkvou a v cirkvi a žil som s ateistami a v ich spoločenstve...a čo Vy?
silmarill
King
King

buď si môj príspevok nepochopil, alebo naschvál prekrútil... ja zas hovorím tomuto obmedzenosť maximálneho zrna.

ty vidíš cirkev vo veľmi úzkom kontexte tej skupinky ľudí, medzi ktorými si pár rokov pobudol.
ja sa na cirkev pozerám ako na svetovú organizáciu, ktorá je tu už 2000 rokov, má plné ústa lásky a krvavé ruky.
nemám nič proti ľuďom, ktorí žijú aktívny duchovný život a snažia sa aplikovať svoju vieru aj v praxi (pokiaľ to neni vyzváňanie pri dverách a kecaní o apokalypse).
vadí mi však skupina starých dedkov, ktorí prežili väčšinu života mimo reality medzi stenami kláštorov a kostolov, ktorí kritizujú náš spôsob života, snažia sa nám nanútiť tie jediné správne pravdy, hovoria o láske a dobre ... a pritom v ich radoch je toľko hniloby a zla.

už tomu chápeš?
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Tak to ja prezmenu žijem v takom zmiešanom prostredí, kde niekto verí a niekto nie. Tak to je s kamarátmi a aj v rodine u mňa.

To ale vôbec nemá nič s tým čo cirkev robí alebo robila.... Cirkev je inštitúcia, keď sa v nej deje niečo zlé vina padá na inštitúciu a tá by si mala vrámci seba už riešiť svoje problémy ktoré na ňu vrhajú zlé svetlo a nie ich zľahčovať ako sa to často práve v cirkvi deje.

Hatermi nás tu nazývaš jedine ty, pritom ja nemám k bežným veriacim žiadnu nenávisť, to že neverím v ich boha neznamená nenávisť a ak si myslíš že áno tak možno by si mal pouvažovať nad znovuzaložením inkvizície a nahánať ma s krížom nad hlavou. Neveriť neznamená nenávidieť, však ani ty neveríš trebárs v Jupitera alebo Marsa.

A taktiež to že cirkev sa zo svojou nelichotivou históriou a terajšími škandálmi dostáva do úzkych neni moja nenávisť ale chyba cirkvi samej.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

silmarill - zamyslel si sa nad tým niekedy, že tie krvavé ruky má len pár desiatok hore postavených a zvyšok sú len ovce, ktoré slepo nasledujú? ;)

Niesť bremeno celibátu? Úchylné, nakázala vrchnosť, a je to sviatosť, ó áno, tak bodaj by neznásilňoval chlapcov, však to tomu farárovi dobre musí *ebať na hormón.

Ja by som hľadel skôr tam. Ono ľudia idú do Cirkvi až vtedy, keď im je zle, sú chorí, chudobní, nevládni, etc...nechcem malovať čerta na stenu, ale raz to možno čaká aj Teba. A potom je len otázka ako moc je človek samostantý a vyspelý na to, aby dokázal rozlíšiť dobré od zlého.

Za moje "pôsobenie" v cirkvi som spoznal viac ako niekoľko tisíc cirkevníkov, alebo veriacich. A veru Ti môžem povedať že až na pár "vyvolených" a dobre pri korýtku, to tam tí ľudia myslia smrteľne vážne...v tom dobrom slova zmysle.

Preto by som na margo problému nenadával na Cirkev, lebo Cirkev ako takú tvoria "nástroje" a "pracovníci", nie generáli. Drvivá väčšina Cirkvi sú "pešiaci", tak by som nadával na skorumpovaných presbiterov, tých čo sa snažia skrze cirkev tunelovať, získavať majetky [politikov napr.], kardinálov ktorí sú zvrátení a iných...v žiadnom prípade a vyslovene NiKDY NiE Cirkev ako takú.

