vsak to platit nemusis, ked si myslis, ze dochodok ti bude vyplacat vatikan a ze ti tiez zaplatia operacie a lieky, ktore budes urcite minimalne v starobe potrebovat....uplink napísal:...a štátne inštitúcie ako sociálna poisťovňa, zdravotná poisťovňa a iné nezmysly by mali živiť občania, "pokiaľ chcú..."
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Su to odrbavaci, ktorych ani ja nemam rad, ale netaraj. Z coho chces zit, ked budes na PN, pripadne, ked budes stary a ochories, resp. nebudes uz robit?uplink napísal:...a štátne inštitúcie ako sociálna poisťovňa, zdravotná poisťovňa a iné nezmysly by mali živiť občania, "pokiaľ chcú..."
to, že odluka nenastane mi bolo už dávno jasné. KDH držala koalíciu za gule už počas Dzurindovej vlády a drží ju aj teraz.
-
Janio
Zablokovaný
Stoporko - Dopustil by boh aby sa stalo niečo také ako sa teraz deje v Japonsku ? Myslím, že keby naozaj existoval by tomu zabránil... To mu vážne ležali v žalúdku až tak ? Že teraz možno nato doplatí celý svet ? 
-
javatar
Hardcore addict
OMG janio - keby Boh chcel aby sme mali tu na Zemi dovolenku a leharo a pripisoval by tomuto zivotu cenu aku mu pripisuje clovek tak by asi fakt nieco ako prirodne katastrofy neexistovali, priroda by nemala jedovate rastliny/huby a podobne a clovek by mal daleko mensie IQ aby ho ani nenapadlo ze sa moze mat lepsie (resp. chut nieco objavovat - aj tak by sa mal ako prasa v zite), chlapi by nemali v sebe tuzbu rast a zazit dobrodruzstvo a vobec - svet bez vyziev, tazkosti a zivot ktoreho by sa oplatilo drzat navzdy/velmi dlho? - it sucks!!!
K politike: necital som to ale tak je mi vrcholne neprijemne ked KDH nieco vyslovene bojkotuje - ved cirkev prezije aj bez financnej podpory statu (dokonca by to mohlo aj odradit neake cierne ovce) ale ako pozeram tak nabozenstvo a politika sa pre nich zlucuje naozaj velmi tazko...
K politike: necital som to ale tak je mi vrcholne neprijemne ked KDH nieco vyslovene bojkotuje - ved cirkev prezije aj bez financnej podpory statu (dokonca by to mohlo aj odradit neake cierne ovce) ale ako pozeram tak nabozenstvo a politika sa pre nich zlucuje naozaj velmi tazko...
-
Janio
Zablokovaný
Klídek, len tak ma napadlo. Čo poviete tu, pretože už mi veľa ľudí povedalo, že to má na vine diabol, že to on stvoril komáre, etc. Vlastne všetko zlé. Takže aj za toto môže diabol nie ? A určite ak je boh taký dobrý, ako vravia určite by toto nedopustil 
-
javatar
Hardcore addict
Neviem janio - ja sa na to pozeram takto:
Mozem sa o niekoho starat a drzat ho nad vodou nech sa mu nieco nestane alebo niekoho mozem hodit do vody nech sa nauci plavat (maximalne tak zasiahnut ak bude vazne zle). V tom provom pripade ten clovek zakrpatie v druhom ziska skill.
A tak sa na to mozes pozerat aj ako neveriaci. Ked pred teba zivot polozi vyzvu, mozes ujst, obist ju alebo sa zdokonalit a ziskat skill. Samozrejme treba aj istu mudrost, lebo niekedy je aj lepsie ujst.
Cesta zivota v sebe vzdy ukryva aj moznost smrti - a to je dobre, lebo clovek si tak uvedomi svoju pominutelnost. A smrt si najde vsetkych ci uz Boh existuje alebo nie.
//pre
: na podpise si nepotrpim ale dovod si mi napisat mohol
Mozem sa o niekoho starat a drzat ho nad vodou nech sa mu nieco nestane alebo niekoho mozem hodit do vody nech sa nauci plavat (maximalne tak zasiahnut ak bude vazne zle). V tom provom pripade ten clovek zakrpatie v druhom ziska skill.
A tak sa na to mozes pozerat aj ako neveriaci. Ked pred teba zivot polozi vyzvu, mozes ujst, obist ju alebo sa zdokonalit a ziskat skill. Samozrejme treba aj istu mudrost, lebo niekedy je aj lepsie ujst.
Cesta zivota v sebe vzdy ukryva aj moznost smrti - a to je dobre, lebo clovek si tak uvedomi svoju pominutelnost. A smrt si najde vsetkych ci uz Boh existuje alebo nie.
