Neviem o čom tu splietaš, ja som sa jasne vyjadril k tejto veci. Treba poriadne čítať.vidím, že čo sa týka pomáhania druhým, máme odlišné názory. Pre mňa je proste logika takáto: niekto umiera - ja mu nepomôžem = som spoluzodpovedný za jeho smrť, dokonca mu ju aj zhorším psychickým utrpením toho že on záchranu čaká no tá neprichádza. Nie som schopný si alibisticky povedať - mňa sa to netýka, nech si pomôže ako chce. To by som potom nebol človekom. Alebo to bude tým že som kresťan?
Dobro Cirkvi
Re: Dobro Cirkvi
Hughito: A čo má ateizmus s mocou a peniazmi ?
odpoved? vsetko ...
viem ze to nepochopis cez cierne platno pred tvojimi ocami. Ako ateista neveris v nic vyssie...tvoj zivot je prijem potravy tekutin, spolocenskost, rozmnozovanie, vztahy (spolocne s veriacimi ludmi vsetkych nabozenstiev)... kazdy kto veri v nieco viac ako ty, viac ako len v atomy ktore zaniknu, je pre teba obmedzenec.... sam si obmedzenec
S.T.E.A.L.T.H.
davam ti svoje slovo ze ziadny skutocny veriaci nikdy nedal podpis k nasiliu v celej hsitori ludstva
odpoved? vsetko ...
viem ze to nepochopis cez cierne platno pred tvojimi ocami. Ako ateista neveris v nic vyssie...tvoj zivot je prijem potravy tekutin, spolocenskost, rozmnozovanie, vztahy (spolocne s veriacimi ludmi vsetkych nabozenstiev)... kazdy kto veri v nieco viac ako ty, viac ako len v atomy ktore zaniknu, je pre teba obmedzenec.... sam si obmedzenec
S.T.E.A.L.T.H.
davam ti svoje slovo ze ziadny skutocny veriaci nikdy nedal podpis k nasiliu v celej hsitori ludstva
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
V tejto veci mi tvoje slovo nestaci, ale pravdy sa nedopatram, ani ja, ani ty, to vie len ten, kto take rozhodnutie ucinil. A kto ho ucinil? Cirkevny papalas. To ako mooocno veril, to nei je moj problem, tu je ale odpoved na otazku kydania na cirkev (ciastocna). Opakujem, na cirkev, nie veriacich, opakujem to neviem aky krat uz, nemam nic proti veriacim (pokial to neprehanaju).SRneC napísal: S.T.E.A.L.T.H.
Btw, stale je to ocharaktere a nie o teista/ateista.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
hughito - neuraz sa, ale jediný kto tu splieta nezmysly, nečíta vôbec to čo druhí píšu [áno hughito, som kresťan, bude to v poriadku], bude len jedna jediná osoba a to tá, ktorú vídavaš v zrkadle keď si ráno umývaš zúbky 
Bush Jr. je znovuzrodený protestant (presnú cirkev si už nepamätám, ale isto to nie je ťažké vygoogliť), znovuzrodení kresťania sú obvykle vymletí fanatici a republikáni ako celok sú taktiež zo značnej časti vymletí fundoši.SRneC napísal:George Bush je katolik lebo to hovori v prejavoch?
Ja mena neviem ktore stoja za zlom a nenavistou sveta a urcite ani ty nie... ale mozno predsa... momentalne napr. Kadafi urcite sa prihlasuje k nejakej viere(potreboval byt zvoleny,potreboval uctu a spolocnu vieru s jeho ludom) ale je to ateista takisto ako Bush .... nechapes ze clovek ktori veri vo svoju vieru a zije ju (neviem o tom ze nejaka viera na svete neuznava boje vojny a vrazdy za kóšer) v zivote za prve nebude v tak vyznamnej elitnej svetovej pozicii s takymito kompetenciami a za druhe aj keby bol tak neda podpis alebo suhlas na nic co by ublizilo co i len jednemu cloveku.
