Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa P3Bo »

meh , tak idem šetriť na kreatín to sa ešte poradím keď budú eury.

ináč myslel som na niečo takéto
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Hovorím, kali ti tu teraz dal profi tréningy od odborníkov, ja som si henten spravil sám na jednoduchom základe. Určiť váhu, zopakovať ju, navýšiť :arrow: základné cviky :arrow: maximálne váhy (neviem prečo všetci tak plačú ohľadne zlyhania..)

Referencie by si mohol mať max. tak odo mňa a môjho sparinga, hovorím, silovo sme išli strašne hore, na tých veľkých cvikoch aj o 15-20 kg. A celkovo som bol vtedy silnejší ako dnes a to bol rok späť, lebo teraz som už dlho žiadny silový tréning nerobil. Napr. zdvihy s VČ na biceps som robil tuším s 52 kg.
A myslím, že ten tréning človeka aj baví, lebo je jednoduchý, rýchlo ubieha a mne vždy viac vyhohovali tieto silové a sériovo menšie tréningy, škoda, že sa tak necvičí objem. :)

Kreatín ? Hlavne nekupuj nejakú predraženú hovadinu. Treba kúpiť napr. toto: http://www.nutriexact.sk/aminokyseliny/ ... 0-g-200-g/
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

pokiaľ chceš kvalitku tak tento, ale kamošovi vôbec nechuti, no vidí zmeny.
Teraz máš v akcii + MEGA AMINO 3200 zadara
http://www.protein.sk/kreatin-mega-amin ... -1207.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Filipito napísal:pokiaľ chceš kvalitku tak tento, ale kamošovi vôbec nechuti, no vidí zmeny.
Teraz máš v akcii + MEGA AMINO 3200 zadara
http://www.protein.sk/kreatin-mega-amin ... -1207.html
Zbytočnosť - ten kreatín je predražený a tých trápnych 100 tabletiek amináčov je na smiech. Aby mali amináče nejaký dosah, treba ich žrať vo veľkom množstve.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Hurá hurá, takže postupne môj prvý- iný -tréning
Kaliho príspevok som si preštudoval. Nepochopil som či sa takto dá vôbec cvičiť celé telo alebo (a to je najpravdepodobnejšie) iba jedna partia,kedže je to riadna brutalita.Taktiež ma desí skutočnosť, že si naozaj ako pokročilý nepripadám. Už len tým, že sa na viac otázok pýtam než dávam odpovede.

Pozitívum je, že som dnes konečne našiel človeka vo fitku ktorý šiel MT súťažne a tak som si prvý krát skutočne vyskúšal čo to mŕtvy ťah je :D šiel som 5x5 80kg čo by sa blížilo v poslednej sérií posledného opakovania ku zlyhaniu (no čo, na prvý pokus som na seba neskutočne pyšný :P )

v podstate som išiel verziu 5x3 / 5x5 -fullbody , a mám z toho veľmi dobrý pocit a chcel by som takto ísť aspoň tri týždne možno potom skúsim smolov tréning kedže som wsb tak hlboko nepochopil , že ani neviem čomu v podstate nerozumiem : )
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

potrebujem poradit s jednou vecou ...este donedavna som bol nazhaveny po obrovskych objemoch no potom som zistil ze sa mi to až tak nepáči ...tak sa vas chcem opytat ze ake su podla vas najlepsie cviky ked sa chcem vyrysovat a spravit si plne svaly, tymi plnymi mam namysli nejake specialnejsie cviky ako su arnoldove tlaky na plecia...teda ma zmysel napr pri zdvyhani jednoruciek na biceps cinky otacat ak chcem si svaly spravit co najviac plne ..snazim sa robit v posilke uplne tahy, napr. ked robim kliky na bradlach alebo klasicke kliky na plecia sa snazim robit maximalny zaber aby som namahal vacsiu cast svalov....
Chcel by som vasu radu, ako, čo, kedy robiť aj podla vasho nazoru ...dufam ze ste ma pochopili o co mi momentalne ide :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

P3Bo napísal:Kaliho príspevok som si preštudoval. Nepochopil som či sa takto dá vôbec cvičiť celé telo alebo (a to je najpravdepodobnejšie) iba jedna partia,kedže je to riadna brutalita.
Mas namysli konkretny trening alebo to myslis vseobecne o silovkach ktore som pisal?

Inak toho smolova by som ti moc nedopurocoval. Nie ze by to bol zly trening ale je to trening pisany na drepy aj ked teoreticky sa to da dat aj na benche (niekde som cital niekoho log kto to isiel nejak takto plus nejake doplnkove cviky k tomu). A ak sa aj pre toho smolova rozhodnes tak rozhodne do toho sa moc nehodia mrtvoli. Ako ist 7x5 s 80% a potom si ist potiahnut par mrtvol tak to by som sa uz asi ani nevystrel. V hentom prispevku som sice pisal ze to chcem ist s mrtvolami a aj som isiel ale pozor maximalky som podsekol a to vyrazne a aj znizil volume (nejsiel som napr 7x5 ale 6x4 napriklad, niekedy aj menej). A aj to mi bolo hovno platne lebo po tych 4 tyzdnoch som sa celkom dost prepalil (dost zataz pre CNS).

