internetova zalubenost - ako to mam riesit???

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
kathleen
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

internetova zalubenost - ako to mam riesit???

Príspevok od používateľa kathleen »

Pol druha roka dozadu som si zacala nezaväzne pisat s chalanom(?) o 15 rokov starsim z BA. Len tak o spolocnosti, politike. Viac-menej len utrzkovite a cez narazky sme si vymienali nazory a skusenosti. Ziadne emotivne vylevy a hranie na city. Od zaciatku mi bol sympaticky kvoli jeho druhu humoru a nadhladu, ale nechcela som sa namotat, brala som to s rezervou. (Ze je mozno zenaty alebo rozvedeny s detmi etc.)

Okrem ironickych a polosarkastickych narazok som mu nedala asi dost najavo, aky je pre mna vynimocny a vlastne ani neviem, ci by som mala u neho sancu. Mam to brat, ze som akoze len jeho kamoska, ktorej sa potrebuje zdoverit? Alebo to mam brat ako prejav dovery a priznat sa mu, ze ma proste zlomil a splna (teoreticky) moje kriteria?

AKO TO MAM RIESIT???
jefty
Star
Star

Re: internetova zalubenost - ako to mam riesit???

Príspevok od používateľa jefty »

toto sa to tu rozoberalo vela vela krat... Cez internet ti pripada fajn pretoze si ho idealizujes, ale v skutocnosti moze byt uplne iny ako ho poznas cez spravy na facebooku. ja by som do toho na tvojom mieste neisiel a hladal si nieco vo svojom okoli.co sa tyka toho ze nanho stale myslis - to ta prejde.
dalej je tam ktomu ten 15 rocny rozdiel co je celkom dost. nehovorim ze je nemozne zit s takym clovekom ale aj to je jeden z faktorov ktory moze zavazit pri nadvazovani osobneho vztahu.

ako tvrdis - si mlada, krasna, komunikativna .... urcite si najdes aj niekoho lepsieho v tvojom okoli.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

vztah na dialku nema sancu fungovat... keby ste sa stretli videli by ste ako dalej - vo veku problem nevidim ale ta vzdialenost....
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

uff ak ma moja matematicka hlava neklame máš zálusk o niekoho čo má 37 rokov..a ty máš 22?..no je to zaujimavé že si sa namotala len nejakým písaním až natoľko že ti celý čas beží hlavou...ale podľa mna ak si snim ešte von realne nebola aspon zo 3x tak to nemôžeš brať a hrať to ako lásku jasné teda môžeš to tak hrať ale cítiť to ako lásku nemôžeš kedže v skutočnosti okrem internetu ani nevieš kto to je čo to je i ked sa dosť poznáte už za tú dobu písania ...ale osobne by som nešiel do takej veci a ešte aj tá diaľka no síce pre lásku sa dá šeckým prekusať ale predsa len osobne by som to stále nechal na to kamarátstvo..ale zaujímavý prípad že sa žena zamilovala...a neskúšala si sa ho pýtať niekedy ako by to bral on keby ste niečo spolu vyskúšali?jak by zhodnotil celú tuto vec..?..skús...lebo rada od niekoho čo v tom nieje zapletený je len taká že môže ti poradiť dobre a pomôže ti to alebo ti to môže niekto pokaziť tou radou..ešte také ma napadlo stalo sa aj mne... tiež som si písal s babou jednou a dosť dlho a tiež som si myslel že aký som na nu naviazaný a tak že možno by som aj chcel niečo a sme sa stretli ale naživo to už nebolo také ako to vyzeralo na internete vieš už som nebol taký zainteresovaný do tej osobky..tak môže sa to aj tebe stať ..ak ta ohromí aj naživo čo podľa mna ak sa vyberiete spolu von nemusí znamenať hneď že ide o záujem manželstva len sa viacmenej aj naživo spoznať a až tam pochopíš a zistíš ako dalej...to je asi šecko ...

