Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Poradenstvo vo fotografovaniu pre iného, to je ošidná vec. Treba sa ho spýtať na jeho potreby, či ide o rodinné snímky a pohotovosť vždy a všade, alebo či má aj iné úmysly - tvorba. A tiež aj cenové hladina. Na bežné snímky azda hocičo, najlepšie je ísť do odborného obchodu tým, ktorý to chce kúpiť, a podebatovať tam. A tvorba - dotyčný vie, čo chce, takže zrcadlovka a výmenné objektívy. Profíci na prírodu stále aj deskáč. Až tam ide aj o skúsennosti so značkou v prvej svetovej trojke. Ja v takto položenej otázke neviem za niekoho rozhodnúť, a volil by som aparáty minimálne 2 - jeden na náhľad a rýchlovky, a druhý na tvorbu.
-
twardykamen
Medium Professional
pani milionkrat a opat dilema nikon d3100 vs D5000.
Presiel som veeela stranok...V prospech 5000 mi hraje dobra cena v sete Nikon D5000 + objektív AF-S DX VR 18-55 mm + objektív AF-S DX VR 55-200 mm za necelych 600e..d 3100 je trosku drahsia..ma lepsie video ale myslim ze to nehra nejaku rolu..ale predsa by som sa rad opytal aj tuto co by ste odporucili resp nejake vase nazory.Popripade niekoho kto vlastni nejaky z tychto modelov.
Som amater
Presiel som veeela stranok...V prospech 5000 mi hraje dobra cena v sete Nikon D5000 + objektív AF-S DX VR 18-55 mm + objektív AF-S DX VR 55-200 mm za necelych 600e..d 3100 je trosku drahsia..ma lepsie video ale myslim ze to nehra nejaku rolu..ale predsa by som sa rad opytal aj tuto co by ste odporucili resp nejake vase nazory.Popripade niekoho kto vlastni nejaky z tychto modelov.
Som amater
Predstav si situáciu, že s tým budeš fotiť Ty. Tak prečo sa pýtaš iných na ich názor, ktorý je samozrejme ich? Vyber si podľa seba, vezmi si na seba tú zodpovednosť. A budeš mať konečne aj kĺud a budeš mocť aj fotiť. Viac sa už v tejto fáze azda povedať ani nedá. Aj tak sa to tak rýchlo vyvíja, že než sa rozhodneš, tak budú aj iné modely, a bude sa to opakovať... 
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
D3100, uz len preto ze ma chip ktory je o triedu novsi a lepsi 
-
nejakymarko
Addict
zdravim.
zatial len tak zbezne pozeram po fotaciku, nic extra nepotrebujem, skor nieco s cim ked nieco treba tak mozem odfotit, proste na take bezne uzivatelske pouzivanie..mozno obcas nejake budovy pre inspiraciu (studujem v oblasti stavebnictva).
zatial som zbezne pozeral na alze a nasiel som tieto kusky:
http://www.alza.sk/sony-cybershot-dsc-h ... .htm#popis
http://www.alza.sk/panasonic-lumix-dmc- ... .htm#popis
http://www.alza.sk/nikon-coolpix-l120-black-d221256.htm
ktory z nich je na tom najlepsie?
pripadne v podobnej cenovej hladiny aky iny by ste odporucili?
dakujem
zatial len tak zbezne pozeram po fotaciku, nic extra nepotrebujem, skor nieco s cim ked nieco treba tak mozem odfotit, proste na take bezne uzivatelske pouzivanie..mozno obcas nejake budovy pre inspiraciu (studujem v oblasti stavebnictva).
zatial som zbezne pozeral na alze a nasiel som tieto kusky:
http://www.alza.sk/sony-cybershot-dsc-h ... .htm#popis
http://www.alza.sk/panasonic-lumix-dmc- ... .htm#popis
http://www.alza.sk/nikon-coolpix-l120-black-d221256.htm
ktory z nich je na tom najlepsie?
pripadne v podobnej cenovej hladiny aky iny by ste odporucili?
dakujem
-
chlapec10
Addict
minule som to pisal, v tejto cenovej hladine by som bral zrkadlovku.
