Dobro Cirkvi
Re: Dobro Cirkvi
Myslim si, ze pri vojnach ateistov proti ateistom zomrelo viac ludi (civilnych nevinnych obeti) ako pri vsetkych nabozenskych bojoch dokopy. (nie pod zastavou ateizmu ovsem... pod zastavou pychy penazi a moci)
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
zeky - mind over matter - znamená že Tvoja myseľ je schopná na 100% ovládať všetkú hmotu v Tvojom tele, okolí, alebo aj samotnom "kozme" ak máme byť megalománsky.
Faith over knowledge - znamená že človek nedokáže prekonať prekážky vo svojom živote len z vedomosťami, ktoré má...ako to povedal Tony Stark, "sometimes You have to run first, before You can walk" [ja viem, povedal to aj nejaký iný borec pred ním, ale tak o Iron Manovi viem, o tom borcovi nie
]. Čiže skrze vieru a za pomoci viery dokázali ľudia prekonať choroby, ako rakovinu, ťažké metabolické ochorniea a iné, bola to ich myseľ a viera, nie vedomosti, ktoré im zachránili život, lebo vedomosti im hovorili že umrú [lekári, veda], ale oni prežili, čiže prekonali vedomosti vierou. Teraz by si mi mal rozumieť, čo som chcel povedať.
Experience over theory - si pochopil ale nie úplne - skúsenosti s nadprirodzenom vyzbroujujú Tvoju myseľ aj telo priam nadľudsky. Si zober môjho bracha. Je tak "vysoko" že keď sme chodili na výšku a bolo vonku -15 až -20°C a on bol len v krátkom tričku a kabáte, ktorý bol rozopnutý. Len pri pohľade na neho som bol chorý a on mi len povedal: "Ochoriem, keď sa mi to bude hodiť" a ďalej spokojne odfúkol obrovský kusisko pary z úst, ktorá sa zrážala pod náporom chladu a zúrivého mrázu. Tzn. že získal skúsenosti, skrze ktoré vyraśtla jeho viera a skrze túto vieru dokázal minimálne lepšie ako bežný človek ovládať svoje telo. Si zober shaolin týpkov, mníchov a iných šialencov z ázie, proste sú nadupaní. Imunní voči chorobám, civilizačným ochoreniam a rany sa im hoja 10x rýchlejšie ako nám. Tak isto dokážu pre nás nadľudské veci. A toto všetko získali skrze spojenie tých elementov z mojich troch viet, na ktoré som patrične hrdý, akurát som ich zadefinoval

kathleen - *ebal by som Tvojho avatara

Faith over knowledge - znamená že človek nedokáže prekonať prekážky vo svojom živote len z vedomosťami, ktoré má...ako to povedal Tony Stark, "sometimes You have to run first, before You can walk" [ja viem, povedal to aj nejaký iný borec pred ním, ale tak o Iron Manovi viem, o tom borcovi nie
Experience over theory - si pochopil ale nie úplne - skúsenosti s nadprirodzenom vyzbroujujú Tvoju myseľ aj telo priam nadľudsky. Si zober môjho bracha. Je tak "vysoko" že keď sme chodili na výšku a bolo vonku -15 až -20°C a on bol len v krátkom tričku a kabáte, ktorý bol rozopnutý. Len pri pohľade na neho som bol chorý a on mi len povedal: "Ochoriem, keď sa mi to bude hodiť" a ďalej spokojne odfúkol obrovský kusisko pary z úst, ktorá sa zrážala pod náporom chladu a zúrivého mrázu. Tzn. že získal skúsenosti, skrze ktoré vyraśtla jeho viera a skrze túto vieru dokázal minimálne lepšie ako bežný človek ovládať svoje telo. Si zober shaolin týpkov, mníchov a iných šialencov z ázie, proste sú nadupaní. Imunní voči chorobám, civilizačným ochoreniam a rany sa im hoja 10x rýchlejšie ako nám. Tak isto dokážu pre nás nadľudské veci. A toto všetko získali skrze spojenie tých elementov z mojich troch viet, na ktoré som patrične hrdý, akurát som ich zadefinoval
kathleen - *ebal by som Tvojho avatara
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Necital som nic co nasleduje za touto vetou...tak ze s rezervou, ale moc ma to NASRALO, lebo mi skus citovat kde ta zatracujem...pisem prave presny opak toho, co si napisal vyssiesom o krok pred Vami, lebo Vás všetkých nezatracujem, tak ako Vy zatracujete nás, ktorí veríme.
