škoda fiabia 1.4 combi
škoda fiabia 1.4 combi
Dobry den mam auto škoda fabia 1.4mpi combi a pri volnom chode motora niečo v motore tuka ked pridam nad 2000 otačok za minutu tukanie prestane,to tukanie je ako tukot hodinek akorat že je to hlasnejšie.
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: škoda fiabia 1.4 combi
A ťuká to aj keď stlačíš spojku?
Inak to môže byť čokoľvek. Kladky, napínacia kladka klinového remeňa, klepkať môžu aj ventily. Skús viac popísať problém.
Inak to môže byť čokoľvek. Kladky, napínacia kladka klinového remeňa, klepkať môžu aj ventily. Skús viac popísať problém.
Robi to aj ked stlačim spojku ked naštartujem tak to tuka silno asi 5sekund potom sa to umierni každy hovori že ten zvuk znie ako keby to bol diesel.
-
p4ra
Redeemer
Mozno mas problem s prevodovkou a zotrvacnikom.
Ja mam skor pocit že to budu sviečky lebo zvuk ide od valcov a su už dost stare.
-
Suffel
Guru
sviecka ti nemoze tukat, co by ti na nej tukalo? sviecka bud hadze iskru alebo nie (a ak by to robila sviecka tak by ti isiel motor na 3 valce proste mal by nepravidelny chod ale tukat by ti tam nemalo nic).. aj tie pre istotu mozes skontrolovat ale myslim ze v nich chyba na 100% nebude.. ak to ide z hlavy skor by som povedal ze to bude ventil alebo zdvihatko u MPi su asi hydrostely tak dost zalezi aj ako ti to maze.. asi bude dobre zhodit dole vyko motora a uz potom uvidis co to robi.. ale dobre si to popozeraj ci ti to znahodou nerobia aj rozvody lebo potom by si sa zbitocne sparal v hlave ak by to robila nejaka kladka..
Zhodim ten bakelit a pozrem.
-
Shrekzv
Star
ked po nastartovani klepka silno a potom slabsie tak hydrostely, bud je uz vybehany olej - ta lacejsia verzia, alebo su vybehane hydrostely - ta drahsia, podla opisu by to mali byt hydrostely, rozvodova retaz nehrka.....ak sa teda jedna o 50kw verziu..8V..ak je to 16V 55kw to je zase iny motor...moze byt aj rozvod zodraty....
A čo su to tie hydrostely?Zajtra skusim vyčistit klapku.
//autoeditácia príspevku (14 Mar 2011, 20:45)
Nemože to robit zaneseny olej lebo už davno sa mal menit ja už taky ako sadza.
//autoeditácia príspevku (14 Mar 2011, 20:45)
Nemože to robit zaneseny olej lebo už davno sa mal menit ja už taky ako sadza.
Hydrostely automaticky vymedzuju vole na ventylovycch pruzinach... zvyknu klepat/cvakat ako spomenuli kolegovia vyssie ked je na case vymenit olej...
-
Shrekzv
Star
FR33RIDER presne ako pises, a este ked su zodrate, stedy ale pomoze olej s inou viskozitou....napr namiesto 10W das 15W a je
Nevie niekdo kde su sviečky neviem to najst,ked shodim ten bagelit tak tam vidim iba ventili vstrekovania.
-
Suffel
Guru
spredu.. pod zapalovacim modulom.. ten treba dat dolu a pod nim najdes sviecky..
Zvišuju sviečky spotrebu lebo mam spotrebu na 100km 10 l.
1.4mpi zeru aj deti pri ceste ked tomu trosku pridavas a aj ked jazdis pomaly tak si co to vypytaju su to dost stare motorceky (aj ja mam 1.4mpi 44Kw a zere to fakt dost a to jazdim vecsinou okresky-obchvat )
opla tak to sorry
ja som to tu necital len prvy a posledny prispevok
a aj tak si myslim ze ak aj ma ten a nejazdi uplne setrne tak si to v meste vypyta co to
opla tak to sorry
a aj tak si myslim ze ak aj ma ten a nejazdi uplne setrne tak si to v meste vypyta co to
CHoBoT - ty mas asi staru mpi 8v ktora je este z cias skody 1000mb tj. klasicky skodovacky OHV, tuna sa bavime o hydrostelach teda predpokladam koncernovy 16v...
-
Suffel
Guru
noo ale tak este ani my sme sa nedozvedeli ze o aku 1.4MPi sa jedna.. ak to mas 1.4 MPi 16V, 50kW a vytacas ju tak tych 10litrov nieje problem po meste.. vsetko zalezi od jazdy a ako mas "tazku" nohu..
ak ma taky motor ako ja tak to tukanie moze byt sposobene aj retazou ked mam volnobeh tak pocujem aj ja take vseliake zvuky od retaze ale tak ja sa do toho nevyznam
tak uz sem nepisem racej 
Dik všetkym za rady už som to vyriešil vemenil som sviečky a už to nerobi.
-
Shrekzv
Star
pre uplnost: FR33RIDER 8V fabia 1.4 ma hydrostely
vozil som sa na 50kw a spotreba mimo mesto super....v meste nic moc..ale aj som jej daval
.....