Vyhľadávanie v zložkách filtrovaním - PHP?
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Vyhľadávanie v zložkách filtrovaním - PHP?
Ahojte, potreboval by som pomôcť s jedným projektom.
Potreboval by som spraviť na stránke vyhľadávanie resp. filtrovanie dokumentov uložených na serveri. V prílohe prikladám ukážku niečoho podobného.
Dalo by sa spraviť to, aby zobrazené výsledky boli názvy súborov v nejakej zložke a zároveň by výsledky boli odkazy na súbory - po kliknutí vo výsledkoch by sa tento otvoril?
Napr. by som mal na disku adresárovú štruktúru ako je v prílohe. Ja si to predstavujem tak, že vhodnou kombináciou filtrov sa vnorím napr. do zložky 2011. V zložke 2011 by som mal napr.:
T-006-HZ.doc
VZOR_životopis.docx
zakonnik_prace.pdf
ziadost_skolenie.xls
...
No a výsledok hľadania by bol:
T-006-HZ
VZOR_životopis
zakonnik_prace
ziadost_skolenie
...
S tým, že po kliknutí na názov, by sa tento súbor otvoril.
Ako takéto niečo spraviť? Je to vôbec v takejto podobe realizovateľné? Vedel by mi niekto s tým pomôcť alebo aspoň nejaké rady ako na to.
Vďaka
Potreboval by som spraviť na stránke vyhľadávanie resp. filtrovanie dokumentov uložených na serveri. V prílohe prikladám ukážku niečoho podobného.
Dalo by sa spraviť to, aby zobrazené výsledky boli názvy súborov v nejakej zložke a zároveň by výsledky boli odkazy na súbory - po kliknutí vo výsledkoch by sa tento otvoril?
Napr. by som mal na disku adresárovú štruktúru ako je v prílohe. Ja si to predstavujem tak, že vhodnou kombináciou filtrov sa vnorím napr. do zložky 2011. V zložke 2011 by som mal napr.:
T-006-HZ.doc
VZOR_životopis.docx
zakonnik_prace.pdf
ziadost_skolenie.xls
...
No a výsledok hľadania by bol:
T-006-HZ
VZOR_životopis
zakonnik_prace
ziadost_skolenie
...
S tým, že po kliknutí na názov, by sa tento súbor otvoril.
Ako takéto niečo spraviť? Je to vôbec v takejto podobe realizovateľné? Vedel by mi niekto s tým pomôcť alebo aspoň nejaké rady ako na to.
Vďaka
Re: Vyhľadávanie v zložkách filtrovaním - PHP?
je nutne aby to bolo mimo databazu? pretoze s pomocou databazy je to jednoduche
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Ide o to, že do jednotlivých zložiek budú pridávať súbory rôzny ľudia - obsah priečinkov bude často menený.
to sa s databazou nijak nevylucuje
-
pitbullko
Light Star
ešte som nič podobné nerobil, nemám moc predstavu o tom. Ako by to fungovalo? Mohol by si mi to prosím trocha ozrejmiť.
moznosti mas niekolko, mozes ukladat subory priamo do databazy(vhodne skor pre male subory) alebo ich budes ukladat na FS a do databazy si ulozis kto ma k tomu ake prava a kvazy priecinky(ktore mozu a nemusia v skutocnosti existovat)
zalezi na co to chces a co s tym budes robit, ale databaza ti len pomoze
zalezi na co to chces a co s tym budes robit, ale databaza ti len pomoze
-
pitbullko
Light Star
tie práva ja neurčujem. Niektorí ľudia tu majú pridelený prístup do zložiek na FS a tí tam tie súbory pridávajú alebo ich editujú. Ja mám na FS zložku "portal" kde sú všetky súbory potrebné pre intranet a odtiaľ si môžu intranet pustiť všetci zamestnanci. No a moja predstava bola, že by som vyššie spomenutým systémom prehľadal inú zložku na FS kde sú všetky tie súbory, možno nejakým PHP scriptom. A bez tej databázy by to nešlo nejakým spôsobom? Myslím tak, že po pridaní nového súboru do zložky by sa tento automaticky zobrazil vo výsledkoch resp., naopak pri zmazaní by sa už nezobrazil. Že by pri každom hľadaní skontroloval zvolenú zložku a zobrazil iba to, čo v tej chvíli tam skutočne je.
takze ludia by k suborom pristupovali z dvoch roznych miest? neviem ci je to dobre riesenie
zadalsie bez databazy neviem ako by si robil filter, kedze do dropdownu potrebujes nejaky obsah, ten budes mat odkial?
neviem ci na to co chces robit je php vhodne(u nas je portal robeny nejak v SAPe ale taky filter teda nemame)
zadalsie bez databazy neviem ako by si robil filter, kedze do dropdownu potrebujes nejaky obsah, ten budes mat odkial?