Tak môžeš ovládať podľa mňa svoju vôlu ale z fyzikálneho hľadiska priamo hmotu nie.Ak sa jedná o ovplyvňovanie hmoty mysľou tak o tom sa dá z fyzikálneho hľadiska diskutovať hodiny.
Áno s tou vierou súhlasím.Ale to spravili rôzni ľudia čisto v rámci viery napr. v to že sa uzdravia.Nie ako viery náboženskej
Psychika je mocná zbraň.
A tie 10x rýchlejšie uzdravenia nie sú nijak podložené
Tvoj brat mohol mať takisto šťastie to nemuselo mať s vierou nič.Proste imunita.Tiež sa mi stalo že som kedysi šiel pešo domov z diskotéky 10km v -20 a neochorel som.A nemyslím žeby mi v tom pomohla viera.Inak celkovo sa mystifikujú takí šaolinskí mnísi a podobne takže pre mňa to hodnotu ako takú nemá.
Áno s tou vierou súhlasím.Ale to spravili rôzni ľudia čisto v rámci viery napr. v to že sa uzdravia.Nie ako viery náboženskej
A tie 10x rýchlejšie uzdravenia nie sú nijak podložené
-
Stoporko
VIP
zeky, nie, nepochopil si to správne, pojem osúloženie používam vo význame "pokus o znásilnenie" - chcel som slušne opísať situáciu, že sa mi nejaký parchant vláme do baráku a bude sa snažiť/znásilní mi polovičku. Vtedy má chlap len jednu odpoveď a pekný pozdrav to nie je.
Inak dík za ten obrázok, budem naň pamätať, keď zas zabránim panikáriacim ľuďom v trolejbuse prišpendliť dedkovi s infarktom jazyk o peru
(pre tvoju informáciu - robil som dlhé roky zdravotníka na "skautských" táboroch, takže od nehôd zásadne neutekám a zatiaľ som vždy pomohol s prvou pomocou komu sa dalo a priznávam, aj základné lieky ako paralen a ibáč som ordinoval aj keď na to ako zdravotník nemám právo a nikomu to nevadilo - aspoň decká prišli domov zdravé)
Inak dík za ten obrázok, budem naň pamätať, keď zas zabránim panikáriacim ľuďom v trolejbuse prišpendliť dedkovi s infarktom jazyk o peru
Keby to dakto chcel spraviť mojej tiež by som reagoval rovnako.
To ti len slúži ku cti ak si sa zachoval ako hovoríš.Gratulujem si jeden z mála.Inak ibáč si opisoval ako niečo v čom je plno "sračiek" tak prečo si ho ordinoval ak sa môžem opýtať a to k tomu deťom?
Inak uplink ehm:
"kathleen - *ebal by som Tvojho avatara
"
Neprieči sa to nejak tomu čo si hovoril?
To ti len slúži ku cti ak si sa zachoval ako hovoríš.Gratulujem si jeden z mála.Inak ibáč si opisoval ako niečo v čom je plno "sračiek" tak prečo si ho ordinoval ak sa môžem opýtať a to k tomu deťom?
Inak uplink ehm:
"kathleen - *ebal by som Tvojho avatara
Neprieči sa to nejak tomu čo si hovoril?
