Dobro Cirkvi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Dobro Cirkvi

Príspevok od používateľa hughito »

Hahaha, zabudol si na ateistickeho sudruha Stalina.
O neprenasledovani veriacich ateistami sa ti len sniva.
Tolko zverstiev, co napachali 'ateisti' sa nielen neda porovnat s par mrtvymi pre inkviziciu, ale to uz ani nedobehne nik, co by sa ako snazil, najma preto, ze 'ateisti' sa este urcite v buducnosti prekonaju...
:lol: :?

A čo, že bol Stalin ateista ? Hitler bol kresťan - katolík, to mám teraz vyčítať kresťanom, že vyvraždili takmer 6 miliárd židov + mnoho ďalších ?

Matka Tereza nebola žiadna svätica a taktiež Ján Pavol II. nebol žiadny dokonalý deduško.

Inak, niekto tu použil krásnu analógiu s Červeným krížom. Dá sa povedať, že ČK robí fakt len dobro. Keby mal na svedomí inkvizície, vojny a x ďalších vecí, tak by sme ho určite nemohli hodnotiť pozitívne.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Objektivitu 'nadavacov na cirkev', v podstate len produktov medii v rukach ..., najlepsie vidiet akurat tu
Ked su skandaliky ako zneuzivanie deti knazmi a podobny bulvar, nevravi sa ved to tiez robia aj ostatni, vtedy je to vina Katolickej cirkvi, celibatu... ale ked ide o charitu, tak sa zas, aj tu, ine nevravi, len to, ze to robia aj ini.
Ty to mas kus pomylene. Skus pochopit, ze ti ostatni (nejaky uchyl na ulici) nehlasa dobro vo svete a nehra sa na niekoho, kto ma patent na dobro, za prve a za druhe, odsudzujeme cirkev, pretoze to zakryva.

Preto vravime, ze to robia aj ini, pretoze sa to tu prezentovalo, ako ospravedlnenie za vsetko zle, co cirkev robi. Budem to parafrazovat slovami: "Plujeme na cirkev co robi zle, ale nevidime, co robi dobre", a co akoze? to je nejake ospravedlnenie?
Tolko zverstiev, co napachali 'ateisti' sa nielen neda porovnat s par mrtvymi pre inkviziciu, ale to uz ani nedobehne nik, co by sa ako snazil, najma preto, ze 'ateisti' sa este urcite v buducnosti prekonaju...
Tato tema tu bola omielana dokola a dokola. OK, nech ti bude, lebo to jak hrach na stenu hadzat. Tak ateisti pod cervenou vlajkou prenasledovali krestanov, ale odkial beries to, ze zabili viac ako inkviziia? Skus si nieco zistit o inkvizicii a pochopis, ze tych mrtvych bolo kus viac ako 11,5. Btw, daj este daco co spravili ateisti, ked si taky frajer.
Teraz sa smejem ja, haha, ze v buducnosti sa ateisti urcite prekonaju...ja v buducnosti mozno poletim do inej galaxie (na košteti) :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Hughito - keď ti poviem, že v ČK je korupcia jak sviňa, prachy sa neskutočne rozkrádajú, veeeľa z nich ide na platy ľuďom čo hovno robia a len podpisujú papiere aby sa cítili dôležití...? Keď ti poviem, že sa veľa vecí v ČK robí po známosti = klientelizmus, rodinkárstvo? Zmení to nejako tvoj názor na túto organizáciu? Ako jej dobrovoľník a účastník jej súťaží som v nej strávil ak ma pamäť neklame cca 7 rokov svojho života. Mám tú organizáciu rád, no je na rovnakej úrovni ako UNICEF - skutočnú prácu a skutnočné pomáhanie tam robí zlomok jej ľudí a navyše za minimálny plat - skutočné peniaze idú papá do vrecák vrámci "diplomatických jednaní." - o čo mi ide? Že ani ČK (a ani ČPolmesiac) nie je svätý, je v ňom korupcia tak ako všade inde, možno dokonca aj viac, keďže sa v ňom točia slušné prachy. A nikomu to nevadí, všade sa píše o tom ako je ČK super. Áno, ČK je super, zachránil veľa životov, o tom sa nedá diskutovať. Alebo, aby sme boli presní - zopár dobrovoľníkov a pár málo jeho zamestnancov zachraňuje životy a páprdovia čo berú slušné platy si vyvaľujú zadky v ústredí. O tom sa diskutovať dá. No nedeje sa tak. Pýtam sa - prečo sa o cirkvi diskutuje a o špinavostiach v ČK nie?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

