Dragon Age 2
Re: Dragon Age 2
Mna caka predobjednavka v obchode na sklade, ale stale som sa nerozhodol, ci ju ist vyzdvihnut, alebo neist vyzdvihnut. Sprasili tam az prilis vela veci, ktore ma odradzaju, avsak namotavka z jednotky ma nuti dat sancu aj tomuto, aj ked priamo na seba nenadvazuju. Jednotke nezvladli dokonaly konzolovy port, u dvojky to posrali s portom na PC. (uz to, ze z primarne PC hry, spravili konzolovku, sa neda odpustit)..
.. ak to takym tempom pojde dalej, tak ostanem hrat iba indie hry, ktore maju v sebe ducha hry, nehraju sa na vypravne epicke filmy a hlavne, stoja zlomok tych takzvanych sucasnych AA titulov. A su zabavnejsie. Asi fakt len preto, ze tvorcom nekeca do toho vydavatel.
.. ak to takym tempom pojde dalej, tak ostanem hrat iba indie hry, ktore maju v sebe ducha hry, nehraju sa na vypravne epicke filmy a hlavne, stoja zlomok tych takzvanych sucasnych AA titulov. A su zabavnejsie. Asi fakt len preto, ze tvorcom nekeca do toho vydavatel.
na tych grafikach mu to musi ist urcite na DX11...obi dve ho podporuju
Korag - aj integrovane grafiky od Intelu podporuju DX10, ale k comu ti to je, ked na realny vypocet sceny s patricnymi efektami, potrebujes taky vykon, ktorym ta grafika nedisponuje.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
KoCi - ak máš ATi HD 5870+ alebo 6xxx tak smelo do toho...ak nvidiu, tak le na vlastú päsť.
Eru - v 90% rovno kupujem, alebo medicínkujem a kupujem
...receznie ma nejako neberú...
Korag - ale tu sa bavíme o ATi a nie o grafických kartách
aj keď pri DA2 to totáne domrvili nvidioti, nemohol som si odpustiť sarkastickú pripomienku
forgive me...
Ja osobne som zvyknutý že na ATinách nič nejde tak ako má, lebo sa s tým stretávam skoro denne všade, no big deal
Skôr mi dokáže nabúrať deň, keď sklame nvidia. Buď softwárovo, alebo nedaj Bože hardwarovo.
Ono telefonáty s mojími novými klientmi, keď sa mi sťažujú ako im bsoduje PC pri hrách, alebo GPU aplikáciach, tak sa vždy spýtam či majú ATi, alebo nvidiu...no a čuduj sa svete, v 99% vždy ATi, keď to blbne
Eru - v 90% rovno kupujem, alebo medicínkujem a kupujem
Korag - ale tu sa bavíme o ATi a nie o grafických kartách
aj keď pri DA2 to totáne domrvili nvidioti, nemohol som si odpustiť sarkastickú pripomienku Ja osobne som zvyknutý že na ATinách nič nejde tak ako má, lebo sa s tým stretávam skoro denne všade, no big deal
Skôr mi dokáže nabúrať deň, keď sklame nvidia. Buď softwárovo, alebo nedaj Bože hardwarovo.
Ono telefonáty s mojími novými klientmi, keď sa mi sťažujú ako im bsoduje PC pri hrách, alebo GPU aplikáciach, tak sa vždy spýtam či majú ATi, alebo nvidiu...no a čuduj sa svete, v 99% vždy ATi, keď to blbne
tak prepac uplink ale ja sam som bol cely zivot nvidiot a teraz mi pripominas seba, ked som bol este zeleny... teraz mam grafu ati/amd a som nad mieru spokojny. To ze si myslis o nej to co si myslis a ze si mal s nou cely zivot problemy ti nezavidim
. Myslis si o dobrej firme, ze to nejaka beckova sracka, pritom presne take iste problemy ma aj nvidia, zalezi to od kusu. Napr. ja ti mozem zhrnut celu moju historiu nvidie, ktora hovori u mna v jej jasny neprospech:
Nvidia 6600 - na svoju dobu mi postacovala, ale vadila mi pri jednej hre, ktoru som v tej dobe isty cas drtil stale, len tak sa v urcitych castiach znizovalo FPS, musel som stale vypinat/zapinat v sync aby sa to zmenilo...
Nvidia 8600GTS - dostal som zly kus, po chvili som si zacal vsimat, ze mi klesa framerate po urcitej dobe , ked bola karta v zatazi...o 2 roky mi odysla...
Nvidia GTS250 - s tou som bol relativne asi najviac spokojny, ziadne technicke nedostatky, az nato ze po chvili sa trocha zaprasil chladic a bol dost hlucny...a este aj to ze tato karta nemala skoro ziadny OC potencial, pretoze rada 2xx nvidie bola grillforce a konkurencia u ati(5xxx seria) sa vtedy oplatila o hodne viac...
