Poprosil by som aby ste mi odpovedali co najskor dkaujem
Bozkavanie sa po mononukleoze
Bozkavanie sa po mononukleoze
Takze dobry den, pred priblizne 110 dnami som prisiel z nemocnice po prekonani mononukleozy .... Nebolo to az take zavazne pobudol som tam 3-4 dni. Ale nechcel som bozkavat s dievcatami aby som ich nenakazil... Az teraz som sa zas bozkaval a chcem sa spytat, ze ci je mozne aby dostalo to dievca mononukleozu aj ked ja som ju prekonal pred 110 dnami ? ... dakujem za skoru odpoved ...
Re: Bozkavanie sa po mononukleoze
nie je, vírus síce po preliečení ostáva v tele, ale už len v niektorých tkanivách a je neaktívny a keďže tvoje telo už má protilátky ani aktívny už nikdy nebude, takže sa nakaziť nemože...
No pokial viem tak mono je ako herpes, v tom ze vacsina ludi uz ho davno ma len sa unho neprejavuje. Cize po rekoncalescensii pocas inkubacnej doby (20-50 dni ak sa nemylim) uz by si si mal davat pozor len pri babach ktore su chore/prechladnute alebo maju inak oslabenu imunitu. Inak si myslim ze by to uz nemal byt problem ale isty si niesom. Hlavne sa este nejaky cas vyhybaj sportu a narocnejsim aktivitam inak by si si mohol natrhnut slezinu.
GAngy ale ja uz sportovat mozem ... doktorka povedala ze 2 mesiace a za chvilku to budu 4 mesiace .... ale ja sa pytam ci sa dievca nemoze nakazit nie ja ... Ze proste ci nechyti enjako tu mononukleozu ...
Cold Rain - Takze nemoze sa nakazit ? vies to na 100 percent ?
a inak dik za odpovede 
Cold Rain - Takze nemoze sa nakazit ? vies to na 100 percent ?
Ja som tvoju otazku pochopil, len ty moju odpoved nie...
//Spravne. Aj ked to iba je samozrejme otazne.
//Spravne. Aj ked to iba je samozrejme otazne.
gangy - takze nakazit by som mohol iba dievcata ktore maju oslabenu immunitu alebo chore ? ci uz ani to nie ? ...
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2011, 21:37)
tak teda uz nikto pre mna nema odpoved ?
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2011, 21:37)
tak teda uz nikto pre mna nema odpoved ?
keď už niekto mononukleozu mal, znova ju nedostane, samotná choroba má relatívne dlhu inkubačnu dobu a zo začiatku je zamieňaná s inými bežnými ochoreniami, takýmto sposobom sa šíri, keď už si vyliečený, raz si ju prekonal, nemožeš nikoho nakaziť, aj keď vírus ostáva naďalej v tvojom tele, až do smrti, ale už nie je aktívny ani infekčný, takže ak si už ty zdravý, nemáš sa prečo obávať
ok dik coldRain 
choroba z bozkavania je len nazov starej matere, mozes sa bozkavat, uz davno si sa mohol. Gangy dobre povedal 95% ludi su prenasaci takze ak na nu aj ochorie mozes povedat ze to ma od fera co si kychol v autobuse
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Akonáhle chorobu raz prekonáš - vírus zostáva v Tebe, no už je neaktívny a už neprepukne. Ďalších ľúdí by si nemal nakaziť už po cca. troch mesiacoch pri najväčšej rezerve.
Inak dúfam že si riadne dodržiaval diétu, nakoľko ešte na strednej jedna kamarátka nevedela o tom, že je nakazená a celkom solídne si na svoj vek zlikvidovala pečeň.
Inak dúfam že si riadne dodržiaval diétu, nakoľko ešte na strednej jedna kamarátka nevedela o tom, že je nakazená a celkom solídne si na svoj vek zlikvidovala pečeň.
jin mal som dietu ale uz ju nemam .. uz sa stravujem normalne ...
//autoeditácia príspevku (21 Mar 2011, 15:35)
dik za rady ...
//autoeditácia príspevku (21 Mar 2011, 15:35)
dik za rady ...