Licencia na Win7

Informácie o software, ankety...
majky8888
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Licencia na Win7

Príspevok od používateľa majky8888 »

Ahojte, kúpil som si nový notebook s Windows 7 a podarilo sa mi hned Win7 pokaziť. Ako iste viete teraz windows 7 dávajú k notebooku automaticky a teda nemám inštalačné CD. Myslíte že si win7 môžem stiahnuť z internetu a preinštalovať alebo si mám kúpiť nové CD za 200€? Niekde som totiž čítal že ak mi dajú windows 7 k notebooku a pokazí sa mi mám právo si ho stiahnúť a preinštalovať legálne len na ten počítač. Je to pravda?
markus
Light Professional
Light Professional

Re: Licencia na Win7

Príspevok od používateľa markus »

nie nic nestahuj, win by si mal mat na skrytej particii, postupuj podla navodu k tvojmu notasu(neviem aky mas)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Niekde na spodnej časti ntb by si mal mať sériové číslo pre tvoj win.
Takže si kľudne stiahni a použi to sériové číslo. Samozrejme sa musí
jednať o verziu na ktorú má kúpené licenčné číslo (profesional, home edition, ...),
avšak to asi nebude potrebné. Pri boote windowsu máš na výber nabootovať
opravu systému (system recovery). Neviem ktorou klávesou to máš ty,
mal by si to mať pri štarte napísané. F2, F12, F8 fakt netuším.

A tam už postupuj podľa pokynov. Bude PC obnoviť z vytvoreného bodu
(pri sťahovaní aktualizácií sa ti vytvára sám), alebo skúsiť pouźiť automatickú
opravu.

Mimochodom popíš viac výraz "pokazil som windows".
Nebootuje? Padá? Alebo čo...
majky8888
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa majky8888 »

Spravil som klasickú chybičku krásy, stiahol som si program, ten mi pustil cmd, zadal príkaz na zmenu hesla, zdebilizoval windows takže sa s účtami nedá nič robiť. Ani vytvárať nové, ani meniť heslá proste nič. Skúšal som už fakt všetky možnosti ale asi to preinštalujem ako bolo povedané a basta. :nono:

//autoeditácia príspevku (16 Mar 2011, 14:41)
Ešte menšia otázka, nejaký link na stiahnutie? Vedel by som to stiahnúť z ulozto, hellka ale nie je to až také ehm bezpečné. Nejaká stránka, overená, seriózna nie je?
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

a co takto sa pozriet na na navod k tvojmu notasu na obnovenie systemu, namiesto tahania piratskych verzii?
ak si nedostal CD(DVD) tak urcite ten system mas na disku a obnovenie systemu do stavu pred kupov notasu je otazka 15tich minut
slipknot1506
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa slipknot1506 »

...to k novým bookom uz nedavaju ani CDčko......hrozne :DDDD
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

Ja by som nanovo dal win ,... aspon sa zbavis somarin co vyrobca dal do winu.... utilitky,a programy ktore iba zaberaju miesto a nevyuzijes ich
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Súhlasím s Acerom. Nainštalovať Win načisto bez toho všelijakého crapwaru od výrobcu, je najideálnejšie riešenie.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

postup zalezi podla toho ci chces zachovat zaruku alebo nie... ak si to posahal softowo nelegalnym softom, ktory ti dorbal win tak tam ti asi zaruka na opravu prepadla... ale neviem to presne, ja som legal soft nikdy nemal, kupujem techniku zasadne bez os...

ak si stiahnes win tak tam ti nacisto zaruka zanikne ako vies cracknute verzie win su okresane a neobsahuju urcite sucasti systemu
ich aktivacia je dnes vsak jednoducha a je na tebe ci pouzijes svoj kluc z ntbk ako bolo spomenut alebo ine... zalezi aj aky najdes release pretoze tento key uz ti nemusi zobrat...

mal si to najskor skusit cez servis a vyhovorit sa ze si proste nevedel co davas do pc a to sa posahalo...

a hlavne sa vyvarovat kadejakym utilitam ktore clovek nevyuziva a zaprasuju system...
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

POLO-X to o akej zaruke hovoris???? Vies na co sa vztahuje zaruka???? To ze on si tam da iny win ako vyrobca dal tak to je cisto iba jeho vec,...o ziadnu zaruku nepride!!!
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ak si tam hodis ilegal win ktora nebude korespondovat s povodnym klucom stacas automaticky narok na zaruku!
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Polo-X: to co pises je kravina. Zaruka sa vztahuje na HW nie na SW. Ci tam bude mat legal alebo ilagal je to fuk. Servis nekontroluje licenciu a podla tvojho tvrdenia, by bol potom MSDN/Technet subscribe zbytocny. Ja sam mam v NB Win 7 Home Premium a mam legalny kluc Win 7 Pro z MSDN. A za dalsie do servisu vzdy posielam notebooky alebo pc bez disku, ako by v tomto pripade skontrolovali aku tam mam licenciu??