Tak som ti to zhrnul aspon z mojej strany. Nechcem ti brat nazor ani ta poucvat, len sa snazim to trochu objektivnejsie posudit
. Ti hovorim, pred rokom by som ATI v zivote nedal do kompu, ale teraz je to skor naopak. Mam VGA AMD 6850 a som s nou nadmierne spkojny( ziadne problemy, silne pretaktovanie, dobry vykon, cena, minimalna hlucnost)
Nvidia 6600 - na svoju dobu mi postacovala, ale vadila mi pri jednej hre, ktoru som v tej dobe isty cas drtil stale, len tak sa v urcitych castiach znizovalo FPS, musel som stale vypinat/zapinat v sync aby sa to zmenilo...
Nvidia 8600GTS - dostal som zly kus, po chvili som si zacal vsimat, ze mi klesa framerate po urcitej dobe , ked bola karta v zatazi...o 2 roky mi odysla...
Nvidia GTS250 - s tou som bol relativne asi najviac spokojny, ziadne technicke nedostatky, az nato ze po chvili sa trocha zaprasil chladic a bol dost hlucny...a este aj to ze tato karta nemala skoro ziadny OC potencial, pretoze rada 2xx nvidie bola grillforce a konkurencia u ati(5xxx seria) sa vtedy oplatila o hodne viac...
Tak som ti to zhrnul aspon z mojej strany. Nechcem ti brat nazor ani ta poucvat, len sa snazim to trochu objektivnejsie posudit
-
uplink
VIP
Tak Ti tu spíšem v krátkosti a kocke moju históriu s ATi, ja som bol zase ATi fan.
[majiteľ - ja] Sapphire HD 4890 Vapor X 2 GB - Gray Screen, artefakty, biele bodky v Crysise, vypnutie do OS so zlyhaním grafickej karty, totálne nehratelné GTA 4
[majiteľ - ja]Sapphire HD 5870 2 GB Toxic [Vapor X] - Gray Screen, artefakty, vypínanie do OS so zlyhaním grafickej karty, nehrateľné GTA 4
[majiteľ - klient/ja/reklamačné] Asus Ares HD 5970 4 GB - hluk, obrovský až chorý odber, artefakty, gray screen, biele bodky vo viacerých tituloch, záverečná, chybné chladenie VRMiek, reklamácia
[majiteľ - klient] Sapphire HD 6870 - artefakty, Gray Screen, vypnutie so zlyhaním grafickej karty, nehrateľná Mafia II, Metro 2033 a iné [klientova VGA, vadná]
[majiteľ - klient] Sapphire HD 6970 Vietnam Edition - [klientova], Gray Screen, rozbitá obrazovka vo Windowsoch, smrť, príčina smrti, prehrievanie GPU a VRAM pri teplotách do 70 stupňov celsia na oboch súčiastkách [smiech].
To som Ti tu dal len takú malú ochutnávku spoľahlivosti ATi
a nie neboli to len tieto 4 kusy, sú ich desiatky zo série 4xxx, 5xxx a 6xxx
Kde dám nvidie, aleb kde sú, tam fičia, kde sú ATiny, tak tam reklamujem. Toľko z mojej strany 
To som Ti tu dal len takú malú ochutnávku spoľahlivosti ATi
Sme stale v teme Dragon Age 2? Tema nvidia vs. ati je pre honibrkov umiestnena v sekcii hardware.
Ja si hru nekupujem podla toho, ake ma graficke spracovanie. To je ako kupovat knihu podla obalu. To by som musel prezivat orgazmus aj pri tak desne plytkych a nezazivnych hrach, ako napr. Crysis, co nie je moj pripad. Od DA2 neocakavam vysperkovanu grafiku, ocakavam pribeh a hratelnost.
Ja si hru nekupujem podla toho, ake ma graficke spracovanie. To je ako kupovat knihu podla obalu. To by som musel prezivat orgazmus aj pri tak desne plytkych a nezazivnych hrach, ako napr. Crysis, co nie je moj pripad. Od DA2 neocakavam vysperkovanu grafiku, ocakavam pribeh a hratelnost.
-
Eru
Light Professional
Pre ludi ktory vahaju s kupou, ano, je to horsie ako 1 ale je pravda ze zabavat vas to bude az dokonca a nikdy to nebudete chciet vypnut. je tam plno veci ktore mi lezu na nervy (-blablablablablablablabla-)
su fakt sympaticky, radsej som dal prec co som sem napisal a nechal len to najdolezitejsie co som tym chcel povedat aby to nahodou znova nebol spoil 
Eru - spoilovat mozes, ak spoil umiestnis do prislusteho tagu [ spoiler] [ /spoiler] (bez medzier)
Presne ako Eru napisal... prvy pocit sklamanie... prislo mi to akoze wtf sa deje? ziadny uvod ziadny kontext proste... vedlajsie qsty mi prisli povrchne... ale ako to hram dalej a rozbieha sa to tak musim uznat ze je to navykove, a Hawke a jeho neutral repliky *in love* na tom sa fakt zabavam a dialogy maju veru u mna 11/10 lebo to je uplne awesom... ako sa to rozbehne dalej uvidime... dufam ze hlavny plot bude stat za to aspon ...
