Linux Ubuntu ovládače
Linux Ubuntu ovládače
ahojte... ked si chcem nainstalovat linux ubuntu tak kde mam zohnat ovladace????
Re: Linux Ubuntu ovládače
Nemusíš zhánať žiadne ovládače, všetko by malo ísť. Ak nie, priamo v Ubuntu sa dajú inštalovať slobodné ovládače.
a hry mi na tom pojdu??? ako napr. Bad Company 2, Fifa 11, Call of Duty 4,5 ?
Tvoria programátori aj hry na Linux, a sú volne na stiahnutie, nejaké sú aj tu http://www.linuxsoft.cz/sw_list.php?id_kategory=23
Ku tým ovládačom - ešte som za tých niekoľko rokov pri inštaláciách rozličných druhov Linuxu na rozličných počítačoch nepotreboval žiadny. A keď na niektoré zariadenie ešte nieje, pracuje sa na tom. A tiež je na nete prehľad. Skús ísť na niektoré ich fóra, podľa typu distribúcie. Sú aj knihy volne na stiahnutie.
Ku tým ovládačom - ešte som za tých niekoľko rokov pri inštaláciách rozličných druhov Linuxu na rozličných počítačoch nepotreboval žiadny. A keď na niektoré zariadenie ešte nieje, pracuje sa na tom. A tiež je na nete prehľad. Skús ísť na niektoré ich fóra, podľa typu distribúcie. Sú aj knihy volne na stiahnutie.
Ďalší čo chce hry na Linuxe, ešte aj Windowsácke. Sú špecialne hry len pre linux. Tam tie hry môžeš skúsiť nainštalovať cez Wine, ale na 100% nedostaneš rovnaký výsledok ako na Windowse.
-
Wishmaster
Medium Professional
Pobuhaj kladzivom a šíiicko pojdze 
asi zostanem pri win7 ultimate 64bit sp1
nechaj si windows a nahod si aj linux:) ale s linuxom nebudes vediet nic spravit kedze to je OS pre skusenejsich co ovladaju konzolu...
Ubuntu ani tak nie. Ubuntu sa dá kľudne ovládať aj bez znalosti príkazov terminalu.
takze sa pls zhodnite a napiste co mam spravit 
najprv si ty musis ujasnit na co chces pouzivat pocitac, ak sa chces primarne hrat neostava ti nic len ostat na windowse(o tych par hrach na linux nemusisme hovorit)
ja asi zostanem na wine... ( nie kvoli hram) celkom mi vyhovuje :d
-
Mladučký Deviant
Novice
Linux ti neodporučujem.Ak si zvyknutý používať aplikácie bez problémov ani to neskúšaj
Nepotrebuješ tam žiadne drivery a nedostaneš tam vírus.Ale má to kopu nevýhod 
ok... takze zostavam pri wine..... dakujem vam za pomoc 
na niektore ukony je ovela jednoduchsia konzola. co by som dal v praci za to keby mal windows aspon ako tak pouzitelnu cmd a niektore jednoduche programceky ako grep a podobne.Raz0r123 napísal:nechaj si windows a nahod si aj linux:) ale s linuxom nebudes vediet nic spravit kedze to je OS pre skusenejsich co ovladaju konzolu...
Na vela veci je o dost uzitocnejsia konzola. Ja by som si bez shellu asi ani nevedel predstavit svoj zivot na pc, casto sa mi stava, ze mam otvorene 3,4 terminaly, a nautilus a spol. ostavaju niekde pozadu.3PO napísal:
na niektore ukony je ovela jednoduchsia konzola. co by som dal v praci za to keby mal windows aspon ako tak pouzitelnu cmd a niektore jednoduche programceky ako grep a podobne.
K teme.. zavisi od toho, na co chces primarne pocitac. Ak najviac hras hry, tak si nechaj WIndows. Ak hlavne pracujes, a obcas sa zahras, (aspon pre mna) je idealnym riesenim dual boot. Jasne, ze aj na Linuxe sa mozes pokusit cez Wine alebo Cedegu rozbehat Windowsacke hry, vysledok ale nikdy nemas zaruceny, a takisto to nie je tak "pohodlne", ako pri original spustani cez Win.