anderson: citujem ťa: "Hahaha, zabudol si na ateistickeho sudruha Stalina." - Stalin nezabíjal z dôvodu ateizmu a už vôbec nie s tým, že by nenávidel kresťanov. Nechápem, ako sem môžeš niečo také zapliesť.

Citujem ťa: "Tolko zverstiev, co napachali 'ateisti' sa nielen neda porovnat s par mrtvymi pre inkviziciu, ale to uz ani nedobehne nik, co by sa ako snazil, najma preto, ze 'ateisti' sa este urcite v buducnosti prekonaju..." - Napríklad? Hoď sem nejaké príklady zverstiev, ktoré by prekonali inkvizíciu, križiacke výpravy, katolíckych náckov (dúfam, že ti niečo hovorí konkordát Hitlera s cirkvou a odporúčam knihu Guentera Lewyho s názvom The Catholic Church and Nazi Germany), vykántrenie Južnej Ameriky, Severoamerických Indiánov a podobné veci "v mene Cirkvi a boha". Som zvedavý na tie ateistické zverstvá teda.

No a ateisti sa v budúcnosti určite prekonajú? Vidím, z čoho dnes vznikajú konflikty - z náboženstiev. Ateisti si totiž do krvi nepotrebujú brániť žiadneho boha a nepociťujú nutnosť šíriť "evanjelium" akýmkoľvek spôsobom. Náboženstvo (hocijaké) je rakovina ľudstva.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

anderson napísal:nebola by lepsia, najlepsie uvidis, ked budes sam umierat
možno to uvidíš ty. injekcia morfia ti uľaví viac než mníška ktorá ti spraví krížik na čele.
Mimochodom tu charitu, ktoru robi napr. Katolicka cirkev, nijake mimonabozenske organizacie nikdy nahradit nemozu. A ani nikdy nic podobne v charite nijaka organizacia okrem cirkvi neurobila.

To nie je o tom, ze obcas nejaky jednotlivec sa fakt zatne a ide pomoct aj ked je neveriaci... to je organizovana charita svetovych rozmerov..
Bill Gates sa velmi nezodrie, aj ked zo svojich 75 mld da 25mld a to je este vynimka, malokto vobec odide zo svojej firmy ako on, aby sa venoval nadacii. Neveriaci akurat tak da zo svojho nadbytku, alebo ide na dva mesiace niekam pomoct alebo pracuje za slusny plat v mimovladnej organizacii ako z OSN, kde polovica rozpoctu ide na ich platy.
Cirkev? Desattisice reholnicok sluzia cely zivot bezplatne, teda byvanie/jedlo/osatenie, nic ine nemaju do smrti. to nikto z akoze neveriacich nespravi.

Dobry priklad: sv. pater Damian de Veuster. Jediny, kto bol ochotny ist na ostrov malomocnych, dovtedy tam umierali vydedeni. Kto by aj isiel medzi malomocnych ?
ja toto vôbec nevyvraciam. len dookola opakujem: cirkev sa tvári ako morálna autorita ktorá káže ľuďom o láske a pomoci. bolo by nezmyselné, keby tú charitu vzhľadom na svoju ideológiu nevykonávala. a na druhej strane už som ilustroval na príkladoch že niekto kto sa chová striedavo zle a striedavo dobre nemôže byť považovaný za čisto dobrého.
komunizmus neni ateizmus. a ako som už písal v inej téme, neexistuje žiadna ideológia ktorá by ateistov spájala alebo dokonca viedla proti nejakej skupine ľudí. komunizmus prenasledoval rôzne skupiny ľudí bez rozdielu - nielen cirkevných hodnostárov ale aj spisovateľov, filozofov, hercov, vplyvných a bohatých ľudí.
dôvodom potláčania cirkvi bolo to, že nad ňou nemali komouši kontrolu a že v kostoloch a na cirkevných podujatiach sa zhromažďovali ľudia, čož bolo za komunizmu zakázané. dôvodom jednoznačne nebol názor na boha.

