Ahojte, prosim vas potrebujem podobnu php/mysql vec -
formular s 2 textovymi poliami a tlacitkom napr. odoslat... po kliknuti na odoslat sa mi tie dva udaje z textovich poli ulozia do databazy (najlepsie do tabulky) aa aby som si tu tabulku mohol kedykolvek pozerat... diiki mooc
Odoslanie z formulara do databazy
-
TimeCOOLer
Amateur
Re: Odoslanie z formulara do databazy
odporúčam tutorialy na youtube
Nájdeš čo hľadáš tu:
alebo
http://www.youtube.com/results?search_q ... mysql&aq=0
Nájdeš čo hľadáš tu:
alebo
http://www.youtube.com/results?search_q ... mysql&aq=0
to ti napisem z hlavy... pre priklad vlozenie knihym, ak nebudes necomu chapat, posli SS
Súbor insert.php
tabuľku si budeš môc´t kedykoľvek prezrieť cez PHP My admin (samozrejme, keď máš túto funkciu k dispozícii, ak nemáš, aj to ti tu napíšem)
P.S.
Súbor insert.php
Kód: Vybrať všetko
//HTML
<html><head></head>
<body>
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'] ?>" method="post">
Názov knihy:<input type="text" name="nazov"><br>
Autor:<input type="text" name="autor"><br>
<input type="submit" value="odošli" name="submit">
</form>
</body>
</html>
// PHP
<?php
if(isset($_POST['submit']))
{
include ('db.php'); // súbor so spojením na databázu
$nazov = $_POST['nazov'];
$autor = $_POST['autor'];
$result = mysql_query("INSERT INTO tabulka SET nazov = '$nazov', autor='$autor'");
if ($result) echo "Kniha bola úspešne pridaná!"; else echo "Knihu sa nepodarilo vložiť.";
mysql_close();
}
include ('insert.php');
?>
P.S.
do databázy sa dá uložiť jedine do tabuľky, neviem ako si to myslel, ael rád by som vedel, aké sú tvoje skúsenosti s PHP, nemusíš verejne, stačí cez SSpo kliknuti na odoslat sa mi tie dva udaje z textovich poli ulozia do databazy (najlepsie do tabulky)
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
s týmto nesúhlasím, čo tak binárne súbory? čo tak xml? ...do databázy sa dá uložiť jedine do tabuľky, neviem ako si to myslel, ael rád by som vedel, aké sú tvoje skúsenosti s PHP, nemusíš verejne, stačí cez SS
edit: a tie tvoje ukážky sú kraviny. Html ukážka nemá ukončené body ani html, v php ukážke ti chýbajú bodkočiarky (za dvoma includmi a aj za echo), a v tom query máš tiež chybu lebo nemáš hodnoty v apostrofoch (pri viacslovných reťazcoch /čo názov knihy a autor uričte budú/ ti to bude hádzať chybu)
PS: a phpmyadmin nie je funkcia
mas pravdu audiotrack, na to som zabudol, ale pri takom "expertovi" na programovanie mi to nemôžeš zazlievať
// nemyslel som to funkciu ako takú
// myslím, že už to je dobre, neskúšal som ten kód, takže my také "maličkosti" unikli
// nemyslel som to funkciu ako takú
// myslím, že už to je dobre, neskúšal som ten kód, takže my také "maličkosti" unikli
dokonca nie len pozerat ale aj ukladat cez dva inputy a stlacenim na submit sa da takto jak chce ono narabat s PhpMyAdminom
-
TimeCOOLer
Amateur
noo, dakujem vam spravil som to nakoniec tak ze si mi to ulozi do mysql databazy aa krasne to funguje, takze mozte lock...
ddik