Dalsia vec na ktoru treba mysliet u toho smolova je to pridavanie vahy. Podla rozpisu v druhom tyzdny k tym percentam pridas 10 kilo a v tretom dalsich 10 kilo. No ale je rozdiel pridat 10 kilo niekomu kto drepuje s 300 kilami a niekomu kto drepuje s 50 kilami a to nehovoriac o bencoch. To pridavanie vah je strasne relaitvne a musi zodpovedat k vykonom. Ja som napr pridaval len 5 kilo a to som trafil aj celkom presne, aky by som daval 10 kilo uz by mi to nejslo. Tolko asi k tomu smolovovi.
P3Bo napísal:v podstate som išiel verziu 5x3 / 5x5 -fullbody , a mám z toho veľmi dobrý pocit a chcel by som takto ísť aspoň tri týždne možno potom skúsim smolov tréning kedže som wsb tak hlboko nepochopil , že ani neviem čomu v podstate nerozumiem : )
Predpokladam ze si o tom wsb nieco hladal ale skus kuknut toto http://power-sport.sk/trening/67-west-side-barbell tam je to celkom jasne vysvetlene.

Caro tohoto treningu je ze kazdy si ho usije na seba a ked si to usije dobre tak mu to aj perfektne slape. Nemusi sa ist vyhardne podla tohoto rozpisu v tom clanku, dolezite je tu dodrziavat hlavne principi a to je striedat treningy na dynamiku a max effort a tocenie cvikov.

Ako priklad mozem uviest moj momentlany trening lebo teraz idem prave simonsa resp wsb:

1 den
DE mrtvola
ME celny drep
doplnky

2 den
ME mrtvola so spalkov
doplnky

3 den volno

4 den
DE drep
ME mrtvola
doplnky

5 den
ME drep na box
doplnky

atd atd

Bence chodim v tych doplkoch tie nedjem wsb stylom, lebo som si dal teraz nedavno dohromady ten prsny sval a nechcem to moc namahat, ale da sa to tam lachko zakomponovat. A v tych doplnoch chodim vseliake chu**** ktore maju zlepsit tieto cviky napr ako good mornings, pritahy v predklone militari press, clean and jerk atd atd...
damiamarl napísal:potrebujem poradit s jednou vecou ...este donedavna som bol nazhaveny po obrovskych objemoch no potom som zistil ze sa mi to až tak nepáči ...tak sa vas chcem opytat ze ake su podla vas najlepsie cviky ked sa chcem vyrysovat a spravit si plne svaly, tymi plnymi mam namysli nejake specialnejsie cviky ako su arnoldove tlaky na plecia...teda ma zmysel napr pri zdvyhani jednoruciek na biceps cinky otacat ak chcem si svaly spravit co najviac plne ..snazim sa robit v posilke uplne tahy, napr. ked robim kliky na bradlach alebo klasicke kliky na plecia sa snazim robit maximalny zaber aby som namahal vacsiu cast svalov....
Chcel by som vasu radu, ako, čo, kedy robiť aj podla vasho nazoru ...dufam ze ste ma pochopili o co mi momentalne ide
Ak chces aby svaly boli plnsie potrebujes viac objemu, ak chces aby svaly boli vyrysovane, znizis objem treningu a upravis stravu. Tvar svalu treningom nezmenis je dany geneticky, bud je ten sval vacsi alebo mensi resp jednu svoju cast ma vaciu a druhu mensiu.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

no ved jasne ...a ma vobec otacanie ciniek nejaky vacsi vyznam? ...pre tvarovanie nepomoze napr ked budem cvicit konkretnu partiu, dajne napr biceps, a budem ho cvicit 2x za tyzden a jeden krat z toho bude zdvyhat mensie vahy po viacej opakovani ? -..u nas v posilke su odo mna o dost vacsi a su tak neforemny ze ani neviem kde sa im zacina a konci triceps :D ...mne sa to hrozne nepacia ti, co su velkí ako skryne a pri tom by som ich neodlisil od nejakeho tucneho... Inak vadi ked vela bicyklujem, teda kazdy den a pri tom si chcem vyrysovat nohy ...asi to vadi ked tomu nedam cas na regeneraciu, nie? -....vedel by som si aj takto vyrysovat nohy...??
hughito
Redeemer
Redeemer

Ako napísal kali, tvar svalu je geneticky daný, s tým sa nedá prakticky nič robiť. Všetky tie mašinky na dotvarovanie svalu sú nezmysly.

S bicyklovaním to moc nepreháňaj, lebo regenerácia bude fakt slabá.