"nechapes ze clovek ktori veri vo svoju vieru a zije ju" to je len jedna interpretácia z mnohých, teda tvoja, Bush isto verí, že žije svojou vierou a verí v ňu, podobne ako xy iných republikánov, ktorí zároveň s fanatickou kresťanskou vierou nemajú problém podporovať aj násilie.
Nemôžem sa uraziť od človeka ako ty a už vôbec nie cez internet.neuraz sa, ale jediný kto tu splieta nezmysly, nečíta vôbec to čo druhí píšu [áno hughito, som kresťan, bude to v poriadku], bude len jedna jediná osoba a to tá, ktorú vídavaš v zrkadle keď si ráno umývaš zúbky
Ty jediný neodpovedáš na otázky, v podstate nediskutuješ.
Flame, trápna silená irónia, elitarizmus. To si ty a tvoje prejavy tu.
srnec: už som ti odpovedal na tie nezmysly v staršom editnutom príspevku.
všetko to boli ateisti, čo sa hrali na kresťanov.davam ti svoje slovo ze ziadny skutocny veriaci nikdy nedal podpis k nasiliu v celej hsitori ludstva
Inak sa mi ľúbi, ako sa neviera v nič vyššie automaticky označuje ako niečo zlé. Ja to beriem ako cnosť a prejav rozumu, resp. pokoru pred pravdou.
-
uplink
VIP
hughito - toto Ti asi ušlo, sme na druhej strane:
http://www.hojko.com/post1614728.html#p1614728
tento Ti 100% pohne žlčou
Totižto, keby človek v cirkvi bol naozaj veriaci a nebol len prahsprostý ateista, nikdy by žiadne svinstvo nespravil. Vieš prečo? Veriaci sa bojí Boha! Novinka, cililing! Netrúfne si robiť nič v rozpore s 10timi Božími prikázaniami, aj keď je to len "virtuálny" Boh, neodváži sa.
Jediný kto v cirkvi robí svinstvo sú ateisti, lebo ak by neboli ateisti, nikdy by svinstvo nespravili. Len ateista spraví vec, čo nevidia druhí, lebo je presvedčený že žiadna vyššia moc [karma, morálny princíp] NiE JE!
Dobré ráno stará mama...vitaj v realite, sám si sa v celej tejto diskusii zadefinoval a sám si si zodpovedal a sám sebe si sa vysmial. Triple fail. Congrats
Skúsi mna záver jednoduchú vetu:
Dodržujem 10 božích prikázaní - som veriaci, kresťan. Nedodržujem 10 Božích prikázaní - som ateista, ignoráciou čo i len jedného z nich dokazujem to že v žiadneho Boha ani boha neverím a ide mi len o buď morálku, čiastočnú morálku, alebo zneužívanie moci cirkvi. Vitajte v realite moji milí teoretici.
http://www.hojko.com/post1614728.html#p1614728
tento Ti 100% pohne žlčou
teraz si sa prejavil ako pravý a nefalšovaný primitív, gratulujem
Totižto, keby človek v cirkvi bol naozaj veriaci a nebol len prahsprostý ateista, nikdy by žiadne svinstvo nespravil. Vieš prečo? Veriaci sa bojí Boha! Novinka, cililing! Netrúfne si robiť nič v rozpore s 10timi Božími prikázaniami, aj keď je to len "virtuálny" Boh, neodváži sa.
Jediný kto v cirkvi robí svinstvo sú ateisti, lebo ak by neboli ateisti, nikdy by svinstvo nespravili. Len ateista spraví vec, čo nevidia druhí, lebo je presvedčený že žiadna vyššia moc [karma, morálny princíp] NiE JE!
svojím výsmechom si presne poukázal na to, čo Cirkev a cirkev ničí a potápa. Nie je to nikto iný ako ateisti. Pretože dám ruku do ohňa za to, že človek čo má zdravý morálny rozum a nejde mu len o majetok, moc a ovládanie druhých nespraví nić z toho, z čoho tu obvinuješ cirkev ako takú.
