obnova dat po windows quick format

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
StoRmie2
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

obnova dat po windows quick format

Príspevok od používateľa StoRmie2 »

ahojte,
mam taky mensi problem, vcera som isiel formatovat novy disk a omylom som sformatoval cez windows Vista plny disk dat, asi 1TB. skusal som DiskInternals partition recovery ktory mi po nacitani suborov vyhodil okno s oznamom ze program prestal pracovat. zistil som ze "inteligentne" visty maju zapnutu ochranu, konkretne DEP, ktora blokuje spustanie urcitych prikazov vsetkym programom ktore nie su pridane do vynimky. software som pridal do vynimiky a naskocilo okno ktore oznamovalo ze zmeny budu aktivne po restarte systemu. otazka: bude mozne obnovit stratene data z disku aj po restarte systemu?

system: win vista x64
disk na ktorom boli data: 1TB samsung, od sformatovania som nanho nic nezapisoval

dik za kazdu radu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

StoRmie2
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa StoRmie2 »

dik hojec, zopar tem som si presiel uz pred tym, skor mi islo o to ci nestratim data po restarte.
si uz druhy co mi to potvrdil tak snad to bude ok.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

vyskusaj EASEUS_Data_Recovery_Wizard_Professional mne obnovilo vsetky data :) aj ked bol disk poskodeny a mal poskodene sektory :wink:
yankee
Medium Star
Medium Star

Re: obnova dat po windows quick format

Príspevok od používateľa yankee »

Nechcel som vytvarat novu temu, kedze mam podobny problem. Moj externy HDD bol najskor sformatovany pri instalacii windows, lebo kamarat ho neodpojil z USB a OMYLOM (nechapem akym) sa mu ho podarilo sformatovat. Na mojom PC mi potom bez dalsieho sformatovania nesiel, takze som ho dal este raz, tentokrat "pomaly" kompletne sformatovat, co trvalo asi 5 hodin. Chcem sa opytat ci v tomto pripade este je nejaka sanca na obnovu dat. Skusal som GETDATABACK for NTFS, ten po 6 hodinach hladania stratenych suborov zamrzol, alebo prestal pracovat. Skusam dalsi program, tentokrat EASEUS Data Recovery Wizard, ale neviem ci to vobec este ma cenu skusat, kedze jedno prehladavanie HDD trva priblizne 5-6 hodin
vdaka za odpovede
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Skús program RECUVA, oskenovanie 1TB disku mu trvá cca 3 minúty. Obnova vybraných dát je už o niečo zdĺhavejšia.
yankee
Medium Star
Medium Star

RECUVU som uz skusal, nepomohlo, ale ked neuspesne skonci EASEUS Data Recovery Wizard (mimochodom zvysny cas este vyse dve hodiny), tak skusim RECUVU este raz

//autoeditácia príspevku (16 Mar 2011, 22:28)
nepomohla RECUVA ani EASEUS, neviem co dalej, asi sa vykaslem na to
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Supersonic »

pokial si dal full format a nie quick tak to uz spat asi nedostanes.. :?
Misurko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Misurko »

zdravim chcem sa opytat ci je mozne obnovit data aj po preinstalovani windowsu ked som preinstalovvaval tak som dal vsetko odstranit dakujem
yankee
Medium Star
Medium Star

chces zachranit data, ktore boli v predoslom windowse? problem nie je v tom ze data vymazes, ale ze sa prepisu novymi datami a pokial si formatoval HDD co si asi pri novej instalacii robil, tak tie predosle data asi uz nezachranis. ale mozes skusit vyssie spomenute programy aj ked sanca je minimalna.
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

Skuste file scavenger (nieje zadarmo). Pouzivam ho priamo ked pridu ludia zamnu ze si sformatli disk. Dokaze zachovat aj stromovu strukturu a doteraz mi obnovil vsetko co som potreboval.... Pri full formate ho nemusite ani instalovat nenajde takmer nic.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

zdravim, stiahol som si getdataback a dal som si obnovit stratene data a naslo mi vela takych suborov pomenovanych vo vseliakych znakoch a co ja viem co ...ako si po nestastnom formatovany daju obnovit stratene data ak sa daju?
Napísať odpoveď