Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilovanie
aké cviky by si poradil pre začiatočníka na brucho? Hlavne na to spevnenie tela ako si hovoril
nejaké klasické brušáky nebudú na škodu, ale cvič to so závažím(normálne si zober kotúč do rúk, drž si ho na prisiach a cvič ich stým) a raz za čas pridaj váhu
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
fit lopta, daj do youtubu a mas tisice cvikov na paradne celkove spevnenie telaFilipito napísal:aké cviky by si poradil pre začiatočníka na brucho? Hlavne na to spevnenie tela ako si hovoril
no tak akurát sme prišli.
Dostali sme trénerku tá s nami prešla všetky tie stroje, kladky atď. Pekne nás rozbila
V utorok nám pridelili trénera a vysvetlí nám cviky s činkami + nam spraví tréningový plán. Tak ho sem potom zavesím či je ok
Dostali sme trénerku tá s nami prešla všetky tie stroje, kladky atď. Pekne nás rozbila
V utorok nám pridelili trénera a vysvetlí nám cviky s činkami + nam spraví tréningový plán. Tak ho sem potom zavesím či je ok
-
aviceN
Guru
Filipito, mozno by som siel na tvojom mieste TBT a precvicil cele telo 3x do tyzdna (idealne po, str a pia)...
-
Point
Professional
avicen... mas pocit, ze v HST neprecvici cele telo 3x tyzdenne?
-
aviceN
Guru
sry, nevsimol som si ze ste sa bavili o HST, moja chyba
a hlavne nezabudajte hosi na stravu, to je 65% posilnovania
a hlavne nezabudajte hosi na stravu, to je 65% posilnovania
Aj viac ako 65%.
Napr., keby človek jedol iba suché rožky s paštekou, tak mu je čas strávený vo fitku takmer úplne na nič.
Napr., keby človek jedol iba suché rožky s paštekou, tak mu je čas strávený vo fitku takmer úplne na nič.
Posilovanie
Stravu mam, dovolim si povedat velmi dobru. Proteiny beriem taktiez. Hoci nie neake najdrahsie, najkvalitnejsie ale verim ze trochu pomozu. Ako som pisal, v utorokdostanem plan od trenera, pokial mi poviete ze je dobry tak ho budem cvicit, ak nie tak verim ze nieco jednoduche dame dokopy
-
aviceN
Guru
Filipito, vedel by si povedat co take zahrna tvoju stravu? Ak sa ti nechce tak nic, nebudem ta nutit 
Koľko gramov vločiek približne jete na raňajky ???
čo zahŕňa moja strava? Ono je to stále iné, nemám každý deň rovnaké jedlo 
Ale tak raňajky mám rovnake stále, Proťák + veľký vanilkový pribináček.
Desiatu sa snážim striedať, riadim sa podľa výživových tabuliek napr túto používam ja: http://www.ikulturistika.sk/index.php?id=27
väčšinou si robím žemle, do toho neaká šunka, salama, v jary/lete samozrejme aj troška zeleniny zo záhrady, tých zjem niekedy 4, niekedy 5. Samozrejme na desiatu neaké ovocie, banán mávam dosť často.
Obed, Buď veľa cestovín alebo ryža s kuracím mäsom, momentálne je veľa tých sáčkovych omáčok, správiš si to rychlo, je to dosť dobré a splní to účel. Obed mám 2-3x za deň.
Na večeru niečo ľahké, v rýchlosti ma napadá neaký šalát.
A pred spaním tiež proteín.
Myslím že celkom dobrý jedálniček, písal som ho minule na fórum o posilovaní a hovorili že je fajn
Ale tak raňajky mám rovnake stále, Proťák + veľký vanilkový pribináček.
Desiatu sa snážim striedať, riadim sa podľa výživových tabuliek napr túto používam ja: http://www.ikulturistika.sk/index.php?id=27
väčšinou si robím žemle, do toho neaká šunka, salama, v jary/lete samozrejme aj troška zeleniny zo záhrady, tých zjem niekedy 4, niekedy 5. Samozrejme na desiatu neaké ovocie, banán mávam dosť často.
Obed, Buď veľa cestovín alebo ryža s kuracím mäsom, momentálne je veľa tých sáčkovych omáčok, správiš si to rychlo, je to dosť dobré a splní to účel. Obed mám 2-3x za deň.
Na večeru niečo ľahké, v rýchlosti ma napadá neaký šalát.
A pred spaním tiež proteín.
Myslím že celkom dobrý jedálniček, písal som ho minule na fórum o posilovaní a hovorili že je fajn
hej, je to celkom fajn, ja by som to ešte trošku premenil takym sposobom, že si dáš normálnu plnohondotnú večeru, nie len "lahku" a pred spaním si dáš jednu kocku tvarohu, ak nevladzeš celu tak polku a ten protein si dáš namiesto na noc, niekedy cez den medzi jedlami
Presne tak, ak nemáš 12-hodinový proteín, tak si ho na noc nedávaj.
