Satelit TV + internet + pripojenie min 4 televizorov
Satelit TV + internet + pripojenie min 4 televizorov
Dobrý deň, prave rozmyšľam nad zakúpením zariadení na príjem satelitnej televízie aj internetu.
Už nás v rodine nebaví neustále problémy so sledovaním tv. Mam rodinný dom, v ktorom aktualne žijú 3 rodiny. mame asi 4 televízie a mesačné náklady na poplatky za sledovanie tv prevyšujú 100 eur. čo je pomerne veľa.
Preto rozmýšľam nad zakúpením nejakého satelitného kompletu, ktorý by mi umožňoval sledovať TV aspoň na 3 TV prijímačoch, byť pripojený na internet. Ale nechcem žiaden produkt od spoločností ako je magio, ... .
Aby mi to fungovalo bude zrejme treba nejakú satelitnú parabolu, satelitný prijímač. Lenže ja chcem pozerať aspoň 3 TV, takže by som potreboval asi nejaky konvertor, ktorý umožní napojenie vačšieho počtu satelitných prijímačov. takže vo finále by to mohlo vyzerať takto. Satelitná parabola nasmerovaná a družicu Astra, nasledne namotnotvať LNB konvertor, ktorý umožní zapojiť 4 daľšie satelitné prijímače, aby sme dosiahli aj internet cez satelit, budeme potrebovať jeden satelitný prijímač s Enthernet výstupom a na ten už hravo zapojíme wifi router, ktorý bude samozrejme obsahovat dalsie vystupy pre stolné PC a samozrejme pre NB poskytne wifi signál. Nakoniec do každého satelitného prijímača musíme dať dekódovaciu kartu.
Predbežne som si vybral ako výrobcu zariadení firmu Amiko, ktorá dodáva satelitné prijímače. v ponuke má jeden model z ethernet výstupom len za 60 eur, tiež ponúka konvertory s označením quad, pre 4 nezávisle pripojené prijímače.
A keď predpokladám že by som si kúpil kartu nejakú základnu s sk a cz programami, za ktorú niesu ďaľšie poplatky. Mal by som internet, hd televíziu pre 4 televízory a k tomu by som neplatil ďaľšie mesačné poplatky. Jednalo by sa iba o jednorázovú finančnú požiadavku.
Moja otázka je či je to reálne, prípadne či máte niekto s niečim podobným skúsenosti. ako by to bolo s rýchlosťou internetu? čím by som bol obmedzený? maximalnou prenosovou rýchlosťou ethernet výstupu na satelitnom prijímači? alebo aký rýchly može byť internet prijímany satelitom cez družicu? tiež ako je to so signálom? budem musiet natáčať pravideľne satelit za družicou? alebo to bude jednorázová akcia?
Už nás v rodine nebaví neustále problémy so sledovaním tv. Mam rodinný dom, v ktorom aktualne žijú 3 rodiny. mame asi 4 televízie a mesačné náklady na poplatky za sledovanie tv prevyšujú 100 eur. čo je pomerne veľa.
Preto rozmýšľam nad zakúpením nejakého satelitného kompletu, ktorý by mi umožňoval sledovať TV aspoň na 3 TV prijímačoch, byť pripojený na internet. Ale nechcem žiaden produkt od spoločností ako je magio, ... .
Aby mi to fungovalo bude zrejme treba nejakú satelitnú parabolu, satelitný prijímač. Lenže ja chcem pozerať aspoň 3 TV, takže by som potreboval asi nejaky konvertor, ktorý umožní napojenie vačšieho počtu satelitných prijímačov. takže vo finále by to mohlo vyzerať takto. Satelitná parabola nasmerovaná a družicu Astra, nasledne namotnotvať LNB konvertor, ktorý umožní zapojiť 4 daľšie satelitné prijímače, aby sme dosiahli aj internet cez satelit, budeme potrebovať jeden satelitný prijímač s Enthernet výstupom a na ten už hravo zapojíme wifi router, ktorý bude samozrejme obsahovat dalsie vystupy pre stolné PC a samozrejme pre NB poskytne wifi signál. Nakoniec do každého satelitného prijímača musíme dať dekódovaciu kartu.
Predbežne som si vybral ako výrobcu zariadení firmu Amiko, ktorá dodáva satelitné prijímače. v ponuke má jeden model z ethernet výstupom len za 60 eur, tiež ponúka konvertory s označením quad, pre 4 nezávisle pripojené prijímače.
A keď predpokladám že by som si kúpil kartu nejakú základnu s sk a cz programami, za ktorú niesu ďaľšie poplatky. Mal by som internet, hd televíziu pre 4 televízory a k tomu by som neplatil ďaľšie mesačné poplatky. Jednalo by sa iba o jednorázovú finančnú požiadavku.
