Obtazovanie (zneuzivanie) deti Kňazmi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Obtazovanie (zneuzivanie) deti Kňazmi

Príspevok od používateľa seth82 »

Ja som snáď tvrdil, že to dokážem vysvetliť? Už som sa dotazoval v inej téme a spýtam sa znova - ako potenciálne "paranormálne a nadprirodzené" javy dokazujú existenciu boha, dôležitosti náboženstva, a tak ďalej? Čo sa tu týmito videami snažíš dokázať? Už som v inej téme písal aj o tom, že kedysi si tiež ľudia nevedeli vysvetliť isté javy, pretože ich schopnosti, technológia a veda na to neboli dostatočne vyvinuté a preto im pripisovali nadprirodzené atribúty, báli sa ich, uctievali ich. A to isté platí o všetkom, čo sem s plnou vážnosťou zasielaš ako dôkazy, áno, vrátane toho jogína. Takže sa skús vyjadrovať konkrétnejšie, predstav nejakú ucelenú koncepciu, pretože inak sú všetky tie rádoby dôkazy ľuďom iba na smiech a verím, že na nich by sa rehotala aj celá moja rodina, pričom sú to kresťania. Pretože odtiaľ-potiaľ.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

uplink napísal:ViRuS - toto presne hovoria v každom filme "vedci" keď sa blíži nejaká katastrofa. "To je v pohode, máme to pod kontrolou a vieme presne čo to je, všetko bude okay" a v zápätí na nich padne šuter z vesmíru :D ale pobavil si ma #1 :)
wait... wat?
btw ja sa zase bavim na cloveku, ktory si robi srandu z mimozemstanov a veri vo fuzateho mimozemstana co poslal svojho syna, ale vlastne seba na zem aby sme zili naveky...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

uplink: Hentaký maník, čoi prežil celý život v lese by určite prežil bez vody a jedla aj dlhšie, to však nič nedokazuje. Ja by som skapal bez vody a jedla za pár dní, istým spôsobom trénovaný človek vydrží veľa a objavili sa aj prípady pri rôznych katastrofách, kedy bežní ľudia vydržali priam neuveriteľné doby bez jedla a vody.

Prečo toho jogína nepodržali pod klietkou aspoň 2-3 mesiace ? Veď vydržal desiatky rokov, tak prečo teraz len trápne 2 týždne ?

Navyše sa k tomu vyjadrovala aj indická skeptická spoločnosť, že na tom pozorovaní sa nepodieľalo viacero nezávislých tímov, ale iba henten jeden, čo je tiež čudné.

Sranda je aj to, že si ten jogín musel veľmi umývať zuby, hlavne, že predtým žil v lese. Určite tam mal pastu a kefku. Ale teraz si musel umývať zuby - ale však samozrejme, musel všetku vodu vypluť späť do pohárika. Nepochybujem, že pre takého maníka by stačilo aj pár kvapiek vody denne na to, aby z toho vyžil dosť dlhý čas.

Ak sú toto tvoje dôkazy nadprirodzených síl, tak to teda ďakujem pekne. Je to na úrovni toho UFA v Rusku.

A ako správne podotkol seth, aj keby sa nadprirodzené sily nejako dokázali, čo sa síce nestane, ale čisto hypoteticky, tak akú to má spojitosť s bohom ? A konkrétne kresťanským ?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Keď tu pozerám ako je tu na Hojkovi pomaly každý druhý user vedec, pozná ako sa v realite robí vedecký výskum...no rofl chlapci :) Podľa teórie by sa mali experimenty robiť v prísne stabilných podmienkach, v realite sa robia v labáku, čo je izba x na x metrov, fučí do nej lebo univerzite nemá prachy na rekonštrukciu budovy, je v nej zima, univerzita nemá prachy aby sa kúrilo celoročne, experimentátor chce byť večer doma pri manželke a tak stačí, že sa experiment 2x vydarí a dáva približne správne výsledky...však ono sa to už nejako zaokrúhli... páni, to je veda na Slovensku. A dovolím si tvrdiť podľa slov mojej školiteľky, že aj inde vo svete - nikto nemá záujem (asi okrem japoncov vďaka mentalite) byť v labáku a práci dlhšie ako nevyhnutne musí, nikde nie sú prachy na opravu budov, nikto nemá pár desiatok miliónov na novšie prístroje, nikomu sa nechce robiť ten istý pokus 100 krát, nikto nechce čuchať tie výpary viac ako je nevyhnutne nutné. Takže toľko vychvaľovaná veda zďaleka nie je nestranná, zďaleka nie je objektívna (tu by som ako dôkaz použil debatu s prof. Pleschom, zvyšné jeho tituly si nepamätám - parafráza: "Martin, vo vede sú trendy, viete. A často sa stáva, že vedec nasadne na nesprávny vlak a v záujmu toho aby mal z čoho financovať svoj výskum, produkuje nezmyselné dáta. Chápete, objektívne nezmyselné dáta produkujú jeho kolegovia, tak bude aj on, aby sa na tom vlaku udržal.") a tak, vôbec - Hughito a ostatní ateisti, čo sa tak opierate o vedu, prejdite sa niekedy po labákoch a dajte reč s nejakým experimentátorom, možno vám to otvorí oči ohľadom vedy. Veda je krásna, užitočná, no nie je všemocná a zďaleka nie je tak objektívna ako by ste ju vy chceli mať.
anderson
Expert
Expert