Dobré ráno stará mama...vitaj v realite, sám si sa v celej tejto diskusii zadefinoval a sám si si zodpovedal a sám sebe si sa vysmial. Triple fail. Congrats
Skúsi mna záver jednoduchú vetu:
Dodržujem 10 božích prikázaní - som veriaci, kresťan. Nedodržujem 10 Božích prikázaní - som ateista, ignoráciou čo i len jedného z nich dokazujem to že v žiadneho Boha ani boha neverím a ide mi len o buď morálku, čiastočnú morálku, alebo zneužívanie moci cirkvi. Vitajte v realite moji milí teoretici.
Hughito ty hovoris o pokore? srsly?
ake hranie sa na ateistov? mas desatoro, pravy veriaci sa ho drzi, vies v desatore najst diery ako sa daju najst v paragrafoch? Tam nieje nic medzi ako si bohuzial myslis.
STEALTH
Viac ako slovo ti nemozem dat takze to mozme uzavriet, ale aspon sa da s tebou pisat, nemas zorne pole nazorov ako dostihovy plnokrvnik
ake hranie sa na ateistov? mas desatoro, pravy veriaci sa ho drzi, vies v desatore najst diery ako sa daju najst v paragrafoch? Tam nieje nic medzi ako si bohuzial myslis.
STEALTH
Viac ako slovo ti nemozem dat takze to mozme uzavriet, ale aspon sa da s tebou pisat, nemas zorne pole nazorov ako dostihovy plnokrvnik
Tak ten mi ušiel, nevšimol som si ho.
Ja nie som na dne, ani hore ako "vy", ja si proste vnímam svet taký, ako je. Bez prikrášľovanie, bez imaginácií.to je len dobré ak klesám na úplné dno, to znamená že som stále bližšie a bližšie ku Tebe a Tvojmu zmyslu, definícii a charakteristike existencie, tým pádom Ťa budem vedieť čoskoro pochopiť
Teba som tam nespomínal, už som si všimol dávnejšie, že sa za kresťana neoznačuješ.A keď si nás "kresťanov" odkázal na Nový Zákon [už to nejdem opakovať že nie som kresťan, tak tupá bytosť ako Ty to jednoducho nedokáže pochopiť ani po 101vý krát, čo som jej to priamo napísal]...
Každého človeka definuje to, čo si sám nájde. Ateisti nie sú grupa nesvojprávnych jedincov, aby mali svoju knižku pravdy. To je naozaj tuposť.nože mi osviež moju pamäť, ako sa len volala tá kniha, ktorú ateisti nasledujú svojím srdcom, životom, mysľou a celou silou? Aha, že taká nie je? Nevadí. Kam že Ťa teda odkážem ja? Ku čriede svíň, alebo hovád? Vzhľadom na to že si sa odmietol definovať ako človek a bytosť, tak Ťa definujú prasce a kravičky na pasienkoch, alebo sa mýlim?
Samozrejme, že sa mýliš a tvoju mylnosť dokazuje každodenná prax a to taká, že aj ateisti pomáhajú ľuďom, aj ateisti sa správajú morálne, aj ateisti konajú dobro. A nepotrebujú na to žiadnu projekciu či imagináciu v nebi.Totižto z toho čo si tu popísal, tak mi vychádza že človek bez Boha defacto vyššieho morálneho zákonu je len zviera s väčšou schopnosťou komunikácie, tvorivým potenciálom, ktorý využíva hlavne na ničenie svojho okolia vo svoj prospech a v konečnom dôsledku s obrovským nutkaním, chtíčom a sklonom ku samodeštrukcii, ak sa mýlim tak ma opravte
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Uplink, Uplink, neboli by ani prvi ani posledni, ktori by sa presvedcili o tom, ze to co robia, robia z vole boha 
Suhlasim, tu sa neda uzavriet vela veci, ale nesnazim sa tvrdit co neviem, potom je to konspiracia a zaradujem ludi podla toho co MOZNO spravili.STEALTH
-
uplink
VIP
S.T.E.A.L.T.H - to sú len obete a ovce, masterminds majú vo všetkom jasno, až skoro jasno, ver mi
prečítaj si to čo som napísal tučným boldom, myslím si že to zodpovedá všetky otázky.