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Daj zas ty nejake vojny ateistov proti ateistomSRneC napísal:Myslim si, ze pri vojnach ateistov proti ateistom zomrelo viac ludi (civilnych nevinnych obeti) ako pri vsetkych nabozenskych bojoch dokopy. (nie pod zastavou ateizmu ovsem... pod zastavou pychy penazi a moci)
Predpokladal som spravne, ze pravdepodobne tam slo o nejake boje. K tomuto sa viac nebudem vyjadrovat, nechcem vytvarat konsipracne a podobne teorie, nebol som ani ten, kto vidal prikaz.Stoporko napísal:Hughito a Stealth - k tomu ČK: rozvážali sme nejaké pomôcky na jednu prezentačnú akciu SČK terénnym autom (tuším to bolo Pajero, nie som si istý, je to už nejaký rôčik) a počas práce padla reč na to, prečo má to auto vzadu prídavnú nádrž, šnorchel a vyzerá dosť obité. Vysvitlo, že ten chlapík s ním bol na misii ČK niekde v Afrike. Počas vozenia sa nebolo čo robiť a tak sme kecali. Dozvedel som sa zhruba nasledovné: stalo sa im, že raz mali ísť ošetrovať do jednej dediny ľudí po bojoch. Už sa nebojovalo, všetko bolo bezpečné. Vydali sa na cestu, no zrazu dostali vysielačkou správu, že sa na to majú vykašľať, že by zásah v tej dedine bol z politického hľadiska nevhodný a že radšej majú ísť o dedinu vedľa, ktorá sa bojom vyhla a je v poriadku. Oni vraj len ostali "WTF?" a nezmohli sa na komentár. A nestalo sa im to len raz. Ako som dostal, tak odovzdávam ďalej.
Dam ti len otazku, ako vies, ze to nebol relevantny prikaz?
V tomto s tebou suhlasimStoporko napísal: Stále nerozumiem prečo nie ste ochotní dať na rovnakú úroveň úmyselné zabitie a to, že niekomu nepomôžem napr. pri autonehode. To už aj náš trestný či aký poriadok je lepší - ten prikazuje pomôcť pokiaľ nie je ohrozený život záchrancu, pričom za pomoc sa po právnej stránke považuje aj zavolanie RZP. (teda tak ma to kedysi učili)
Keď niekomu namierim na hlavu hlaveň a stisnem spúšť, tak buď mám spravodlivý dôvod toho človeka zabiť (chcel mi osúložiť manželku, znásilniť dieťa...) alebo ten dôvod nemám a som obyčajný vrah. Keď nezastavím pri nehode, tak som ľudská hyena, hovado a lump najhrubšieho zrna, proste zviera. Jednak som odmietol pomoc ľuďom ktorým ide o život a jednak môj príklad má pomerne silný demotivačný účinok na okolie. Skvelé. Keď si to tak rozoberieme na drobné a kukneme sa na tú situáciu z pohľadu šoféra havarovaného auta: počuje po ceste chodiť autá a dúfa, že nejaké konečne zastaví. Cíti ako mu z rán vyteká krv a s ňou aj život. Netuší čo je s jeho spolujazdcami, keďže ako šofér pravdepodobne schytal pecku o volant a má poranenú chrbticu = nevie hýbať hlavou. S každým autom ktoré nezastaví sa stupňuje jeho zúfalstvo, až nakoniec auto začne horieť a on sa v ňom s posádkou ktorá nie je schopná pohybu, upečie za živa. Gratulujem - nie je humánnejšie toho človeka radšej na začiatku rovno zastreliť a ušetriť ho tohto utrpenia? Ešte stále máte chuť tvrdiť, že zabiť niekoho a neposkytnúť pomoc je rozdiel?
Taktiez suhlas, tu staci verit v sameho seba aby si to zvladol. Je to o psychike. Nepotrebujem na to imaginarnych kamosov.Áno s tou vierou súhlasím.Ale to spravili rôzni ľudia čisto v rámci viery napr. v to že sa uzdravia.Nie ako viery náboženskejPsychika je mocná zbraň.
