F1 sezona 2011
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
F1 sezona 2011
Tema k novemu rocniku F1
-
MP4-27
Guru wannabe
Re: F1 sezona 2011
co nas caka v tomto roku? KERS,nastavitelne predne aj zadne kridlo,zakaz tankovania a 2-3 az 4 zastavky v boxoch v jednych pretekoch
...v dosledku roznych taktik uvidime podla mna az o 300% viac predbiehacich manevrov a to uz nebude ono...bude to az moc jednoduche a ako mudri povedali, predbehnutie v F1 musi byt ako gol vo futbale a nie ako kos v basketbale ,tak Bernie chce asi z F1 Nascar ale ved vsetko sa dozvieme uz v Australii...
moje prognozy- Red Bull bude zase prvy a mozno este lepsie ako minuly rok
moje prognozy- Red Bull bude zase prvy a mozno este lepsie ako minuly rok
Prebehnutie v F1 nemoze byt ako gol vo futbale, pretoze futbal je prave kvoli tomu jeden z najnudnejsich sportov 
Hlavne je, aby sa pozicie neziskavali v boxoch, ale na trati a tu by dost pomohlo tankovanie pocas pretekov, no ale o tom mozem iba snivat.
KERS chvalim, ale to nastavitelne zadne kridlo...predbehnutie by malo byt vyvolane sikovnostou pilota a nie tym, ze mu v jednej chvili elektronika povoli sklopit kridlo. No a samozrejme to chce zmenu na okruhoch v duchu toho, co som na forum daval pred par dnami: http://www.hojko.com/post1601440.html#p1601440
Hlavne je, aby sa pozicie neziskavali v boxoch, ale na trati a tu by dost pomohlo tankovanie pocas pretekov, no ale o tom mozem iba snivat.
KERS chvalim, ale to nastavitelne zadne kridlo...predbehnutie by malo byt vyvolane sikovnostou pilota a nie tym, ze mu v jednej chvili elektronika povoli sklopit kridlo. No a samozrejme to chce zmenu na okruhoch v duchu toho, co som na forum daval pred par dnami: http://www.hojko.com/post1601440.html#p1601440
-
hojko
Site Admin
Dnes som pocul v radiu zaujimavost, ktoru povedal Ecclestone. Vyhlasil, ze preteky na suchu uz nie su pre ludi zaujimave a ze vzdy sa deju zaujimave veci za dazda. Ze by trebalo uvazovat o umelom zavlazovani trate a teda niekedy v polovici pretekov by sa spravil umely dazd, ktory by zatopil trat vodou.
http://www.f1.sk/clanok40028.htm
http://www.f1.sk/clanok40028.htm
-
t0m4s3
Admin
Mu to uz dobre je*e na hlavu. Nechce tam rovno nahodne olejove skvrny vylievat?
-
MP4-27
Guru wannabe
zachvilku budu formule aj s vleckami jazdit a v kazdom pitstope bude musiet pilot odhadzat 20kg hnoja z nej 
-
t0m4s3
Admin
To by bolo spestrenie si myslim, aspon by viac rozhodovali schopnosti pilota a nie auta 
kde su casy ked neohrozene vladol Schumacher a nikto ani FIA ani ziadni jazdci ho nemohli ohrozit..(teda skoro)
postupne sa to zacalo stavat nudnym a teraz sa niecoho podobneho tak boja, ze urobia vsetko preto aby to mal kazdy co najtazsie a samozrejme aby to bolo hlavne pre divaka co najatraktivnejsie
len teraz neviem ci je to dobre alebo na škodu
len teraz neviem ci je to dobre alebo na škodu
Mali by zrusit obmedzenia na vykon a podobne, takto su vsetky monoposty rovnake, cize sa tazko predbieha, este ktomu prispevaju aj Tilkeho horske drahy. Kde su 2 dlhe rovinky a nezmyselna spet zakrut.