Spoiler
Nasrali ma ... cele zle... clovek by po nich aspon dobry koniec poje**** chcel ale nie na konci sa tam objavi ta krava cervenovlasa a nic viac take ze vysvetlit alebo tak?Ci kup si DLC aby si pochopil o co vlastne islo celu hru? Ako it was fun, ale ta hra mala tak obrovsky potencial a takto to doje***... to ma na tom sere uplne najviac...
+mi to prislo strasne zmatene... na konci ked sa uz zacala riesit Meredith a podobne som napriklad nechapal preco ma oznacili za jej spojenca a zacali na mna utocit ti templari co tam robili rebeliu ked som neurobil ziadnu akciu o ktorej by som vedel ze by mohla vyvolat take spravanie... divne to bolo vtedy
+mi to prislo strasne zmatene... na konci ked sa uz zacala riesit Meredith a podobne som napriklad nechapal preco ma oznacili za jej spojenca a zacali na mna utocit ti templari co tam robili rebeliu ked som neurobil ziadnu akciu o ktorej by som vedel ze by mohla vyvolat take spravanie... divne to bolo vtedy
Nanešťastie to na mojom Asus N61JV-JX051 aj na low detailoch posekáva, čo ma mrzí
holt nemám výber, budem musieť počkať ešte mesiac kým prídem domov a odkúšam na PC. Tieto veci ma vždy dostávali na týchto notebookoch! 
-
xJEDIKNIGHTx
Medium Star
tu je porovnanie sprievodcov k hrám DA1 a DA2 a obsah balenia hry predavanej u nás, ešte tak 4 mesiace počkať na preklad a môžem začať hrať 
4 mesiace
...ale neva hlavne ze to bude
-
uplink
VIP
Korag - nauč sa po anglicky a už nikdy nebudeš čakať na preklad...instantná investícia času, na celý život.
ved ja viem po anglicky, ale to by som musel byt minimalne 3 roky v anglicky hovoriacej krajine aby som si tu hru vychutnal tak ako ked je v cz.
Ja som nebol v Anglicky hovoriacej krajine ani mesiac a nerobi mi to ani najmensi problem, tak netrep. Neobhajuj svoju lenivost takymito kravinami a radsej sa chod ucit.
Mňa hra celkom sklamala. Nepoviem nič, čo už nebolo povedané v recenziách, ale keby mal niekto pocit spojlerovania, tak nech si dá pozor pri čítaní
Hra neskutočne často recykluje, v rámci questov vás posiela do stále tých istých lokácií. Keď som sa asi 30-ty krát ocitol v rovnakom sklade, či bani, začalo ma to poriadne štvať. Nepriatelia sa zhmotňujú zo vzduchu a z pravidla všade okolo vás, pričom prichádzajú vo vlnách, takže nikdy na začiatku boja neviete, proti koľkým nepriateľom vlastne budete bojovať. Príbeh je spočiatku slabý, čo je u bioware nezvyklé, zaujal ma až pri konci. Vývoj mesta, ktorým sa bioware chválil je nulový. Jediná zmena je, že sa prehádžu NPC v meste, ktoré zvyčajne len nečinne stoja na mieste.
Hru som dohral na hard obtiažnosti, na normal je to skôr akčná rúbačka ako RPG. V hre je viac ako 130 vedľajších a príbehových a okolo 25 hlavných questov, pričom väčšinou stačí nasledovať šípku a pozabíjať všetko čo sa vám postaví do cesty. 2-3 questy sa mi bugli, nespustila sa animačka a NPC sa zasekli. Hru som dohral za 55 hodín s lvl 23, pričom som splnil tak 96% questov.
