hladam knihu pre hru jazzu
hladam knihu pre hru jazzu
zdravim, neviem ci mi v tomto bude mat kto poradit ale tak len predsa sa spytam ...hladam budknihu, pdf, doc subor o hre na klaviri, presnejsie ako improvizovat este lepsie nejaku prirucku jazzu a najlepsie v ceskom alebo slovenskom jazyku.. Ak niekto o nieco vie, pls piste
Re: hladam knihu pre hru jazzu
chces sa ucit ako improvizovat ?
asi niekomu unika podstata slova improvizacia, mozno som ta zle pochopil ale nedalo mi
asi niekomu unika podstata slova improvizacia, mozno som ta zle pochopil ale nedalo mi
Kód: Vybrať všetko
improvizácia
prejav alebo jednanie bez prípravy; čo vzniká z okamžitého nápadu Re: hladam knihu pre hru jazzu
ano, zle si ma pochopy a ja som sa tiež neuplne vyjadril ...improvizacia je to co pises ale stlacat na klaviri nemozes co chces ... Nejake pravidla, co teba vediet, ake akordy atd ....uz chapes co sa pytam a co hladam? 
-
javatar
Hardcore addict
mal som toho dost ale ten HDD mi odisiel do HW neba - tak ti len napisem ako ja rad cvicievam improvizaciu na base (na klaviri to presne takto neurobis ale tak mozes sa inspirovat) - aj ked teraz cvicievam velmi velmi malo, toto mam proste rad 
vyberiem si 3 tony (nahodne - hodim kockou, mincou, vezmem datum, niekoho sa spytam na tri nahodne cisla od 1-12 - proste moznosti je vela)
nasledne sa na tieto tri tony (mozem pouzivat aj oktavy) snazim vytvorit goroove a par minut si ho hrat a obmienat ho (stale pri 3 tonovom obmedzeni) a ked ma to prestane bavit tak experimentovat s myslienkou bez obmedzeni
a ked ma prestane bavit to tak si vyberiem dalsie 3 tony...
vyberiem si 3 tony (nahodne - hodim kockou, mincou, vezmem datum, niekoho sa spytam na tri nahodne cisla od 1-12 - proste moznosti je vela)
nasledne sa na tieto tri tony (mozem pouzivat aj oktavy) snazim vytvorit goroove a par minut si ho hrat a obmienat ho (stale pri 3 tonovom obmedzeni) a ked ma to prestane bavit tak experimentovat s myslienkou bez obmedzeni
to môže byt zaujimave ...dost narocny sposob ...improvizovat sa ja ucim tak, ze si hram jednoduche ludovky a snazim sa ich hrat cez obraty a zdokonalovat basu a podobne
..chodim do hudobnej cize tam mi ma kto poradit ....ale taka priducka by mi bodla
-
javatar
Hardcore addict
to nie je narocne - to je zabavne - iba skusaj skusaj a skusaj - len si neviem predstavit poriadnu obdobu pre klavir - jedine co mi napada je toto:
urob si basu vyssie spominanym sposobom a nasledne pravu ruku nechaj unasat tym co tvoja hlava v spolupraci so srdcom vytvori
vacsinou to budu hovadiny, ale precit ich
samozrejme ked sa ti nieco nebude pacit tak to nehraj, neocakavaj ze vytvoris nieco WOW! ale nieco co ti sprijemni chvilu 
urob si basu vyssie spominanym sposobom a nasledne pravu ruku nechaj unasat tym co tvoja hlava v spolupraci so srdcom vytvori
vacsinou to budu hovadiny, ale precit ich
presne, to mas pravdu ...tak zvyknem, teda aspon podobne ... Ked mam hrat napr. v c-dure, tak tam nie je problem nieco tu spominanym sposobom tvorit
...ja beriem rady od kazdeho a skutocne vseliake len mne sa skutocne paci ten jazz, no ako som uz od nie jedneho hudobnika pocul, je tam par veci kt. Treba vediet a potom sa to snazit aplikovat, ...toto je to co potrebujem a trenovanie nie je az taky problem 
-
javatar
Hardcore addict
IMHO by si mal zacat s jazzovymi standardami - dobra cesta ako si precvicit improvizaciu a ani na jam session sa s tym nestratis
jasna vec ..no ale myslim si ze jediny zdroj informacii co momentalne akoze mam je len net, youtube a ucitel v zus .,..ta prirucka by bodla ...podla mna sa tazko dostanem dalej bez toho ...na vela veci som prisiel sam a to len hranim na klaviri bez nejakej literatury ...viete, ako sa naucim take veci ako sa hraju decimy, walking bass a co ja viem co este ...ked si toto niekde pozriem, porozumiem, potom to uz staci len skusat ....teraz sme mali prezentaciu jazzu a bol tam nejaky jazzman kt. Som sa pytal na takuto teoriu... Odporucil mi nieco od velebneho, a to mi tiez niektory radili 
improvizacia piano
zdravim, potreboval by som od niekoho ak by mi vedel pomoct v usmerneni improvizacie na klaviri, cvicim voicingy a sekvencie, snazim sa pochopit harmonia a to vsetko skusam aplikovat ...no ale tomu stale dobre nechapem... Asi aj celkom dobre nerozumiem pojmu improvizovat ...momentalne riesim jazz ..viem ze to nie je zalezitost z dna na den dokonca ani z roka na rok ...no tak ak je tu niekto, kto ma by ma vedel usmernit bol by som rad 
Re: improvizacia piano
Bývajú na to školy, odskúšaj na Google v Tvojom regione. Nie každý dostal do vínku talent génia, a aj ten bol vedený odborníkom.
ale ja chodim uz asi 10 rokov ...len mi je to stale nejasne 
-
lekoklatik
VIP
Nájdi si vysvetlenie pojmu improvizácia a bác. Vieš čo máš robiť : )
youtube.com - piano improvisation
youtube.com - piano improvisation
-
javatar
Hardcore addict
uz si tu take riesil http://www.hojko.com/hladam-knihu-pre-h ... 56775.html
tusim som ti sluboval nieco taketo (medzicasom sa to ku mne dostalo)
tusim som ti sluboval nieco taketo (medzicasom sa to ku mne dostalo)
- Prílohy
-
- Berklee College of Music - Harmony 1.pdf
- (2.07 MiB) 42 stiahnutí
-
- Berklee College of Music - Harmony 2.pdf
- (2.15 MiB) 37 stiahnutí
-
- Berklee College of Music - Harmony 3.pdf
- (1.99 MiB) 35 stiahnutí
-
- Berklee College of Music - Harmony 4.pdf
- (2.33 MiB) 42 stiahnutí
viem ze youtube je najlepsie riesenie no net mam len v mobile tak videa to netaha ...javatar diky ti