//autoeditácia príspevku (16 Mar 2011, 18:33)
anderson napísal:Objektivitu 'nadavacov na cirkev', v podstate len produktov medii v rukach ..., najlepsie vidiet akurat tu
Ked su skandaliky ako zneuzivanie deti knazmi a podobny bulvar, nevravi sa ved to tiez robia aj ostatni, vtedy je to vina Katolickej cirkvi, celibatu... ale ked ide o charitu, tak sa zas, aj tu, ine nevravi, len to, ze to robia aj ini.
ešte k tomuto. poukazuje sa na to, pretože cirkev je práve tá ktorá hlása lásku k blížnemu a že im ľudia zverujú s dôverou svoje deti. kňazi sú osoby od ktorých by to niekto teda najmenej čakal - no napriek tomu sa to stáva.
podobne sa na to medializuje ak niečo také spraví učiteľ alebo ak policajt (ktorý má chrániť ľudí a bdieť nad dodržiavaním zákona) havaruje ožratý alebo spácha nejaký iný zločin. je aj to bulvár? podľa mňa nie, proste sa ukazuje na to že niekto koná úplne proti princípom svojho poslania. to čo sa stalo je zlé - no je to ešte horšie že to vykonal niekto kto proti tomu bojuje alebo má dôveru verejnosti.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

seth82 napísal:Hoď sem nejaké príklady zverstiev, ktoré by prekonali inkvizíciu, križiacke výpravy, katolíckych náckov (vykántrenie Južnej Ameriky, Severoamerických Indiánov a podobné veci "v mene Cirkvi a boha". Som zvedavý na tie ateistické zverstvá teda.
Zidobolsevizmus a sionizmus. Nicitelia narodov.
silmarill
King
King

zelovoc, no ty si sa vyfarbil. a to tvoj prvý post v tejto téme bol naozaj na úrovni.
anderson
Expert
Expert

Príspevok od používateľa anderson »

seth82, ano, ano, ateisticke nevinne batoliatka nepocituju ani chamtivost ani nenavist, ani zavist, ani hnev, ani tuzbu po moci, ovladani inych, a najma nepocituju pychu. pycha je vobec to posledne, co by ateista pocitoval.
A to vobec nie su dovody vojen, vojny jednoducho vznikaju z nabozenskych dovodov.
A Stalin povrazdil asi 20 milionov ludi v zaujme sirit vieru v Jezisa Krista.

Ateisti skratka nemaju dovody na vojnu, hriechu niet, len nabozenstva su rakovina ludstva, amen.

Inak niektori sranda ako vacsinu prispevku, vsetky tie tony dobra ignoruju, vyberie sa jednu vetu, zas sa spomina dokola inkvizicia a jej traja mrtvi a uz aby sa tu zas a znovu nadavalo.

Este aj o tom dobrom sa vraj bavi len na ospravedlnenie zleho, cize asi je to tema zas len o tom zlom :lol:

Treba pisat aj k teme, dalsie dobro, ktore sa tyka nas (Slovenska), je Katolicka cirkev v dobach 40rokov komunizmu. Niektori si nevedia vazit ani slobodu, ktora nam predsa nespadla z neba.
Som zvedavy ak europa zautoci na Lybiu, oni mozno budu dakovat Bruselu za slobodu;), ale my vazne nedakujeme za slobodu europskym uradnikom.
Sice sedel aj Havel a pod., ale nikto nebol tak prenasledovany pocas celeho rezimu, nijaka skupina netrpela za minuleho rezimu viac, ako cirkev a veriaci.
V rokoch 1945-1951 nejak v tychto casoch boli vrazdeni, mnozstvo knazov a pod., aj ked vacsina len pozatvarana. Vsetky rehole boli nasilne zlikvidovane 13. aprila 1948(neviem?), reholnici uvazneni. 80 rocni starci ako biskupi vo vazeni muceni. V neskorsich dobach komunizmu, uz bolo prenasledovanie vacsinou len vo vazneni, v poslednych 80-tych rokoch uz aj vaznenie bolo zriedkavostou, vacsinou len veduci aktivisti. Ostatni max. na vysluchoch, alebo len hrozbe, ze sa nedostanu na VS alebo budu robit nizsiu kategoriu prace.
Preco boli najviac prenasledovany veriaci?

Co robila Cirkev v tychto rokoch?
Myslite, ze len bezni veriaci, nie cirkevna hierarchia? Najvyssi cirkevni predstavitelia na Slovensku boli najprv ti vazneni a muceni biskupi, neskor biskup Korec.
Vsetci prenasledovani, starali sa o jednoduchych ludi, neustale ohrozeni. Mali spojenie s Vatikanom, biskup sa staral o knazov, tajne svatili knazov, ti o veducich spolocenstiev, alebo priamo o mladez, rodiny. Pasovali literaturu zo zahranicia, rozmnozovali a kopirovali, organizovali duchovne aktivity, vylety.
Ktorym knazom prisli na tieto aktivity (nastastie neboli cipy v rukach a kamery vsade, to by prisli hned), odobrali im statny suhlas a miesto fary museli robit vo vyrobnom podniku. Samozrejme niektorych aj uvaznili.
Kto svoje deti vychovaval inak ako chcel stat (rozumej: krestansky), nedostal lepsie zamestanie, jeho deti sa nedostali na VS atd. Prave Katolicka cirkev bola ich hlavnou silou a podporou.
Jednoduchi ludia podporovali cirkev a cirkev sa starala o jednoduchych ludi.

Asi takto to vyzeralo s cirkvou v celom minulom 40-rocnom rezime u nas.
Ostatni 'neveriaci' sa ako obvykle prisposobili a vyznavali to, co vladnuce vrstvy chceli, ako aj dnes. ;)
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

A Stalin povrazdil asi 20 milionov ludi v zaujme sirit vieru v Jezisa Krista.
[Pouzijem tvoje slova] Jasne, Stalin povrazdil 20 milionov krestanov :D
Sranda ako vacsinu prispevku, vsetky tie tony dobra sa ignoruju, vyberie sa jednu vetu, zas sa spomina dokola inkvizicia a jej traja mrtvi a uz aby sa tu zas a znovu nadavalo:)
Uz v poste vyssie som pisal, aby si si o tych 3 (11,5) mrtvych zistil nieco viac.
Preco boli najviac prenasledovany veriaci?
Lebo tvorili najpocetnejsiu skupinu prenasledovanych? Prenasledovani boli vsetci, ktori nekolaborovali s rezimom, skuste to konecne pochopit, to ze boli krestania taka pocetna skupina, za to ja nemozem.
silmarill
King
King

anderson napísal:Ateisti skratka nemaju dovody na vojnu, hriechu niet, len nabozenstva su rakovina ludstva.
nechcem hovoriť za setha ale toto (prvá časť vety v tomto znení) nebolo nikde v rámci tejto diskusie napísané. rozdielni bohovia a učenie rôznych náboženstiev motivujú ľudí k neznášanlivosti medzi sebou. nebyť nich, bolo by tých vojen, konfliktov a nenávisti oveľa oveľa oveľa menej.
anderson napísal:Sranda ako vacsinu prispevku, vsetky tie tony dobra sa ignoruju, vyberie sa jednu vetu, zas sa spomina dokola inkvizicia a jej traja mrtvi a uz aby sa tu zas a znovu nadavalo:)
tiež je sranda, ako vo väčšine príspevkov sa tie tony zla ignorujú, vyberie sa jedna veta, zas sa spomína dookola charitia :roll: btw "traja mŕtvi"? v inom poste si písal že ich bolo až šesť... ;)