Totižto ak niekto vie prečítať nezabiješ, vie že ani keď to bude pre Boha, to nebude cosher, bude to porušením jeho prikázaní...a keď si to niekto chce ospravedlňovať výkladom, be my guest...pokrytectvo, neuznávam.
10 Božích prikázaní je bulletproof, ich výklad je samovýklad a ich alternatívny výklad pre skutočného kresťana je neprípustný a nezaujímavý. Ak ich niekto chce interpretovať v prospech zabíjania, krádeže, alebo iného priestupku voči ním samotným, je to hlupák a poblúdilec.
10 Božích prikázaní je čo je a znamenajú čo znamenajú. Ako povedal Boh som ktorý som. Nič viac, nič menej. Žiadny výklad ani pochybné teórie nie sú prípustné.
Kto 10 Božích prikázaní nedodržuje bez otázok a výkladov nie je kresťan, nie je Cirkev. Je len veriaci a je cirkev.
Človek nemôže byť čiastočne kresťan a čiastočne ateista. Je buď 100% jedno, alebo 100% druhé, ináč je len hladajúci a nezadefinovaný. Tak isto ako človek nemôže slúžiť dvom pánom naraz. Tak isto ako nemôžeš naraz aj dýchať aj piť vodu. Tieto veci sú fyzicky a duchovne nemožné.
Totižto ak niekto vie prečítať nezabiješ, vie že ani keď to bude pre Boha, to nebude cosher, bude to porušením jeho prikázaní...a keď si to niekto chce ospravedlňovať výkladom, be my guest...pokrytectvo, neuznávam.
10 Božích prikázaní je bulletproof, ich výklad je samovýklad a ich alternatívny výklad pre skutočného kresťana je neprípustný a nezaujímavý. Ak ich niekto chce interpretovať v prospech zabíjania, krádeže, alebo iného priestupku voči ním samotným, je to hlupák a poblúdilec.
10 Božích prikázaní je čo je a znamenajú čo znamenajú. Ako povedal Boh som ktorý som. Nič viac, nič menej. Žiadny výklad ani pochybné teórie nie sú prípustné.
Kto 10 Božích prikázaní nedodržuje bez otázok a výkladov nie je kresťan, nie je Cirkev. Je len veriaci a je cirkev.
Človek nemôže byť čiastočne kresťan a čiastočne ateista. Je buď 100% jedno, alebo 100% druhé, ináč je len hladajúci a nezadefinovaný. Tak isto ako človek nemôže slúžiť dvom pánom naraz. Tak isto ako nemôžeš naraz aj dýchať aj piť vodu. Tieto veci sú fyzicky a duchovne nemožné.
uplink isto svätí šabat a dodržuje "Neučiníš si rytiny nijakej podoby vecí, ktoré sú na nebi hore ani tých, ktoré sú na zemi dole, ani tých, ktoré sú vo vodách pod zemou"
ak nie, je podľa jeho logiky ateista
moment...čo to má uplink v avatare?
tak čau uplink, vitaj medzi ateistami.
ak nie, je podľa jeho logiky ateista
moment...čo to má uplink v avatare?
tak čau uplink, vitaj medzi ateistami.
S tebou sa naozaj nedá diskutovať, uplink, nie len, že neodpovedáš na priame dotazy a väčšinou tu len plodíš nezmysly, ale navyše, edituješ si tu svoje príspevky ako sa ti len zachce.
Otras.
Z desatora má hodnotu len 4, 5, 6, 7, 8, 9 a 10 prikázanie. Zbytok je nič.
Otras.
Z desatora má hodnotu len 4, 5, 6, 7, 8, 9 a 10 prikázanie. Zbytok je nič.
