WiMAX a Wi-Fi, ako na to?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
SSemteXX
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

WiMAX a Wi-Fi, ako na to?

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Takže téma nasledovná, mám doma internet WiMAX, asi každý vie čo to je zač, klasický modem, pripojený na sieť k prijímaču signálu na streche a druhý kábel pripojený do sieťovky na PC. Potreboval by som z toho urobiť Wi-Fi, dajme tomu, že router mám v svojej izbe, a chcem sa pomocou Wi-Fi siete pripojiť na tento internet. Existuje nejaký vysielač signálu alebo neviem hocičo, čo napojím na router a bude vyžarovať signál? Do sietí sa moc nerozumiem, ale potreboval by som to tak urobiť, že napríklad mám rýchlosť 3096/1024, tj. download cca 300kb/s a upload 128kb/s, chcel by som rýchlosti obmedziť, aby keď sa dajme tomu napojila sestra cez notebook na Wi-Fi sieť aby nemohla sťahovať rýchlosťou 300 kb/s ale len dajme tomu 60 kb/s, dá sa to nejak obmedziť? Ona by to potrebovala len na Facebook a podobné srajdy, stránky, webové hry atď. Ale ja na počítači by som tento net využíval maximálne hej, čiže bez obmedzení. Keby sa hocikto pripojil na Wi-Fi tak by mal downspeed len tých 60kb/s. Dá sa to nejako vyriešiť? Potreboval by som to aj zaheslovať, keď dobre viem je niečo WPE a potom je aj to druhé tažšie niečo, vravím nevyznám sa moc do toho. Stačilo by mi jednoduché heslo, lebo pochybujem, že by sa tam niekto napájal alebo "hackoval" to. Za tipy a pomoc Ďakujem každému.

btw. bolo by dobré keby ste mi sem aj hodili link na nejaký ten Wi-Fi prístroj ktorý by mi ten signál šíril po izbe, aby som si ho mohol cez net objednať. Nemusí to byť nič silné, len aby to prešlo cez 3-4 izby.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: WiMAX a Wi-Fi, ako na to?

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

potrebujes kupit akykolvek dsl wifi router (samotne AP sa skoro uz skoro ani nepredavaju).
priklad tento: http://www.alza.sk/belkin-f6d4230-d144143.htm

kabel z pc odpojis a pripojis ho do routru.

obmedzit rychlost by sa malo dat pomocou QoS , ale pravdupovediac som nikdy nevedel ako.
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Aha, okej, mne odporúčili aj tento : http://www.alza.sk/sietove-prvky/bezdro ... 155297.htm

Tak teraz neviem, v pondelok by som si rád objednal už niektorí wifi router, líšia sa tieto 2 v niečom? :)
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Nie, ziadny podstatny rozdiel medzi nimi nieje. Len povazujem Belkin za kvalitnejsi, ale asi to bude jedno.
U otca je jeden tp-link, v rovnakej cenovej relacii a ide v pohode.

Aj ked ja som domov po Mikronete kupil Linksys, ani neviem preco. Podstatny rozdiel medzi nimi nieje, mikronet stal 20, linksys 40.
Napísať odpoveď