k tomu zvyšku... viac svetla do tejto problematiky by určite priniesli nejaké dôveryhodné štatistiky o počte ľudí, ktorí boli komunistickou diktatúrou zavraždení, väznení alebo prenasledovaní z náboženských dôvodov. počet obetí komunizmu je okolo 90 miliónov (drvivá väčšina v číne a rusku). boli títo ľudia prenasledovaní LEN kvôli ich viere? určite nie, to by bolo rovnaká blbosť ako by sme tvrdili že druhá svetová vojna bola LEN medzi nemeckom a ruskom. preto hovoriť o zločinoch komunizmu ako o vyvražďovaní veriacich ateistami, prípadne opisovať komunizmus ako ideológiu ktorej primárnou myšlienkou je zničenie cirkvi je úplne scestné.

o konkrétnych dôvodoch, prečo komunisti potláčali OKREM INÝCH ĽUDÍ aj cirkevných hodnostárov som už písal o jeden môj príspevok späť, nejdem sa teda opakovať.

//autoeditácia príspevku (16 Mar 2011, 20:12)
S.T.E.A.L.T.H napísal:Lebo tvorili najpocetnejsiu skupinu prenasledovanych? Prenasledovany boli vsetci, ktori nekolaborovali s rezimom, skuste to konecne pochopit, to ze boli krestania taka pocetna skupina, za to ja nemozem.
možno na slovensku, ktoré však určite nebolo "modelovou krajinou" komunizmu. celkovo vôbec neboli najpočetnejšou skupinou, dokonca by som sa odvážil tvrdiť že asi tou najmenšou... v takej číne bolo povraždených okolo 60-70miliónov ľudí, aké asi percento z nich bolo kresťanských cirkevných hodnostárov? tam vraždili hlavne inteligenciu, nechceli aby boli ľudia vzdelaní, aby sa "rozptyľovali" od práce vzdelávaním a kultúrou. údajne dôvod na uväznenie bolo už to že človek nosil okuliare, lebo to bolo znakom inteligencie (človek si ničí oči čítaním).

takže robiť z veriacich nejakých "martýrov ateistického komunizmu" je nezmysel. komunisti išli po krku všetkým čo by mohli byť pre nich eventuelne nebezpeční - bez rozdielu na ich vieru.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

silmarill napísal:možno na slovensku, ktoré však určite nebolo "modelovou krajinou" komunizmu. celkovo vôbec neboli najpočetnejšou skupinou, dokonca by som sa odvážil tvrdiť že asi tou najmenšou... v takej číne bolo povraždených okolo 60-70miliónov ľudí, aké asi percento z nich bolo kresťanských cirkevných hodnostárov? tam vraždili hlavne inteligenciu, nechceli aby boli ľudia vzdelaní, aby sa "rozptyľovali" od práce vzdelávaním a kultúrou. údajne dôvod na uväznenie bolo už to že človek nosil okuliare, lebo to bolo znakom inteligencie (človek si ničí oči čítaním).
Nechal som sa trochu uniest a nakydal do vlastneho...mas pravdu :)
silmarill
King
King

stealth, ja ti neprotirečím - na slovensku by to aj mohlo byť pravdou. no v rámci krajín ovládaných v tom čase komunizmom bolo Slovensko len takou smietkou na mape.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Pekna myslienka
Ateizmus nie je komunizmus a keby bol, potom by si bol komunista aj ty, lebo komunizmus znamená aj neveriť v lietajúcich slonov.
anderson
Expert
Expert

Príspevok od používateľa anderson »

Ak v Cine proti zverstvam ateistov nebojovala cirkev, ale trebars budhisticky mnisi, to je mimo temu, presne preto bolo uvedene posobenie Katolickej cirkvi u nas a nie v Cine.
Posobenie cirkvi za komunizmu U NAS je dalsi priklad z nekonecnych dobrych prikladov cirkvi.

