no to tam mas zapisane 2x raz zo struktury ktoru tam zapisuješ a druhy krat to tam mas z packetu ktory tam zapisuješ ... prečo ?btw
magic_number: used to detect the file format itself and the byte ordering. The writing application writes 0xa1b2c3d4 with it's native byte ordering format into this field. The reading application will read either 0xa1b2c3d4 (identical) or 0xd4c3b2a1 (swapped). If the reading application reads the swapped 0xd4c3b2a1 value, it knows that all the following fields will have to be swapped too.
dal som tam to writing co nato vravite?
Generovanie packetov...
Re: Generovanie packetov...
pouzi winMerge alebo PSPad ... notePad zle zle zle...
Takto, ten paket by sa mal "vyskladat" podla tej specifikacie, cize:
Global Header|Packet Header|Packet Data
Neviem co vsetko obsahuje ten hexa kod, ktory dole zobrazuje WS, ale podla vsetkeho nie global header a asi ani packet header.
Zaciatok sedi, pretoze je tam global header, ktory som postoval vyssie. Dalej v tom packet.txt mas na zaciatku offset, nie data paketu.
PS: Ako kolega pisal, neporovnavaj to cez notepad, ale poriadny hexa editor.
//autoeditácia príspevku (05 Mar 2011, 18:49)
Skusil som si jeden paket z wiresharku ulozit a otvorit ho v hexa editore. Ked si vsimnes tak prvych 24 bajtov (4 (magic_number) + 2 (version_major) + 2 + 4 + 4 + 4 +4) je global header. Dalsich 16 bajtov (4(ts_sec) + 4(ts_usec) + 4 + 4) by mal byt packet header a zvysok su data paketu (co sa uz zhoduje aj s vystupom ktory dava WS) .
Global Header|Packet Header|Packet Data
Neviem co vsetko obsahuje ten hexa kod, ktory dole zobrazuje WS, ale podla vsetkeho nie global header a asi ani packet header.
Zaciatok sedi, pretoze je tam global header, ktory som postoval vyssie. Dalej v tom packet.txt mas na zaciatku offset, nie data paketu.
PS: Ako kolega pisal, neporovnavaj to cez notepad, ale poriadny hexa editor.
//autoeditácia príspevku (05 Mar 2011, 18:49)
Skusil som si jeden paket z wiresharku ulozit a otvorit ho v hexa editore. Ked si vsimnes tak prvych 24 bajtov (4 (magic_number) + 2 (version_major) + 2 + 4 + 4 + 4 +4) je global header. Dalsich 16 bajtov (4(ts_sec) + 4(ts_usec) + 4 + 4) by mal byt packet header a zvysok su data paketu (co sa uz zhoduje aj s vystupom ktory dava WS) .
cize tam musim pridat este Record (Packet) Header ? a potom az Packet data zo suboru?
Global Header tam mam, co este tam pridat aby sa to zhodovalo? dako nerozumiem.
Global Header tam mam, co este tam pridat aby sa to zhodovalo? dako nerozumiem.
Hej, mal by si tam pridat este Packet Header, toto co som oznacil zelenou, lebo za tym uz sa v podstate vsetko presne zhoduje
cize ?
len ake tam mam dat hodnoty?
Kód: Vybrať všetko
typedef struct pcaprec_hdr_s {
guint32 ts_sec; /* timestamp seconds */
guint32 ts_usec; /* timestamp microseconds */
guint32 incl_len; /* number of octets of packet saved in file */
guint32 orig_len; /* actual length of packet */
} pcaprec_hdr_t;Re: Generovanie packetov...
Tak nejak
ts_sec - je cas kedy bol packet zachyteny , cas je vo formate unix ... daj tam cas z Ceckovskej funkcie time()
ts_usec - mikrosekundy kedy bol paket zachyteny, offset k ts_sec ... neviem presne co sa pod tym mysli
incl_len - to bude velkost dat paketu (packet data) v bajtoch
orig_len - aktualna dlzka paketu ... tu by som dal to isto cislo co do incl_len
Snad nech sa vyjadri niekto kto sa do toho viac rozumie a lepsie to vysvetli
ts_sec - je cas kedy bol packet zachyteny , cas je vo formate unix ... daj tam cas z Ceckovskej funkcie time()
ts_usec - mikrosekundy kedy bol paket zachyteny, offset k ts_sec ... neviem presne co sa pod tym mysli
incl_len - to bude velkost dat paketu (packet data) v bajtoch
orig_len - aktualna dlzka paketu ... tu by som dal to isto cislo co do incl_len
Snad nech sa vyjadri niekto kto sa do toho viac rozumie a lepsie to vysvetli
dakujem pani
uz mi fici...
uz mi fici...
mas KSka na Fei ?
pochybujem, riesil to skorej nez bolo vyvesene zadanie
jj mam.
vobec neviem uz od druhaka ze to zadanie je stale to iste ... inak KSka ja nemam zapisane ... si dam az na buduci rok z hambošom
zadanie sa menilo...
z analyzatora na generator a modifikator.
z analyzatora na generator a modifikator.