-
MP4-27
Guru wannabe
tak toto ma fakt dostalo
mno podla mna to bude boj medzi Red Bullom a Ferrari, McLaren s Mercedesom a možno aj Lotusom Renault budu bojovat o stvrtu priecku.....ale vsetko sa dozvieme uz o necely tyzden v Melbourne. Tesim sa velmi 
-
t0m4s3
Admin
A ako vlastne dopadli testy? Zachytil som, ze Mercedesom to dost solidne slapalo 
-
MP4-27
Guru wannabe
http://f1today.nl/t0m4s3 napísal:A ako vlastne dopadli testy? Zachytil som, ze Mercedesom to dost solidne slapalo
testy v celku dopadli dobre pre RB a Ferrari ..... v celku rychly sa javi aj Mercedes ...ale McLaren sa trapi stale..udajne ide o vyfukovy system..keby ten vyfukovy system bol jedinou pricinou preco sa McL nedari, tak moznost prekvapit je o to väcsia.
Uz iba tyzden
Testy vlastne nehovoria onicom, uvidime az v Sobotu.
Testy vlastne nehovoria onicom, uvidime az v Sobotu.
- Prílohy
-
- pirelli.jpg (7.84 KiB) 1881 zobrazení
-
DanielDevil
Addict
...najnudnejších a najpopulárnejších si chcel povedať že?GothaR napísal:Prebehnutie v F1 nemoze byt ako gol vo futbale, pretoze futbal je prave kvoli tomu jeden z najnudnejsich sportov
ja by som to urobil tak, ze by som dal timom urcity rozpoctovy strop....a kto ake auto chce, nech si urobi...napr. McLaren by mal lepsiu rychlost, ferrari lepsiu aerodinamiku......dal by som viacej priestoru timom navrhnut auto...ako niekedy....a pneumatiky od viacerych vyrobcov.....
DanielDevil: ano je najpopularnejsi, ale nic to nemeni na tom, ze sa tam toho vela nedeje 
ExpresMan: suhlasim, F1 by pomohlo znizenie poctu predpisov. Tiez by sa mi pacilo keby mali dany iba maximalny rozpocet a maximalne vonkajsie rozmery auta + bezpecnostne podmienky, ktore musi auto pri naraze zniest. Len neviem ako by sa dal efektivne a spravodlivo kontrolovat ten rozpocet, no urcite by sa tym otvorili dvere kreativite. V ramci uspor by este mohol byt jednotny zaklad motora a rozmer pneumatik, inak nic. To by sme tu hned mali nejake dizajnerske skvosty a aj napriek rozpoctovemu obmedzeniu by z F1 mohla byt kralovska trieda motosportu
ExpresMan: suhlasim, F1 by pomohlo znizenie poctu predpisov. Tiez by sa mi pacilo keby mali dany iba maximalny rozpocet a maximalne vonkajsie rozmery auta + bezpecnostne podmienky, ktore musi auto pri naraze zniest. Len neviem ako by sa dal efektivne a spravodlivo kontrolovat ten rozpocet, no urcite by sa tym otvorili dvere kreativite. V ramci uspor by este mohol byt jednotny zaklad motora a rozmer pneumatik, inak nic. To by sme tu hned mali nejake dizajnerske skvosty a aj napriek rozpoctovemu obmedzeniu by z F1 mohla byt kralovska trieda motosportu
-
PAIN
Light Professional
No ja si myslim, ze zmena pravidiel v poslednych par sezonach napomohla k zatraktivneniu pretekania. Sice niektore pravidla sa zavadzali metodou pokus/omyl ale no co uz. Urcite je to lepsie ako za cias Schumachera vo Ferrari. Suhlasim so zakazanim dvojitych difuzorov, pretoze tok vzduchu za autom zabranoval predbiehaniu, teraz by to malo byt jednoduchsie a napomôze tomu aj nastavitelne zadne kridlo. Nepaci sa mi ale navrat KERSu kedze piloti budu tento system pouzivat aj na branenie pozicii, keby pravidlo okolo kersu upravili tak, ze by sa mohol pouzit len niekolkokrat v zavode, to by bolo o inom. Ale najpozitivnejsou novinkou pre divakov su podla mna nove gumy, opotrebuju sa tak rychlo, ze to môze viest k zaujimavym udalostiam na trati a technologicky naskok nebude az taky podstatny, skôr to bude o setreni pneumatik...tym ale nechcem povedat, ze sancu vyhrat budu mat aj slabsie teamy, to asi nie, skôr len ten rozdiel bude o cosi mensi.
podla mna by predbiehaniu pomohli tie Bernieho skratky cez celu trat
...bolo by bezne ze si ides okolo tribuny a zrazu okolo teba preleti Vettel nahanajuci Alonsa