Lampa

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Sagittarius
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Lampa

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Od apríla sa vráti Lampa na STV.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Už som to zaregistroval a teším sa. Síce, v posledne dobe sa mi osoba Hríba začala čím ďalej tým viac akosi znechucovať, samotný koncept Lampy ako odbornej diskusie mi vyhovuje a zaujíma ma.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Hríb je otrasný moderátor, to čo on predvádza sa moderovaním ani nazvať nedá, to je amatérizmus a častokrát primitivizmus najhrubšieho zrna, čo je škoda, keďže tým trpí pomerne dobrý nápad a koncept relácie, takže kvôli nemu to nesledujem pravidelne, len keď mi niekto vyslovene odporučí nejakú
hughito
Redeemer
Redeemer

ColdRain napísal:Hríb je otrasný moderátor, to čo on predvádza sa moderovaním ani nazvať nedá, to je amatérizmus a častokrát primitivizmus najhrubšieho zrna, čo je škoda, keďže tým trpí pomerne dobrý nápad a koncept relácie, takže kvôli nemu to nesledujem pravidelne, len keď mi niekto vyslovene odporučí nejakú
Áno, často sa kritizuje aj jeho štýl moderovanie, resp. jeho pripravenosť na tému. Ale toto mi nikdy nejak nevadilo.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Čo mu vyčítajú?
Ja napr. nemám rád jeho zaujatosť.
ColdRain
Addict
Addict

kritizuje sa jeho zaujatosť a od toho sa odvíja neschopnosť moderovať, keďže sa automaticky stavia do pozície jednej zo strán, neusmerňuje priebeh diskusie, ale sám sa necháva diskusiou strhnuť a takisto sa často snaží až uplne amatersky vyjadrovať k nejakým odborným témam na ktoré sa nepripraví a potom to aj tak vyzera...v podstate všetko sa odvíja od jeho zaujatosti a častej politizácie vecí čo s politikou nijak nesúvisia
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Mne sa napríklad páčilo aký odfajč mu zavalil nejaký kandidát v diskusii o vysokých školách. Hríb tam bohorovne vyhlásil, že on každého trošku pozná, ale "...o Vás neviem, nič, vôbec Vás nepoznám..." pričom dotyčný mu v odpovedi hneď kontroval, že "...v prvom rade, preto či ja budem alebo nebudem dobrý rekord, nie je vôbec dôležité či sa my dvaja poznám...".

To bol jeden z najlepších odfajčov čo som videl v TV.
hughito
Redeemer
Redeemer

Často sa mu vytýka aj jeho nepripravenosť na tému - stáva sa, že nemá naštudované ani absolútne základy témy, teda nejaké poznatky k nej. To sa stávalo pri tých fyzikálnych témach, Hríb to chcel začať nejakou udalosťou, čo sa stala - napr. (si vymýšľam) vybuchla Supernova o takej a takej sile atómových bômb a raz povedal 1000, potom 10 000, potom sa v tom zamotal, nepovedal už nič..atď.
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

aj to jeho vyjadrovanie... ked v jednej vete 4x po sebe povie "že"
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak prečo máme Lampu tak radi? Mne sa páčilo veľmi aj "Večer na tému..." Často tam boli lepšie diskusie.
hughito
Redeemer
Redeemer

begbeee napísal:Tak prečo máme Lampu tak radi? Mne sa páčilo veľmi aj "Večer na tému..." Často tam boli lepšie diskusie.
Ešte za Blahu býval VNT dobrý, ale teraz ma tie témy vôbec nezaujímajú, totálna nuda. Málokedy tam je niečo dobré.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Hríb mi nepríde až taká katastrofa ohľadom moderovania ako skôr zaujatosti. Politické témy v lampe bývajú úplný hnus avšak tie ostatné síce vyzerajú že na ne neni pripravený ale často práve preto že neni položí dobrú otázku...často aj zlú.

Politické debaty ako som už spomenul sú hrôza. Jeho zaujatosť vidí aj slepý a počuje aj hluchý. Zvykne násilne klásť otázky aby dostal odpoveď akú on chce. Obľúbená je asi kôli hosťom a niekomu sa možno páčia tie jeho znásiľnovacie politické debaty ktorých tam býva posledný čaj hojne. Možno by som uvítal niečo podobné s iným moderátorom, hlavne nech to je kvalitné. Kľudne aj raz za mesiac trebárs 3 hodinky ale nech to má fakt úroveň.

No a na záver... netuším akú to má sledovanosť ale asi preto je takýchto relácií málo, masy si radšej pozrú superstááár a turecké telenovely....
ColdRain
Addict
Addict

Rubiki: takže Hríb vlastne nemoderuje, preto ti na tom nemá čo vadiť :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Dobre, takže sme si povedali, že pán Hríb je zaujatý a často nepripravený moderátor.
Prečo je teda Lampa taká dobrá?
ColdRain
Addict
Addict

nie je dobrá, je jediná svojho druhu
hughito
Redeemer
Redeemer

Tá téma a zaujímavé názory odborníkov jednoducho prekonajú tieto negatíva. Proste, mne tieto chybičky až tak nevadia.

A pravda je aj to, že takýchto relácií je málo, ja by som privítal aby ich bolo viac a boli rozčlenené na témy: historická, spoločenská, vedecká.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Lampa je dobra ale iba ak tam su zaujimave temy :)
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

lampa je pre mna unikat v spektre tem a v tom, ze su tam pozyvani na slovo vzati odbornici. (skoda, ze obcas len z jednej strany :))

na margo, pekna je ta komorna atmosfera, pri ktorej sa da sustredit na podstatu (te je taky esteticko-zensky argument :D).

co sa tyka Hriba, mne vyhovuje, ze sa pusta do niektorych tem ako totalny laik, lebo vacsinou vysvetluje od adama (jeho otazky su dlhsie ako odpovede) a potom sa v tom totalny laik ako ja moze trosku zorientovat.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

kathleen napísal:lampa je pre mna unikat v spektre tem a v tom, ze su tam pozyvani na slovo vzati odbornici. (skoda, ze obcas len z jednej strany :))

na margo, pekna je ta komorna atmosfera, pri ktorej sa da sustredit na podstatu (te je taky esteticko-zensky argument :D).

co sa tyka Hriba, mne vyhovuje, ze sa pusta do niektorych tem ako totalny laik, lebo vacsinou vysvetluje od adama (jeho otazky su dlhsie ako odpovede) a potom sa v tom totalny laik ako ja moze trosku zorientovat.
This. Milujem keď tam kecajú o vede, úrovni vysokých škôl, rómoch, ale zaujala ma aj téma o živote františkánov. Naopak, témy o politike ma nudia pretože sú takmer vždy nevyvážené a Hríb to tlačí vždy na protificovskú strunu, niekedy aj poriadne odveci a nasilu.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

teraz je tema o Japonsku a je to super
Napísať odpoveď