Moj nazor je taky, ze aj najhorsia zrkadlovka bude mat lepsie fotky ako najlepsi kompakt/ultrazoom
Moj nazor je taky, ze aj najhorsia zrkadlovka bude mat lepsie fotky ako najlepsi kompakt/ultrazoom
twardykamen: tak tak.. D3100 a na set 18-55+55-200 sa vyser,,, to je ciste zlo... radsej dat o par peniazkov viac a 18-105 VR
-
nejakymarko
Addict
@chlapec10
len ci ta zrkadlovka v rukach amatera nebude zbytocne draha sranda, z ktorej nic nedostanem, kedze to nebudem vediet obsluhovat
som ÚPLNÝ amatér
len ci ta zrkadlovka v rukach amatera nebude zbytocne draha sranda, z ktorej nic nedostanem, kedze to nebudem vediet obsluhovat
som ÚPLNÝ amatér
tak ako UPLNY amater si rozmysli ci chces tolko investovat do toho....
-
nejakymarko
Addict
no ved raz sa treba naucit aspon co to odfotit...proste v tej cene co som vybral....je to ok vyber? alebo nie?
viem ze mozno zrkadlovka by bola lepsia, ale to mozno casom,...teraz skor nejaky kompakt...a paci sa mi takyto styl fotakov proste....malicke kompakty nemusim
viem ze mozno zrkadlovka by bola lepsia, ale to mozno casom,...teraz skor nejaky kompakt...a paci sa mi takyto styl fotakov proste....malicke kompakty nemusim
-
chlapec10
Addict
bude to rovnako draha sranda ako ten ultrazoom, lebo za viacmenej rovnaku cenu dostanes zrkadlo...Skolacik napísal:@chlapec10
som ÚPLNÝ amatér
a v zrkadlo v rukach amatera, je to iste ako ultrazoom v rukach amatera, obidve maju automaticke rezimy
Takze ja si myslim ze NIE, neni to dobry vyber
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
skus sa obzriet po samsungu nx100, je to sice za necelych 400 eur, ale ma to chip velkosti zrkadlovky, daju sa menit objektivy a pritom je to stale dost skladne. urcite lepsie ako tie ultrazoomySkolacik napísal:no ved raz sa treba naucit aspon co to odfotit...proste v tej cene co som vybral....je to ok vyber? alebo nie?
Nevyzerá to zle, aj ja pouvažujem http://www.digineff.cz/art/jakejeto/101 ... nx100.html
-
jin
VIP
twardykamen: Vezmi kit D3100 + 18-105 a si vybavený na dlhšiu dobu. 18-55 + 55-200 máš dva setové objektívy a aj keď 18-105 tiež nie je bohvieaká výhra, je to rozhodne lepšie. Čo sa týka D5000 - už je to vybiehajúci model a mne osobne sa príjemnejšie pracuje s D3100. 5000ka má na môj vkus trochu ostrý grip a výklopný displej považujem za zbytočnosť. A 3100 má rozhodne lepšie video, ak Ti na tom záleží.
Skolacik: Každý, kto fotí zrkadlom Ti povie to isté. Každý začínal s kompaktom, ktorý Ti veľmi rýchlo prestane stačiť a budeš cítiť potrebu väčšieho snímača. Kompakt môže byť najlepší na svete, ale pokiaľ nebude mať minimálne 4/3 (ideál APS-C) snímač, tak nad ISO800 a to už som možno aj prestrelil - bude šumieť jak sviňa. Existujú samozrejme aj redukcie šumu, no potom sa môžeš nadobro rozlúčiť s detailami - fotka bude ako namaľovaná vodovkami... Preto súhlasím s chlapec10 - vezmi kľudne jazdené zrkadlo, postupne sa s ním naučíš v pohode pracovať. Nie je to až tak zložité, ako sa zdá a postupom času Ti to množstvo čudlíkov a skratiek bude dávať význam
NX100: Výrobca televízorov a tankerov sa pokúša atakovať Sony NEX. Papierovo vyzeral OK, celkom som sa tešil ako sa mi dostane do ruky. No tešil som sa len presne do toho momentu. Akonáhle nám prišiel do redakcie na test, hneď som vedel, že dizajn gripu pochádza z nejakého ropného tankeru - hrôza, drží sa strašne nepohodlne, ovládacie prvky sú rozmiestnené úplne nelogicky a neprakticky. Obrazová kvalita je priemerná a výber optík mizivý - nehovoriac o ďalšom príslušenstve. Chuťovka je potom tlačidlo videa - umiestnené v pravom dolnom rohu fotoaparátu - nom nom nom!!

