Dobro Cirkvi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Dobro Cirkvi

Príspevok od používateľa hughito »

vidím, že čo sa týka pomáhania druhým, máme odlišné názory. Pre mňa je proste logika takáto: niekto umiera - ja mu nepomôžem = som spoluzodpovedný za jeho smrť, dokonca mu ju aj zhorším psychickým utrpením toho že on záchranu čaká no tá neprichádza. Nie som schopný si alibisticky povedať - mňa sa to netýka, nech si pomôže ako chce. To by som potom nebol človekom. Alebo to bude tým že som kresťan?
Neviem o čom tu splietaš, ja som sa jasne vyjadril k tejto veci. Treba poriadne čítať.
SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa SRneC »

Hughito: A čo má ateizmus s mocou a peniazmi ?

odpoved? vsetko ...
viem ze to nepochopis cez cierne platno pred tvojimi ocami. Ako ateista neveris v nic vyssie...tvoj zivot je prijem potravy tekutin, spolocenskost, rozmnozovanie, vztahy (spolocne s veriacimi ludmi vsetkych nabozenstiev)... kazdy kto veri v nieco viac ako ty, viac ako len v atomy ktore zaniknu, je pre teba obmedzenec.... sam si obmedzenec

S.T.E.A.L.T.H.
davam ti svoje slovo ze ziadny skutocny veriaci nikdy nedal podpis k nasiliu v celej hsitori ludstva
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

SRneC napísal: S.T.E.A.L.T.H.
davam ti svoje slovo ze ziadny skutocny veriaci nikdy nedal podpis k nasiliu v celej hsitori ludstva
V tejto veci mi tvoje slovo nestaci, ale pravdy sa nedopatram, ani ja, ani ty, to vie len ten, kto take rozhodnutie ucinil. A kto ho ucinil? Cirkevny papalas. To ako mooocno veril, to nei je moj problem, tu je ale odpoved na otazku kydania na cirkev (ciastocna). Opakujem, na cirkev, nie veriacich, opakujem to neviem aky krat uz, nemam nic proti veriacim (pokial to neprehanaju).
Btw, stale je to ocharaktere a nie o teista/ateista.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

hughito - neuraz sa, ale jediný kto tu splieta nezmysly, nečíta vôbec to čo druhí píšu [áno hughito, som kresťan, bude to v poriadku], bude len jedna jediná osoba a to tá, ktorú vídavaš v zrkadle keď si ráno umývaš zúbky :)
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

SRneC napísal:George Bush je katolik lebo to hovori v prejavoch?
Ja mena neviem ktore stoja za zlom a nenavistou sveta a urcite ani ty nie... ale mozno predsa... momentalne napr. Kadafi urcite sa prihlasuje k nejakej viere(potreboval byt zvoleny,potreboval uctu a spolocnu vieru s jeho ludom) ale je to ateista takisto ako Bush .... nechapes ze clovek ktori veri vo svoju vieru a zije ju (neviem o tom ze nejaka viera na svete neuznava boje vojny a vrazdy za kóšer) v zivote za prve nebude v tak vyznamnej elitnej svetovej pozicii s takymito kompetenciami a za druhe aj keby bol tak neda podpis alebo suhlas na nic co by ublizilo co i len jednemu cloveku.
Bush Jr. je znovuzrodený protestant (presnú cirkev si už nepamätám, ale isto to nie je ťažké vygoogliť), znovuzrodení kresťania sú obvykle vymletí fanatici a republikáni ako celok sú taktiež zo značnej časti vymletí fundoši.
"nechapes ze clovek ktori veri vo svoju vieru a zije ju" to je len jedna interpretácia z mnohých, teda tvoja, Bush isto verí, že žije svojou vierou a verí v ňu, podobne ako xy iných republikánov, ktorí zároveň s fanatickou kresťanskou vierou nemajú problém podporovať aj násilie.
hughito
Redeemer
Redeemer

neuraz sa, ale jediný kto tu splieta nezmysly, nečíta vôbec to čo druhí píšu [áno hughito, som kresťan, bude to v poriadku], bude len jedna jediná osoba a to tá, ktorú vídavaš v zrkadle keď si ráno umývaš zúbky
Nemôžem sa uraziť od človeka ako ty a už vôbec nie cez internet.