-
uplink
VIP
MIRV - ty moje malé tupé hovádko božie, ja som veriaci, nie kresťan
...napíšem Ti to 102 krát, áno moje malé osprostelé...len pre Teba
hughito - a čo že editujem príspevky? Nemením ich výpovednú hodnotu, ani názor v nich, len ich dopĺňam, ak s tým más problém napíš hojkovi nech vypne funkciu "upraviť" A kto si Ty že určuješ hodnotu desatora?
Vari Pán Bú?
hughito - a čo že editujem príspevky? Nemením ich výpovednú hodnotu, ani názor v nich, len ich dopĺňam, ak s tým más problém napíš hojkovi nech vypne funkciu "upraviť" A kto si Ty že určuješ hodnotu desatora?
Sa mi páči, ako si uplink mysli, že je nebodaj v strede pozornosti a všetci si najprv prečítajú 100 strán diskusie, len aby zistili, či je nejaký uplink kresťan. 
Irelevantné, odvolávaš sa na desatoro, to, že si kresťan nikde netvrdím.uplink napísal:MIRV - ty moje malé tupé hovádko božie, ja som veriaci, nie kresťan...napíšem Ti to 102 krát, áno moje malé osprostelé...len pre Teba.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Vyssie (na predchadzajucej strane) som pisal o nejakom kodexe, pozri si to.uplink napísal:S.T.E.A.L.T.H - to sú len obete a ovce, masterminds majú vo všetkom jasno, až skoro jasno, ver miprečítaj si to čo som napísal tučným boldom, myslím si že to zodpovedá všetky otázky.
10 Božích prikázaní je bulletproof, ich výklad je samovýklad a ich alternatívny výklad je neprípustný a nezaujímavý. Ak ich chec niekto interpretovať v prospech zabíjania, krádeže, alebo iného priestupku voči ním samotným, je to hlupák a poblúdilec.
S.T.E.A.L.T.H - to sú len obete a ovce, masterminds majú vo všetkom jasno, až skoro jasno, ver mi
Ja neverim tomu, co sa neda vyjadrit matematicky (brat s rezervou, kus ako for
Desatoro je bulletproof, to mas pravdu (aj ked so vsetkym nesuhlasim ako ateista), ale to neznamena, ze sa rovnakymi pravidlami nemoze riadit aj ateista. Ja si vazim ludsky zivot, tak sa podla toho spravam. Na prvom mieste je u mna vela nematerialnych hodnot, no nepripisujem im boziu silu, veci ako laska a pod, stale v mojich myslienkach vychadzaju z materialnej podstaty cloveka. Ake ine veci vyznavam na rozdiel od teba okrem imaginarnej bytosti? Sme rozdielny mozno v tom, ze ja sa snazim vsetko vysvetlit realne, a tebe na to staci to, ze to tak je, lebo...
-
uplink
VIP
hughito - keď čítaš príspevky v téme a diskusii, ráta sa že máš o samotnej téme aspoň základné znalosti a nie len že trepeš do vetra dve na tri, to si potom radšej prispej do vzťahov a lásky, tam budú mať Tvoje výroky väčšiu kredibilitu...
Tak skopíruj, kde som ťa nazval kresťanom.keď čítaš príspevky v téme a diskusii, ráta sa že máš o samotnej téme aspoň základné znalosti a nie len že trepeš do vetra dve na tri, to si potom radšej prispej do vzťahov a lásky, tam budú mať Tvoje výroky väčšiu kredibilitu...
A napísal si to pekne: o samotnej téme aspoň základné znalosti, ale nie o uplinkovi.
hadate sa tu zbytocne, Boh stvoril ateistov iba preto, aby si krestania posilnili svoju vieru
btw uplink, ked si len veriaci, necitis sa byt menejcenny vzhladom na to, ze sa tvaris, ze zastavas myslienky krestanov a pritom nim nie si?
btw uplink, ked si len veriaci, necitis sa byt menejcenny vzhladom na to, ze sa tvaris, ze zastavas myslienky krestanov a pritom nim nie si?