Zdravim!
Uz dlhsiu dobu sa snazim dostat na moj mini notebook dual boot windowsu XP a BackTracku 4(r2). Teraz mam na disku nainstalovany ako prvy BACKTRACK. Ten isiel v poriadkua ale nechcel sa rozlohit na harddisku tak som ho nainstaloval na cely nasledne som pomocou nejakeho live USB a partition manageru zmensil vytvorene particie backtrackom na 2.80GB linux swap, 10,80GB zabera samotny BT sa mi zda format ex 2, windows xp okolo 20GB v NTFS a miesto pre subory NTFS okolo 100GB. kedze XP som instaloval ako druhy zrusil ten predchadzajuci zavadzac a uz sa automaticky nabootuje do windows xp. Prosim nemate niekto skusenosti ako nainstalovat nejaky boot manager ktory bude mat na vyber win/BT lebo sa mi zda ako keby ten windowsacky si linuxy vobec nevsimal
Dakujem
BT4 a XP
Re: BT4 a XP
Do budúcna inštaluj najprv Windows až potom BackTrack (alebo akúkoľvek inú distribúciu linuxu).
Musíš obnoviť zavádzač BackTracku (Grub). Nabootuj BackTrack a skús tento postup:
Otvor terminal (príkazový riadok)
Napíš sudo grub
Potom napíš find /boot/grub/stage1 - toto ukáže, na ktorej partícii je nainštalovaný grub. Ukáže ti hdx alebo sdax (namiesto x bude číslo).
Potom napíšeš root a partíciu, ktorú ti zobrazí v prechádzajucom kroku, napríklad root hd1 (môže sa odlišovať)
Potom napíšeš setup partícia ako v predošlom kroku, napríklad setup hd1 (znova sa môže odlišovať)
Ak to nepôjde napíš, skúsime niečo iné.
Musíš obnoviť zavádzač BackTracku (Grub). Nabootuj BackTrack a skús tento postup:
Otvor terminal (príkazový riadok)
Napíš sudo grub
Potom napíš find /boot/grub/stage1 - toto ukáže, na ktorej partícii je nainštalovaný grub. Ukáže ti hdx alebo sdax (namiesto x bude číslo).
Potom napíšeš root a partíciu, ktorú ti zobrazí v prechádzajucom kroku, napríklad root hd1 (môže sa odlišovať)
Potom napíšeš setup partícia ako v predošlom kroku, napríklad setup hd1 (znova sa môže odlišovať)
Ak to nepôjde napíš, skúsime niečo iné.
-
matus12345
Novice
Zdravim zase. Tak dnes som nabootoval Backtrack. Otvoril som terminál a napísal sudo grub, (otvorilo grub ako ma) ale pri druhom prikaze find /boot/grub/stage1 napisalo "Error 15: File not found". Dalsie prikazy som neskusal.
Skús za stage použiť iné čísla (2, 3, ...)
-
matus12345
Novice
Skúsil som od 1 až po 10 je možné že to bude ešte viac?
Vo vačšine čo som teraz našiel na nete, je vždy tamten príkaz (možno ešte skús aj ten príkaz dať so cez sudo). Prípadne skús cez ručne prejsť k tej ceste (či už v terminale alebo v grafickom prostredí), či tam nenájdeš nejaký súbor stage.
Inak ma už nenapadá asi nič
Jedine snaď nanovo nainštalovať BackTrack ak to nie je veľký problém. Vtedy už BackTrack nainštaluje zavádzač tak, že po inštalácii pôjde vyberať medzi Windowsom a BackTrackom.
Inak ma už nenapadá asi nič
-
matus12345
Novice
Denco dik za pomoc ale nakoniec som to len preinstaloval . Vobec som si nevsimol ze v tom instalacnom programe je aj manualny rozvrh na disku tak nakoniec som to prepalil na ten stary a uz funguje ako ma aj s vyberom . Chcem este jednu poslednu otazku ked preinstalujem Win XP tak sa to zase zmaze?
Áno, XPčko to zas celé prepíše. Treba nájsť cestu ako to opraviť. Môžeš skúsiť priamo na BackTrack fóre.