Ty jediný neodpovedáš na otázky, v podstate nediskutuješ.

Flame, trápna silená irónia, elitarizmus. To si ty a tvoje prejavy tu.

srnec: už som ti odpovedal na tie nezmysly v staršom editnutom príspevku.
všetko to boli ateisti, čo sa hrali na kresťanov. :lol: :lol: :lol:

Inak sa mi ľúbi, ako sa neviera v nič vyššie automaticky označuje ako niečo zlé. Ja to beriem ako cnosť a prejav rozumu, resp. pokoru pred pravdou.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - toto Ti asi ušlo, sme na druhej strane:

http://www.hojko.com/post1614728.html#p1614728

tento Ti 100% pohne žlčou :smt059
hughito napísal:všetko to boli ateisti, čo sa hrali na kresťanov. :lol: :lol: :lol:
teraz si sa prejavil ako pravý a nefalšovaný primitív, gratulujem :smt023

Totižto, keby človek v cirkvi bol naozaj veriaci a nebol len prahsprostý ateista, nikdy by žiadne svinstvo nespravil. Vieš prečo? Veriaci sa bojí Boha! Novinka, cililing! Netrúfne si robiť nič v rozpore s 10timi Božími prikázaniami, aj keď je to len "virtuálny" Boh, neodváži sa.

Jediný kto v cirkvi robí svinstvo sú ateisti, lebo ak by neboli ateisti, nikdy by svinstvo nespravili. Len ateista spraví vec, čo nevidia druhí, lebo je presvedčený že žiadna vyššia moc [karma, morálny princíp] NiE JE!
hughito napísal:všetko to boli ateisti, čo sa hrali na kresťanov. :lol: :lol: :lol:
svojím výsmechom si presne poukázal na to, čo Cirkev a cirkev ničí a potápa. Nie je to nikto iný ako ateisti. Pretože dám ruku do ohňa za to, že človek čo má zdravý morálny rozum a nejde mu len o majetok, moc a ovládanie druhých nespraví nić z toho, z čoho tu obvinuješ cirkev ako takú.

Dobré ráno stará mama...vitaj v realite, sám si sa v celej tejto diskusii zadefinoval a sám si si zodpovedal a sám sebe si sa vysmial. Triple fail. Congrats :smt006

Skúsi mna záver jednoduchú vetu:

Dodržujem 10 božích prikázaní - som veriaci, kresťan. Nedodržujem 10 Božích prikázaní - som ateista, ignoráciou čo i len jedného z nich dokazujem to že v žiadneho Boha ani boha neverím a ide mi len o buď morálku, čiastočnú morálku, alebo zneužívanie moci cirkvi. Vitajte v realite moji milí teoretici.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Hughito ty hovoris o pokore? srsly?
ake hranie sa na ateistov? mas desatoro, pravy veriaci sa ho drzi, vies v desatore najst diery ako sa daju najst v paragrafoch? Tam nieje nic medzi ako si bohuzial myslis.