Moja otázka je či je to reálne, prípadne či máte niekto s niečim podobným skúsenosti. ako by to bolo s rýchlosťou internetu? čím by som bol obmedzený? maximalnou prenosovou rýchlosťou ethernet výstupu na satelitnom prijímači? alebo aký rýchly može byť internet prijímany satelitom cez družicu? tiež ako je to so signálom? budem musiet natáčať pravideľne satelit za družicou? alebo to bude jednorázová akcia?
Re: Satelit TV + internet + pripojenie min 4 televizorov
na 4 prijimace potrebujes 4 konvertory a 4 karty, volne sa vysielaju ČT24, TV Public, TV Óčko, TV Noe, TA3
karta stoji okolo 65 eur, bavim sa o skylinku/cslinku
ked si kupis prijimace openbox a prepojis ich medzi sebou, na 2 prijimace staci jedna karta
nad internetom cez satelit neuvazuj, ping az cez jednu sekundu je uplne nevhodny pre normalne pouzivanie + nizka rychlost a FUP
satelit sa na pozadovanu poziciu nastavi raz, druzice su stale nad rovnakym miestom na zemi
karta stoji okolo 65 eur, bavim sa o skylinku/cslinku
ked si kupis prijimace openbox a prepojis ich medzi sebou, na 2 prijimace staci jedna karta
nad internetom cez satelit neuvazuj, ping az cez jednu sekundu je uplne nevhodny pre normalne pouzivanie + nizka rychlost a FUP
satelit sa na pozadovanu poziciu nastavi raz, druzice su stale nad rovnakym miestom na zemi
a keby mal ten jeden konvertor 4 výstupy? napr. tento: http://www.abcom.sk/produkt/lnb-amiko-p ... 53637.html
quad LNB je OK. Amiko a podobne lacne smajdy nebrat, iba problemy s nimi budu.
Satelitny internet - ako uz spomenute - zabudni. Radsej si zoberte rychlejsie dslko a cez router rozdelte. Lacnejsie a rychlejsie riesenie.
Ked ma satelitny prijimac ethernet tak je to za ucelom pripojenia satelitneho boxu na internet - tj, stahovanie updatov, doplnkov, zdielanie karty a ine podobne zabavky.
Radsej si kupte kvalitne linuxove prijimace. Predpladte si nejakeho providera (skylink, cslink, upc direct) a nasledne si nasharujte kartu pre vsetkych. Mesacne naklady pojdu dole a za usetrene si mozte dat bud dalsi rozsireny balik (hbo, hd,...) alebo rychlejsi internet.
Satelitny internet - ako uz spomenute - zabudni. Radsej si zoberte rychlejsie dslko a cez router rozdelte. Lacnejsie a rychlejsie riesenie.
Ked ma satelitny prijimac ethernet tak je to za ucelom pripojenia satelitneho boxu na internet - tj, stahovanie updatov, doplnkov, zdielanie karty a ine podobne zabavky.
Radsej si kupte kvalitne linuxove prijimace. Predpladte si nejakeho providera (skylink, cslink, upc direct) a nasledne si nasharujte kartu pre vsetkych. Mesacne naklady pojdu dole a za usetrene si mozte dat bud dalsi rozsireny balik (hbo, hd,...) alebo rychlejsi internet.
niesu tie linuxove prijimace drahe? ked beriem do uvahy ze jeden stoji od 140 eur a potrebujem ich tolko kolko chcem zapojit tv, teda 4. hned to je investicia za 1000 eur. Ako si to inak myslel s tym providerom. ja prave som chcel iba kupit nekjaku kartu dekodovaciu, kde bude nejaky standard programovy, napr. sk+cz programy bez mesacnej viazanosti. tiez ako si to myslel s nasharovanim karty pre vsetkych? tomu nerozumiem.
Otazne je co je lacnejsie. Kvalitnejsi linuxovy prijimac dokaze jednu kartu poskytovat dalsim prijimacom. Takze kupis jednu kartu a 4 lepsie prijimace, ktore prepojis do lan/internetu. Pokial kupis tie najlacnejsie smejdy za 140 tak nielen ze pre kazdy budes musiet kupit zvlast kartu, ale mozes si pripravit do buducna mnozstvo problemov. Lacne = problemove. Napr pri zmene kodovania mozes zvycajne tie lacne vyhodit a kupit nove. Lebo ti jednoducho kartu neprecitaju. Kedze sa do toho moc nevyznas tak radsej skoc ku nejakemu predajcovi a popis co potrebujes a nech ti pripravi kalkulaciu. Nenechaj sa vsak tlacit do velmi drahych rieseni, ale rataj s tym ze 200eur za satelitny prijimac je absolutne minimum pod ktore sa neoplati ist, lebo sa to moze vypomstit.
