Prokrastinácia: chronické odkladanie rozhodnutí a práce

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

zvyknete odkladať dôležité rozhodnutia alebo ťažké úlohy?

nikdy, konám okamžite :twisted:
3
5%
iba občas :roll:
26
43%
často :|
20
33%
až príliš často :(
12
20%

Celkom hlasov: 61

uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Prokrastinácia: chronické odkladanie rozhodnutí a práce

Príspevok od používateľa uplink »

Btw. máte tento problém aj pri činnostiach, ktoré Vás bavia?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

tak potom chemia... mne pomohol b-complex a kofein .... strasne dobry focus a vobec som nezival a neslzili mi oci ..ako masina (ale casto si hladny)

//mna studium bavi ale ked mas pred sebou 12 kilo cistej vahy a su to iba 3 knihy tak mozes byt aj naspeedovany :-/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

aj mna studium bavi...ale v kazdom studijnom odbore mas proste aj nejake strasne blbosti, ktore sa proste musis naucit, lebo ich na skuske chcu, aj ked v reale ti tie informacie budu absolutne na hovno...

pozri ked sa nedokazes sam motivovat a na nicom ti nezalezi, tak to ti ziadna rada nepomoze...

zalezi ti na tom, co si o tebe myslia ludia? ci si spolahlivy, pracovity, inteligentny...vadi ti, ked si o tebe ludia na ktorych ti zalezi myslia, ze si lajdak, ktory nikdy nic nedokazal, nedokaze a nie je schopny nikdy nic dokoncit ???

si uz samostatna osoba (sam zarabas, nebyvas u rodicov...) ?

zaleziti na tom, co si o sebe myslis ty sam? ako velmi ti vadi to, ze stale nieco odkladas a potom mas z toho dalsie zbytocne problemy ?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Mňa nikdy štúdium nebavilo, baví ma prax, skúsenosti, realita. Preto sa pri práci už nestretávam s tým divným termínom čo neviem ani vysloviť.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ja s odkladanim prace a vlastne uplne vsetkeho mam velky problem. koli tomu som sa nedostal na vs na ktoru som chcel a teraz to pokracuje odkladanim skusok do dalsich rokov. chronicky odkladam vsetko, ale u mna pojde skor o extremnu lenivost. uz vela krat som skusal najst poriadny system nech vsetko robim ako treba, ale nakoniec zase skoncim tam kde som zacal. celkom ludom zavidim horlivost do prace, ja ju vzdy po par dnoch stratim :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

si nuteny sa po financnej stranke starat vylucne sam o seba?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

silmarill napísal:som zvedavý či proti tomu nutkaniu "spravím to neskôr" dokážete aj nejako bojovať, resp. aký je váš systém aby ste sa tomu vyhli. ja som už neraz plánoval nejak sa tomu vzoprieť, ale vždy som to odložil na neskôr.
strašné je to najmä v robote - niekedy aj hodina-dve súvislého lagu ... potom nestíham a som v strese :(
Presne viem o com hovoris. Aj teraz by som mal sa mal hrat so selectami v oracli ale "najskor popri ranajkach ceknem hojko" (potom roumen, diit a dsl a mozem si dat desiatu). A potom stresy, lebo sef chce vykazovat...
SRneC napísal:momentalne mi chyba 20 protokolov na cvika ... niesom prokrastinator ale debil ...ja potrebujem nad sebou tlak, termin, datum hocico len nie vlastnu reziu
Pod vlastnou reziou sa maka horsie ako pod stresom. Niekedy sa tiez cudujem ako rychlo dokazem makat ked mi hori za ritou (aj bugy sa vtedy hladaju akosi lahsie).

Ako tu uz ephramko pisal - je to hlavne problem vnutornej motivacie. Ked mam pred sebou nieco co je pre mna vyzva tak to ide pomaly samo od seba. Ked mam pred sebou rutinnu pracu tak najhorsia cast je dokopat sa k tomu. Ale techniky vnutornej motivacie nepoznam. A vonkajsia ma velmi kratke posobenie.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

sranda, akurat vcera vecer som bol na prednaske "ako zacat boj s prokrastinaciou"...