Príspevok od používateľa anderson »

inak ono je to asi tak
- ked sa da video tak to moze byt postrihane
- link nestaci, lebo to hocikto moze napisat

a ked sa odkazu na mimointernetove zdroje, ktore si mozu overit, tak zase nemas dokaz a chce internetove zdroje:)

Vsetko na internete moze byt postrihane/sfalsovane/vymyslene:)

Ked tu ktosi vraj 2,5 roka zobre o dokaz zazrakov, mohol uz vstat zo stolicky a overit si napr. tisice zazrakov, ktore sa roky deju v Lurdoch, Katolicka cirkev ako velmi opatrna uznala len mizive percento 62-och pripadov, plne zdokumentovane, komisie lekarov, vsetko vedecke a mnozstvo dalsich.

Ale kto je lenivy, je lenivy, chce linky na internet a potom vyhlasi, ze vsetko na internete moze byt 'vymyslene' ;)

»Synu, spomeň si, že si dostal všetko dobré za svojho života a Lazár zasa iba zlé. Teraz sa on tu teší a ty sa trápiš. (...) Tu povedal: »Prosím ťa, Otče, pošli ho do domu môjho otca. Mám totiž piatich bratov; nech ich zaprisahá, aby sa nedostali aj oni na toto miesto múk.« Abrahám mu odpovedal: »Majú Mojžiša a Prorokov, nech ich počúvajú.« Ale on vravel: »Nie, otec Abrahám. Ak príde k nim niekto z mŕtvych, budú robiť pokánie.« Odpovedal mu: »Ak nepočúvajú Mojžiša a Prorokov neuveria, ani keby niekto z mŕtvych vstal.« (Lk 16,25-31)

edit: pardon, v takejto debilnej teme diskutovat o takychto veciach
uz si dam pozor
hughito
Redeemer
Redeemer

Veda nie je neomylná a dokonalá, ale má v sebe samoregulačný systém - teda nemá problém priznať nejakú chybu a začať odznova.

Toto sa určite nestane v náboženstve. Tam ak je niečo už nezvrátiteľné, boh sa niekam posunie, alebo sa vymyslí nový nezmysel.

Čo sa týka poznania, nemáme nič lepšieho ako vedu.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ved je to furt to iste dokolecka nielen tu ale aj v beznom zivote. Pobozny maju ateistov za blaznov a naopak. Akurat drobny rozdiel mi pride, ze ateisti maju celkom v <> a nikomu tie ich rozumy netlacia do hlav. A taktiez nevyciciavaju statnu kasu.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

t0m4s3 - nevyciciavajú štátnu kasu? :D to si dúfam myslel ako vtip. Čo tak romales? :nono: a vôbec všetkých "dobrých" ateistov čo krádajú štát daňovými únikmi a podvodmi? Politici a iná zberba? Kresťania [tých čo poznám] aspoň platia tie nehorázne poplatky lebo sa riadia výrokom: "čo je cisárove cisárovi, čo je Božie Bohu"...

Ku tomu videu, ak by ste použili zdravý sedliacky rozum a nie chorý ateistický, tak by Vám doplo že haťponkáč nemá zapotreby robiť "wow" video pre svet, majú úplne inú mentalitu ako my slováci, ktorí sa snažíme všetkých, vždy a všade o*ebať a na všetkom zarobiť a na tom čo sa nedá, prerobiť čo najmenej, resp. zarobiť aj na tom. Sú to iní ľudia ako my slovač :)

To isté aj ten jogín, nemá za potreby niečo fingovať, alebo sa na niečo hrať. To len Vy. Ale tak ja tomu rozumiem, podľa seba súdim Teba, takže je to v poriadku ;)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

anderson: Spýtam sa aj teba, asi sa nevyjadrujem dosť jasne - AJ keby boli tie videá pravé, AJ keby neboli zostrihané a AJ keby sme verili v ich autenticitu - čo majú akože dokazovať?