To nemyslis vazne...
kazdy jeden konflikt USA ... obidve svetove vojny
to ze krestanska krajina (USA) vyhlasi vojnu napr. moslimskej (irak, afghanistan) nemeni nic na tom ze za nou nestoja veriaci ludia ale prave ateisti a mocnari ktorych vedie moc a pycha. (niekto moze vytiahnut ze su to zidia a maju pod palcom cely svet ale tak to je uz do konspiracnych nie sem)
to ze krestanska krajina (USA) vyhlasi vojnu napr. moslimskej (irak, afghanistan) nemeni nic na tom ze za nou nestoja veriaci ludia ale prave ateisti a mocnari ktorych vedie moc a pycha. (niekto moze vytiahnut ze su to zidia a maju pod palcom cely svet ale tak to je uz do konspiracnych nie sem)
-
Stoporko
VIP
zeky - vtedy som to deťom dával, pretože som o tom aké je to svinstvo nevedel - to prišlo až na výške.
Inak - to ako som sa zachoval ja v tom trolejbuse alebo ešte veľakrát inde, nie je nič chvályhodné. Tak by sa mal predsa zachovať každý slušný človek. Niekomu možno nie je príjemný pohľad na krv, no vždy sa dá pomôcť aj inak - podávať materiál, zvládať paniku davu... pomôcť človeku v núdzi je základná ľudská slušnosť. A kto to odmietne, tak je človekom len z polovice (ak vôbec) a má priamu účasť na smrti a utrpení toho druhého. Akékoľvek vyhováranie sa je len snahou dotyčného o nahovorenie si, že on nič nemusí, on je dobrý aj tak... Teraz taký výkrik do tmy: "My sa čudujeme, že je sú tu na Slovensku pomery aké sú? Že nám tu vládnu grobiani, štát rozkrádajú moderní mafiáni v oblekoch a od človeka sa skôr dočkáme podrazu než pomoci? Zamyslime sa najprv sami nad sebou, či sme ochotní pomáhať druhým, či nie sme len egocentrické zvieratá ktoré si chcú uchmatnúť čo najväčší bochník. Pretože to je cesta do pekla. A my sme už riadne za polovicou."
Inak - to ako som sa zachoval ja v tom trolejbuse alebo ešte veľakrát inde, nie je nič chvályhodné. Tak by sa mal predsa zachovať každý slušný človek. Niekomu možno nie je príjemný pohľad na krv, no vždy sa dá pomôcť aj inak - podávať materiál, zvládať paniku davu... pomôcť človeku v núdzi je základná ľudská slušnosť. A kto to odmietne, tak je človekom len z polovice (ak vôbec) a má priamu účasť na smrti a utrpení toho druhého. Akékoľvek vyhováranie sa je len snahou dotyčného o nahovorenie si, že on nič nemusí, on je dobrý aj tak... Teraz taký výkrik do tmy: "My sa čudujeme, že je sú tu na Slovensku pomery aké sú? Že nám tu vládnu grobiani, štát rozkrádajú moderní mafiáni v oblekoch a od človeka sa skôr dočkáme podrazu než pomoci? Zamyslime sa najprv sami nad sebou, či sme ochotní pomáhať druhým, či nie sme len egocentrické zvieratá ktoré si chcú uchmatnúť čo najväčší bochník. Pretože to je cesta do pekla. A my sme už riadne za polovicou."
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Po pravde, ratal som s tym, ze ide ako tak aj o sucane vojny. Vyssie niekto (sry nepatam a nechec sa mi hladat) pisal, ze J.Bush je krestan, krajina krestanska. Ateizmus tam nevidim. Snad vo setkych jeho prejavoch spomina boha. Inak budes len tak pisat do vetra, alebo das aj nejake mena? Tych ateistov, ktori su tam hore a ktori za to mozu.SRneC napísal:To nemyslis vazne...
-
Stoporko
VIP
stealth - čo myslíš pod relevantným príkazom? Chlapík vravel, že im ich veliaci povedal vysielačkou, že sa na to majú vysrať, že by to bolo politicky nekorektné tam ísť a nech idú radšej do inej dediny. V tom kraji sa už nebojovalo - ak máš na mysli ich bezpečnosť.
anderson:
Stoporko:
Srnec:
Ako môžeš toto vôbec napísať, keď už len tie otrepané križiacke výpravy mali primárne mocenský a ekonomický dôvod ? A dá sa povedať, že všetky špičky, ktorí ich riadili a podieľali sa na nich, boli kresťania.