Je smutné že článok je "Farár z RKC znásilnil chlapca", namiesto toho aby napísali "Jožo Taraba znásilnil chlapca"...ide o vec pohľadu.
silmarill
King
King

takže pokiaľ ovce nemajú krvavé ruky, tak je to OK?

tiež si myslím že celibát je primárny dôvod takéhoto chovania: dospelý človek s funkčnou hormonálnou sústavou, x desiatok rokov bez sexu, obklopený chlapčekami v sukničkách... choré. myslím že sa to volá "náhradná sexualita", tj keď nemôže uspokojiť svoju normálnu sexualitu, tak tá sa postupom času deformuje a zameria na nejaký substitút.

áno, "tvoji ľudia" to myslia smrteľne vážne. to ma na tom ako ateistu desí.

prečo má článok titulok "Farár z RKC znásilnil chlapca"? pretože myšlienka toho textu je "človek ktorého sme nasledovali ako autoritu, ktorý nám dennodenne rozprával o láske k blížnemu je v skutočnosti zvrátený úchyl a zneužil jedno z našich detí, ktoré sme mu s dôverou zverovali". kapišto?
hughito
Redeemer
Redeemer

uplink, ale práve o to ide, ako to napísal silmarill. Ty si pôsobil v cirkvi, ale na akej úrovni ? To sa nedá vôbec porovnávať s tým, keď mi kritizujeme, resp. kriticky hodnotíme pôsobenie cirkvi ako takej počas celej jej existencie.

Inak, cirkev je podľa definície akože spoločenstvo veriacich, čiže cirkev je aj moja babka. Ja to takto neberiem: pre mňa je cirkev inštitúcia, teda tí, ktorí sú priamo v jej hierarchii. Pápež, arcibiskupi, biskupi...až po dedinských farárov. To je pre mňa cirkev. Ty tu napíšeš, že si stretol niekoľko tisíc cirkevníkov, resp. veriacich. To môžem napísať aj ja, že som dennodenne v kontakte s cirkvou, lebo sú to rôzni veriaci (väčšinou formálne).

Bol si v nejakej vyššej hierarchii ? Ak áno, v akej ? Čo si vlastne "bol" ?

A ako som už spomenul, my máme možnosť čerpať aj od ľudí, ktorí naozaj pôsobili v cirkevných štruktúrach, lebo sú ľudia, čo "niečo" boli, potom zmenili názor, resp. rozhodli sa o tom publikovať. Ako príklad môžem uviesť napr.: Peter de Rosa.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

uplink napísal:Rubiki - v prípade že nezvládaš pochopiť tak triviálny sarkazmus ako je ten "ano pane šéfe, ten kruh je opravdu červenej" tak prosím Ťa na moje príspevky NIKDY nereaguj, ďakujem :smt006

Ku hughitovi a markusovi - ste church-hateri, bez pádnych dôkazov, len preto že Vás do toho okolie, masmédia a pár pochybných zdrojov nahovorilo. Nemáte skoro žiadne skúsenosti live z cirkvi ako takej. Na rozdiel od Vás som v tej organizácii strávil podstatnú časť života a tak moja nenávisť môže mať opodstatnenie. Zato Vaša nemá absolútne žiadne. Odsudzovať akékoľvek spoločenstvo ľudí len na základe výrokov "jedna babka povedala" je prízemné, hlúpe a primitívne. Ak chcem odsúdiť hinduistov, najprv. sa musím jedným stať, na podstatnú časť života.
JEDNA BABKA POVEDALA?!?! WTF?!? Historia povedala, spolocnost povedala, knihy povedali, X ludi priamo zucastnenych povedalo, prepac kamo ale co si uz fakt j*bnuty? Podla teba sa musim na niekolko rokov stat clenom NAMBLI aby som mohol odsudit pedofila? Musim zabit par ludi nez odsudim vraha? Musim niekolko rokov vypalovat mensie obchody aby som mohol odsudit organizovany zlocin?
uplink napísal:silmarillJe smutné že článok je "Farár z RKC znásilnil chlapca", namiesto toho aby napísali "Jožo Taraba znásilnil chlapca"...ide o vec pohľadu.
Heh jasne, tiez je smutne ked si media dovolia napisat "skupinka romov prepadla 8 rocneho chlapca na autobusovej zastavke", namiesto toho aby napisali "skupinka chlapcov prepadla 8 rocneho chlapca na autobusovej zastavke", vsak? Lebo romovia nemaju vobec sklony k prepadavaniu tak ako farari k zneuzivaniu, staci sa len trocha pohrat s cislami, ze?