STEALTH
Viac ako slovo ti nemozem dat takze to mozme uzavriet, ale aspon sa da s tebou pisat, nemas zorne pole nazorov ako dostihovy plnokrvnik
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak ten mi ušiel, nevšimol som si ho.
to je len dobré ak klesám na úplné dno, to znamená že som stále bližšie a bližšie ku Tebe a Tvojmu zmyslu, definícii a charakteristike existencie, tým pádom Ťa budem vedieť čoskoro pochopiť
Ja nie som na dne, ani hore ako "vy", ja si proste vnímam svet taký, ako je. Bez prikrášľovanie, bez imaginácií.
A keď si nás "kresťanov" odkázal na Nový Zákon [už to nejdem opakovať že nie som kresťan, tak tupá bytosť ako Ty to jednoducho nedokáže pochopiť ani po 101vý krát, čo som jej to priamo napísal]...
Teba som tam nespomínal, už som si všimol dávnejšie, že sa za kresťana neoznačuješ.
nože mi osviež moju pamäť, ako sa len volala tá kniha, ktorú ateisti nasledujú svojím srdcom, životom, mysľou a celou silou? Aha, že taká nie je? Nevadí. Kam že Ťa teda odkážem ja? Ku čriede svíň, alebo hovád? Vzhľadom na to že si sa odmietol definovať ako človek a bytosť, tak Ťa definujú prasce a kravičky na pasienkoch, alebo sa mýlim?
Každého človeka definuje to, čo si sám nájde. Ateisti nie sú grupa nesvojprávnych jedincov, aby mali svoju knižku pravdy. To je naozaj tuposť.
Totižto z toho čo si tu popísal, tak mi vychádza že človek bez Boha defacto vyššieho morálneho zákonu je len zviera s väčšou schopnosťou komunikácie, tvorivým potenciálom, ktorý využíva hlavne na ničenie svojho okolia vo svoj prospech a v konečnom dôsledku s obrovským nutkaním, chtíčom a sklonom ku samodeštrukcii, ak sa mýlim tak ma opravte
Samozrejme, že sa mýliš a tvoju mylnosť dokazuje každodenná prax a to taká, že aj ateisti pomáhajú ľuďom, aj ateisti sa správajú morálne, aj ateisti konajú dobro. A nepotrebujú na to žiadnu projekciu či imagináciu v nebi.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Uplink, Uplink, neboli by ani prvi ani posledni, ktori by sa presvedcili o tom, ze to co robia, robia z vole boha :nono:
STEALTH
Viac ako slovo ti nemozem dat takze to mozme uzavriet, ale aspon sa da s tebou pisat, nemas zorne pole nazorov ako dostihovy plnokrvnik
Suhlasim, tu sa neda uzavriet vela veci, ale nesnazim sa tvrdit co neviem, potom je to konspiracia a zaradujem ludi podla toho co MOZNO spravili.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

S.T.E.A.L.T.H - to sú len obete a ovce, masterminds majú vo všetkom jasno, až skoro jasno, ver mi ;) prečítaj si to čo som napísal tučným boldom, myslím si že to zodpovedá všetky otázky.

Totižto ak niekto vie prečítať nezabiješ, vie že ani keď to bude pre Boha, to nebude cosher, bude to porušením jeho prikázaní...a keď si to niekto chce ospravedlňovať výkladom, be my guest...pokrytectvo, neuznávam.

10 Božích prikázaní je bulletproof, ich výklad je samovýklad a ich alternatívny výklad pre skutočného kresťana je neprípustný a nezaujímavý. Ak ich niekto chce interpretovať v prospech zabíjania, krádeže, alebo iného priestupku voči ním samotným, je to hlupák a poblúdilec.

10 Božích prikázaní je čo je a znamenajú čo znamenajú. Ako povedal Boh som ktorý som. Nič viac, nič menej. Žiadny výklad ani pochybné teórie nie sú prípustné.

Kto 10 Božích prikázaní nedodržuje bez otázok a výkladov nie je kresťan, nie je Cirkev. Je len veriaci a je cirkev.

Človek nemôže byť čiastočne kresťan a čiastočne ateista. Je buď 100% jedno, alebo 100% druhé, ináč je len hladajúci a nezadefinovaný. Tak isto ako človek nemôže slúžiť dvom pánom naraz. Tak isto ako nemôžeš naraz aj dýchať aj piť vodu. Tieto veci sú fyzicky a duchovne nemožné.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

uplink isto svätí šabat a dodržuje "Neučiníš si rytiny nijakej podoby vecí, ktoré sú na nebi hore ani tých, ktoré sú na zemi dole, ani tých, ktoré sú vo vodách pod zemou"

ak nie, je podľa jeho logiky ateista :lol:

moment...čo to má uplink v avatare?

tak čau uplink, vitaj medzi ateistami.
hughito
Redeemer
Redeemer

S tebou sa naozaj nedá diskutovať, uplink, nie len, že neodpovedáš na priame dotazy a väčšinou tu len plodíš nezmysly, ale navyše, edituješ si tu svoje príspevky ako sa ti len zachce.

Otras.

