WIFI anténa

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
7budzo7
Light Expert
Light Expert

WIFI anténa

Príspevok od používateľa 7budzo7 »

Chcem sa opýtať či je možné umiestniť anténu Z WIFI routera na parapetu okna z vonkajšej strany. Hlavne ma zaujíma či tej anténe nebudú vadiť vplyvy počasia (dážď, sneh a pod.) Má niekto skúsenosti s niečím podobným?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: WIFI anténa

Príspevok od používateľa jarda.j »

Pokiaľ máš takú, ktorá je v prevedeniu pre vonkajšie podmienky, tak áno. Trebárs aj MaxLink H155 RSMA. Je k nej aj potrebná armatúra.
7budzo7
Light Expert
Light Expert

No vtip je v tom že ta anténa je od klasického routera Vigor 2700. Preto sa to pýtam pred tým ako ju dám na to okno aby mi potom počasie nerobilo problémy. Takže s touto anténou to nepôjde? A tú anténu MaxLink H155 RSMA potom normálne pripojím predlžovacím WIFI káblom k routeru? Alebo mi tam treba ešte niečo iné??
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

To je tá anténka na našrúbovanie? Veď na nej sa nemá čo pokaziť, s kľudom ju tam daj. Tá, čo som uviedol, to je celkom iná trieda. Zisk 15dBi. A cena okolo 20 Eur.
7budzo7
Light Expert
Light Expert

No super dik za radu. A ešte mám jednu otázku. Ta anténka je na šrubovanie a chcel by som ju dať na parapetu aby mi vysielala signál z jedného domu do druhého domu. Ten druhý dom je vzdialený asi do 30 m od tej anténky. Chytím nejaký slušnejší signál ak v tom druhom dome kde bude anténka položená na okne ale zvnútra? Dúfam že som to napísal zrozumiteľne.
A ešte k tej anténe čo si mi poslal ak by som ju kúpil vysielala by mi nejaký lepší signál alebo na čo by mi vlastne slúžila?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Nezbýva, než to odskúšať, ale malo by to ísť, pokiaľ niesú v trase žiadne prekážky. Samozrejme dosah sa zväčšuje so ziskom a nasmerovaním antény.
Napísať odpoveď