zdravicko,
natrafil som na cudny problem - asi pred tyzdnom sa mi vypol notebook, doslova z nicoho nic. ked som ho chcel nastartovat choval sa akoby tam nebol ziadny OS - tak som skusil na inom (podobnom) PC dany HDD a zistil som ze po vypnuti PC (ako aj HDD) si nedokaze uchovat udaje - pocas zapnuteho PC ano, ale po vypnuti/restarte vsetky novozapisane udaje strati (jedine co si pamata je OS nainstalovany na zaloznu particiu - ani tam sa nic novozapisane neuchova. skusal som znova zformatovat cely HDD, nainstaloval OS - uchoval sa - po restarte sa opat stracali novovytvorene subory.
Podrobnosti o notebooku a HDD napisem najskor az v pondelok.
Budem vdacny za kazdu radu.
porucha HD
Re: porucha HD
Chyba ti pismeno v nazve (D). A k problemu: Po tvojej diagnostike uz nie je co riesit, bud zainvestujes do noveho HDD, alebo reklamacka.
prave pred opravou /zaruku uz nemam/ by som rad vyskusal nejake moznosti - od nejakeho softu na opravu az po nekonecny format diskuj@ro napísal:Chyba ti pismeno v nazve (D). A k problemu: Po tvojej diagnostike uz nie je co riesit, bud zainvestujes do noveho HDD, alebo reklamacka.
Len pre zaujimavost. Zacalo to nahodne, alebo je to nasleok niecoho.
Ide o zvlastny problem, este som sa s tym nestretol. Nakolko HDD je trvala pamat, takze logicky ak sa po vypnuti tie udaje stratia, tak sa particia pri vypinani naformatuje, alebo poskodi. Aky suborovy system (NTFS, FAT32) pouzivas na tom HDD?
Ide o zvlastny problem, este som sa s tym nestretol. Nakolko HDD je trvala pamat, takze logicky ak sa po vypnuti tie udaje stratia, tak sa particia pri vypinani naformatuje, alebo poskodi. Aky suborovy system (NTFS, FAT32) pouzivas na tom HDD?
uplne nahodne - nastalo to pocas toho ako som obedoval ´= nic som nestahoval, nehral, a pod. dokonca nemam tam ziadne hry ani nijaky soft kt by mohol nieco (mam tam office a mozillu a antivir)
NTFS
NTFS