Škoda Superb 1.9 TDi 96 kw chiptuning
Škoda Superb 1.9 TDi 96 kw chiptuning
Zdravíčko... chcel by som sa vás opýtať na váš názor ohľadom chiptuningu na superba 1.9 TDi 130 ps...je to možné? nezničím tým motor? neznížím jeho životnosť? má ešte nejakú výkonovú rezervu? 
Re: Škoda Superb 1.9 TDi 96 kw chiptuning
samozrejme že znižiš životnosť. A aj vyletene ojnice na čipnutych turbodizloch niesu ojedinele
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
tak, ako hovori dunlop... a pohladaj, uz sa to tu riesilo v teme "tuning" http://www.hojko.com/tuning-t41849.html
Kód: Vybrať všetko
http://www.rls-chiptuning.sk/chiptuning-faq.php-
RATZINGER666
Darca
mne tiez ta pani v telefone tvrdila, ze moje nove bambusove ponozky sa zodrat nedaju 
Chiptuning je velmi siroky pojem. Ak to zrobi Jozko-Ferko na kolene ze fiha ono to startuje-mas to spravene. Mam kamosa co uz dlhe roky holduje chipovaniu vw tdi motorov. Ak poznate 1.9tdi lupo cca 500koni/800Nm. Vratane nie malo kamaratov so 1.9 pov. 130 koni teraz 155 koni a nedymi, turbo nepisti ani po najazdeni 100k kilometrov. Vsetko zavisi aj od olejoveho servisu a vseobecneho starania sa o auto. Samozrejme najlepsie je nic nechipovat lebo najlepsie nastavenie RJ vie urcite iba VW. Vseobecne s chipmi VW motorov mam dobre skusenosti, ziadne problemy. Dalsi priklad je Ibiza Cupra 210 koni / 420 Nm spotreba okolo 5-6 litrov v meste, ide jak sialene a hlavne taha od spodu po obmedzovac. Akurat este nieje odskusana ta zivotnost 
1.9 a 500 koni? Ak myslis to iste lupo co ja, tak to auto neni 1.9 ale 2x 6 valec.Hegy napísal:Ak poznate 1.9tdi lupo cca 500koni/800Nm.
Povedal by som, ze nastavenie od VW je pre motor prospesnejsie ako totoHegy napísal:Chiptuning je velmi siroky pojem. Ak to zrobi Jozko-Ferko na kolene ze fiha ono to startuje-mas to spravene. Mam kamosa co uz dlhe roky holduje chipovaniu vw tdi motorov. Ak poznate 1.9tdi lupo cca 500koni/800Nm. Vratane nie malo kamaratov so 1.9 pov. 130 koni teraz 155 koni a nedymi, turbo nepisti ani po najazdeni 100k kilometrov. Vsetko zavisi aj od olejoveho servisu a vseobecneho starania sa o auto. Samozrejme najlepsie je nic nechipovat lebo najlepsie nastavenie RJ vie urcite iba VW. Vseobecne s chipmi VW motorov mam dobre skusenosti, ziadne problemy. Dalsi priklad je Ibiza Cupra 210 koni / 420 Nm spotreba okolo 5-6 litrov v meste, ide jak sialene a hlavne taha od spodu po obmedzovac. Akurat este nieje odskusana ta zivotnost
Navyse usetris za kominara
Gothar,
Ty to nechápeš.... v aute možno sedí 007 a akurát pustil dymovú clonu....
A k téme.... počítam, že tak výkon 150 koní by bolo možné dosiahnuť bez nejakého poškodenia motora či zníženia životnosti.... Ale ďalej by som to už nehnal....
Motor 1.9 TDI a 500 koní??? Sa mi nechce veriť tomu
.....
Ty to nechápeš.... v aute možno sedí 007 a akurát pustil dymovú clonu....
A k téme.... počítam, že tak výkon 150 koní by bolo možné dosiahnuť bez nejakého poškodenia motora či zníženia životnosti.... Ale ďalej by som to už nehnal....
Motor 1.9 TDI a 500 koní??? Sa mi nechce veriť tomu
aj 150 je viac než dosť... videl som mondeo 2.0tdci na 160-165 (zo 131) s vyletenou ojnicou
Ale to bol biedny Ford, tu sa bavime o VW 
-
Clean_Up
Professional
1. Ak si to dáš robiť firme ktorá sa živý čiptuningom, už nejaký ten piatok a má za sebou úspešne načipovaných zopár tisíc áut, tak na škodu to nieje.
2. Ak nájdeš nejakého "čiptunera" na Bazoši, čo "čipuje" autá, tak úspech čakať nemôžeš.
3. Čiptuning nespočíva v tom, že sa zvýši tlak tubra a hotovo, kvalitný čiptuning spočíva vo výmene vstrekov, dáva sa hybridné turbo, väčší intercooler, väčšia hlava v čerpadle, úprava sania, snímače s väčším rozsahom a až tak sa robí software-ový čiptuning. Potom dostaneš z 1.9 TDI (90PS) cca. 200PS, 450 Nm
4. Hlavne motory VW majú dosť velkú výkonovú rezervu, lebo sú velmi poddimenzované.
2. Ak nájdeš nejakého "čiptunera" na Bazoši, čo "čipuje" autá, tak úspech čakať nemôžeš.
3. Čiptuning nespočíva v tom, že sa zvýši tlak tubra a hotovo, kvalitný čiptuning spočíva vo výmene vstrekov, dáva sa hybridné turbo, väčší intercooler, väčšia hlava v čerpadle, úprava sania, snímače s väčším rozsahom a až tak sa robí software-ový čiptuning. Potom dostaneš z 1.9 TDI (90PS) cca. 200PS, 450 Nm
4. Hlavne motory VW majú dosť velkú výkonovú rezervu, lebo sú velmi poddimenzované.
-
Point
Professional
clean_up .. to co si vymenoval nie je ciptuning..to je normalny tuning motora .. z coho jednou castou je ciptuning ..aby riadiaca jednotka poznala nove komponenty ako vacsie turbo alebo ine vstrejivace a tomu aj podriadila davkovanie paliva
//tak to je 100% pravda..ked chce niekto seriozne dvihnut vykon svojho auta tak sa spravi vsetko to co si napisal..skoda, ze vela ludi si proste zmeni mapy v RJ a myslia si aky su tuneri
//tak to je 100% pravda..ked chce niekto seriozne dvihnut vykon svojho auta tak sa spravi vsetko to co si napisal..skoda, ze vela ludi si proste zmeni mapy v RJ a myslia si aky su tuneri
-
Clean_Up
Professional
Máš pravdu, myslel som to tak, ak chceš zvýšiť podstatne viac výkon auta, tak nestačí, len samotný software-ový čiptunig, ale treba aj vymeniť spomenuté veci na motore.