Inak teda pre mna je prokrastinacia velky problem... a odkladam aj veci ktore ma +- bavia, ak trvaju dlho.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Prednášky o prokrastinácii samotné považujem za prokrastináciu, lebo tým, že na ňu ideš, odkladáš riešenie svojich povinností :lol:

Takže podľa mňa sa na nich nenaučíš nič iné, iba úspešnejšie prokrastinovať :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Pilifo: o pol osmej vecer toho vela nevyriesim :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Kym som chodil do skoly, tak jednoznacne som vsetko odsuval na bok a robil len to, co nebolo dolezite. Ale akonahle som zacal pracovat, tak sa to rapidne zmenilo. Dnes ked dostanem nejaky task, ci uz je to nieco take, co pocka aj 2 tyzdne alebo nieco, co musi byt do hodiny, tak to robim s rovnakym nasadenim. Ako pisal predtym uplink, som z toho nervozny, ak to nie je spravene. Podobne to mam aj s upratovanim doma. Mam v hlave, ze upratujem v piatok alebo sobotu (podla toho, ako vychadza cas). Ak by som vynechal, tak cely tyzden som nervozny z toho.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Zaradil by som sa asi tam, kde uplink, som nervozny z toho, ked nemam dokoncenu pracu, a to sa nevztahuje len na pracu, chcem mat veci dokoncene a vo vsetkom jasno (do moznej miery).
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Mam obdobia, kedy sa mi nic nechce, ale priebezne ulohy plnim, kedze nemam rad, ze musim mysliet na to, co vsetko mi este treba urobit a dokedy... radsej mam veci porobene a vo vsetkom jasno.
Zato mam dvoch bratov notorickych prokrastinatorov (tymto zdravim :smt006 )
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Aky je rozdiel medzi prokrastinaciou a lenivostou? Cely cas som si myslel, ze som lenivy, ale mozno som len chronicky chory :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

uplink napísal:Mňa nikdy štúdium nebavilo, baví ma prax, skúsenosti, realita. Preto sa pri práci už nestretávam s tým divným termínom čo neviem ani vysloviť.
Ja som na tom podobne. Robota ma bavi, zvladnem toho vela, mam ovela radsej prax ako teoriu. Nejake to skolenie si vypocujem rada, takisto hladam neustale nove informacie na nete, ale do tej drbnutej skoly sa neviem dokopat. Vsetci do mna hucia, ze na to mam a skusky urcite spravim, ale ked vidim kopu knih na stole, chce sa mi z toho grcat. A tak to odkladam a odkladam a odkladam...
Radsej budem mat 2 joby, ako sa rok sprtat a platovo postupit. No co uz :smt104
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Toto skôr nazývam "marodérstvom" (pôvodne vojenský termín okrem iného označujúci chronické vyhýbanie sa plneniu svojich povinností).... v istej miere to ľuďom tolerujem, ale pokiaľ to spomínanú mieru prekročí, tak toho človeka tolerovať prestávam.... z dôvodu, že to považujem za znak neschopnosti.... Čo sa mňa osobne týka, veci riešim tak ako prídu, neodkladám, nepresúvam, ale riešim za chodu....
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Občas odkladám dôležité veci na neskôr a potom ma to škrie až kým ich nespravím a nemám dobrý pocit, že už je to za mnou. Častokrát zistím, že som z toho mala zbytočné obavy, že to dokonca bolo vybavené oveľa rýchejšie, ako som si myslela a že to vôbec nebolo také náročné a dokonca má potom plnenie tej úlohy aj baví :)
Raz som čítala jednu knihu, (častokrát sa k nej aj vraciam a hľadám pomoc, či riešenie), v ktorej sa píše o tom, že každý deň hneď ráno treba "zjesť žabu". Tou žabou sa myslí tá najhoršia vec, ktorú by mal človek v ten deň spraviť a do ktorej sa mu vôbec nechce, ale vec je to dôležitá a kým ju nespravim, teda nezjem tú žabu, tak ma bude prenasledovať. Je to myslené tak, že keď hneď na začiatku dňa zjem veľkú škaredú žabu, v ten deň ma už nič horšie nestretne :) V tej knihe je zopár dobrých rád o usporiadaní si práce, prioritizovaní, a efektívnom rozdeľovaní času... Naozaj vydarená kniha, fakt odporúčam všetkým, ktorí majú prácu, v ktorej riešia mnoho úloh, alebo sú leniví a majú s týmito vecami problém. Sama som ju už darovala niekoľkým známym a stále ju spomínajú :)
http://www.martinus.sk/?uItem=53796
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

sakra 2 dni som tu chcel napisat.. ale ani za boha sa donutit :D

.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

uplink napísal: christianity :D pomáha na 100%
zdielam
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

uplink napísal:Mňa nikdy štúdium nebavilo, baví ma prax, skúsenosti, realita. Preto sa pri práci už nestretávam s tým divným termínom čo neviem ani vysloviť.
cisty suhlas. preto som velmi rad, ze studujem to co studujem a cele to nie je len o uceni sa ale viac o robeni prektickych veci na kazde cviko...
Napísať odpoveď