LCD (LG) - prepojenie s PC
-
R1k1nko
Darca
- Kontaktovať používateľa:
LCD (LG) - prepojenie s PC
caute
chcel by som prepojit moj PC a TV ( kabel co ide z grafickej do monitora ) tak to by som zapojil do TV ( co pojde) ale PC a TV su vzdialene 4-5 metra/
zaujimalo by ma ci sa da zohnat taky dlhy kabel
graficku mam 1950GT lenze tam je ina koncovka ... ( vlastne tam mam tu redukciu )
napr segra mala LCD TV ako monitor ku PC mala to blizko kabel dociahol bola tam stara graficka VGA cize pripojenie nebol problem ...
chcel by som prepojit moj PC a TV ( kabel co ide z grafickej do monitora ) tak to by som zapojil do TV ( co pojde) ale PC a TV su vzdialene 4-5 metra/
zaujimalo by ma ci sa da zohnat taky dlhy kabel
graficku mam 1950GT lenze tam je ina koncovka ... ( vlastne tam mam tu redukciu )
napr segra mala LCD TV ako monitor ku PC mala to blizko kabel dociahol bola tam stara graficka VGA cize pripojenie nebol problem ...
-
johny541
King
Re: LCD (LG) - prepojenie s PC
Aké máš grafické porty na LCD a na grafickej karte? VGA kábel by som neťahal na 5 metrov. Signál by sa mohol rušiť pri slabej izolácii (veľmi tenkom kábli).
-
R1k1nko
Darca
no na mojej grafike su tri : 2 x DVI-I (podpora HDCP)/Video out
a na TV je 2x HDMI a VGA
cize ak by ste mi mohli poradit idealne riesenie .. ale mam pocit ze budem musiet kupit novu graficku
kde uz bude HDMI
a na TV je 2x HDMI a VGA
cize ak by ste mi mohli poradit idealne riesenie .. ale mam pocit ze budem musiet kupit novu graficku
-
R1k1nko
Darca
alebo kabel DVI-HDMI ??? zapojim do svojej "starej grafiky " a do PC
ide mi hlavne aby som mohol pozerat FILMY / seriali ( ci uz full HD alebo AVIčka s titulkami .... )
este k tej grafike update by sa hodil : narazil som hned na dobru grafiku na videa http://www.alza.sk/sapphire-hd-5670-d151123.htm
( sú skvelou voľbou do multimediálnych zostáv, kde naplno vyniknú ich najväčšie klady - nízka spotreba, akcelerácia videa s vysokým rozlíšením a tiež dostatok výkonu pre hranie menej náročných hier. ) presne pre mna !!
ide mi hlavne aby som mohol pozerat FILMY / seriali ( ci uz full HD alebo AVIčka s titulkami .... )
este k tej grafike update by sa hodil : narazil som hned na dobru grafiku na videa http://www.alza.sk/sapphire-hd-5670-d151123.htm
( sú skvelou voľbou do multimediálnych zostáv, kde naplno vyniknú ich najväčšie klady - nízka spotreba, akcelerácia videa s vysokým rozlíšením a tiež dostatok výkonu pre hranie menej náročných hier. ) presne pre mna !!
-
johny541
King
Ak máš na grafickej DVI, tak nie je o čom. Prepoj to digitálne takýmto káblom:
http://www.alza.sk/kabel-propojovaci-dv ... d65989.htm
Prípadne by som možno šiel do takejto možnosti, kedže ten kábel vyššie nie je tiennený
http://www.alza.sk/redukce-dvi-hdmi-ham ... d79460.htm
+
http://www.alza.sk/kabel-prodluzovaci-h ... d77566.htm
Bude to drahšie ale ja osobne by som chcel mať istotu pokiaľ sa bude jednať o 5m kábel.
Poriadne si to premeraj, aby kábel nebol napnutý, či ti tých 5m bude stačiť
Pre info máš ešte celkom fajn grafiku, DVI spolu s HDMI sú digitálne výstupy. VGA je analógový. + podpora HDCP, určite nemeň grafickú, pokiaľ nepotrebuješ vyšší výkon. Nie je dôvod.
http://www.alza.sk/kabel-propojovaci-dv ... d65989.htm
Prípadne by som možno šiel do takejto možnosti, kedže ten kábel vyššie nie je tiennený
http://www.alza.sk/redukce-dvi-hdmi-ham ... d79460.htm
+
http://www.alza.sk/kabel-prodluzovaci-h ... d77566.htm
Bude to drahšie ale ja osobne by som chcel mať istotu pokiaľ sa bude jednať o 5m kábel.