A) Že človek dokáže veci, ktoré veda dnes/zatiaľ nedokáže vysvetliť?

B) Alebo nebodaj nejakým zázrakom, z nejakého neurčitého a nedefinovaného dôvodu majú akože dokazovať existenciu boha a zvyšovať tak kredibilitu viery a kresťanstva?

Ak si myslíš, že B je správne, vieš nám to tu nejako logicky zdôvodniť, obhájiť a podobne?

Lebo jediné, čo ste tu predviedli, je to, že ste sem pastli absolútne nedôveryhodné videá, pričom my na to nechceme skočiť, vy sa hráte na urazených chrobákov, pretože my ich nepovažujeme za dôveryhodné a to je asi tak všetko - akýkoľvek náznak logických zdôvodnení, prečo majú tie sekundy pohyblivých obrázkov dokazovať existenciu imaginárneho priateľa, je neprítomný.

Aj ak by tu niekto posielal 2 a pol roka 100 takých videí/zdrojov denne, nedokazovali by presne tak NIČ, ako nedokazuje aj tá hŕstka, ktorú tu poniektorí zverejnili.

Mimochodom - samozrejme, že v Lurdoch sa dejú tisícky zázrakov a samozrejme, že ich dokumentuje kto?----WAAAAIT FOR IIIIT===>Cirkev. Aká záhadná spolupráca, koľko je z tých "zázrakov" zdokumentovaných vedou? Ja ti zdokumentujem nezávisle od všetkých aj zrod nového Sith lorda v mojej skrini na šatstvo. A pokiaľ by AJ boli tie "zázraky" pravdivé, reálne a zdokumentované - viď horeuvedený bod B.

Na záver - citácie z Lukášovho evanjelia plné alegórií (ktorých je plná aj biblia a sväté písmo), ktoré sa dajú vysvetliť a vyložiť asi tak desiatimi rôznymi spôsobmi, si nechaj pre prípad klopania na dvere po domoch - nemyslím, že ti tu niekto z nás na ten bullcrap skočí.

uplink: To, že cigáni vyciciavajú štátnu kasu znamená, že musí aj cirkev? Romales sú na Slovensku, iné riešenie zatiaľ nie je a teda vrámci normy ich tie vyciciavané financie udržujú na uzde (a aj majoritné obyvateľstvo), **pi*i** nám tu EÚ, takže sa dá povedať, že z toho majú relatívny úžitok všetci občania, pretože cigáni sú všade.

Cirkev, na druhej strane, nie je pre ateistov a inovercov potrebná a teda nevidia dôvod, prečo by sa do nej mali liať štátne peniaze pravidelne aj z daní spomínaných skupín.

A cirkvi neokrádajú štát? Vlastne nie, oni štát pravidelne okracujú o daňový príspevok, že áno. Dôvod? Nevieme, cirkev má zjavne málo výhod, tak jej dáme ešte jednu. Kresťania/veriaci nekradnú? Stačí sa pozrieť do SDKÚ a KDH, HZDS a SNS. Všetko kresťania/veriaci ako repa.

A zároveň pre teba platia tie body, ktoré som adresoval andersonovi ohľadom spojitosti videí a zvyšného balastu s existenciou sci-fi postavičiek.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

uplink a ako ty vieš, že tí ktorí robia tie milionové podvody na daniach a vykrádajú štátnu kasu nie su veriaci? nie je to dávno, čo si tu písal, že každý pokrstení je člen cirkvi(čo je v pdostate logické)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

seth82 - ak niekto kradne nie je kresťan, ale hypokrit :) kresťana definuje 10 Božích prikázaní, ich nevedomé porušovanie je ospravedlniteľné, ich vedomé porušovanie znamená "exkomunikáciu" v rámci morálno-duchovného princípu. Takže Tvoj megapríspevok má opäť nulovú hodnotu, ako vždy...

