Nedavno som tu pisal nieco v zmysle ze pokial ide o objem je v podstate jedno ako sa cvici (periodizacia neni az tak dolezita) dolezite je zrat, pokial ide o silu uz na treningu pomerne dost zalezi. A tu sa este doplnim ze v treningu na silu este viac zalezi na frekvencii treningov, to znamena ze cim castejsie tym lepsie ale samozrejme s rozumom a vyhnut sa zlyhaniu tu plati dvojnasobne.
Co sa tyka silovych treningov poslednu dobu som nejake isiel (v podstate uz chodim cisto silovo, nebavi ma furt zrat

) tak mas bud simonsove metody resp west side barbel, alebo ruske metody. Ruske metody vyuzivaju rozne formy periodizacie ale vsetko je to len o velkom mnozstve serii ktore sa pohybuju okolo 80% maxima zakladnych trojbojarskych cvikov, sheiko je toho zivim prikladom. Mas tam kopec treningov od uznavanych trenerov ako je Boris Sheiko, Fomin, Ivanov, alebo Smolov (jeho trening som
tu nedavno daval je to trening pisany na drep, ale kludne sa to da dat aj na bench alebo mrtvolu, kazdopadne pre mna to je najbrutalnejsi trening aky som kedy isiel a to som isiel len tie prve 4 tyzdne). K ostatnym treningom staci len googlovat.
Co sa tyka WSB pre man osobne tieto metody su na silu najlepsie, trening je tu ovela zabavnejsi je tam viac pestrosti, a dvihaju sa tu naozaj tazke vahy 90-95% maxima. Podstata tohoto treningu je ze su tu dni ked sa cvici dynamika DE - Dynamic Effort a dni kde sa cvici okolo maxima zataze teda ME - Max Effort. Dalsia dolezita vec v tomto treningu je tocenie cvikov, vyuzivaju sa vseliake rozne doplnkove cviky ako celny drep, drep na box, mrtvola so spalkov, predklony, board press, flor press a chobotoviny ako retaze a expandery ( k nim som ale ja pristup nemal takze som ich ani nevyuzival).
Obe tieto metody na silu naozaj funguju dobre, je len na tebe co si vyberes, mne sa osvedcuje stiredanie tychto treningov, chvilu idem simonsa a potom dam nieco ruske a potom zase chvilu simonsa a znova rusko atd atd...
PS ak by boli nejake otazky k tomu rad odpoviem.