Skolacik: Každý, kto fotí zrkadlom Ti povie to isté. Každý začínal s kompaktom, ktorý Ti veľmi rýchlo prestane stačiť a budeš cítiť potrebu väčšieho snímača. Kompakt môže byť najlepší na svete, ale pokiaľ nebude mať minimálne 4/3 (ideál APS-C) snímač, tak nad ISO800 a to už som možno aj prestrelil - bude šumieť jak sviňa. Existujú samozrejme aj redukcie šumu, no potom sa môžeš nadobro rozlúčiť s detailami - fotka bude ako namaľovaná vodovkami... Preto súhlasím s chlapec10 - vezmi kľudne jazdené zrkadlo, postupne sa s ním naučíš v pohode pracovať. Nie je to až tak zložité, ako sa zdá a postupom času Ti to množstvo čudlíkov a skratiek bude dávať význam
NX100: Výrobca televízorov a tankerov sa pokúša atakovať Sony NEX. Papierovo vyzeral OK, celkom som sa tešil ako sa mi dostane do ruky. No tešil som sa len presne do toho momentu. Akonáhle nám prišiel do redakcie na test, hneď som vedel, že dizajn gripu pochádza z nejakého ropného tankeru - hrôza, drží sa strašne nepohodlne, ovládacie prvky sú rozmiestnené úplne nelogicky a neprakticky. Obrazová kvalita je priemerná a výber optík mizivý - nehovoriac o ďalšom príslušenstve. Chuťovka je potom tlačidlo videa - umiestnené v pravom dolnom rohu fotoaparátu - nom nom nom!!
??? Pokiaľ si človek chce niečo kúpiť nie je nenormálne sa opýtať ľudí, ktorí majú viac skúseností a ich osobné pocity a dojmy môžu byť seriózne nápomocné, nakoľko často disponujú informáciami, ktoré Ti nepovie žiaden predavač v NAYke a možno by daný človek na ne neprišiel ani sám. A ono fakt by ma zaujímalo, ako si predstavuješ, ako si má človek predstaviť že fotí daným foťákom, keď ho nikdy nedržal v ruke. O akej zodpovednosti točíš? Fakt nechápem...jarda.j napísal:Predstav si situáciu, že s tým budeš fotiť Ty. Tak prečo sa pýtaš iných na ich názor, ktorý je samozrejme ich? Vyber si podľa seba, vezmi si na seba tú zodpovednosť. A budeš mať konečne aj kĺud a budeš mocť aj fotiť. Viac sa už v tejto fáze azda povedať ani nedá. Aj tak sa to tak rýchlo vyvíja, že než sa rozhodneš, tak budú aj iné modely, a bude sa to opakovať...
pls ako na canon sx 130 is nastavim aby sa mi fotky ukladali do fotaku a nie na pametovku?
-
chlapec10
Addict
si v zlej v teme....
a predokladam ze v nastaveniach>?
a predokladam ze v nastaveniach>?
no len neviem kde tam 
jin
Konkrétna skúsenosť konkrétneho človeka s jeho konkrétnymi cieľmi je mi takmer k ničomu. On predsa hovorí o sebe a o svojich potrebách, a už dávno sa nevie vžiť do potrieb a želaní začiatočníka. Ja fotografujem niekoľko desiatok rokov, a nikdy som si nedal nikým radiť v technickej časti, iba v umeleckej. Debatovali sme osobne, fotili sme spolu, robili sme súťaže, študovali literatúru, ale nik nikomu nič v technike neodporúčal. Každý si to vedel, a aj obhliadal, osve.
Konkrétna skúsenosť konkrétneho človeka s jeho konkrétnymi cieľmi je mi takmer k ničomu. On predsa hovorí o sebe a o svojich potrebách, a už dávno sa nevie vžiť do potrieb a želaní začiatočníka. Ja fotografujem niekoľko desiatok rokov, a nikdy som si nedal nikým radiť v technickej časti, iba v umeleckej. Debatovali sme osobne, fotili sme spolu, robili sme súťaže, študovali literatúru, ale nik nikomu nič v technike neodporúčal. Každý si to vedel, a aj obhliadal, osve.
-
chlapec10
Addict
tu http://www.hojko.com/fotografia-novinky ... 26123.htmlNoWay napísal:no len neviem kde tam
jarda: wtf? - nic ine ti tam nemozem povedat... praveze po umeleckej stranke by si to mal kazdy "ohlidat" sam a vyjadrovat tym svoje vnutorne pochody.... co sa techniky tyka tak tam nieje problem radit, pretoze sa staci pozriet na technicke parametre, porovnat s dalsim modelom a vidis co je lepsie... + historia znacky, celkove recenzie a skusenosti tisicov ludi + ohmatanie si konkretneho modelu - to je to najlepsie co clovek moze spravit pred kupou...
chlapec: noWay myslel ze nevie kde tam v menu...
chlapec: noWay myslel ze nevie kde tam v menu...