Ale ja nie som taký stupídny obmedzenec, aby som spájal všetkých kresťanov s mocou peniazmi.
uplink: A čo takto ?
Matter over mind.
Knowledge over faith.
Theory over experience.
Tvoje hodnotenia a prejav je vo veľkej fáze prízemnosti, nedá sa s tebou normálne diskutovať.Dalej, sudruh Stalin, najkrvavejsie jatky v celych dejinach, to spachal katolik ci ateista?
a nikoho nezaujima z akych dovodov, vsetkych zaujima len to, ze to bol ateista.
Stoporko:
Tak chcelo by vedieť viac, celý kontext. To naozaj ťažko hodnotiť.rozvážali sme nejaké pomôcky na jednu prezentačnú akciu SČK terénnym autom (tuším to bolo Pajero, nie som si istý, je to už nejaký rôčik) a počas práce padla reč na to, prečo má to auto vzadu prídavnú nádrž, šnorchel a vyzerá dosť obité. Vysvitlo, že ten chlapík s ním bol na misii ČK niekde v Afrike. Počas vozenia sa nebolo čo robiť a tak sme kecali. Dozvedel som sa zhruba nasledovné: stalo sa im, že raz mali ísť ošetrovať do jednej dediny ľudí po bojoch. Už sa nebojovalo, všetko bolo bezpečné. Vydali sa na cestu, no zrazu dostali vysielačkou správu, že sa na to majú vykašľať, že by zásah v tej dedine bol z politického hľadiska nevhodný a že radšej majú ísť o dedinu vedľa, ktorá sa bojom vyhla a je v poriadku. Oni vraj len ostali "WTF?" a nezmohli sa na komentár. A nestalo sa im to len raz. Ako som dostal, tak odovzdávam ďalej.
Minimálne preto, lebo to prvé je spôsobené tým konateľom, to druhé nie je. A to je sakramentský rozdiel.Stále nerozumiem prečo nie ste ochotní dať na rovnakú úroveň úmyselné zabitie a to, že niekomu nepomôžem napr. pri autonehode.
A ? Čo som písal ? To isté.ten prikazuje pomôcť pokiaľ nie je ohrozený život záchrancu
Srnec:
A čo má ateizmus s mocou a peniazmi ? Si normálny ? Uvedomuješ si, čo za nezmysly sem píšeš ?Myslim si, ze pri vojnach ateistov proti ateistom zomrelo viac ludi (civilnych nevinnych obeti) ako pri vsetkych nabozenskych bojoch dokopy. (nie pod zastavou ateizmu ovsem... pod zastavou pychy penazi a moci)
Ako môžeš toto vôbec napísať, keď už len tie otrepané križiacke výpravy mali primárne mocenský a ekonomický dôvod ? A dá sa povedať, že všetky špičky, ktorí ich riadili a podieľali sa na nich, boli kresťania.
Ale ja nie som taký stupídny obmedzenec, aby som spájal všetkých kresťanov s mocou peniazmi.
uplink: A čo takto ?
Taktiež sa mi páči výrok v jednom songu od mojej obľúbenej skupiny:
"The road to paradise is long
And halfway there, I'm heading wrong"
Len aby nato tiež niektorí prišli.Aj keď ja som neveriaci čiže mňa sa raj netýka teda aspoň nie raj ako nebo.
"The road to paradise is long
And halfway there, I'm heading wrong"
Len aby nato tiež niektorí prišli.Aj keď ja som neveriaci čiže mňa sa raj netýka teda aspoň nie raj ako nebo.
George Bush je katolik lebo to hovori v prejavoch?
