Vystupny vykon mp3 prehravaca
Vystupny vykon mp3 prehravaca
Uvazujem nad kupou tohoto prehravaca http://mp3-prehravace.heureka.cz/sencor ... e/#section ale zaraza ma vystupny vykon, uvadza sa tam ze je 2x10mW. Znamena to, ze ak si kupim trebars sluchatka PMX100 http://sluchatka.heureka.cz/sennheiser- ... ecifikace/ s citlivostou 114 dB/mW, pojde mi tych 80 potencionalnych dB len tak do kytek, pretoze ta mp3ka ma proste slaby vystup ?
Diky
Diky
Re: Vystupny vykon mp3 prehravaca
neviem ci ti niekto odporucil ten sencor ale podla mna mozes mat za tu cenu trocha viac muziky, napr.
http://www.alza.sk/creative-zen-x-fi-st ... 164348.htm
http://www.alza.sk/creative-zen-x-fi-st ... 164348.htm
Kupujem ho so vyhodnou zlavou, kazdopadne ten vystupny vykon je jedina vec ktora ma nuti vahat. Nevies ako to s nim je ?
-
Ryan Giggs
VIP
Dôležita v tomto pripade je impedancia sluchatok. Tych 2x10mW na ich vybudenie by malo stačiť. Hlasitosť bude dostačujuca. Teda ak nie si nejaky masochista. Akurat kvalita zvuku nebude nič moc. Sencory nemaju kvalitny vystup. A o kvalite ako takej sa tiež da polemizovať.
Za 50€ kupiš Sansu Clip +, čo je jeden z najlepšie hrajucich prehravačov na trhu. Zvuk bude o 2 triedy lepši a aj celkova kvalita je niekde inde.
Za 50€ kupiš Sansu Clip +, čo je jeden z najlepšie hrajucich prehravačov na trhu. Zvuk bude o 2 triedy lepši a aj celkova kvalita je niekde inde.
Nic v zlom, ale co ta vedie ku kupe MP3 znacky Sencor??? Radsej kup nieco overene a nie tieto trznicove ci supermarketove smejdy ...
ryan: Diky za objasnenie
iqlogic: Nizka cena ktoru mam pristupnu
iqlogic: Nizka cena ktoru mam pristupnu
-
Ryan Giggs
VIP
Ešte doplnim, že čim je impedancia nižšia, tym menši vykon je potrebny na vybudenie sluchadiel. Tym vybudenim sa nemysli len hlasitosť, ale hlavne dostatočne "nakrmenie" sluchatok z hľadiska všetkych pasiem (vyšky, stredy, basy).Ryan Giggs napísal:Dôležita v tomto pripade je impedancia sluchatok.
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Zaujimal by ma sposob vypoctu, akym si dosiel na to, ze 80dB ti niekam odide
Ked maju sluchatka nominalnu impedanciu ako zosilnovac vnutri prehravaca, tak v pripade citlivosti 114dB/mW dostanes z 10mW 124dB celkovu hlasitost. To na ohluchnutie uplne staci.
Ak vsak sluchadla budu mat 5-10x vyssiu impedanciu, pojde do nich automaticky mensi vykon a teda mensia celkova hlasitost.
Preto maju bezne sluchadla k prehravacom impedanciu 16-64ohm, zatialco domace hifi zvyknu mat 50-500ohm.
Pritom vsak sluchadlove zosilnovace maju vykon az do 2W na kanal, takze ani narocne sluchadla nemaju problem vybudit na uroven, kde by uz stuple zahoreli.
Prehravace maju zvycajne maximalne 2x20mW. To je aj z dovodu setrenia baterii a z dovodu, ze viac ani netreba.
Ked maju sluchatka nominalnu impedanciu ako zosilnovac vnutri prehravaca, tak v pripade citlivosti 114dB/mW dostanes z 10mW 124dB celkovu hlasitost. To na ohluchnutie uplne staci.
Ak vsak sluchadla budu mat 5-10x vyssiu impedanciu, pojde do nich automaticky mensi vykon a teda mensia celkova hlasitost.
Preto maju bezne sluchadla k prehravacom impedanciu 16-64ohm, zatialco domace hifi zvyknu mat 50-500ohm.
Pritom vsak sluchadlove zosilnovace maju vykon az do 2W na kanal, takze ani narocne sluchadla nemaju problem vybudit na uroven, kde by uz stuple zahoreli.
Prehravace maju zvycajne maximalne 2x20mW. To je aj z dovodu setrenia baterii a z dovodu, ze viac ani netreba.
-
Ryan Giggs
VIP
Niektore Cowony maju až 30 mW na kanal pri 16 ohmovych sluchadlach. To už je dosť na odtrhnutie hlavy.