Vymena CPU v notebooku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
iqlogic
Light Expert
Light Expert

Vymena CPU v notebooku

Príspevok od používateľa iqlogic »

Zdravicko,
chcel by som sa spytat ci mozem v NB vymenit CPU? Jedna sa o NB MSI EX600, je tam CPU Intel Core 2 Duo T5250, 1500 MHz a chcel by som tam dat vykonnejsi. Neberte teraz prosim do uvahy chladenie, jedna sa mi hlavne o kompatibilitu s doskou a tym aj s BIOSom a CLOCK GENERATOROM ... neviete mi niekto poradit?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Vymena CPU v notebooku

Príspevok od používateľa jarda.j »

Všetci teraz budeme naháňať na Googli to, čo máš v manuáli ku NB a na nete? :)
iqlogic
Light Expert
Light Expert

no v manualoch taketo nieco nie je ... vymena CPU v NB nie je zrovna bezna zalezitost a nikde som takuto informaciu nenasiel ... tak sa pytam tu ci s tym nema niekto nejaku skusenost ... tak si nabuduce take komenty nechaj pre seba ... diky ...
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

jarda: ty si profík :lol:

Ja som menil asi pred rokom a rozbil som klávesnicu a tam je procesor :D alebo rozober

Nájdi na google or msi.com tam ti poradia
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

yoggy

Dobre, pozrem sa na nete, nechť ...

Tu dávajú dva typy procesorov, Intel a AMD http://www.afterdawn.com/products/produ ... _ex600-011 a stojí mi to za ti robotu, keď ani nevie otestovať, kedže ani prečítať , čo tam vlastne má? /sú na to open source programy/ Alebo sa opýtať predajcu, alebo výrobcu, so zadaním čísla NB, čo sa s tým dá urobiť? No kto to tu na fóre vlastne má? Či je procesor v soklu, alebo natvrdo naletovaný? Pardon, píšem vecne. :)

NB je vesmes jednorázovka. Pokiaľ vzrastú nároky, NB ide alebo do koša, alebo deťom, a kupuje sa nový. :)
iqlogic
Light Expert
Light Expert

no v tom NB je CPU architektury Conroe/Merom a chipset PM965 a chcel by som tam dat CPU na architekture Penryn T4200 2GHz, mam ho moznost kupit za super cenu, len sa obavam toho, ze starsi chipset by robil problemy ...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Dobre, ale ku tomu je ozaj potrebné presne vedieť, či na tej MB je sokl na výmenu procesora, a či ho tá MB zvládne, a to je vec manuálu ku NB. Skús hotline výrobcu s presnými dátami NB na rubu NB, nik iný to azda nevie. Alebo značkový servis. Keď tam je naletovaný, ako to často býva, tak je to o ničom.
iqlogic
Light Expert
Light Expert

jasne, ze sa da vymenit ... uz som ho mal aj vonku inak by som sa toto ani nepytal ... no skusim este pogooglit podporu pre ten chipset ...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Faktá máš písať vopred, nie? Chipset nezaváži, ale možnosti MB áno, a to je tam písané. U každej MB je písaná frekvencia procesorov od - do, a preto píšem odkaz - hotline výrobcu na ich www. Je to najrýchlejšie. Zbytočne tu takto debatujeme, a škoda toho času. :)
iqlogic
Light Expert
Light Expert

No praveze zavazi aj chipset ... 965 je starsi chipset a nemusi podporovat 45nm CPU i ked teoreticky ked zvlada 800MHz FSB by to nemal byt problem ... tu je DL na manual ... http://download1.msi.com/files/download ... 1.0_EN.zip ... 965 podporuje
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Takže ešte raz - HOTLINE výrobcu! :) Tu to nik nevie.
iqlogic
Light Expert
Light Expert

tak som nejak poprezeral MSI forum a narazil som na nejaku tabulku overenych komponentov a zrejme sa poohliadnem aj po inom starsom 2GHz CPU, ktory v tej tabulke je - T7250 alebo T7300 ...
j@ro
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa j@ro »

http://www.intel.com/design/mobile/datashts/316273.htm (str. 12)

Bohuzial, nic lepsie ako stare 65nm core2dua ti tam nepobezia.

Este mala rada. Tvoja narazka na chladenie nie je na mieste. Ak tam hodis nieco s podstatne vyssim TDP ako mas teraz, tak to pocitis na teplotach. Hovorim z vlastnej skusenosti, takze dobre pouvazuj pred nakupom.
iqlogic
Light Expert
Light Expert

tiez som si myslel, ze Penryn to nezoberie :/ poobzeram sa po nejakych T7300 ci T7250, tie su 65nm a v tomto notase, teda v tejto rade ich MSI aj pouzivalo ... to ohladom chladenia som napisal kvoli tomu, aby sa to zbytocne neriesilo lebo boli v tych notasoch aj vykonnejsie CPU a chladenie take iste, teploty budu urcite o cosi vyssie, ale max TDP je aj pri tom mojom aj pri tych T7300 a T7250 uvadzane rovnakych 35W, navyse T7250 pracuje s nizsim napatim ... a diky, za ten datasheet :)
Napísať odpoveď