Teror doma
Re: Teror doma
budem sa opakovat...ale ked je to uz take neznensitelne ako pises..tak nech to vsetko zaznamena, fotky, video, zaznam zvuku atd a posunie na policiu ....a ver mi ze ti sa uz o to posrataju
len vzdy je to o tom prekonat ten strach...predsa su to jej rodicia...takto do toho moc nevidim a je tazko riesit to na zaklade par viet...
moju holku ked bola mladia tiez pekne drzali doma na kratko...ale postupom casu uz viac doverovali aj jej aj mne a dneska je to uplnne v poriadku....i ked je pravda ze fyzicky jej neublizovali
len vzdy je to o tom prekonat ten strach...predsa su to jej rodicia...takto do toho moc nevidim a je tazko riesit to na zaklade par viet...
moju holku ked bola mladia tiez pekne drzali doma na kratko...ale postupom casu uz viac doverovali aj jej aj mne a dneska je to uplnne v poriadku....i ked je pravda ze fyzicky jej neublizovali
off topic: preco sa tak navazate do uzivatela "janio"? ..110mat110 v uvodnom prispevku neopisal domaci teror ale prisnu vychovu pubertiacky, ktorej ublizuje cely svet.
.
s detailami (ktore si zasluhuju pozornost policie/psychologa) prisiel az neskor..
.
s detailami (ktore si zasluhuju pozornost policie/psychologa) prisiel az neskor..
bezat na policiu je hovadina, sanca, ze by to vyriesila policia hned je mala, co by potom robila? az potom by mala doma peklo a a k by to aj preslo, co bude robit dalej?
skor by som sa obratil na psychologa, alebo na ostatnu rodinu ked tak
skor by som sa obratil na psychologa, alebo na ostatnu rodinu ked tak
V kazdom pripade autor napisal,ze :"Chodim s jednou super babou, lenze, jej rodicia ju doma tyraju (nie uplne"
Myslim,ze matova kamoska by sa mala prisposobit poziadavkam rodicov a pockat si na internat.Vyhne sa tym zbytocnym scenam.A napisal si,ze chce utiect z domu,ale nasledne si napisal,ze by sa bala vratit?Naco utekat z domu,ked sa planujes vratit?Myslim,ze toto stacilo na to,aby sme nepovazovali situaciu tvojej kamky za obrovsku tragediu.
A nad samovrazdou sem-tam pouvazuje v takom veku kazdy
Myslim,ze matova kamoska by sa mala prisposobit poziadavkam rodicov a pockat si na internat.Vyhne sa tym zbytocnym scenam.A napisal si,ze chce utiect z domu,ale nasledne si napisal,ze by sa bala vratit?Naco utekat z domu,ked sa planujes vratit?Myslim,ze toto stacilo na to,aby sme nepovazovali situaciu tvojej kamky za obrovsku tragediu.
A nad samovrazdou sem-tam pouvazuje v takom veku kazdy
@Insomnia: no internat by sice bol ulava, len je otazne, ci ju rodicia pustia na skolu niekam do ineho mesta, ak ju aj teraz drzia na kratko...
Jedno stastie, ze skola na ktoru chce ist ona a suhlasia s nou aj jej rodicia je v inom meste a nic ine okrem intraku jej neostava, ale na to treba este 3,5 roka 
Mat...nech tu napise tvoja kamka a presne opise svoju situation...lebo myslim,ze sa tu riesi imaginarny problem. 