Poriadne si to premeraj, aby kábel nebol napnutý, či ti tých 5m bude stačiť
Pre info máš ešte celkom fajn grafiku, DVI spolu s HDMI sú digitálne výstupy. VGA je analógový. + podpora HDCP, určite nemeň grafickú, pokiaľ nepotrebuješ vyšší výkon. Nie je dôvod.
-
R1k1nko
Darca
wau dik za rychu odpoved !
cize siahnem po tej druhej moznosti http://www.alza.sk/kabel-prodluzovaci-h ... d77566.htm + http://www.alza.sk/redukce-dvi-hdmi-ham ... d79460.htm
este otazka cize budem moct TV plnohodnotne pouzivat ako monitor ku PC
a + filmy /zvuk pojde vsetko ako ma ?
teraz som to meral je to 6.5metra pekne po pri stene a za poličkou
inac moc dik
cize siahnem po tej druhej moznosti http://www.alza.sk/kabel-prodluzovaci-h ... d77566.htm + http://www.alza.sk/redukce-dvi-hdmi-ham ... d79460.htm
este otazka cize budem moct TV plnohodnotne pouzivat ako monitor ku PC
a + filmy /zvuk pojde vsetko ako ma ?
teraz som to meral je to 6.5metra pekne po pri stene a za poličkou
inac moc dik
-
johny541
King
Je to Full HD TV alebo HD Ready? Budeš môcť normálne pozerať, tak ako na monitore
Ibaže keď máš HD Ready TV, tak tam býva rozlíšenie 1024x768 a to je potom obraz strašne roztiahnutý ak chceš na tom PC pracovať. Ale ak iba pozerať filmy a seriály, tak to bude fičať 
Tak si zober 7,5M tienený kábel, ak je to až toľko.
Inak tú grafiku naozaj nemusíš meniť. Taktiež máš natívnu podporu HD videa (HDCP)
Tak si zober 7,5M tienený kábel, ak je to až toľko.
Inak tú grafiku naozaj nemusíš meniť. Taktiež máš natívnu podporu HD videa (HDCP)
-
R1k1nko
Darca
je to FULL HD
a ked si pustim na PC nejaky HD film tak na tom TV by som mal vidiet plny potencial toho filmu ( kvalita obrazu)
+ este jedna otazocka : nema vykon PC nato vplyv ? napr: slabe ramky slaby procak ... cize mi ten film ( HD ) bude sekat atd...
btw:mam 2gb ram
X2 core Athlon 4800+ (2500Ghz )
a ked si pustim na PC nejaky HD film tak na tom TV by som mal vidiet plny potencial toho filmu ( kvalita obrazu)
+ este jedna otazocka : nema vykon PC nato vplyv ? napr: slabe ramky slaby procak ... cize mi ten film ( HD ) bude sekat atd...
btw:mam 2gb ram
X2 core Athlon 4800+ (2500Ghz )
-
johny541
King
Ak ti pôjde film na PC, tak ti pôjde aj na TV. A áno, budeš vidieť ibaže nepočítal by som so všetkými filmami v 1080p. Veď vyskúšaj. A inak zvuk na TV mať nebudeš. Budeš to musieť riešiť audio káblom. Zvuk by si komplexne dotiahol do TV aj s obrazom iba kebyže máš na grafickej karte HDMI výstup
DVI - iba obraz (digitálny)
HDMI - obraz + zvuk (digitálny)
DVI - iba obraz (digitálny)
HDMI - obraz + zvuk (digitálny)
-
R1k1nko
Darca
no takze pubertiak nie mozno tak píšem, ale stary kkt.
