Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
xH4wK

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa xH4wK »

Viacmenej som potreboval uistenie ze tie motory su v poriadku, ze nie su nejako zname tym ze tam nieco odchadza alebo ze su odflaknute
Diky ;)
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa test »

Co hovorite na tento kusok? Ide o Audi A8 3.0TDI Quattro, rv. 5/2008, 91 tisic km, slusna vybava.
http://audi-a8.autobazar.eu/30-tdi-v6-q ... 74460.html
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

A8 sice moc nemusim, ale myslim, ze tomuto kusku nie je co vycitat... perfektna vybava, vzhlad, stav aj cena... neviem, co by so dodal... snad iba, ze by volil skor S-klasse :D
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Tak pod dlhom čase a po návrate zo zahraničia chcem ozámiť, že som už sťastou majiteľkou Škody Superb. Veľa jazdy som si ešte neužila, ale je to od Focusu dosť veľký rozdiel, okrem toho som aj ušetrila dosť financií v porovnaní s Mercedesom alebo Audi. Ďakujem všetkým zapájajúcim za rady, ktoré mi určite pomohli v tomto smere. Ešte raz vrúcna vďaka.
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Uz si nam to oznamila pred dvomi tyzdnami. Ale ako sa hovori, opakovanie je matka mudrosti, vsak. :smt006
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

h@wk - kup si golfa 81kw .. nacipuj ho, odmeraj to an brzde a dolad aby to naozaj malo 150 koni bez nejakych dalsich investicii ako su napr ine vsetrekovace..jazdi s tym za 5.5l/100km .. a bud vysmiaty..do prvej navstevy servisu(nehovorim v zlom..ale spotreba nie je vsetko.. a uz vobec nie rozdiel v spotrebe 8l a 5.5 ..ved to je 2e na 100km..) to ta naozaj vytrhnu z biedy 2e?
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Potom pozdrav ojnice / kľukovku ked uzrú svetlo sveta.
xH4wK

Chcem sa vas spytat, podla coho usudzujete tie vase zavery ?
Robi niekto z vas v nejakom servise ?
Ma(l) niekto z vas toho golfa ?
Stale vidim nieco takehoto typu, ale ziadny konstruktivny komentar.
Ak by niekto mal cas, mohol by napriklad rozpisat vyhody a nevyhody danych motorov
Podla toho by som uz mohol uvazovat, ale nie ze 'pozdrav klukovku' atd...
Zatial mam len skusenosti s tym, ze kamarat to ma v Octavii, a za 2 roky s tym nemal absolutne ziadny problem, robil len zakladny servis olej filtre atd... a ma to cipnute na 150 koni cez EB chiptuning.
Takze logicky sa viac priklanam k tomuto motoru z vlastnych skusenosti..

@Point, neviem sice kde beries tych 2e... ale sleduj toto:
Benzin, cena paliva 1,430e, pri spotrebe 8l/100km = 11,44e
Diesel, cena paliva 1,337e, pri spotrebe 5.5l/100km = 7,35e
Rocne najazdim ~15000km
Benzin=1716e/rok pri sucasnych cenach
Diesel=1103e/rok pri sucasnych cenach
To je rozdiel 613eur, na rocnu udrzbu diesla by malo stacit, alebo nie ?

Benzin + LPG, cena paliva 0,7e, pri spotrebe 10l/100km = 7e (Nevyhoda, nemozem v praci parkovat na podzemnom parkovisku, vyzaduje pociatocnu investiciu cez 1000eur, oplati sa pri novom aute... kde viem ze si ho necham dlhsie)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ty sa iba sam seba snazis presvedcit, ze nafta Ta bude stat malo... podla mna je uplne zcestne to takto porovnavat, takisto aj menit auto kvoli 10 euram mesacne... este k tomu 3er s nejakym golfom...

preco 10e mesacne? pretoze je hlupost, aby hentaky maly benzin jazdil za 8l... kamarat ma trojlitrovu 3er a kombinovane chodi za 8, a to na okreskach pod 120 nechodi vobec... da sa na tom spravit o viac ako pol litra menej... ja mam jedenapolliter a jazdim za 5,5l - 6l... znamy ma CL500 V8 a jazdi za 10-10,5... tak bud jazdis ako blazon, alebo nevies jazdit na spotrebu, alebo mas cosi s autom... ak nevies jazdit na spotrebu a s autom lietas, vysoke cisla budes mat aj na nafte... ked pojdes na spotrebu, nebude to zrat viac ako 7l...

chalani sa do Teba navazaju kvoli tomu chipu, kvoli nicomu inemu... este ani nevies, ako ide ten 81 kilowatt v golfe, nepoznas jeho charakter a prejav a uz ides cipovat...