neviem ci na to co chces robit je php vhodne(u nas je portal robeny nejak v SAPe ale taky filter teda nemame)
-
pitbullko
Light Star
ťažko sa mi odpovedá keď sa v tom nevyznám
. Veď ja poznám kritéria filtrovania. Ja si predstavujem niečo také, že po kliknutí sa vyhodnotia voľby filtra a niekde v kóde bude zapísané: pri tejto kombiácií choď do tejto zložky a bude tam cesta k tomu adresáru. Vždy by to šlo iba z jednej zložky tie výsledky. SAP tu máme ale portal v ňom neni. Tu je FS a každý zamestnanec ma iné práva na iné zložky. Ale to jedno tie súbory by mohli byť aj v zložke portal, kde sú všetky súbory pre intranet. Berme to tak, ako keby to bolo na lokálnom PC
skus sa pozriet na http://php.net/manual/en/function.scandir.php
pomocou tohto by si sa mohol dopracovat k tomu co chces
pomocou tohto by si sa mohol dopracovat k tomu co chces
Neviem ako myslíš tie filtre, ale možno by sa to dalo vykoumať nejako cez regulárne výrazy a spomínaný scandir.
Teda ja si to možno predstavujem veľmi jednoducho, ale hodím nápad
Načítam zložku. Všetky súbory a priečinky zo zložky sa mi zobrazia na stránke. Ak je to súbor, zobrazí sa bez prípony s tým, že názov bude odkazom na daný súbor. Takže napr súbor "dokument.doc" sa zobrazí ako [WORD] dokument a po kliknutí sa odkaz stiahne? (resp. otvorí)
A v prípade priečinku by sa upravila cesta a znova scandir a znova celé odznova.
(Či som zase mimo?
)
Teda ja si to možno predstavujem veľmi jednoducho, ale hodím nápad
Načítam zložku. Všetky súbory a priečinky zo zložky sa mi zobrazia na stránke. Ak je to súbor, zobrazí sa bez prípony s tým, že názov bude odkazom na daný súbor. Takže napr súbor "dokument.doc" sa zobrazí ako [WORD] dokument a po kliknutí sa odkaz stiahne? (resp. otvorí)
A v prípade priečinku by sa upravila cesta a znova scandir a znova celé odznova.
(Či som zase mimo?
-
pitbullko
Light Star
nie, taj nejak podobne som si to aj predstavoval. Prvý dropdown by sa volal napr. Úsek a možnosti by boli - finančný, obchodný, nákup, predaj a všetko. Druhý by bol napr. Rok a možnosti - 1995, 1996, 1997... alebo všetky. Keby zadal niekto do napr. filtra finančný úsek a rok 1995 tak by preskenovalo zložku 1995 v príslušnom úseku a vypísalo by obsah priečinka na stránku s tým že by sa dalo na výsledky klikať. Keby dal napr. všetky úseky tak a rok 1995 tak by preskenovalo všetky zložky 1995 vo všetkých úsekoch. Ten scandir vyzerá zaujímavo.
A ešte prezraď, akým spôsobom sú tieto dáta na disku? Sú už v príslušných priečinkoch zoradené (teda podľa roku, typu atď.) a ty chceš len zjednodušiť ich prezeranie, alebo sú hala-bala a chceš to zoraďovať na základe ich názvov/dátumu vytvorenia/typu atď?
Teda pokús sa čo najviac nám priblížiť, akým spôsobom sú tam tie dáta uložené a ukladané
// Teda vlastne ten screen v prvom príspevku, to je ten tvoj disk, ktorý chceš prezerať? V takom prípade by sa to dalo, podľa mňa
Otázne je, či to nebude veľmi pomalé.
Teda pokús sa čo najviac nám priblížiť, akým spôsobom sú tam tie dáta uložené a ukladané
// Teda vlastne ten screen v prvom príspevku, to je ten tvoj disk, ktorý chceš prezerať? V takom prípade by sa to dalo, podľa mňa
-
pitbullko
Light Star
nie je to konkrétne ono ale veľmi podobne to vyzerá. Všetko má svoj priečinok, zoraďovať teda netreba, iba preskenovať priečinok/y a vypísať jeho/ich obsah. No ono tam nie je veľa súborov, v každom priečinku okolo 10 súborov.
Tak mi teda pošli podobne odfotenú štruktúru toho disku, alebo mi ju čo najlepšie popíš a vyskúšame, čo to dá 
Ďalej poriešime cez SS, čo povieš?
Ďalej poriešime cez SS, čo povieš?
-
pitbullko
Light Star
OK, SS poslaná.