Dobro Cirkvi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Dobro Cirkvi

Príspevok od používateľa hughito »

check google a "How the Catholic Church Built Western Civilization"
Toto uplink dokáže, že napíšte si do gúglu, ale v téme, ktorá je na to presne založená sa zmôže na 4 body, z ktorých je 5 nezmyslov. :roll:
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

seth82 - vanitas vanitatum, to čo je na tej fotke

hughito - jedna strana mince, druhú máš v mojom príspevku. A pre mňa je nezmysel každý Tvoj príspevok v tejto téme no verejne sa o ňom tak nevyjadrujem, ale už budem :)

Ináč je hovadské ako sa v téme "cirkev je zlá" rozoberá to aká je cirkev zlá a v téme "cirkev je dobrá" rozoberá to aká je cirkev zlá.

Chlapci, no tak, Vy naozaj nie ste ani trošičku obmedzení a jednostranne zameraní, Vás musel fakt ten pán farál sexuálne zneužiť, aby ste mali voči cirkvi toľko hnevu v sebe ;)

Táto téma krásne ukázala jeden fakt. Vy nedokážete o cirkvi diskutovať, ale na ňu len jednostranne kydať. Aj keď je do neba volajúci fakt, že na Cirkvi by ste mohli nájsť tonu dobra, nechcete, apriori. Keď je treba, tak dokážete aj na masovom vrahovi nájsť niečo dobré, ale Cirkvi nepriznáte ani jeden miligram dobra.

S Vami je debatovať o Cirkvi ako rozprávať sa s "pokecom 1.0". Nedostanem z neho viac, ako doňho naprogramovali :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

uplink: Vďaka za konštruktívne odpovede na moje dotazy. Aj za tvoj "fundovaný" názor na právo, ktorý ma vôbec nezaujíma.
Na zvyšok tvojej odpovede nebudem reagovať, pretože takto si ja diskusiu nepredstavujem.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

seth82 - že to zrovna ty píšeš, ktorý v každej téme jednoznačne a bez možnosti druhej pravdy odsudzuješ jedného za druhým, si ma pobavil, pán ekumén :lol:

Sorry, ale považujem skoro každú vysokú školu mimo medicíny, elektrotechniky [FiiT, FEi..] + STU a jej vetiev za takmer zbytočnú a pre spoločnosť nepotrebnú :)
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Názov témy naznačuje, že by sa do tejto témy mali písať príspevky, ktoré svojim obsahom poukazujú na dobré, užitočné veci a činy, ktoré cirkev urobila. Tých je isto viac ako tých zlých, takže je určite o čom písať.
Zase sa sem však natlačili useri, ktorý zastávajú názor, že cirkev stádom tupých, homo-pedo orientovaných oviec, ktoré brzdia vývoj sveta a pod. výplody mentálne zablokovaného resp. narušeného mozgu vymytého médiami.
Pokiaľ teda chcete vyjadriť svoj negatívny postoj k cirkvi, zanadávať si na farárov, že sú platený z vašich daní, pi*u robia len pijú omšové víno, hladkajú mníšky a pod. urobte to v hlavnej téme Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera. Ak Vás trápi zneužívanie detí kňazmi, vyjadrite váš názor do témy Obtazovanie (zneuzivanie) deti Kňazmi.
Takže nezasierajte každú tému týkajúcu sa cirkvi vašimi OT anticirkevnými názormi.
OT previnilcom bude prístup do témy zablokovaný. Radšej si vezmite príklad zo setha. Zoberte si knižku do ruky a čítajte. Napr. také Zjavenie Jána - Apokalypsa to je celkom zaujímavé čítanie :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Goten - platinové slová 8)
hughito
Redeemer
Redeemer

uplink: Diskutovať sa dá, aj o cirkvi, ale nie s dogmatickými fanatikmi ako ty.

Goten: Ďalší ? Zase narážka na média ? :shock: Akože, je úplne smiešne niečo takéto vôbec čítať, navyše, ak mám práve rozčítanú knihu - vedeckú - o Ježišovi a jeho dynastii + túto tému "študujem" už nejaký ten rôčik. Naozaj, úplne trápne.

A pokojne sa bavme o dobre v cirkvi, ale keď tu niekto píše vyložené nepravdy, ktoré sa aspoň ani trochu nesnaží niečim podložiť, tak človek jednoducho zareagovať musí. To sa má na to pozerať a nechať to tak ?