Ty si absolutne zvrateny clovek so zvratenou logikou, nech sa povazujes za akokolvek dusevne cisteho a moralne zalozeneho, to co dokazujes v tejto teme jasne preukazuje ze si skor sebestredny zfanatizovany pokrytec ktory je slepo presvedceny ze je jediny siroko daleko co zije spravne a vidi pravdu vo vsetkom kde ostatni hltaju lzi, ze si davno prisiel na to ako skutocne funguje cely svet a zivot sam o sebe a kazdy kto si dovoli to vidiet inak je len slepa konzumna ovca. Mozno sa snazis zit spravne, ale z nespravnych dovodov.

You got it all figured out bro, congratz. "Where ignorance is bliss, is folly to be wise." I'm sorry but I've got news for ya buddy, you're not the wise one here. But you better keep thinking it, who can stop you, right?

Ked uz mas tak rad tu anglictinu...

//Ku karme: Ja mam tiez uplinka rad ale nedokazem sa preto tvarit ze to co tu predvadza je normalne, pretoze to tak proste nieje. Z ucty k nemu som sa tu zatial snazil svoje vyroky oproti mojmu obvyklemu vystupovaniu miernit, dufam ze je to aj vidiet.
uplink napísal:Gangy - 2 late, u missed the train ;)
How convenient to say so, eh? Sorry to tell you but I didn't miss anything, this is a message board, not an internet relay chat.
dzuri
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa dzuri »

Kongregácia pre náuku viery registruje v rokoch 2001 – 2010 3 tisíc obvinení za posledných 50 rokov. 10% boli obvinenia z pedofílie
tresty:
10% - obvinených Kongregácia pre náuku viery prepustili z klerického stavu
10% - kňazov požiadalo samo o prepustenia z klerického stavu
60% - kňazov nebolo súdených z dôvodu staroby, choroby
iba 20% kňazov Kongregácia nesúdila, ale boli súdení a odsúdení i potrestaní vo vlastných krajinách štátnymi úradmi.

z toho vypliva
1800 knazov su starci ktorych predsa nebudeme trestat ked sa to stalo davo (to je teda fakt blbost )
600 knazov bolo prepustenych z klerickeho stavu co urcite nie je adekvatny trest za dokazanu pedofiliu (dalsia mega blbost ako ospravedlnit pedofiliu )
600 knazov sa dostalo pred sud vo svojich krajinach a tam boli aj odsudeny.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Gangy - 2 late, u missed the train ;)

dzuri - a teraz tu napíš štatistiku povedzme muslimov a ich svätej vojny, alebo lepšie...doktorov, vlastne firiem, ktoré vyrábajú lieky. Dám Ti hints:

Monsanto, Pfizer, J&J, GlaxoSmithKline, Roche, Novartis, Merck, Wyeth a iné...

Koľké lieky od týchto spoločností zachránili životy a koľké z nich ich ukončili, prajem veľa zábavy pri tvorení štatistiky, lebo ver mi, je viac ako zaujímavá...to len na margo toho kockovania :smt006

Ukázať prstom na pár jednotlivcov vie každý, ukázať na molocha, ktorého súčasťou aj Ty sa nedováži nik. Tie lieky potrebuješ, ináč by si umrel, to že zabíjajú druhých, to Teba nezaujíma. Pre mňa rovnaké svinstvo ako keď klerik znásilní chlapca za horálku...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ja poviem len jedno, vzdy, vzdy, vzdy je to o cloveku
nezalezi ci je to knaz, ci robos, ci nejaky ucitel ci hockto iny, vzdy sa jedna o jednotlivca a cloveka, vinit zato cirkev? urcite nie. vinit cirkev zato ze to utajovala a nepotrestala ich? urcite ano! ved predsa keby mate v skole niekoho kto co i len naznaci nejaky sexualny haras voci deckam tak minimalne leti