Z desatora má hodnotu len 4, 5, 6, 7, 8, 9 a 10 prikázanie. Zbytok je nič.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MIRV - ty moje malé tupé hovádko božie, ja som veriaci, nie kresťan ;)...napíšem Ti to 102 krát, áno moje malé osprostelé...len pre Teba :smt056

hughito - a čo že editujem príspevky? Nemením ich výpovednú hodnotu, ani názor v nich, len ich dopĺňam, ak s tým más problém napíš hojkovi nech vypne funkciu "upraviť" A kto si Ty že určuješ hodnotu desatora? :) Vari Pán Bú?
hughito
Redeemer
Redeemer

Sa mi páči, ako si uplink mysli, že je nebodaj v strede pozornosti a všetci si najprv prečítajú 100 strán diskusie, len aby zistili, či je nejaký uplink kresťan. :shock:
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

uplink napísal:MIRV - ty moje malé tupé hovádko božie, ja som veriaci, nie kresťan ;)...napíšem Ti to 102 krát, áno moje malé osprostelé...len pre Teba.
Irelevantné, odvolávaš sa na desatoro, to, že si kresťan nikde netvrdím.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

uplink napísal:S.T.E.A.L.T.H - to sú len obete a ovce, masterminds majú vo všetkom jasno, až skoro jasno, ver mi ;) prečítaj si to čo som napísal tučným boldom, myslím si že to zodpovedá všetky otázky.

Totižto ak niekto vie prečítať nezabiješ, vie že ani keď to bude pre Boha, to nebude cosher, bude to porušením jeho prikázaní...a keď si to niekto chce ospravedlňovať výkladom, be my guest...pokrytectvo, neuznávam.

10 Božích prikázaní je bulletproof, ich výklad je samovýklad a ich alternatívny výklad je neprípustný a nezaujímavý. Ak ich chec niekto interpretovať v prospech zabíjania, krádeže, alebo iného priestupku voči ním samotným, je to hlupák a poblúdilec.
Vyssie (na predchadzajucej strane) som pisal o nejakom kodexe, pozri si to.
S.T.E.A.L.T.H - to sú len obete a ovce, masterminds majú vo všetkom jasno, až skoro jasno, ver mi ;)
Ja neverim tomu, co sa neda vyjadrit matematicky (brat s rezervou, kus ako for :D), staviam sa k veciam skepticky (aj ked tiez sa necham niekedy uniest) a vsetci su len ludia. Interakcia prebieha vsade rovnako (akakolvek), niektori su mozno odolnesji viac a niektori menej, ale ja tvrdim, ze kazdy ma svoju cenu. Za prve a za druhe, stale si nemozes byt isty kto je co zac, a uz vobec nie, ak ho ani nepoznas.

Desatoro je bulletproof, to mas pravdu (aj ked so vsetkym nesuhlasim ako ateista), ale to neznamena, ze sa rovnakymi pravidlami nemoze riadit aj ateista. Ja si vazim ludsky zivot, tak sa podla toho spravam. Na prvom mieste je u mna vela nematerialnych hodnot, no nepripisujem im boziu silu, veci ako laska a pod, stale v mojich myslienkach vychadzaju z materialnej podstaty cloveka. Ake ine veci vyznavam na rozdiel od teba okrem imaginarnej bytosti? Sme rozdielny mozno v tom, ze ja sa snazim vsetko vysvetlit realne, a tebe na to staci to, ze to tak je, lebo...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - keď čítaš príspevky v téme a diskusii, ráta sa že máš o samotnej téme aspoň základné znalosti a nie len že trepeš do vetra dve na tri, to si potom radšej prispej do vzťahov a lásky, tam budú mať Tvoje výroky väčšiu kredibilitu...
hughito
Redeemer
Redeemer

keď čítaš príspevky v téme a diskusii, ráta sa že máš o samotnej téme aspoň základné znalosti a nie len že trepeš do vetra dve na tri, to si potom radšej prispej do vzťahov a lásky, tam budú mať Tvoje výroky väčšiu kredibilitu...
Tak skopíruj, kde som ťa nazval kresťanom.

A napísal si to pekne: o samotnej téme aspoň základné znalosti, ale nie o uplinkovi.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hadate sa tu zbytocne, Boh stvoril ateistov iba preto, aby si krestania posilnili svoju vieru

btw uplink, ked si len veriaci, necitis sa byt menejcenny vzhladom na to, ze sa tvaris, ze zastavas myslienky krestanov a pritom nim nie si?
Zamknuté