Ja som to napísal: isté dobro sa dá nájsť v tom, že mnísi prepisovali knihy atď., aj keď najprv sa "tony" poznania zničili, ale tak dajme tomu + charitatívna činnosť, pomoc rôznym typom ľudí v problémoch - tu sa mi však nepáči, že je to vždy spojené aj s misionárstvom.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - Ty máš ešte hrošiu pamäť ako dôchodca, však som asi 10x napísal že sa dogmami ani [m]učením cirkvi neriadim a ani ním nežijem.

Ešte mi prosím ťa napíš že som kresťan a je to kompletné, môžem sa rovno rozprávať so zrazeným ježkom, ten si bude pamätať viac :D

Btw. tie "nepravdy" ako si ich nazval, to je to čo celé 4 dni čítam v threade kde sa kydá na Cirkev :) všetko len bulvárne média a "známe" mená...

Prezraď mi podľa čoho rozlišuješ tieto dve veci, lebo mi to celkom nejde do hlavy.

Ja poviem "fakt" a Ty mi povieš že je to nezmysel. Ty povieš fakt a si presvedčený že je to fakt. Ja hodím odkaz na google a Ty mi povieš že je to nezmysel a mizerný odkaz, Ty hodíš odkaz na google a si presvedčený že je to tak a nijak ináč. Ty vehementne tvrdíš že Cirkev robila v minulosti to a tamto...kurnik, ale ako to môžeš vedieť? :D máš vari 2011 rokov a žil si celú históriu od Krista?

Vieš, každý jeden historický "fakt", keby si bol na VŠ kde sa študujú či už cirkevné, alebo svetové dejiny, tak by si zistil že má 1000 výkladov, a z toho 500 je zo zásady totálnym protikladom toho vedľajšieho :D

Takže to že Ty si fanaticky presvedčený a si dokonalý hater Cirkvi kvôli nejakej aj tak nejasnej histórii, tak to je Tvoj problém, avšak nerozširuj to prosím Ťa ako jedinú pravdu, aby si nespadol na pusinku v živote.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

uplink: neviem, ako mám inými slovami vyjadriť, že tvoje "fundované" názory ma nezaujímajú. Bez práva by si si dnes utieral riť lopúchom na papečku, chytal by si zvieratá do jám a tvojím najdômyselnejším nástrojom by bol trebuchet. Ja viem, že páni "inžinieri" sú odkosti namyslení, lebo sú "inžinieri", jediní produktívni, atď, takýchto drístov som sa ja už napočúval. Ak chceš rozdúchavať flejm, vyberme si na to inú tému. Ja si totiž vážim všetkých povolaní a zamestnaní, na rozdiel od istých egoistov. Ja niekde nepripúšťam možnosť druhej pravdy? Si normálny? Nereaguj na mňa, prosím, ak nemáš niečo k téme (čo zjavne nemáš, takže z argumentov si prešiel na útoky).

Goten:nevšimol som si, že by sa tu niekto vyjadril o cirkvi v tých znevažujúcich slovách, ktoré si použil ty. My diskutujeme k téme, nevšimol som si, aby som bol v mojich predchádzajúcich príspevkoch OT, takže vôbec nechápem tvoje odporúčenie na prechod do inej témy. My sme diskutovali racionálne, pokiaľ si tu svojím mierne vulgárnym, retardovaným a silene ironickým príspevkom neprispel ty. Pokiaľ si butthurt a máš problém s akceptovaním existencie opozície voči cirkvi, tak túto tému nečítaj a nesnaž sa ľudí, ktorí sú voči nej v opozícii, zhadzovať na úroveň, ktorú si nepriamo opísal vo svojom príspevku.

Takže ešte raz - nevidím tu žiadne "zasieranie" diskusie s OT, prvý, kto sa o to pričinil, bol uplink a následne ty.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

No keď už každý dáva analýzy na tému tak mne nepríde celkom dobré robiť témy ne spôsob..... Dobro Cirkvi, Zlo Cirkvi a podobne. To môžme rovno zakladať témy Pozitíva SMERu a hneď pod ňu Negatíva SMERu. Nestačí proste vytvoriť tému.... Cirkev a jej pozitíva a negatíva alebo niečo na ten spôsob aby mohla vzniknúť debata v ktorej si každý "háji svoju stranu" a tým pádom vzniká aj niaká argumentácia. Mne príde trápne aby v jednej časti fóra spievali ľudia na Cirkev ódy a v druhej časti fóra ju posielali na smetisko.

A keď už sme pri vychvaľovaní tak aj napriek tomu že križiacke výpravy sú často len kritizované tak ja v nich často vidím aj to čo ostatní často nie a to čiastočné spojenie západu s východom obchodne, kultúrne a vedecky. Aj keď to asi cieľom cirkevných hláv nebolo.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

seth82 - ja by som milerád na Teba nereagoval, len istý obmedzenec mi to nedovoľuje :D lebo začal reagovať on prvý, čo už, pravidlo padajúceho ho*na určite poznáš :smt006

P.S. Ja egoisticky odsudzujem právo, teológiu a filozofiu a Ty názory 90% našich userov na fóre. O čo si lepší, alebo horší ako ja?