Ja vzdy ked mozem tak prve co je ked mi dorazi nejaky notas, podla licencie stiahnem untouched iso windowsu, nainstalujem, pouzijem kluc na nalepke, aktivujem cez telefon a hotovo. Tento pokus aplikujem denne na mnohych PC.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ale to je legal win podla kluca na ntbk...

nie je to kravina len si sa s tym nestretol!!!

netvrd to co nemas overene

ty si vies opravit sw v pc ale je vela ludi co nevie a pri pre nas malickosti oni to davaju do servisu na "opravu" a tam sa uz pri ilegal resp nezhodujucom sa kluci na wine nevztahuje zaruka ak by bola este v danej lehote
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Tak mi vysvetli co spravi servis v pripade ze kluc bude iny, bude pouzity z MSDN/Technetu a nebude zhodny z klucom na nalepke? Padne zaruka? Nie. Toto potvrdene mam lebo s tym robim denno denne a nikdy to so zarukou nespravilo nic. Servis nevie kontrolovat pravost licencie.
Prestuduj si zarucne podmienky daneho produktu. Nikde som zatial nevidel explicitne napisane ze zaruka sa vztahuje len na OS s licenciou s ktorym bol pc dodany. V tom pripade by si nemohol pouzit ani krabicove verzie systemu. Vyrobca poskytuje len zaruku na HW popripade na SW podporu. Zaruku na OS poskytuje jeho vyrobca, cize Microsoft.

A to ze si niekto nevie poradit so SW chybou a posle to do servisu, tak jedine co servis spravi je akurat tak restore particii. Oni sa ti do systemu logovat nebudu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pamätám si situáciu kedy notebook prišiel zo servisu s verdiktom, že je plne v poriadku, je otestovaný a funkčný. Pritom keď sa pustil nenabehol. Keď šiel znova na reklamáciu tak ho do par dni vrátili, že záruka sa vzťahuje len na samotný pocitac. V servisoch mnoho krát hneď vyberajú disky a pracujú bez nich.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ak sa nezhoduje nie je mozne uplatnit zaruku a oprava sa plati aj pocas zaruky... bavime sa o sw probleme

priklad kupis ntbk s win 7 a nainstalujes tam ilegal xp.. to sa nejakou chybou pokazi a prinesies to do servisu stale v zaruke ze to chces opravit.. chces mi povedat ze ti zaruku uznaju aj iba ak na restore systemu? zabudni

este ma zaujalo ze vyberas disky z pc ked davas do servisu... vtedy tiez nemozes uplatnit zaruku nie? ak mas desktop kompletny z predajne mal by mat ochrannu pecat na dobu zaruky a ak je porusena tak servis nespada pod zaruku je tak?

ohladne desktopu toto neviem pretoze ja mam vlastnorucne skladany pc...

heker ano pracuju ale ked davas do servisu cisto systemovu chybu a nie hw problem
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

si mimo ,robil som v servise na notebooky hp,toshiba ,ibm/lenovo ,to co tu trepes je pekna kravina ,hdd sa automaticky pri zacati opravy vybral a nahodil sa nas firemny naklonovany zakladny system pre dany model ,to ze ty tam mas hoci aj nejaky cracknuty mac os je v servise jedno ,testuje sa na cistych instalaciach od vyrobcu a nie na balaste od uzivatelov ,nemudruj ked vies o tom prd prosim ta ...
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

a ako opravis soft na danom disku ked ho vyberies?
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

A ty nerozumies ze SW problemy servis neodstranuje? Ze zaruka sa vztahuje na HW stranku a nie SW? Mam pocit, ze uz pri preberani musis napisat kde je problem. Ak ti hned prijimaci technik prezrie a zisti ze je to SW problem tak ho ani neprijme. Stalo sa mi to.
Kupujem vylucne znackove PC kde som este ani raz nenasiel nalepku. Komunikoval som v tomto smere so servisom a sami mi potvrdili ze mozem disk bez problemov vybrat.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

uz ideme off topic sorry zato ale zaujima ma to

a kdo potom opravuje ludom sw ak sa im nieco pokazi a oni si nevedia s tym rady?
Napísať odpoveď