ColdRain - nie nie je prečítaj si čo som napísal sethovi.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:t0m4s3 - nevyciciavajú štátnu kasu? :D to si dúfam myslel ako vtip. Čo tak romales? :nono: a vôbec všetkých "dobrých" ateistov čo krádajú štát daňovými únikmi a podvodmi?
Neviem o tom, ze by mali ateisti nejake zdruzenie, na ktore stat prispieva nehoraznymi peniazmi. Romales urcite ani jeden nie je veriaci a takisto ziadny veriaci v zivote nic neukradol o tom som presvedceny.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 - teraz sa hráš na pána slepého? Pár ateistických politikov je za svoje volebné obdobie schopných vyrabovať štátnu pokladnicu 10x toľko čo cirkev za pomaly 10 rokov jej pôsobenia, prosím Ťa :roll:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

No ved vravim, ze veriaci politici ani korunu neukradli. Bavime sa o tom ci cirkev berie peniaze od statu, nie ci ateisti/veriaci kradnu alebo nie.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ViRuS napísal:pozri, je to tlacova sprava, nie nejaka 500 stranova studia. tie informacie su tam urcite skreslene, navyse ako priznavaju, odsledovane su 2 tyzdne, ktore podla mna trenovany clovek ktory sa dokaze dostat do tranzu, bez jedla a potravy imo dokaze vydrzat...
no pocul/cital som uz viac podobnych sprav a vsetky padali na tom ze nik daneho cloveka nekontroloval dlhsie nez par dni - a par dni bez jedla sa vydrzat da (take 2 by som si trufol vydrzat aj ja) - ale bez vody to nejde ani 4 dni :hmm:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Pokial sa da cvicenim znizit tepova frekvencia az na najekych 10/min. tak si myslim, ze aj "spotreba" tela sa da cielene znizit.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

uplink: tuším sa postupne dopracuvávame k faktu, že tých veriacich je vlastne na Slovensku tak do 100. Pretože do skupiny hypokritov v takomto prípade spadá celkom slušný počet ľudí. Teda živiť cirkev pre tých pár ľudí zo štátnych peňazí je ešte zbytočnejšie, ako som očakával.

Pokiaľ niekto porušuje NEVEDOME jedno z desiatich prikázaní, tak je buď retardovaný alebo nesvojprávny. Hádam niekto "iba tak mimochodom" nepojebe manželku blížneho svojho, nesprivatizuje mu majetok, nezmýli si nedeľu s piatkom, nebude brať nevedome meno božie nadarmo, neodfaklí si nevedome iba tak rodičov, nezabije niekoho nevedome a podobne (nechce sa mi tu všetko menovať).

Či má môj príspevok nejakú hodnotu, nechám posúdiť iných, nie teba ako jednostranne zameraného jednotlivca. A zároveň posielam ďalšiu výzvu, aby mi niekto vysvetlil (je mi jedno, kto) moje body ohľadom vašich kvázidôkazov. KTHX.

//pardón, že upravujem po poste, ale ďalšia vec, čo mi nedá - to kto akože zaviedol definíciu, že kresťan je iba ten, kto dodržiava celé desatoro? Je to niekde napísané?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

t0m4s3 napísal:Pokial sa da cvicenim znizit tepova frekvencia az na najekych 10/min. tak si myslim, ze aj "spotreba" tela sa da cielene znizit.
to ten jogin hybernoval? co je mne zname tak 30/min znamena ze lekari sa zacnu pripravovat na pripadnu resuscitaciu nakolko je to frekvencia tesne pred zastavou srdca
hughito
Redeemer
Redeemer

seth to vystihol, to je potom tých pravých kresťanov tak 100 na Slovensku a 10 000 na celom svete. Načo potom tie kostoly a dane ? Veď sme aj tak všetci ateisti.

Že ateistickí politici kradnú.. :lol: Hlavne, že máme KDH a SDKÚ a aj taký Fico sa presmŕdzal s predstaviteľmi cirkvi. Neviem, koľko politikov o sebe povedalo, že sú ateisti, akurát Sulík to ma na FB. :)

A akože hrať sa na urazeného skrz tie videá..a tie tvoje argumenty, že oni nemajú problém sa predvádzať. No tak asi majú. Vyjadri sa radšej k tomu, čo som napísal ja.

Inak, už si myslím, že si týmto vyčerpal tú studňu zázrakov. Možno nie, možno sa ešte dočkáme nejakého neuveriteľného videa na youtube.

Takisto by si sa mohol vyjadriť, uplink, k sethovej otázke, čo vlastne tieto videá dokazujú, ak by aj boli pravdivé ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

javatar napísal:to ten jogin hybernoval? co je mne zname tak 30/min znamena ze lekari sa zacnu pripravovat na pripadnu resuscitaciu nakolko je to frekvencia tesne pred zastavou srdca
Tak to toho este vela nevies. Napr. hlbkovy a vytrvalostny potapaci maju taketo tepove frekvencie.
Zamknuté