ved chodte za psychologom. nech povie odbornik, ci ide (aspon o psychicke) tyranie. to je na dlhsie vsetko. co si tu chcete teraz vymienat fotky s ranami? okrem toho je treba fakt niekedy zvazit PRE a PROTI, ci sa pustat do riesenia pravnou cestou. mozno staci, ked s rodicmi pokeca nezavisly clovek. (za rodinou by som nechodila, to len komplikuje vztahy. jedine, ze by baba mala nejak vynimocne dobry vztah s tetou alebo starsou sesternicou)
-
cristiano ronaldo
Light Star
Ach, kamarat, poviem ti takto:
v prvom rade nech dievca nema blbe myslienky. Bud jej oporou! Akykolvek naznak blbych myslienok jej musis vyhovorit z hlavy, pretoze to nie je sranda, ak niekto ma na sebe psychicky tlak, niekedy je schopny v minute spravit velmi zle riesenie. Bud ty ten, na koho sa bude vzdy tesit a drz ju nad vodou. Najprv treba vyskusat nejaky ten "ochranny stit" voci tomu. Jednoducho nech skusi byt silna a skusit si odtrpiet to, co momentalne ma. Ak vsak je to naozaj velmi neznesitelne a tlaci jej to poriadne na psychiku, tak....je to takto narocne, kedze mate tolko rokov, aleee..ak mate surodencov niekto, tak nech vam skusi pomoct. Ja by som odporucil skusit ist na policiu, ale najprv iba skusit ozrejmit si situaciu, ake to moze mat nasledky a ako treba vsetko zdokumentovat atd. Musi to byt sakra tazka situacia ist proti svojim rodicom, kedze uzivit sa nemate ako, ale vzdy je to lepsie, akoby mala mat myslienky takehoto typu. Tak asi len tolko na zaklade toho tvojho uzkeho opisu situacie.
v prvom rade nech dievca nema blbe myslienky. Bud jej oporou! Akykolvek naznak blbych myslienok jej musis vyhovorit z hlavy, pretoze to nie je sranda, ak niekto ma na sebe psychicky tlak, niekedy je schopny v minute spravit velmi zle riesenie. Bud ty ten, na koho sa bude vzdy tesit a drz ju nad vodou. Najprv treba vyskusat nejaky ten "ochranny stit" voci tomu. Jednoducho nech skusi byt silna a skusit si odtrpiet to, co momentalne ma. Ak vsak je to naozaj velmi neznesitelne a tlaci jej to poriadne na psychiku, tak....je to takto narocne, kedze mate tolko rokov, aleee..ak mate surodencov niekto, tak nech vam skusi pomoct. Ja by som odporucil skusit ist na policiu, ale najprv iba skusit ozrejmit si situaciu, ake to moze mat nasledky a ako treba vsetko zdokumentovat atd. Musi to byt sakra tazka situacia ist proti svojim rodicom, kedze uzivit sa nemate ako, ale vzdy je to lepsie, akoby mala mat myslienky takehoto typu. Tak asi len tolko na zaklade toho tvojho uzkeho opisu situacie.
OT: Prepáč, ale to nemyslíš vážne. Ja mám 23 a nad samovraždou som ešte neuvažoval a pevne verím, že ani nikdy nebudem.INsomNIA napísal: A nad samovrazdou sem-tam pouvazuje v takom veku kazdy
A k téme : Ak rodičia nevedia vyriešiť konflikt so svojou dcérou inak, ako opakovanou bitkou, tak je niekde chyba. Možno na obidvoch stranách, ale na strane rodičov určite.
Ako riešenie tu vidím oznámiť problém dospelému človeku, ktorému plne doveruje, je rozumný a aspoň čiastočne pozná situáciu v rodine. On podľa mňa najlepšie zhodnotí situáciu a prisposobí tomu riešenie, či už to bude dedko, alebo učiteľ na strednej.
Poprípade by si ona sama mala sadnúť s matkou a povedať jej priamo do očí, že jej to ubližuje, a ak sa to bude zhoršovať, tak to začne riešiť. Aj keď chápem, že v tak mladom veku to bude náročné.
Každopádne držím palce, aby to v rodine klapalo.
lukasM :S istou formou depresie sa mnohi stretli a nemuseli byt zato na Xanaxe alebo na štránku.
A mohli pomysliet na samovrazdu a niekomu to povedat.Jednoducho sa to stava a mladi casto hovoria o samovrazdach a pritom sa nejedna o nejak zvlast tazke problemy. (koniec OT )
A mohli pomysliet na samovrazdu a niekomu to povedat.Jednoducho sa to stava a mladi casto hovoria o samovrazdach a pritom sa nejedna o nejak zvlast tazke problemy. (koniec OT )