....TV som si platil sam....
tak ako bolo pisane teraz som pozeral filmy ( co som si stiahol z netu TSka ale prevazne DVDrip ,R5 ) a hlavne podotýkam, hlavne SERIÁLY ( co vychadzaju skoro kazdy den + titulky ) na svojom LCD 19" - lahol som si na postel a kukal/ nohy mi vyseli z posteli ked som sa vystrel... teraz si lahnem pekne na postel " ako sa ma lezat " zapnem si serialik a kukam ( samozrejme chcem FULL HD a vychutnat si ten obraz a 82palcova TV je ine ako 19stka monitor ) ( kedze mam DIGI TV a to HD prenos nepodporuje ..-- off topic. )
- vypalovat to na DVDrw by ma ubíjalo
- ja ani na DVD neviem vypalit titulky napr..
- je pravda ze chcem cim menej kablov : takze volim moznost nova grafika a jeden HDMI kabel...
- preferujem ENG ( povodny dabing ) + TITULKY
samozrejme nezarabam tolko aby som si mohol hned naraz kupit vsekto ( audio, Blurey prehravac atd.. )
postupne...
este ak by ste sa mohli vyjadrit k tej grafike co som sem hodil a ak je pravda ze budem mat cez izbu len jeden kabel HDMI tak pre mna to je vyhra ( jedna sa o 6,5 metra +- 0,5m rezerva .... )
- mal si pravdu stym PC ze huci ale film to prehuci
...
teraz trocha banujem ze som nekupil TV s USB kde okrem MPG4 a MP3 podporuje AVI čko (lenze v predajni mi nevedeli jasne povedat ci mi tam TITULKY pojdu alebo nepojdu ) a konvertovat nejak titulky priam do filmu sa mi nechce
Takto bude TV sluzit ako MONITOR na filmy /serialy kde si cez BSplayer pustim co chcem ...
nic viac nic menej nechcem
pytal som tu na kable lebo o PC a Hardware som sa prestal zaujimat davnejsie a tak som nevedel ako sa to prepaja aky tam je najlepsi kabel ...
dakujem za odpovede ...
a potesi ma ked este niecim poradite ako to vyriesit najlepsie aby som si mohol v utorok DR. hausa mohol pozret pekne na 82CM obrazovke... THX
tak ako bolo pisane teraz som pozeral filmy ( co som si stiahol z netu TSka ale prevazne DVDrip ,R5 ) a hlavne podotýkam, hlavne SERIÁLY ( co vychadzaju skoro kazdy den + titulky ) na svojom LCD 19" - lahol som si na postel a kukal/ nohy mi vyseli z posteli ked som sa vystrel... teraz si lahnem pekne na postel " ako sa ma lezat " zapnem si serialik a kukam ( samozrejme chcem FULL HD a vychutnat si ten obraz a 82palcova TV je ine ako 19stka monitor ) ( kedze mam DIGI TV a to HD prenos nepodporuje ..-- off topic. )
- vypalovat to na DVDrw by ma ubíjalo
- ja ani na DVD neviem vypalit titulky napr..
- je pravda ze chcem cim menej kablov : takze volim moznost nova grafika a jeden HDMI kabel...
- preferujem ENG ( povodny dabing ) + TITULKY
samozrejme nezarabam tolko aby som si mohol hned naraz kupit vsekto ( audio, Blurey prehravac atd.. )
postupne...
este ak by ste sa mohli vyjadrit k tej grafike co som sem hodil a ak je pravda ze budem mat cez izbu len jeden kabel HDMI tak pre mna to je vyhra ( jedna sa o 6,5 metra +- 0,5m rezerva .... )
- mal si pravdu stym PC ze huci ale film to prehuci
teraz trocha banujem ze som nekupil TV s USB kde okrem MPG4 a MP3 podporuje AVI čko (lenze v predajni mi nevedeli jasne povedat ci mi tam TITULKY pojdu alebo nepojdu ) a konvertovat nejak titulky priam do filmu sa mi nechce
Takto bude TV sluzit ako MONITOR na filmy /serialy kde si cez BSplayer pustim co chcem ...
nic viac nic menej nechcem
pytal som tu na kable lebo o PC a Hardware som sa prestal zaujimat davnejsie a tak som nevedel ako sa to prepaja aky tam je najlepsi kabel ...
dakujem za odpovede ...
a potesi ma ked este niecim poradite ako to vyriesit najlepsie aby som si mohol v utorok DR. hausa mohol pozret pekne na 82CM obrazovke... THX
-
johny541
King
No takže vopred sa ti ospravedlňujem za odhadnutie vekovej skupiny, asi už nebudem súdiť podľa písma. Bol to iba môj vnútorný pocit, takže ešte raz, soráč 
Ten HDMI kábel je fajn nápad, lebo ťahať audio je trochu odveci ale lacné riešenie. Ale nekupoval by som žiadnu High end grafiku, niečo staršie cez bazár s HDMI úplne stačí.