PS:dakujem za každé K- lebo akosi sa ľudom zapáčilo...
kathleen
Light Professional
Light Professional

ako ja viem, ako to je s internetom. ja nechapem, PRECO si stale so mnou pise, napriek tej dialke. posledne 2 roky boli asi najtazsie v mojom zivote a bola som aj k nemu riadne hnusna, co mi je luto. Netvrdim, ze ho lubim. V podstate je pre mna stale cudzim clovekom. Ale bol mi cely cas oporou.

otazka: mam sa dalej tvarit "akoze nic" a cakat dalsie mesiace, kym budem na Slovensku a navrhnut stretnutie? Alebo mu mam navrhnut aspon rozhovor cez skype?
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

no ten skype ti môže určiť tu diagnózu akou trpíš..buď zistíš či niečo možno viac ako len písanie alebo zistíš len to že v skutočnosti ked sa nudíš tak si si už zvykla že bol stále pri tebe a mal aj on na teba čas a ste si proste len tak spoločne zabíjali nudu ..i ked to neviem či by niekto vládal len tak pre nič za nič dobrovolne 2 roky chatovať s niekym...ale jedno bude isté stále mate o čom kecať..le nmusíš zistiť či to je tak aj na živo ..
andone7
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa andone7 »

:aasmile29: Gratulujem, Ty si dokázala spojiť všetky tri atribúty, ktoré sa tu zvyknú odsudzovať a to diaľka, vekový rozdiel a internetová známosť. :cookies:
Dúfam, že si sama uvedomuješ, že každý element sám o sebe je dosť a spojenie troch je riadna výzva.

Ja ti radiť ani nejdem, keďže by som radil odpútať sa od neho a nájsť si iný "klin" a to ty počuť nechceš. :smt006
kathleen
Light Professional
Light Professional

veru DIAGNOZA :)) ja sa v duchu smejem sama na sebe, ale nemozem si pomoct. a pritom to nebol nikdy moj styl sa nejak fixovat na net. aj ked je pravda, ze som beznadejna romanticka :D co uz, nemam vlastne co stratit. skusim navrhnut ten skype, nech je pokoj :)

//autoeditácia príspevku (11 Mar 2011, 15:47)
andone7 napísal::aasmile29: Gratulujem, Ty si dokázala spojiť všetky tri atribúty, ktoré sa tu zvyknú odsudzovať a to diaľka, vekový rozdiel a internetová známosť. :cookies:
Dúfam, že si sama uvedomuješ, že každý element sám o sebe je dosť a spojenie troch je riadna výzva.

Ja ti radiť ani nejdem, keďže by som radil odpútať sa od neho a nájsť si iný "klin" a to ty počuť nechceš. :smt006
svojim rozumom pripustam moznost, ze som UPLNE MIMO reality. ale zatial mi to nikto zo znamych nepovedal do oci :) diik
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

kathleen: wow!

Tak toto je úplne mimo! Chalan (ak sa dá ešte tak nazvať) je od Teba o kus starší, poznáte sa len cez net a ste od seba cca. 520km. My tu na fóre sme všetci jedna veľká rodina, takže ako člen rodiny Ti vravím - nepokračuj v tom, nakoľko pokiaľ sa nebudete pravidelne stretávať, tak z toho nič nebude, on bude pre Teba navždy piedestalizovaný adonis ku ktorému cítiš platonickú lásku. Máš 22, takže ho začni brať ako super kamaráta s ktorým si môžeš popísať a začni svoj život rozvíjať vo svojom okolí s reálnymi ľuďmi. Aj keď viem, že sa Ti to bude ťažko čítať, tak - Ty o ňom nevieš prakticky nič, píšeš si s ním pár hodín (max) denne - nemáš šancu zistiť, čo robí zvyšný čas a on keď nechce, tak sa to v živote nedozvieš. Vieš o ňom len to, čo chce, aby si vedela (možno to platí aj naopak). Ak má ten chlap 37, tak už veľmi dobre vie, ako to chodí a možno si len jedna v poradí...
Neber to v zlom, chcem len, aby si získala nadhľad and Get Life!
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jajajaj, taky 37rocny chlap vie uz veelmi dobre ako namotat 22rocnu pipenku.. :lol: vsak by ti mohol byt pomali otcom.. Ale nic si z toho nerob, vsetcia sme boli pochabí ked sme boli mladsi, to uz patri k tomu :)
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

Co robit?
Proste si nepisat (alebo aspon pauzu ) a ist s tymi mladencami vonku :D
Isto ta to prejde.Bol by v tom cert aby nie. :D :D
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

Nechcem byť žiadny mudrlant ale takéto vzťahy, väčšinou, nefungujú a tak ako rýchlo ste sa zaľúbili tak sa aj rýchlo odlúbite :)
kathleen
Light Professional
Light Professional

jin napísal:kathleen: wow!