Ja mena neviem ktore stoja za zlom a nenavistou sveta a urcite ani ty nie... ale mozno predsa... momentalne napr. Kadafi urcite sa prihlasuje k nejakej viere(potreboval byt zvoleny,potreboval uctu a spolocnu vieru s jeho ludom) ale je to ateista takisto ako Bush .... nechapes ze clovek ktori veri vo svoju vieru a zije ju (neviem o tom ze nejaka viera na svete neuznava boje vojny a vrazdy za kóšer) v zivote za prve nebude v tak vyznamnej elitnej svetovej pozicii s takymito kompetenciami a za druhe aj keby bol tak neda podpis alebo suhlas na nic co by ublizilo co i len jednemu cloveku.
Ja mena neviem ktore stoja za zlom a nenavistou sveta a urcite ani ty nie... ale mozno predsa... momentalne napr. Kadafi urcite sa prihlasuje k nejakej viere(potreboval byt zvoleny,potreboval uctu a spolocnu vieru s jeho ludom) ale je to ateista takisto ako Bush .... nechapes ze clovek ktori veri vo svoju vieru a zije ju (neviem o tom ze nejaka viera na svete neuznava boje vojny a vrazdy za kóšer) v zivote za prve nebude v tak vyznamnej elitnej svetovej pozicii s takymito kompetenciami a za druhe aj keby bol tak neda podpis alebo suhlas na nic co by ublizilo co i len jednemu cloveku.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Ano, mal som na mysli ich bezpecnost. A v kraji sa nebojovalo. VaAfrike, vies jak to, nemusim to rozoberat. Ale ako som pisal, neche msa vyjadrovat, vytvaril by som len konspiracne teorie. Nechcem ich ospravedlnovat, mozno naozaj pochybili. Aj ked, neda sa upriet fakt, ze tam, kde tie boje prebiehali (pred tym) tu pomoc asi potrebovali skor.Stoporko napísal:stealth - čo myslíš pod relevantným príkazom? Chlapík vravel, že im ich veliaci povedal vysielačkou, že sa na to majú vysrať, že by to bolo politicky nekorektné tam ísť a nech idú radšej do inej dediny. V tom kraji sa už nebojovalo - ak máš na mysli ich bezpečnosť.
-
uplink
VIP
zeky - zmysel pre humor 0?
hughito - to čo si poprehadzoval moje definície - jedine tak pre tupé zviera, ktoré sa samo a ochotne definuje ako ateista - a zároveň nech sa páči, poslúž si
hughito - to čo si poprehadzoval moje definície - jedine tak pre tupé zviera, ktoré sa samo a ochotne definuje ako ateista - a zároveň nech sa páči, poslúž si
Áno som tupé zviera, lebo viem, že mysľou hmotu neovládnem, som tupé zviera preto, lebo znalosti znamenajú viac ako naivná viera, som tupé zviera preto, lebo viem, že osobná skúsenosť môže byť chybná, resp. nepravdivá a istotu dáva len nezávislá teória vypracovaná na základe faktov.
Áno uplink, len pokračuj v dehonestácii svojej osoby. Už takmer dosahuješ absolútne dno.
Duchovné hodnoty môžeš mať ja takisto, ako ty a tiež oveľa vyššie.
Inak, krásne sa tu prezentujete vy podaktorí kresťania. Radšej si otvorte Nový Zákon a čítajte si ho, lebo toto, čo tu vy píšete kresťanské určite nie je.
Áno uplink, len pokračuj v dehonestácii svojej osoby. Už takmer dosahuješ absolútne dno.
Samozrejme, tvoja viera v imaginárneho boha ti dáva viac, ako mám ja.odpoved? vsetko ...
viem ze to nepochopis cez cierne platno pred tvojimi ocami. Ako ateista neveris v nic vyssie...tvoj zivot je prijem potravy tekutin, spolocenskost, rozmnozovanie, vztahy (spolocne s veriacimi ludmi vsetkych nabozenstiev)... kazdy kto veri v nieco viac ako ty, viac ako len v atomy ktore zaniknu, je pre teba obmedzenec.... sam si obmedzenec
Duchovné hodnoty môžeš mať ja takisto, ako ty a tiež oveľa vyššie.