nieje cena 200 eur az prijimac az prilis velka? hlavne ked beriem do uvahy ze sa na trhu pohybujú od 60 eur? za 200 eur som ich po pravde vela nevidel. ale tak urcite by som po vasich radach kupil zrejme ten linuxovy prijimac, konkretne tento typ http://www.satelitnatechnika.sk/?cmd=pr ... ail&id=133 . Ako ich prepojim dolan/internetu, aby som nemusel kupovat do kazdeho prijimaca samostatnu kartu a uvazujeme so zapojením 4 tv
200 eur vobec nie je vela. Ceny sice su od 60eur ale musis pozerat co to podporuje a aku to ma vybavu. Ten dreambox ti posluzi absolutne luxusne. Jediny nedostatok ze nema podporu HD a je to starsi model. Ale na zakladne programy to bude stacit. A tu ho maju este lacnejsie: http://www.tvsatnitra.sk/online-satelit ... eambox-500 - 90eur je skvela cena. Ak budes casom potrebovat HD programy tak investujes do niecoho poriadneho.
Pre zdielanie ich staci zapojit do netu, ale najlepsie do jednej lan. Ak to nebude mozne tak server musi mat verejnu ip, aby sa dalsie boxy do neho dokazali pripojit. Potom uz treba len do config suboru dopisat jeden riadok a karta z prijimaca (ktory bude server) sa objavi vo vsetkych pripojenych klientoch. Len pozor. Ak budes teraz kupovat skylink tak hladaj ICE kartu. Pokial ti budu nukat novu IRDETO tak skus ineho predajcu. S irdetom su problemy a napr na dreambox nie je este verejne pristupna SW citacka (cam).
Pre zdielanie ich staci zapojit do netu, ale najlepsie do jednej lan. Ak to nebude mozne tak server musi mat verejnu ip, aby sa dalsie boxy do neho dokazali pripojit. Potom uz treba len do config suboru dopisat jeden riadok a karta z prijimaca (ktory bude server) sa objavi vo vsetkych pripojenych klientoch. Len pozor. Ak budes teraz kupovat skylink tak hladaj ICE kartu. Pokial ti budu nukat novu IRDETO tak skus ineho predajcu. S irdetom su problemy a napr na dreambox nie je este verejne pristupna SW citacka (cam).
do lan ich zapojim ako? ci cez daky router? moze byt hocico, aj dajme tomu nejaky wifi router a bude to automaticky slapat?
staci router, pokial este povolis dhcp tak len boxy zapojis do lan
-
Palito&LilDevil
Light Expert
Fuuuha, no tak toto je tema, nad ktorou rozmyslam uz pekne dlho (okrem toho internetu cez satelit, lebo som o tom pocul to iste ako Beardie alebo Sundevil).
Sundevil:
Dakujem za objasnenie situacie, skvele si odpovedal na vsekty moje otazky, aj ked som ich nepolozil
Par otazok este ostalo nezodpovedanych:
1) vie to zdielat aj platenu (cize ten rozsireny balicek) CsLink?
2) cez CSlink na Slovensku je mozne prijimat aj TV Prima a TV Nova?
3) v CSlink je aj standardne Discovery?
Dakujem!
Sundevil:
Dakujem za objasnenie situacie, skvele si odpovedal na vsekty moje otazky, aj ked som ich nepolozil
Dakujem!
-
acid
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Kód: Vybrať všetko
http://www.cslink.cz/sk/nasa-ponuka/neplatene-programy/Re: Satelit TV + internet + pripojenie min 4 televizorov
prepac nejak som prehliadol tvoj post, takze tu su odpovede:Palito&LilDevil napísal:Fuuuha, no tak toto je tema, nad ktorou rozmyslam uz pekne dlho (okrem toho internetu cez satelit, lebo som o tom pocul to iste ako Beardie alebo Sundevil).
Sundevil:
Dakujem za objasnenie situacie, skvele si odpovedal na vsekty moje otazky, aj ked som ich nepolozil![]()
Dakujem!
1) ano
2) ano, kedze nastal urcity posun tak prima & nova uz pojdu aj cez skylink na slovensku legalne
3) nie, nemaju ho vobec v ponuke.
-
Ryan Giggs
VIP
Skylink ma lepšiu programovu skladbu. Maju aj Discovery. http://www.skylink.sk/web/structure/26.html.Palito&LilDevil napísal:Fuuuha, no tak toto je tema, nad ktorou rozmyslam uz pekne dlho (okrem toho internetu cez satelit, lebo som o tom pocul to iste ako Beardie alebo Sundevil).
Sundevil:
Dakujem za objasnenie situacie, skvele si odpovedal na vsekty moje otazky, aj ked som ich nepolozil![]()
Dakujem!