P.S.2.: A samozrejme že nepripúšťaš, si prečítaj pár príspevkov o sebe, kde píšeš že všetci čo s Tebou nesúhlasia tak sú len ovplyvnený konšpiračnými teóriami, nepriamo, ale píšeš, ako právnik by si mal tento štýl diplomatického navážania sa ovládať na jednotku a zatiaľ Ti to ide veľmi dobre :lol: múdrosť ktorá nedovidí sama na seba, ach jaj, škoda reči ;)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Neviem, kto je tým záhadným obmedzencom, ale pokiaľ ja pozerám na predchádzajúcu stránku, tak z nás dvoch si TY reagoval na mňa ako prvý. Ja som reagoval na tému s troma obrázkami. Takže toho obmedzenca pozdrav :)

//Kdeže ja odsudzujem názory 90 percent userov na fóre? Máš na to nejaký dôkaz, alebo je to iba tvoja osobná halucinácia? Neformuj si situáciu k svojmu prospechu, please, je to trápne.

///okay, takže buď trolluješ, na čo nemám náladu (a nevieš to praktizovať veľmi dobre), alebo to myslíš vážne. Asi ti došli useri na fóre, z ktorých si uťahuješ a cvičíš si na nich svoje ego, bohužiaľ ja nie som jeden z tých, ktorí by hrali tvoju hru. Takže keďže v posledných príspevkoch nemáš čo napísať k téme a iba útočíš, nemáme o čom diskutovať.
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

seth: Všetky tvoje príspevky v tejto téme sú OT. Tvoj názor na cirkev nikoho v tejto téme nazaujíma, rovnako ani otrepané obrázky. Takže ak nepoznáš nejaké dobré veci, ktoré cirkev urobila a nechceš sa tu s nami o ne podeliť, tak choď si čítať tu kopu kníh, aby si to do mája stihol.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

seth - Reagoval si na tému tromi haterskými obrázkami, gratulujem ;) vieš téma sa volá "dobro cirkvi" a Ty si tam dal tri obrázky, ktoré vykreslujú čo pán právnik?

Aha prepáč, mal som to radšej vymazať ako OT? :D či to by už bola uplinkokracia, to by sa pánovi právnikovi nepáčilo :nono: :smt015

seth len a len pre Teba:

http://www.hojko.com/post1611836.html#p1611836 - z*ebávaš Koraga
Samozrejme, ty uveríš každej blbosti, aj psychopatovi Fulfordovi, ktorý toho už narozprával toľko, že by to podľa mňa mohlo stačiť aj na zvieraciu kazajku. Aké milióny pokusov Ameriky? Alebo iba naprázdno rapoceš to, čo si niekde čítal a čo ti niekto nahúčkal do hlavy? Čo by Amerika z tých "miliónov pokusov" mala? Sprostosti, až to pekné nie je.
http://www.hojko.com/post1611745.html#p ... [quote]OMG, to tu niekto chce tohto blázna používať ako dôkaz niečoho? Ďalej, tá časť od "vedcov" je krásne zostrihaná, týpek tam hovorí o pôvodných PLÁNOCH, o tom, v čo vedci DÚFALI, že budú môcť s HAARPom spraviť. Nie o tom, na čo sa HAARP práve využíva, alebo na čo sa môže využiť.

Hlúposť na entú a niektorí týmto zostrihaním a manipulatívnym videám aj verí. Gratulujem.[/quote] Gratulujem ku hurónskemu odsúdeniu ľuďom čo tomu veria, opäť, Ty vidíš Tvoj názor ako jediný a ten najsprávnejší
http://www.hojko.com/post1611606.html#p1611606 - opäť vehementné a hurónske odsúdenie názoru druhých :)
http://www.hojko.com/post1610718.html#p1610718 - samovravné...