jedina vec co by som zmenil, je zaviest psychotesty aj pre knazov a vlastne, ja by som dal psychotesty pre kazdeho pri prekroceni 18 teho roku zivota, samozrejme ze by neboli nejak extremne, stacili by take aby zachytavali iba "jasnych" (aj ked ani to sa neda na 100%) "psychopatov" alt to je tiez OT
viac k tomu nemam co dodat, cirkev sa tu riesit nema na to mate ine temy, flame uplinka a par ostatnych ma tiez nebavi tak uz sa vsetci skludnite prosim :|
silmarill
King
King

uplink napísal:Koľké lieky od týchto spoločností zachránili životy a koľké z nich ich ukončili, prajem veľa zábavy pri tvorení štatistiky, lebo ver mi, je viac ako zaujímavá...to len na margo toho kockovania :smt006
lenže téma tejto diskusie je úplne iná... reči o farmaceutických spoločnostiach sú v tejto téme rovnako trápna obhajoba ako napríklad to že američania lynčovali černochov.

už som písal prečo sa tým ľudia tak zaujímajú - farári sú morálne autority, ktoré ľudia poslúchajú a s dôverou im zverujú svoje deti. keby si sa dozvedel že na nejakej základnej škole nejaký učiteľ pretiahol niekoľko detí, akú by si mal znova dôveru nielen k tej škole, ale k učiteľom celkovo?

vendo: psychotesty sa dajú ľahko obísť. nemal by som problém sa pretvarovať ako jeden z najlepších kresťanov, keby bolo potreba. a v skutočnosti som... minimálne na polceste na opačnú stranu :twisted:
hughito
Redeemer
Redeemer

Každopádne, by sa mal zrušiť celibát. Tento problém je hlavne u katolíkov, dokonca sa mi zdá, že som o podobnom prípade u evanjelikov či iných cirkvách ani nepočul.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - celibát je výmysel ranej cirkvi, Pavel tuším jasne napísal, že nie každý je schopný manželstva, avšak nikde nenapísal že všetci vierozvestcovia majú byť v celibáte, to vykonštruovala až cirkev a nejaké pochody cirkevných otcov, alebo koncilov. Ale toto je na dlhšie...

silmarill - len kladiem do bojiska dve frakcie. Zástancov duševnej očisty, ktorí robia svinstvo a zástancov telesnej očisty, kde vlastne robia len svinstvo a nikdy tam ani tá pôvodná myšlienka pri týchto molochoch nebola.

Poukazujem na to že sa tu rozčulujeme nad pár prípadmi znásilnených detí kňazmi a ignorujeme fakty gigantických až monštróznych rozmerov, o ktorých pre istotu mlčíme, lebo je to vopred prehratý boj a vlastne nám to aj z časti vyhovuje.

Ako povedal ujo Stalin, či Lenin, to čo robia kňazi je tragédia, to čo dovolujeme vykonávať obrovským molochom ako sú mnou vyššie vymenované firmy, je jednoducho "štatistika". Naším životným štýlom hladuje viac ako 4/5 našej planéty, to je menovite 4-5 mld ľudí. Človeka to ani len nenapadne, radšej sa tu budeme dušovať aký je ten farár hrozný, že znásilnil malého chlapca...koľká to nespravodlivosť. Dobre sa rozčúlime, vynadáme uplinkovi aký je chu* lebo háji Cirkevné spoločenstvo a dobre sa posadíme pred telku, spapáme niečo dobré z Billy a oblečieme si nejaké značkové pyžamo, na ktorom hrdlačil nejaký chudák z číny a pokojne zaspinkáme. To je celé o čom to je...vyberáme smietku z oka druhému a brvno v tom našom ignorujeme...
silmarill
King
King

ľudia píšu o tom, čo sa ich týka a/alebo čo ich zaujíma. dzuriho štve, že morálne autority, ktoré intepretujú božie slovo ľuďom a tvária sa ako stelesnenie dobra sú neraz v skutočnosti zvrátenci ktorí znásilňujú deti - napísal o tom.

a pokiaľ si ty tak proti farmaceutickému priemyslu, prečo si nezaložíš vlastný thread, ale flamuješ o tom tu? uvítam o tom nejaké informácie.

//oh, a ten tvoj elitársky antikapitalistický edit radšej nejdem komentovať.
Zamknuté