k tomu servisu - kopirujem vlastny prispevok z inej diskusie: skusim v skratke: pri novych autach samozrejme cena naftovych motorov, potom uz zhodne s jazdenkami - nizka spotreba naftaku dokaze pokryt jeho servis iba v pripade, ze je auto pouzivane na dlhe trasy, setria sa tym jednotky, ktore klasicke porovnatelne benziny nemaju - turbo, vstreky, regulacia lopatiek, cerpadlo, zhavice, s tym ide ruka v ruke castejsia vymena filtrov, sond, snimacov kvoli zvysenym emisiam, rovnako aj katalyzator... ked jazdis 50 000 rocne, 80% stravis na dialnici alebo na okreske, kde ides konstantnou rychlostou, turbo je zohriate, veselo sa vrti pri nizkych otackach, ktore neskodia jemu, ani ostatnym komponentom z hladiska zanasania exhalatmi... vsetkym tymto komponentom totizto najviac vadi proces zohrievanie - chladenie a neustale kolisajuce otacky motora spojene najma s vytacanim a prudsimi zrychleniami, co sa odraza na emisiach... z hladiska zivotnosti je obrosky rozdiel nabehat 1000km praha - bratislava na dve nastartovania (a s tym spojeny proces zohrievania a chladnutia), ako natocit 1000km kdesi po meste , ked sa vlacis iba z baraku do tesca, co mas 10km tam aj spat... takto v meste auto nezahrejes a neschladis 2x, ako v prvom pripade, ale 100x, ak viem dobre pocitat... do toho si zapocitaj zvysene opotrebenie suciastok, ktore sa na tej trase nestihnu ani len trochu zohriat, napr. prevodovka, spodok motora apod., s tym este spojeny dlhsi cas zahrievania naftoveho motora ako takeho... taktiez tu zavisi aj fakt, ze naftove motory su zlozitejsie na konstrukciu, tym padom su drahsie a aj o nieco citlivejsie ako benziny, najma v tejto dobre, ked je kazdy moderny dizel "vyhoneny" do oblakov...
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

613e stoji akurat tak nove turbo...tj 1 suciastka...a zdaleka nie najdrahsia...treba priratat robotu atd...ak by som uvazoval nad dieslom tak jedine s bufikom co mas 1000e ako pri tom lpg...a ten kamarat ma dufam graf z nejakej nezainteresovanej brzdy na tych 150 koni + spotrebu predpokladam meral podla tankovania a nie podla slavneho palubneho
xH4wK

Moju 3er chcem vymenit hlavne kvoli tomu, ze je to 4 valec, chcem proste uz nieco vykonnejsie nie mlyncek na maso.
Malo to spotrebu teraz v zime 7.6-8l, v lete som mal 6,9-7,3.
Takze vravite ze pri 15kkm rocne sa diesel neoplati ?...

Mam rozpocet max. 8k e... co by ste VY kupili na mojom mieste ?
Pretoze ak mam kupit znova benzin tak jednoznacne znova nejake BMW... 6 valec samozrejme.
Ale to zas neviem ako zo spotrebou, ak by som vzal 320i z 2002 to ma 170 koni 210 krutak a spotreba okolo 8 l.
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Ja ta nepochopim, raz vravis, ze chces jazdit za 5,5l nafty neskor to otocis, ze chces 6 valec a zrazu ta spotreba netrapi. Dotiahni si z DE nejaku 330i touring rv. 2000+ za 6000, 1000ku das na prerabku na plyn a bude mas aj priestor aj vykon a v prepocte budes jazdit za 7,5l benzinu. :-P
xH4wK

Inspiroval ma komentar od RATZINGERa...
Dovoz z Nemecka je dost nakladny... to by slo na urcite viac ako 6000e
A spotreba ma samozrejme zaujima... preto pisem ze 320i.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

nechapem ze chces menit 318i len preto ze je to mlyncek :roll: keby sa ti to kazilo a stalo den, noc v servise pochopim... podla mna to auto nejde zdaleka tak zle a spotrebu ma ako si pisal, uspokojivu.

zostan radsej u e46 a ked chces silou mocou dizla tak chod do 320d/cd (110kW) a budes spokojny
alebo potom spominanu 320i.. lenze zalezi aku..bud M52ka dvojliter, 150 koni a potom novsia generacia M54 2.2, 170 koni... (tu by som bral ja)

ale ked sa spytas viacero ludi co maju e46 tak ti povedia ze uz radsej 323i cize 2.5l kt ma vyrazne lepsi vykon a nie az tak vyrazne vyssiu spotrebu..lenze otazka je cena...
xH4wK

323 sa vyrabali pokial viem len do r. 2000
Mali 125kW a 170 koni
E46 320i r.v. 2002 ma taktiez 125kW a 170 koni...

Podla netu a aktualnych cien:
323i 98 5700e
320i 02 7800e

4 roky rozdiel, 2100e...

Radsej by som bral 320i 02 ako 323 98
Nie ?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Ta tvoja slavna 320i. Maju ju dvaja kolegovia co sa dusovali, ze kolko to bude malo zrat. Kym obaja mali predtym diesle tak chodili do prace autom. Teraz jeden chodi radsej pesi, lebo sa nedokaze pozerat na ukazovatel spotreby v rannej zapche. Druhy zase presviedca okolie ze cesta mhd je lepsia. Predpokladam velmi skoru vymenu ich nezmyselnej kupy ;-)
Header
Professional
Professional

myslel som 325i :) 323i bol predchodca.... zle som napisal, sry
xH4wK

No 325 je uz moc ;)
To skor tu 320i z roku 2002... kombinovane maju ludia na klube okolo 7-8 litrov, to je ako moja 318...
Ale tam je vykon uplne inde ;)
Header
Professional
Professional

no ved prave to...tu 2.5 som myslel v suvislosti s podobnou spotrebou ako starsia 323..lenze ta je zase cenovo inde....

ta 110kW 320i je pre teba asi najoptimalnejsia
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

H@wk napísal:No 325 je uz moc ;)
323 a 325 maju rovnaky objem...
Napísať odpoveď