Ak ti ide iba o filmy a seriály, tak to bude myslím fajn riešenie. Len si kúp naozaj tienený kábel na takú vzdialenosť.
A neľutuj, že si nekúpil telku s USB vstupom. Tie prehrávače v televíziach nestoja za nič a natívnu podoru titulkov s SK titulkami (diakritikou). Cez PC to bude bez starostí.
Ten HDMI kábel je fajn nápad, lebo ťahať audio je trochu odveci ale lacné riešenie. Ale nekupoval by som žiadnu High end grafiku, niečo staršie cez bazár s HDMI úplne stačí.
Ak ti ide iba o filmy a seriály, tak to bude myslím fajn riešenie. Len si kúp naozaj tienený kábel na takú vzdialenosť.
A neľutuj, že si nekúpil telku s USB vstupom. Tie prehrávače v televíziach nestoja za nič a natívnu podoru titulkov s SK titulkami (diakritikou). Cez PC to bude bez starostí.
dovolim si nesuhlasit, mam LG 32LH5000 ktora prehrava z usb video(avi, mpg, mkv) a podpora titulkov je v pohode, zvlada aj diakritiku, jediny problem s titulkami by si mal ked by si mal tit v inom formate ako srt(nie je problem prekonertovat)
ale to je uz pre teba pase, kedze telku si uz kupil
samozrejme najvhodnejsie riesenie tvojho problemu je hdmi, obcas tak pripajam notas a je to nadhera oproti tomu ked som riesil este svideo a audio zvlast plus vstup cez scart to znamena este dalsia krabicka do TV no hruza, dnes jeden kablik a je to
ale to je uz pre teba pase, kedze telku si uz kupil
samozrejme najvhodnejsie riesenie tvojho problemu je hdmi, obcas tak pripajam notas a je to nadhera oproti tomu ked som riesil este svideo a audio zvlast plus vstup cez scart to znamena este dalsia krabicka do TV no hruza, dnes jeden kablik a je to
-
R1k1nko
Darca
dozvedel som sa vsetko co som vediet potreboval ...
zvolim si cestu johny541ho, stym ze sa este v teme prislusnej poradim o tej grafickej ...tych 70eur nieje tak vela a nova graficka sa mi zide...
Dakujem all
ale hlavne johny541 mu....
//autoeditácia príspevku (07 Mar 2011, 19:59)
vlastne teraz ma napadla dost dolezita otazka .. ked si pustim film ( ked uz budem mat vsetko napojene ) tak na PC si pustim film a na monitore pojde ten film tiez ??
to budem musiet vypnut MONITOR alebo to pojde sucasne ? a zvuk ?? staci ak vypnem repkraky pri PC ?
si to neviem predstavit teraz ako to cele funguje
budem moct byt na NETE a pritom na TV mi pojde film co som si pustil na PC ( nehovorim ze to tak bude furt ale sem tam odpisat na ICQ a pod.. a aby som neprerusil film na TV.
je to nieco ako mat dva monitori na jednom PC (nemal som to neviem ako to funguje )
zvolim si cestu johny541ho, stym ze sa este v teme prislusnej poradim o tej grafickej ...tych 70eur nieje tak vela a nova graficka sa mi zide...
Dakujem all
ale hlavne johny541 mu....