Dúfam že nemusím dokladať viac dôkazov Vaša excelencia :lol:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Kokos, to je sila :) Takže prečítajte si príspevok od Rubikiho. Vidím, že ste si obaja dali nejaký quest, gratulujem. Mimochodom, ja nie som právnik, uplink, tvoje ironické poznámky si nechaj....A tie obrázky neboli nijako haterské, vlastne áno, boli, pre človeka, ktorý nevie prijať iný názor, pričom o iných vyhlasuje, že ho prijať nevie. Môžeš to premazať ako OT, mám to ťažko na salámke. Takže pán grafik, ja nie som nejaký butthurt šašek ako tuná poniektorí, ktorí za každú vec rumádzgajú. Maž a rob, čo sa ti páči a ako ti prsty ráčia. Jednoznačne mi pokazíš celý večer, nasledujúci týždeň a vlastne aj rok.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

seth82 - čerešnička na torte, seth si sám uzatvára dišputu o samom sebe :D to sa mi páči. Šikovný...veľmi. Dostaneš aj odmenu, ryba postačí?

Nedokážeš stráviť to že si len ďalší hater a tak rozhadzuješ ručičkami? Nefunguje...you're doing it wrong, all the way...
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja poviem "fakt" a Ty mi povieš že je to nezmysel. Ty povieš fakt a si presvedčený že je to fakt. Ja hodím odkaz na google a Ty mi povieš že je to nezmysel a mizerný odkaz, Ty hodíš odkaz na google a si presvedčený že je to tak a nijak ináč.
Tak ty si ale nič z toho, čo som sem ja, alebo iní písali, nevyvrátil. Povieš len svoju zázračnú formulku o tom, ako do toho nemáme morálne právo kecať.

A odkazy na gogl tú hádžeš jedne ty, resp. nám napíšeš formulku, ktorú si tam máme nahodiť.
vehementne tvrdíš že Cirkev robila v minulosti to a tamto...kurnik, ale ako to môžeš vedieť? :D máš vari 2011 rokov a žil si celú históriu od Krista?
S týmto na mňa nechoď, to potom nemáš ani ty žiadne právo diskutovať o tejto téme, resp. nikto. Takže sa určme si hranicu, cca rok 1980 a diskutujme iba odtiaľ, "to sme už žili" a "vieme."
Vieš, každý jeden historický "fakt", keby si bol na VŠ kde sa študujú či už cirkevné, alebo svetové dejiny, tak by si zistil že má 1000 výkladov, a z toho 500 je zo zásady totálnym protikladom toho vedľajšieho
To je pravda, ale niektoré (resp. väčšina) tvojich príklad nie sú ničím podložené. Teda, ak si tak spomeniem, ty si sa ku x veciam vlastne ani nevyjadril, premlčal si ich. To potom ťažko diskutovať.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

uplink napísal:Sorry, ale považujem skoro každú vysokú školu mimo medicíny, elektrotechniky [FiiT, FEi..] + STU a jej vetiev za takmer zbytočnú a pre spoločnosť nepotrebnú :)
len tak pre info, preco si taku nepotrebnu skolu potom studoval? staci do SS a tento post mozes zmazat, dik
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

beardie - vocatio interna

hughito - 1980 - allright, strávil som 15 rokov v Cirkvi a zároveň aj v neziskovkách ktoré s Cirkvou spolupracovali, preto dávam Cirkvi kredit.

Takže ešte raz, prečo odsudzuješ Cirkev Ty, za poslendých 30 rokov konania? Teda nieč čo si sám zažil, si si o tom istý že sa to tak udialo, vide si to, alebo si si na to šáhol?
hughito
Redeemer
Redeemer

uplink: Len čo sa týka posledných rokov ? Napr. snahy o ovplyvňovanie politickej moci na Slovensku - tzv. päťročný plán katolíckych biskupov na rok 2001-2006.

Napr. zásahy cirkvi (upresňujem - predstaviteľov RKC, tí, čo majú moc a zastupujú aj masy ovečiek ako si ty, aj keď v tomto konkrétnom prípade teba nie) do školstva - povinné náboženstvo a etika, dodnes deň zásahy do sexuálne výchovy a jej vyučovanie na školách.

To, že cirkev vlastní 1/3 Slovenska mi tiež nepríde kóšer, to je ohromné bohatstvo, načo to majú ? Odkiaľ k tomu prišli ? Veď oni robia len dobro pre ľud.

Rôzne zmluvy s Vatikánom, snahy o výhradu v svedomí..To, že sem príde v roku 2013 (?) pápež a tie ohromné milióny, ktoré mohli ísť inam, pôjdu z daní všetkých na starého šaška v cukrárskej čapici.

To je všetko, zatiaľ.

Do prílohy jednu krásnu ukážku zmluvy s Vatikánom.

Ešte posledná vec: uznávam, ty si, uplink, predstaviteľ ECAV. Tu musím uznať, že naprosta väčšina toho, čo kritizujem, sa týka RKC. Uznávam, že pomery v ECAV a v iných menších cirkvách budú zjavne na inej úrovni.
Prílohy
imgfze.jpg
Zamknuté