To málo, čo ostalo z DA 1 je ale stále zábavné. Aj questy a boje zo začiatku pobavia a keďže trh nie je práve zaplavený RPG hrami, tak sa oplatí si túto “RPG“ hru zahrať. Pri kúpe by som bol ale opatrný. Ja si vždy zahrám najprv craknutú hru a potom sa rozhodnem, či si ju aj kúpim, podľa mňa ma hra, za ktorú dám peniaze, musí lákať prejsť znova. DA 2 si ale určite nekúpim, keďže nechcem zvyšovať jej predaj a spôsobiť aby aj DLC a prípadné pokračovanie boli v podobnom duchu. DA1 a datadisk, mám origoš
Hra neskutočne často recykluje, v rámci questov vás posiela do stále tých istých lokácií. Keď som sa asi 30-ty krát ocitol v rovnakom sklade, či bani, začalo ma to poriadne štvať. Nepriatelia sa zhmotňujú zo vzduchu a z pravidla všade okolo vás, pričom prichádzajú vo vlnách, takže nikdy na začiatku boja neviete, proti koľkým nepriateľom vlastne budete bojovať. Príbeh je spočiatku slabý, čo je u bioware nezvyklé, zaujal ma až pri konci. Vývoj mesta, ktorým sa bioware chválil je nulový. Jediná zmena je, že sa prehádžu NPC v meste, ktoré zvyčajne len nečinne stoja na mieste.
Hru som dohral na hard obtiažnosti, na normal je to skôr akčná rúbačka ako RPG. V hre je viac ako 130 vedľajších a príbehových a okolo 25 hlavných questov, pričom väčšinou stačí nasledovať šípku a pozabíjať všetko čo sa vám postaví do cesty. 2-3 questy sa mi bugli, nespustila sa animačka a NPC sa zasekli. Hru som dohral za 55 hodín s lvl 23, pričom som splnil tak 96% questov.
To málo, čo ostalo z DA 1 je ale stále zábavné. Aj questy a boje zo začiatku pobavia a keďže trh nie je práve zaplavený RPG hrami, tak sa oplatí si túto “RPG“ hru zahrať. Pri kúpe by som bol ale opatrný. Ja si vždy zahrám najprv craknutú hru a potom sa rozhodnem, či si ju aj kúpim, podľa mňa ma hra, za ktorú dám peniaze, musí lákať prejsť znova. DA 2 si ale určite nekúpim, keďže nechcem zvyšovať jej predaj a spôsobiť aby aj DLC a prípadné pokračovanie boli v podobnom duchu. DA1 a datadisk, mám origoš
-
uplink
VIP
Malý update pre nvidiákov, ani 267.46 nepomohol
mám taký feeling že to bude naozaj len v paprčiach Biowaru, nvidia snáď spravila čo mohla, v priebehu 2och týždňov kvôli tomuto nepodarenému AAA titulu robila dňom/nocou a v priemere každý deň vypustila neoficiálne do sveta nový betadriver, avšak bez výraznejších úspechov.
Tak isto ma hnevá že samotný bioware s tým nemá problém priznať si že to vyvíjal primárne pre ATi/AMD, a na ATi/AMD strojoch, čo už.
Pokiaľ si ATi/AMD svojou neschopnosťou zavinila zlú optimalizáciu v nejakej hre o pár framov, tak budiš, ale pokiaľ je ten rozdiel priepastný a druhé hry usvedčujú ten priepastný rozdiel o jeho pravosti, tak je to neprehliadnuteľné.
P.S.: Ani na 6990ke nejde DA2 na DX11 [teda very high] tak ako by mal...aspoň podľa skúseností tých, čo ju majú na testovanie. Samozrejme frameraty sú úplne vysoko oproti 580, ale aj tak...
Keď si zoberiem že len mne ide na high detailoch [DX10] 100-150fps a normal [150-300fps] tak je mi jasné od kiaľ fúka vietor.
Tak isto ma hnevá že samotný bioware s tým nemá problém priznať si že to vyvíjal primárne pre ATi/AMD, a na ATi/AMD strojoch, čo už.
Pokiaľ si ATi/AMD svojou neschopnosťou zavinila zlú optimalizáciu v nejakej hre o pár framov, tak budiš, ale pokiaľ je ten rozdiel priepastný a druhé hry usvedčujú ten priepastný rozdiel o jeho pravosti, tak je to neprehliadnuteľné.
P.S.: Ani na 6990ke nejde DA2 na DX11 [teda very high] tak ako by mal...aspoň podľa skúseností tých, čo ju majú na testovanie. Samozrejme frameraty sú úplne vysoko oproti 580, ale aj tak...
Keď si zoberiem že len mne ide na high detailoch [DX10] 100-150fps a normal [150-300fps] tak je mi jasné od kiaľ fúka vietor.
267.24 betu teraz použivam. Oproti WHQL je to v DX11 veľky rozdiel a už niesu na terene a v rohoch artefakty čierne a divne bludy. Ale aj tak je to len okolo 25 FPS takže nehrateľne. Na dx10 to ide plynulo s vsyncom na 60 takže isto blba hrad (kodovo) a uplna hanba že AAA titul. Dobre že som si to nekupil bo by som zase vyhodil prachy jak na tu blbosť arcaniu
.
-
uplink
VIP
frajerik - jj beta fixla tie čierne trojuholníky v "pôde", ale framerate ho*no, ho*no zlatá rybka