Ze boli prenasledovani vsetci? Nebudte smiesni ;)
Preco boli cenzurovane krestanske texty v pesnickach, literature a ateisticke texty nie? Rrozpravky, cokolvek mohlo byt vsade, zrejme kludne aj budhisticke, ale krestanske nie.
Ano kto sa postavi proti rezimu, je prenasledovany vsade, ale inak nie, preto si mnohi aj myslia, ze bolo vtedy lepsie, lebo kto sa nepostavil priamo proti, mal sa dobre. Jedine veriaci nie - tym stacilo ist do kostola, a uz prisiel o dobre miesto alebo moznost studia deti na VS.
Komunisti isli po krku, ako vsetky rezimy, tym, co ich ohrozovali, ale preco to bolo prave krestanstvo a cirkev a veriaci?
Lebo cirkev(organizovana) ale aj viera ako taka je vo vsetkych totalitnych rezimoch poslednou bastou slobody.

Taky ateista 'bez vyznania' nebude nikdy nikomu nepriatelom - ani priatelom. Naco by si aj ohrozoval zivot nejaky ateista, ktory aj tak po smrti skoncil? Jedine veriaci vo vecnost maju nato odvahu. Rovnako ako jedine oni maju motiv na skutocnu charitu.
Neveriaci sa proste nechytaju, ani v charite, ani v tyranii.
To je len dalsie z dobreho ovocia Cirkvi.

Mimochodom, za komunizmu keby vyspevujes ateisticke texty ta hned v strane povysia.
Za krestanske vyhodia, prenasleduju, lebo komunizmus je ateisticka ideologia par excellance.
Ano, komunizmus nerovna sa ateizmus, komunizmus alebo co tu bolo 40rokov, je len jedna z ateistickych ideologii.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

anderson - #1
silmarill
King
King

anderson napísal:Ze boli prenasledovani vsetci? Nebudte smiesni ;)
Preco boli cenzurovane krestanske texty v pesnickach, literature a ateisticke texty nie? Rrozpravky, cokolvek mohlo byt vsade, zrejme kludne aj budhisticke, ale krestanske nie.
čččoooo? neverím vlastným očiam! komunistická cenzúra sa predsa týkala VŠETKÉHO, nie len kresťanstva! foter mi hovoril že v rádiu sa sa smelo hrať len 5 minút západnej hudby denne - a to už v tých "umiernených" 80tych rokoch, predtým vôbec nie! západné filmy sa tu nepremietali a za knihy v angličtine bola rovno basa bez ohľadu na obsah knihy. povolená bola len domáca tvorba alebo tvorba autorov zo "spriatelených" komunistických krajín aj to až po cenzúre a preskúmaní či neobsahuje propagáciu proti strane. a ty tu ideš tvrdiť ževraj "Rrozpravky, cokolvek mohlo byt vsade, zrejme kludne aj budhisticke, ale krestanske nie"??? tu predsa nesmelo byť nič nekomunistické!
anderson napísal:Komunisti isli po krku, ako vsetky rezimy, tym, co ich ohrozovali, ale preco to bolo prave krestanstvo a cirkev a veriaci?
Lebo cirkev(organizovana) ale aj viera ako taka je vo vsetkych totalitnych rezimoch poslednou bastou slobody.
Taky ateista 'bez vyznania' nebude nikdy nikomu nepriatelom - ani priatelom. Naco by si aj ohrozoval zivot nejaky ateista, ktory aj tak po smrti skoncil? Jedine veriaci vo vecnost maju nato odvahu. Rovnako ako jedine oni maju motiv na skutocnu charitu.
Neveriaci sa proste nechytaju. Ani v charite, ani v tyranii.
To je len dalsie z dobreho ovocia Cirkvi.
už som písal, prečo bola potlačovaná. budem sa citovať: dôvodom potláčania cirkvi bolo to, že nad ňou nemali komouši kontrolu a že v kostoloch a na cirkevných podujatiach sa zhromažďovali ľudia, čož bolo za komunizmu zakázané. dôvodom jednoznačne nebol názor na boha. myslíš si že ŽIADNI ateisti neboli komunizmom nikdy prenasledovaní? v akej realite žiješ? vidím že si sa rozhodol vykresliť komunizmus ako vojnu ateistov proti kresťanom a budeš v tom zotrvávať nehľadiac na realitu.
anderson napísal:Mimochodom, za komunizmu keby vyspevujes ateisticke texty ta hned v strane povysia.
Za krestanske vyhodia a prenasleduju, lebo komunizmus je ateisticka ideologia par excellance.
Ano, komunizmus nerovna sa ateizmus, komunizmus alebo co tu bolo 40rokov, je len jedna z ateistickych ideologii.
Mimochodom, keby za komunizmu vyspevuješ pesničky v angličtine tak ťa hneď zabásnu a budú vypočúvať ako špióna.
A keď si už začal porovnávať ideológie, tak si uvedom že cirkevná vláda je rovnako totalitná ako komunizmus: obe neuznávajú pluralitu názorov a prenasledujú a kruto trestajú ľudí ktorí s ňou nesúhlasia.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