Inak, krásne sa tu prezentujete vy podaktorí kresťania. Radšej si otvorte Nový Zákon a čítajte si ho, lebo toto, čo tu vy píšete kresťanské určite nie je.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Ked nevies kto tam stoji, tak ako mozes tvrdit ze je to tak? Btw, ja tie mena neviem, no ja netvrdim to co tySRneC napísal:George Bush je katolik lebo to hovori v prejavoch?
za druhe aj keby bol tak neda podpis alebo suhlas na nic co by ublizilo co i len jednemu cloveku.
O tom tu nepis, to sa stalo a nie raz. Lebo schvale, vcera som cital jeden clanok, ak ho najdem este, tak ho tu postnem, zaujalo ma na nom len to, ze ho pisal krestan, a napisal tam, ze podla nejakeho kodexu...bla bla bla, moze byt pouzite zlo na potlacenie vacsieho zla.
-
Stoporko
VIP
Hughito - vidím, že čo sa týka pomáhania druhým, máme odlišné názory. Pre mňa je proste logika takáto: niekto umiera - ja mu nepomôžem = som spoluzodpovedný za jeho smrť, dokonca mu ju aj zhorším psychickým utrpením toho že on záchranu čaká no tá neprichádza. Nie som schopný si alibisticky povedať - mňa sa to netýka, nech si pomôže ako chce. To by som potom nebol človekom. Alebo to bude tým že som kresťan?
-
uplink
VIP
hughito - to je len dobré ak klesám na úplné dno, to znamená že som stále bližšie a bližšie ku Tebe a Tvojmu zmyslu, definícii a charakteristike existencie, tým pádom Ťa budem vedieť čoskoro pochopiť 
A to čo si napísal, 100% súhlas. A som rád že si sa dokázal tak pekne zadefinovať
A keď si nás "kresťanov" odkázal na Nový Zákon [už to nejdem opakovať že nie som kresťan, tak tupá bytosť ako Ty to jednoducho nedokáže pochopiť ani po 101vý krát, čo som jej to priamo napísal]...
...nože mi osviež moju pamäť, ako sa len volala tá kniha, ktorú ateisti nasledujú svojím srdcom, životom, mysľou a celou silou? Aha, že taká nie je? Nevadí. Kam že Ťa teda odkážem ja? Ku čriede svíň, alebo hovád? Vzhľadom na to že si sa odmietol definovať ako človek a bytosť, tak Ťa definujú prasce a kravičky na pasienkoch, alebo sa mýlim?
Totižto z toho čo si tu popísal, tak mi vychádza že človek bez Boha defacto vyššieho morálneho zákonu je len zviera s väčšou schopnosťou komunikácie, tvorivým potenciálom, ktorý využíva hlavne na ničenie svojho okolia vo svoj prospech a v konečnom dôsledku s obrovským nutkaním, chtíčom a sklonom ku samodeštrukcii, ak sa mýlim tak ma opravte
A to čo si napísal, 100% súhlas. A som rád že si sa dokázal tak pekne zadefinovať
A keď si nás "kresťanov" odkázal na Nový Zákon [už to nejdem opakovať že nie som kresťan, tak tupá bytosť ako Ty to jednoducho nedokáže pochopiť ani po 101vý krát, čo som jej to priamo napísal]...
...nože mi osviež moju pamäť, ako sa len volala tá kniha, ktorú ateisti nasledujú svojím srdcom, životom, mysľou a celou silou? Aha, že taká nie je? Nevadí. Kam že Ťa teda odkážem ja? Ku čriede svíň, alebo hovád? Vzhľadom na to že si sa odmietol definovať ako človek a bytosť, tak Ťa definujú prasce a kravičky na pasienkoch, alebo sa mýlim?
Totižto z toho čo si tu popísal, tak mi vychádza že človek bez Boha defacto vyššieho morálneho zákonu je len zviera s väčšou schopnosťou komunikácie, tvorivým potenciálom, ktorý využíva hlavne na ničenie svojho okolia vo svoj prospech a v konečnom dôsledku s obrovským nutkaním, chtíčom a sklonom ku samodeštrukcii, ak sa mýlim tak ma opravte