Tak toto je úplne mimo! Chalan (ak sa dá ešte tak nazvať) je od Teba o kus starší, poznáte sa len cez net a ste od seba cca. 520km. My tu na fóre sme všetci jedna veľká rodina, takže ako člen rodiny Ti vravím - nepokračuj v tom, nakoľko pokiaľ sa nebudete pravidelne stretávať, tak z toho nič nebude, on bude pre Teba navždy piedestalizovaný adonis ku ktorému cítiš platonickú lásku. Máš 22, takže ho začni brať ako super kamaráta s ktorým si môžeš popísať a začni svoj život rozvíjať vo svojom okolí s reálnymi ľuďmi. Aj keď viem, že sa Ti to bude ťažko čítať, tak - Ty o ňom nevieš prakticky nič, píšeš si s ním pár hodín (max) denne - nemáš šancu zistiť, čo robí zvyšný čas a on keď nechce, tak sa to v živote nedozvieš. Vieš o ňom len to, čo chce, aby si vedela (možno to platí aj naopak). Ak má ten chlap 37, tak už veľmi dobre vie, ako to chodí a možno si len jedna v poradí...
Neber to v zlom, chcem len, aby si získala nadhľad and Get Life!
Tieto fakty si cely cas plne uvedomujem. Mozno precenujem svoju intuiciu. Dik za nazor.

//autoeditácia príspevku (11 Mar 2011, 21:26)
gogo956 napísal:jajajaj, taky 37rocny chlap vie uz veelmi dobre ako namotat 22rocnu pipenku.. :lol: vsak by ti mohol byt pomali otcom.. Ale nic si z toho nerob, vsetcia sme boli pochabí ked sme boli mladsi, to uz patri k tomu :)
Hej, to je pravda. Ved raz sa z toho sna vyspim :)) a potom budem spominat :)))

//autoeditácia príspevku (11 Mar 2011, 21:35)
INsomNIA napísal:Co robit?
Proste si nepisat (alebo aspon pauzu ) a ist s tymi mladencami vonku :D
Isto ta to prejde.Bol by v tom cert aby nie. :D :D
Hmm. Uz som dala 3-krat pauzu. Najdlhsie som vydrzala 3 tyzdne... A ti mladenci mi zas pridu ako mladsi bratia, niezeby som s nimi nepokecala, ale oni su na uplne inej vlne.

//autoeditácia príspevku (11 Mar 2011, 21:38)
jefty napísal:toto sa to tu rozoberalo vela vela krat... Cez internet ti pripada fajn pretoze si ho idealizujes, ale v skutocnosti moze byt uplne iny ako ho poznas cez spravy na facebooku. ja by som do toho na tvojom mieste neisiel a hladal si nieco vo svojom okoli.co sa tyka toho ze nanho stale myslis - to ta prejde.
dalej je tam ktomu ten 15 rocny rozdiel co je celkom dost. nehovorim ze je nemozne zit s takym clovekom ale aj to je jeden z faktorov ktory moze zavazit pri nadvazovani osobneho vztahu.

ako tvrdis - si mlada, krasna, komunikativna .... urcite si najdes aj niekoho lepsieho v tvojom okoli.
hm, lepsieho. kazdy si o sebe mysli, ze je najlepsi. a potom nevaha tlacit kaleraby jedna radost a slubovat aj to, comu sam neveri. ale pripustam, ze idealizujem. ale zas vela neocakavam :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

0% success, 100% fail, life proved! :smt059
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

kathleen:Po troch tejdnoch to uz malo davno prejst!
Nezostava nic ine,len si pisat dalej a cakat,kym ta to neprestane bavit,ved konieckoncov sa osobne nepoznate a nemate spolocne zazitky a spolocnych priatelov a znamych. :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Ja to tak čierne ako Uplink nevidím, či motyka vystrelí práve pri tebe sa dozvieš až v praxi.

Ja som svoje vzťahy vždy zakladal na tom, že som vo všetkom úprimný (preto mali niektoré takú tragickú životnosť) ak si však rozumiete a ty si sa namotala tak prečo by si si mala celý život vyčítať, že si ho neskúsila? Nevidím problém v tom, že je starší - ako muž je v najlepšom veku - muž nikdy nemá zlý vek :P.

Teda ja tvrdím, že ak po niečom túžiš tak bojuj zubami nechtami a keď dostaneš po hube a zabolí to, tak si povieš, že svoj život žiješ aj s pekným aj so zlým. Ináč by sme sa z neho nevedeli tešiť. : )

Good luck - posuň to na novú úroveň ak sa dá.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

len taka otazka.. kathleen..
.
myslis si, ze mas co ponuknut 37 rocnemu muzovi (okrem mladeho tela)? rozumovo..hodnotovo.. a zamysli sa nad tym naozaj dokladne, sebakriticky.
.
ak si presvedcena, ze ano - tak sa ho pokus ziskat. kasli na ostatnych. ale ak mas co len malu pochybnost.........
kathleen
Light Professional
Light Professional

P3Bo napísal:Ja to tak čierne ako Uplink nevidím, či motyka vystrelí práve pri tebe sa dozvieš až v praxi.