anderson: A vieš mi presne citovať tú časť mojich príspevkov, v ktorej som písal niečo o tom, čo ateisti pociťujú alebo nie? Lebo nejako ma mätie, na čo vlastne reaguješ.

Zároveň som sa ťa pýtal na tie obrovské obete, ktoré padli kvôli ateistom, nepísal som nič konkrétne o začiatkoch vojen a vôbec som nezdôrazňoval ich nutný náboženský podtón, iba som ho načrtol a nepísal som, že ateisti nemajú dôvody na vojnu. Netrep.

Tie dobrá cirkvi som tu vymenoval, neviem, o čo ti ide. Zvyšok tvojho príspevku je zmätený a nejako mi nedáva zmysel, nebudem naň teda reagovať.

Avšak jedna veta mi proste nedá: "Ostatni 'neveriaci' sa ako obvykle prisposobili a vyznavali to, co vladnuce vrstvy chceli, ako aj dnes." - hádam sa nesnažíš naznačiť, že kresťania sú nejako špeciálni. A ako si vlastne na toto tvrdenie prišiel? Už iba výsledky volieb idú proti tebe, nie len z posledných volieb, ale aj z predchádzajúcich. Ak je 3,7 milióna ľudí na Slovensku oficiálne veriacich, tak sa dá celkom logicky predpokladať, že drvivá väčšina z nich skáče tak, ako vládnuce vrstvy chcú.

Citujem z tvojho ďalšieho príspevku: "Taky ateista 'bez vyznania' nebude nikdy nikomu nepriatelom - ani priatelom." - a toto je prístup kresťana, ktorý sa má riadiť pravidlom "miluj blížneho svojho". Samozrejme, my ateisti nie sme ľudia, nevieme, čo je priateľstvo, nevieme čo je láska, proste sme iba kopy mäsa. Tvoje a uplinkove názory na "nekresťanov" sú totálne dokonalým príkladom, prečo v minulosti existovala Inkvizícia a križiacke výpravy.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Ze boli prenasledovani vsetci? Nebudte smiesni ;)
A co keby si tak ty netrhal casti viet z kontextu?
Citujem sam seba:
Prenasledovani boli vsetci, ktori nekolaborovali s rezimom,
Komunisti isli po krku, ako vsetky rezimy, tym, co ich ohrozovali, ale preco to bolo prave krestanstvo a cirkev a veriaci?
..a preco to boli napr spisovatelia?
Dajak sa sakra nikde nemozem docitat, aby zakladom komunizmu bol ateizmus...aby bol komunizmus postaveny na ateizme...

//vidim, ze uz ma predbehli
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

S.T.E.A.L.T.H - drvivá väčšina spisovateľov za komančov žila kresťanskou ideológiou, teda tí, ktorí boli cenzurovaní...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

uplink: viem, že je to zbytočné niečo od teba vyžadovať, ale daj o tom dôkaz.
Zamknuté