Mám problém potrebujem naprogramovať skript, že ak je na stránke text a ak by nejaké slovo alebo slovné spojenie sa nachádzalo v databáze aby bol na neho odkaz urobil som niečo také
Problém je v tom, že ak zadam vo formulári slovo meno a priezvisko tak mi vypiše 100-krát meno a priezvisko a to ktoré sa nachadza v databaze tak da na neho odkaz asi tak nejako vyzerá výsledný HTML kód
nahrádzaš reťazec $row['meno'] za reťazec ktorý znova obsahuje $row['meno'] tak sa ti to pekne rekurzívne nabalí. Na tom správaní nie je nič divné. Mal by si skôr použiť regulárne výrazy ako str_replace
audiotrack napísal:nahrádzaš reťazec $row['meno'] za reťazec ktorý znova obsahuje $row['meno'] tak sa ti to pekne rekurzívne nabalí. Na tom správaní nie je nič divné. Mal by si skôr použiť regulárne výrazy ako str_replace
ach, nie neznášam regulárne výrazy a cez regulárne výrazy to neviem ani ako zosúladiť čo mam dať do regulárne výrazu ??
Jasné toto dokáže napísať každý ja s kamošom sa s tým už serieme dosť dlho a nikdy to poriadne nefunguje. Teraz som skúsil niečo urobiť, ale neviem prečo vôbec mi to nenaplní do poľa tie údaje
while($row=mysql_fetch_array($sql)){
$id = $row["id"];
$name = $row["meno"];
$vyrazy = array($id => array($name)); // tu chcem, aby mi naplnilo pole, ale nenaplní ho
}
Diky moc, už som sa aspoň pohol ďalej len stále to nie je ono Neviem možno som to zlé vysvetlil alebo to robím zlým postupom, ale chcel by som mam v db tabuľku filmy proste v tej tabuľke filmy mam stlpec obsadenie to je typ text a potom mam tabuľku herci tam mam hercov a ich životopisy. Potom mám v tom film obsadenie a proste chcem, že ak obsadenie je napr. Aaron Eckhart - SSgt. Michael Nantz<br> Ramon Rodriguez - 2nd Lt. William Martinez<br> Cory Hardrict - Cpl. Jason Locketta teraz v tej tabuľke herci je napríklad len Ramon Rodriguez tak chcem aby na neho dalo odkaz.
audiotrack napísal:to je úplne zlý návrh, takto sa db netvorí. Nemáš najzákladnejšie znalosti v problematike a potom narážaš na takéto hlúpe problémy. No ale tvoja vec.
Rád by som sa niečomu priučil takže ak napišeš, čo robím zlé a ako by som to mal robiť tak budem len rád po pravde robím v php už celkom dlho ale fakt doteraz som robil všetko veľmi jednoduché aplikácie
EDIT: Napíše mi, že neboli nájdené žiadne výsledky
no tak sa uč, nájdi si nejakú literatúru ohľadom databáz, najprv prelistuj základy, po kapitole ERD môžeš skočiť na kapitolu kardinalita, prečítaj si niečo o spojovacích tabuľkách a o vzťahoch m:n, potom si nalistuj kapitolu foreign keys a potom to oboje aplikuj do svojho modelu. Ostatné veci môžeš prezatiaľ vynechať
Ukladať takto obsadenie je hlúposť, už len preto že dvaja menovci nemusia byť vždy tá istá osoba (ale tých problémov je viac, len neviem či by si im rozumel bez základov)
v tej funkcii stripos máš vymenené argumenty, najprv by mal byť search a potom item. Ak ti to aj tak nenájde, tak si prever či sa tie mená skutočne zhodujú v oboch tabuľkách
audiotrack napísal:v tej funkcii stripos máš vymenené argumenty, najprv by mal byť search a potom item. Ak ti to aj tak nenájde, tak si prever či sa tie mená skutočne zhodujú v oboch tabuľkách
chlapče, pre mňa si odteraz king veľmi si mi pomohol diky moc akurát ešte potrebujem doladiť jednu vec nevypiše mi to celé obsadenie len my vypiše tých hercov ktorý sú v databaze a da na nich odkaz
a keď tak "celkom dlho" robíš s php, tak s cyklom a poľom by si mal dávno vedieť pracovať. Takže keď dočítaš tie databázy, vráť sa zase ku knižke o php
audiotrack napísal:ja už ani nechápem čo chceš Potráp sa s tým trošku sám, lebo si tuším prešiel do režimu "čakám na riešenie" a ja mám na večer iné plány
//autoeditácia príspevku (16 Mar 2011, 19:05)
jo, už asi chápem. No hej, to je ďalšia z tých nevýhod tvojho blbého návrhu databázy
No ja sa s tým trápim už asi týždeň alebo dva a už ma nič nenapada tak važne som už len čakal kedy mi to napišeš ako to urobiť no ale ja aj tak neviem ako inak tú databazu navrhnúť Veď vo filmoch je obsadenie a všetko o filme a v hercoch zase všetko o hercoch
no to hej, ale existujú takzvané coddove pravidlá a normálové formy, ktoré okrem iného hovoria aj to, že atribúty majú byť atomické a nie v obsadení miešať 20 rôznych hercov. Ale darmo ti to budem písať, keď k tomu (a aj k tomu ako to vyriešiť) by si potreboval iné základy. Nedá sa tu v jednom príspevku na internete vysvetliť niečo, čo sa na vysokej škole študuje v dvoch (a viac) semestroch