A inak, píšeš, že chceš vyrysovať. A máš už spravený svalový základ ?
Filipito
Darca
Darca

Čiže cyklistiku (v prírode) pri posilovaní veľmi neodporúčaš?
otázka na vás skúsených.
S kamošom som total začiatočník.
našli sme si takýto plán, je dobrý alebo by ste na ňom niečo zmenili?
Utorok
zkracovacky na bricho 2x20
drepy 2x20
pullover 2x12
pritahy jednorucky v predklone 2x12
tlaky na ramena s jednoruckami vsede 2x12
bicepsovy zdvih s velkou cinkou 2x12
vypony na lytka ve stoje 2x12

Štvrtok
drepy 2x12
bench press s velkou cinkou 2x12
francouzsky tlak vleze 2x12
pritahy velke cinky v predklonu 2x12
bicepsove shyby na hrazde 2x12
zdvihy nohou vleze 2x12

Sobota
drepy 2x20
tlaky s jednoruckami na ramena vsede 2x12
shyby sirokym uchopem 2xtolik co dokazes
bicepsovy zdvih s jednoruckami 2x12
zkracovacky se zatezi 2x12
vypony na lytka ve stoje 2x12
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

brucho vždy na záver, ak ho unavíš skor možeš sa zraniť...20 drepov? WHAT THE HELL? chceš sa zabiť, alebo to robíš bez záťaže? to cvičíte doma, alebo prečo tam nie je bench a kladka? celé mi to príde nemastné neslané...lýtka cvičiť je zbytočnosť...nie je to vyslovene zlé, ale prečo nie klasický osvedčený plán ako HST, prečo nejakú internetovú zlátaninu bez hlavy a paty ?
Filipito
Darca
Darca

mohol by si mi to prosím neako upraviť?
mrtvolu ešte robiť nechcem, cca za mesiac až dva
damiamarl
Light Professional
Light Professional

svalovy zaklad mam no nie nejake obrovitanske objemy ale kazdy sval mam maximalne vyrysovany, len nohy nie su lebo bicyklujem fakt kazdy den a je to moja droga, no posnazim sa noham nechat aspon tych 96 hodin ...to s tou stavbou tela suhlasim a u mna je zretelne pozorovatelne nerovnost stran, napr jedno lytko mam lepsie vyrysovane nez druhe ....z genetiky mam celkom peknu symetriu svalov ...no ale mam este taku otazocku ... Hrudnik cvicim stale, no zo dna na den som spozoroval, ako sa mi vytvorila dost velka medzera medzi pravim a lavim prsnym svalom ...od coho to moze byt? :D ...nemoze to suvisiet s tym ako spim? Zevraj aj to v akej polohe spite ovplyvnuje rast svalou, mohlo toto ovplyvnit ten moj?
hughito
Redeemer
Redeemer

Filipito: Cvičte HST.
Filipito
Darca
Darca

hughito: myslíš niečo takéto? http://www.bodybuilding.szm.com/trening/hst.htm
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

ano myslel to.. mas to este popisane aj na biomagu .. este som nesiel tento trening ale chcem ho vyskusat..hned ako skoncim korte..mrtveho tahu sa neboj..nemusis tam hned nakladat 80kg..daj menej..a hlavne chod najprv sn iekym kto vie techniku..ja om ju odpozeral z youtube a vzdy ma bolel chrbat (chrbtica alebo stavce) z mrtveho tahu .. zaplatil som si trenera na jednu hodinu..trenovali sme techniku a pochopil som , co som robil zle..samozrejme 100% to nie je..ale po mrtvole ma uz chrbat nebolieva takze mne to za tych 10e stalo

// das si ju s velkou cinkou a 10kg a hotovo..ale ked ju nechces..mozes robit aj pritahy velkou cinkou v predklone..nie tak dobry cvik ako mrtvola..ale tiez velmi zaujimavy.. len aj pri tomto cviku treba davat pozor na spodny chrbat
Filipito
Darca
Darca

no vieš mám okolo 175cm a 58-60kg. Čiže som dosť chudý preto veľmi na začiatok mrtvolu nechcem. samozrejme po čase by som ju zaradil do tréningu :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja ho idem teraz tiež, v januári som si zlomil lakeť a až teraz som ako tak schopný začať makať.
Filipito
Darca
Darca

a ako dlho ste v posilke? hodinku? hodinku a pol?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ja by som mal teraz HST končiť, ale kvôli podvrtnutiu palca(alkohol-metla ľudstva) som musel dať na dva týždne pauzu a ako som už aj tu písal, je to najlepší plán aky som išiel, až som bol prekvapený ako to skvelo zabralo aj na silu aj na objem a nejdú sa tam ani mrtvoly zo začiatku, keďže to začína na 10 opakovaniach a to je proste pre taký cvik vela...keď si začiatočník tak sa tým mrtvolam a drepom vyhýbaj, kým nespevníš celé telo poriadne, hlavne stred tela, takže nevynechávaj brucho, to je základ...no a čas, zo začiatku to zabere niečo cez hodinu, keď sa to postupne znižuje tak sa to dá odcvičiť za necelú hodinu, ak nerátam nejakú rozcvičku tak kludne 45minút
Napísať odpoveď