//autoeditácia príspevku (07 Mar 2011, 19:59)
vlastne teraz ma napadla dost dolezita otazka .. ked si pustim film ( ked uz budem mat vsetko napojene ) tak na PC si pustim film a na monitore pojde ten film tiez ??
to budem musiet vypnut MONITOR alebo to pojde sucasne ? a zvuk ?? staci ak vypnem repkraky pri PC ?
si to neviem predstavit teraz ako to cele funguje
budem moct byt na NETE a pritom na TV mi pojde film co som si pustil na PC ( nehovorim ze to tak bude furt ale sem tam odpisat na ICQ a pod.. a aby som neprerusil film na TV.
je to nieco ako mat dva monitori na jednom PC (nemal som to neviem ako to funguje )
Riki: mas moznost obrazovku klonovat alebo roztiahnut, v tvojom pripade je vhodnejsie roztiahnut, ked budes chcet kukat film na telke, tak pretiahnes okno prehravaca na telku a das fullscreen, zvuk ti pojde aj do reprakov aj cez HDMI
-
R1k1nko
Darca
hm tomu nejak nerozumiem asi to budem chapat a rozumiet ked to konecne uvidim ako to funguje ...
Da sa to tak, ze budes mat TV ako druhy monitor. Takze film zapnes a hodis na TV. Ak si das klasicky na 1 monitor tak na TV uvidis presne to co na TV. Mne to tak funguje NTB-TV
no vsetko ide ako ma ...
az nato ze ked napr na firefoxe chcem dat X ( krizik ) tak mi myška ujde do TV
tiez filmy v BS playeri na PC monitore mi idu zle ( skaredy obraz ) codeky som instaloval ...
tak isto prepinanie zvuku na PC a na TV ( kebyze je nejaky soft )
az nato ze ked napr na firefoxe chcem dat X ( krizik ) tak mi myška ujde do TV
tiez filmy v BS playeri na PC monitore mi idu zle ( skaredy obraz ) codeky som instaloval ...
tak isto prepinanie zvuku na PC a na TV ( kebyze je nejaky soft )
-
johny541
King
Ak máš sedmičku, tak ten prechod myši na druhú obrazovku si vieš nastaviť tak, že si otvoriš rozlíšenie obrazovky a tam s tými dvomi obrazovkami 1 a 2 sa môžeš "hrať" - posúvať ich - a nastavíš si ich tak, aby sa prechod netýkal toho miesta kde je krížik, prípadne podľa gusta a ako to uznáš za vhodné.
S prepínaním audio ti neviem, možno nejaká aplikácia na plochu, ale treba pohľadať, mne osobne nerobí problém zopár klikov.
A obraz je zlý kvôli čomu? Iba pri prehrávaní cez prehrávač alebo všeobecne? Tam ti asi nikto takto na diaľku nepomôže, pretože ten obraz si musíš ponastavovať sám, či už to bude v Menu na telke alebo v PC. Tam treba iba trpezlivosť. Samozrejme za predpokladu, že to máš dobre pozapájané a všetko je ok.
S prepínaním audio ti neviem, možno nejaká aplikácia na plochu, ale treba pohľadať, mne osobne nerobí problém zopár klikov.
A obraz je zlý kvôli čomu? Iba pri prehrávaní cez prehrávač alebo všeobecne? Tam ti asi nikto takto na diaľku nepomôže, pretože ten obraz si musíš ponastavovať sám, či už to bude v Menu na telke alebo v PC. Tam treba iba trpezlivosť. Samozrejme za predpokladu, že to máš dobre pozapájané a všetko je ok.
obraz je zly na PC ( monitor 19 LCD )
sa to otvara ako keby to malo ist na tom LG TV...
( aj hore v prehravaci ked date hlasitost mam to strasne velke )
a obraz je ZLY ( ako malba ) alebo ako zla animacia .. tazko povedat ...
ked pozeram film na TV tak obraz v poho aj HD .. atd tam vsetko ide v poho
tak isto neviem spravit ze ked vypnem TV a mal som tam hodeni prehravac ...
tak sa zobrazi tam a nemozem na PC nic ceknut ( ukazku napr ) bez toho aby som znova musel zapnut TV a hodit si to na plochu MONITORA
sa to otvara ako keby to malo ist na tom LG TV...
( aj hore v prehravaci ked date hlasitost mam to strasne velke )
a obraz je ZLY ( ako malba ) alebo ako zla animacia .. tazko povedat ...
ked pozeram film na TV tak obraz v poho aj HD .. atd tam vsetko ide v poho
tak isto neviem spravit ze ked vypnem TV a mal som tam hodeni prehravac ...
tak sa zobrazi tam a nemozem na PC nic ceknut ( ukazku napr ) bez toho aby som znova musel zapnut TV a hodit si to na plochu MONITORA