Ja som svoje vzťahy vždy zakladal na tom, že som vo všetkom úprimný (preto mali niektoré takú tragickú životnosť) ak si však rozumiete a ty si sa namotala tak prečo by si si mala celý život vyčítať, že si ho neskúsila? Nevidím problém v tom, že je starší - ako muž je v najlepšom veku - muž nikdy nemá zlý vek :P.

Teda ja tvrdím, že ak po niečom túžiš tak bojuj zubami nechtami a keď dostaneš po hube a zabolí to, tak si povieš, že svoj život žiješ aj s pekným aj so zlým. Ináč by sme sa z neho nevedeli tešiť. : )

Good luck - posuň to na novú úroveň ak sa dá.
Dik za povzbudenie. Cakam na jeho odpoved. a ratam s tym, ze dostanem po hube (zase raz :D)

//autoeditácia príspevku (12 Mar 2011, 9:19)
lumir napísal:len taka otazka.. kathleen..
.
myslis si, ze mas co ponuknut 37 rocnemu muzovi (okrem mladeho tela)? rozumovo..hodnotovo.. a zamysli sa nad tym naozaj dokladne, sebakriticky.
.
ak si presvedcena, ze ano - tak sa ho pokus ziskat. kasli na ostatnych. ale ak mas co len malu pochybnost.........
tak 1.: to telo.. netvrdim, ze nie som pritazliva (ako kazda mlada holka), ale zeby som bola ten typ, s ktorym sa clovek rad predvadza na verejnosti, to asi nie.

2.: v urcitej oblasti sa vyznam dost dobre (o ktorej nema on vela tusenia), studovala som na viacerych miestach a precestovala som znacne viac ako dotycny

No ale pochybnosti budu vzdycky :)
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

suhlas s @andone7, ty si spojila vsetko, na com to zvycajne stroskotava.

vacsina nazorov tu uz je. ten internet by mi este nevadil, aj ked teraz je to dost extremna vzdialenost... ako si to predstavujes, keby si bola vacsinu casu v nemecku?

kazdopadne mi to pride tak, ze panacik si namotal 22 rocnu micku, kedze doma mu to nejde, resp. potrebuje nejake korenie do zivota tak si teba takto namotal okolo prsta a je tam velky risk, ze ak by si do toho isla, po chvili ho omrzis a pusti tak k vode, ako tu uz bolo napisane - len dalsia v poradi.

ja by som to na tvojom mieste pustil k vode, nech sa citis akokolvek dospelejsie medzi rovesnikmi, skus hladat predsa len medzi seberovnejsimi
kathleen
Light Professional
Light Professional

otazku: "ako to mam riesit?" som polozila v tom zmysle, ze ako mam zistit, ci pre neho nieco znamenam alebo nie. mam sice pocit zalubenosti, pretoze mi je sympaticky. ale netvrdim, ze sa chcem na neho viazat ako na jedineho chlapa pod slnkom.
predstavujem si to tak, ako funguju (podla mna) normalne vztahy. spoznavas sa s clovekom, neslubujes, co slubit nemozes a vzdy si slobodny. kym niekomu pred oltarom nedam slub, vzdy mozem najst niekoho "lepsieho". lenze ked narazim na niekoho zaujimaveho, mam si ho zakazat len preto, ze je daleko? (zaujimavy kvoli hodnotam, postojom a nazorom. nie kvoli ucesu alebo autu.) ked som mu prvykrat napisala, bola som v zahranici len na prazdninach a planovala vratit sa domov. on je pracovne vytazeny a ja by som mozno mohla v buducnosti pracovat vo Viedni. od BA nie az tak daleko.
inak nie som na take ze skusat. bud nieco pride samo alebo nie. no niekedy ako pride tak odide :)

tak decka, panovi som naznacila, ze mi chodi cely cas hlavou a ze by som ho chcela konecne osobne spoznat. a on na to, ze mam este vsetko pred sebou (na rozdiel od neho), ze nic netreba surit a ze rad so mnou ostane v kontakte. takze utrpenie mladeho werthera pokracuje :D co cloveka nezabije, to ho posilni :) len sa bojim, ze budem v podvedomi namotavat a zahravat sa s chalanmi, aby som si cosi kompenzovala.. ach, my zeny vieme byt tiez mrchy! ps: u muzov je najpritazlivejsie asi racio
Napísať odpoveď