//pre
-
uplink
VIP
vyjadrujes sa k niecomu konkretne?
ludia, ktori maju nejake chronicke ochorenie vedia, ze nie je ziadna sranda platit si lieky a to aj ked maju zdravotne poistenie, pritom iba doplacaju malu cast skutocnej ceny tych liekov...
neviem kolki z nich by si mohli dovolit platit plnu cenu liekov, keby zdravotne poistenie nemali...to si ale mlady clovek, ktory ma obcas maximalne chripku neuvedomuje...
suhlasim, ale s tym...ze odvodove a danove zatazenie obcana vzhladom na nase platy je fakt neumerne, ak nie najvyssie v celej EU...tie peniaze zo statnej kasy, ktore sa v tomto bananistane rozkradnu alebo rozdaju takym ako su cirkvi sa predsa odniekial musia nazbierat, no a najlahsou obetou je zase raz obycajny obcan...
neviem kolki z nich by si mohli dovolit platit plnu cenu liekov, keby zdravotne poistenie nemali...to si ale mlady clovek, ktory ma obcas maximalne chripku neuvedomuje...
suhlasim, ale s tym...ze odvodove a danove zatazenie obcana vzhladom na nase platy je fakt neumerne, ak nie najvyssie v celej EU...tie peniaze zo statnej kasy, ktore sa v tomto bananistane rozkradnu alebo rozdaju takym ako su cirkvi sa predsa odniekial musia nazbierat, no a najlahsou obetou je zase raz obycajny obcan...
-
Betarik
Professional
ako bez urazky ale trepete tu uplne pič... mimo temu .... kam tuto temu chcete rozvinut budeme sa tu zachvilku bavit o UFO ?
// Vzdy ma tato tema zaujala ale toto je MOC
// Vzdy ma tato tema zaujala ale toto je MOC
-
Stoporko
VIP
Beatrik - kukni do sekcie Voľná diskusia, tam to žije 
takze cirkev moze este aj za drahe lieky 
-
Stoporko
VIP
Janio - sorry, prehliadol som tvoje posty: Prečo by mal Ocko Japončíkov chrániť? Prečo by dal človeku rozum a slobodnú vôľu, keby nám nedal aj príležitosti ich využívať (vynájsť napr. repelent alebo neosídľovať miesta ohrozené zemetrasením). Zvyšok už pekne vystihol javatar (ktorého príspevky sa mi začínajú čím ďalej tým viac páčiť
)
Vyjadrite sa, veriaci:
Epikuros so Samu (341-270 p.n.l.) :
-ak Boh chce zabrániť zlu, ale nemôže, nie je všemohúci
-ak Boh môže zabrániť zlu, ale nechce, nie je dobrotivý
-ak Boh môže zlu zabrániť a chce tak učiniť, potom na svete nemôže zlo existovať.
Epikuros so Samu (341-270 p.n.l.) :
-ak Boh chce zabrániť zlu, ale nemôže, nie je všemohúci
-ak Boh môže zabrániť zlu, ale nechce, nie je dobrotivý
-ak Boh môže zlu zabrániť a chce tak učiniť, potom na svete nemôže zlo existovať.
na to ti odpisu, ze nam dal volu rozhodovat...
frajeri sme tu do hocicoho, do vedy, politiky do HAARPU ale dnes zacala nova era feedbacky pre Boha
ved si predstav teoreticky ze Boh existuje a ty tu teraz ides riesit ci robi dobre svoju robotu resp. ci ma pravo nieco urobit/neurobit ...ved to je hlupsot jasna ... a ked aj neexistuje nahodou tak je to este nezmyselnejsie.
alebo mozme napisat ze na to ti napisu ze oni napisu ze dal slobodnu volu ... a donekonecna a este dal
ved si predstav teoreticky ze Boh existuje a ty tu teraz ides riesit ci robi dobre svoju robotu resp. ci ma pravo nieco urobit/neurobit ...ved to je hlupsot jasna ... a ked aj neexistuje nahodou tak je to este nezmyselnejsie.
alebo mozme napisat ze na to ti napisu ze oni napisu ze dal slobodnu volu ... a donekonecna a este dal
diabol nestvoril zlé veci. diabol reprezentuje to, čo cirkev označuje ako hriešne.Janio napísal:Čo poviete tu, pretože už mi veľa ľudí povedalo, že to má na vine diabol, že to on stvoril komáre, etc. Vlastne všetko zlé. Takže aj za toto môže diabol nie ?
alebo ti napisu to, ze nie je v ludskych schopnostiach pochopit taku dokonalu vsemohucu ohromnu bytost ako je boh...