Večera nemusí byť vôbec ľahká, nehovorím, že sa máš nažrať pred spaním ako sviňa, ale normálne 2 hodinky pred spaním si daj kvalitné jedlo, žiadne šaláty.
Pred spaním tvaroh.
Ten proteín dávaj 3-krát denne, pred a ihneď po tréningu a potom ešte nejakú hodinu po tréningu.
Najlepšie čo je na raňajky, je sa naučiť vypiť rozmixované vločky.
Ak to niekomu chutí aj samotné, ok, mne je z toho už zle. Dám asi 4 dcl mlieka, zhruba 200 g vločiek, špetku granka na chuť, rozmixujem to a ráno len vylejem do seba. Je to parádny zdroj aj bielkovín aj komplexných sachrov.
Večera nemusí byť vôbec ľahká, nehovorím, že sa máš nažrať pred spaním ako sviňa, ale normálne 2 hodinky pred spaním si daj kvalitné jedlo, žiadne šaláty.
Pred spaním tvaroh.
Ten proteín dávaj 3-krát denne, pred a ihneď po tréningu a potom ešte nejakú hodinu po tréningu.
Najlepšie čo je na raňajky, je sa naučiť vypiť rozmixované vločky.
-
Point
Professional
hughito...takm, ze by to bol nejaky paradny zdroj bielkovin by som nepovedal..predsa len rastilnne bielkoviny niesu plnohodnotne..(aj ked ich mlieko samozrejme doplna) kazdopadne som sa chcel tak nejako podrobnejsie opytat na sposob pripravy tvojich ranajok.. 200g vlociek + 4dl mlieko + trosku granka na chut..rozmixujes normalne mixerom vecer a supnes do chladnicky..rano vyberies a vypijes..spravne som to pochopil? musim to vyskusat ..som rad ked si do jogurtu nasypem 100g vlociek a prejdu mi hrdlom 
coldrain, hughito, čiže si mám dať tak 2 hodiny pred spaním hoc aj to čo som mal na obed? normálne plnohodnotné jedlo?
To že sa nemajú dávať proteíny na noc som nevedel, v návode mám písane že ráno na lačno, po tréningu a pred spaním. Keď si to zmením takto: Ráno na lačno, pred tréningom, po tréningu tak to bude fajn?
To že sa nemajú dávať proteíny na noc som nevedel, v návode mám písane že ráno na lačno, po tréningu a pred spaním. Keď si to zmením takto: Ráno na lačno, pred tréningom, po tréningu tak to bude fajn?
Prečo by nemali byť ? Je to ráno, keď treba doplniť ihneď zdroj bielkovín, hlavne ak si deň predtým cvičil. Je to ideálne. Hádam nebudeš jesť na raňajky mäso s ryžou, aby si doplnil živočíšne bielkoviny.takm, ze by to bol nejaky paradny zdroj bielkovin by som nepovedal..predsa len rastilnne bielkoviny niesu plnohodnotne
Presne tak. Mlieko tam hádžem len na odhad, možno je toho aj pol litra.200g vlociek + 4dl mlieko + trosku granka na chut..rozmixujes normalne mixerom vecer a supnes do chladnicky..rano vyberies a vypijes..spravne som to pochopil?
Áno, normálne jedlo.coldrain, hughito, čiže si mám dať tak 2 hodiny pred spaním hoc aj to čo som mal na obed? normálne plnohodnotné jedlo?
Ak máš prachy, tak si ešte kúp 12 hodinový proteín a môžeš ho dávať namiesto tvarohu, ja by som to tak robil tiež, ale nemám na to peniaze.
Proste ten obyčajný proteín je na noc zbytočný preto, lebo sú to rýchle bielkoviny, ty potrebuješ na noc niečo pomalšie (buď ten špeciálny proteín alebo tvaroh).
Niekto to rieši tak, že sa v noci ešte budí a vypije prichystaný proteín, ale to je zbytočné, radšej ten spánok neprerušovať.
bohužiaľ takýto proteín si momentálne nemôžem dovoliť, keby bola neaká brigáda aspoň
dik za rady, ten tvaroh budem určite jesť
dik za rady, ten tvaroh budem určite jesť
Nevadí, tak tvaroh, každý deň pred spaním.
ináč, ten protein víde omnoho výhodnejšie ako tvaroh, keď už sme pritom, ale ja tiež radšej tvaroh, proteiny mi v zásade nechutia, jediné čo som schopný piť dlhodobo, je syntha od bsn a tá je prekliato drahá...a čo sa týka vločiek, ztých mi bolo na tyčku asi po troch týždňoch...